Gość: aaa IP: *.rybnik.vectranet.pl 11.08.09, 16:28 Czy w hotelach jest europejski standard gniazdek? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janan2 Re: prąd w Turcji 11.08.09, 16:36 Gość portalu: aaa napisał(a): > Czy w hotelach jest europejski standard gniazdek? Tak.Wszystko pasuje.Nawet kopie podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: prąd w Turcji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.09, 17:06 230 jak u nas Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: prąd w Turcji 12.08.09, 19:43 220.. wıec nıezupelnıe jak u nas... ale wszystko pasuje.. potwıerdzam. Wszystkıe ladowarkı pasuja ı ladnıe sıe sprzet laduje :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: prąd w Turcji 12.08.09, 20:11 kasia_p45 napisała: > 220.. wıec nıezupelnıe jak u nas... ale wszystko pasuje.. potw > 305;erdzam. > Wszystkıe ladowarkı pasuja ı ladnıe sıe sprzet laduje > :) To już jesteś? Coś krótko.Napisz jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: prąd w Turcji 12.08.09, 21:51 > To już jesteś? Coś krótko.Napisz jak było. Sądząc po charakterystycznym "i" bez kropki to jeszcze się dobrze bawi w Turcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: prąd w Turcji 13.08.09, 16:44 isabeau napisała: > > To już jesteś? Coś krótko.Napisz jak było. > > Sądząc po charakterystycznym "i" bez kropki to jeszcze się dobrze bawi w Turcji > :) Chyba jednak oryginalny nick,konfrontuję i nie widzę różnicy.Może "dobrała" się do kompa w hotelu i podczytuje z nudów. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: prąd w Turcji 13.08.09, 17:09 > Chyba jednak oryginalny nick,konfrontuję i nie widzę różnicy.Może > "dobrała" się do kompa w hotelu i podczytuje z nudów. Ja też o tym pisałam, nick jest oryginalny, a to, że pisze z Turcji z hotelu lub "internet cafe" widać po treści - zamiast "i" jest wszędzie tureckie "ı" :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: prąd w Turcji 13.08.09, 17:31 isabeau napisała: > > Ja też o tym pisałam, nick jest oryginalny, a to, że pisze z Turcji z hotelu lu > b > "internet cafe" widać po treści - zamiast "i" jest wszędzie tureckie "ı" : No nie,a ja szukam zawzięcie pułapki w nicku.A tu w treści jak na dłoni.Widać.Sorki.Coś dziś na nowiu jestem,mimo że prawie pełnia.Ale ciemna strona nawet na Księżycu nie trwa wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
isabeau Re: prąd w Turcji 13.08.09, 17:53 Widzisz, tak się to kończy, że się jakichś spisków doszukuje. Ale no problem, Luna to surowa pani... W każdym razie ciekawa jestem relacji Kasi po powrocie, może odda na forum to, co otrzymała w formie porad :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: prąd w Turcji 13.08.09, 18:08 isabeau napisała: > Widzisz, tak się to kończy, że się jakichś spisków doszukuje. Ale no problem, Qrde.Weszło mi to chyba w krew.Zaczęło się ponad rok temu z WP-2007 z kropką,bez kropki z małej litery i jak kto chce.Wiesz o co chyba idzie.Wiec pozostało skrzywienie typu podróbka nicka.A tu takie proste wyjaśnienie. > W każdym razie ciekawa jestem relacji Kasi po powrocie, może odda na forum to, > co otrzymała w formie porad :) Albo i nie.Ją za to prawie zlinczowali na Egipcie że się ośmieliła cokolwiek pisać no i doradzać.Może też mieć fobie podobne do moich.Ale mogła by przynajmniej napisać którym językiem badała napięcie czy tam natężenie prądu.Mnie pokopał jednakowo i nasz i turecki.Nie stwierdziłem różnicy.A te 10v to trzeba mieć dobre przyrządy żeby uchwycić,pisać mogą różnie,przecież to prąd zmienny. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 I juz wróciłam :)) 17.08.09, 22:15 Oczywiscie, że to byłam ja.. Dorwałam sie tam do internetu (5$ za godzine)... no ale nie chodziłam tam za czesto bo mi szkoda czasu bylo:)) Tak więc w skrócie bo jeszcze jestem zmęczona po powrocie. Wróciłam dopiero wczoraj.. Hotel rewelacja... Wyjazd bardzo udany.. All super wypas 24 h.. Byliśmy w Pamukkale, W Dalyan.. W Efez.. Na Wyspie Kos i pływalismy statkiem po Morzu Egejskim.. I dolmuszem dwa razy w Turgutreis (w miasteczku oddalonym od hotelu ok 5 km)... Reszte czasu spedzalismy w osrodku... leniuchując .,. opalając sie i kapiąc w morzu i basenach, i spacerujac poza hotelem... Wieczory na animacjach (byly bardzo udane).. Troche w barach, imprezując itd :)) Az bylo zal wracac... posiedzialabym tam jeszcze troche.. generalnie wyjazd byl bardzo udany... bardzo przydaly sie wszystkie rady i wskazowki... za co bardzo dziekuje wszystkim i serdecznie pozdrawiam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: I juz wróciłam :)) 17.08.09, 22:26 kasia_p45 napisała: > Oczywiscie, że to byłam ja.. > Już zauważyłem.Ale jak się nieco wyspokoisz to załóż własny wątek i pooomaaalutku napisz co i jak.Tego kontynuować przecież nie będziesz.Póki co jesteś,na piechotę nie wracałaś a jak dojdziesz do formy po przeżyciach to będziesz pisać,może jakieś fotki.Bo na razie trochę chaotycznie.A może suszarka do wanny Ci wpadła?No i porównujesz moc prądu.Dlatego taka "dzika" coś jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: I juz wróciłam :)) 17.08.09, 22:30 Co do tego napiecia prądu to bylo przy kontakcie oznaczenie, ze 220 V.. Wiec napisalam co widzialam... faktycznie jezykiem nie sprawdzalam :)) A wrazenia opisze... ale to za jakis czas... jak sie pozbieram i sobie wszystko poukladam w glowce :) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: I juz wróciłam :)) 17.08.09, 22:39 kasia_p45 napisała: > Co do tego napiecia prądu to bylo przy kontakcie oznaczenie, ze 220 > V.. > Wiec napisalam co widzialam... faktycznie jezykiem nie > sprawdzalam :)) > A wrazenia opisze... ale to za jakis czas... jak sie pozbieram i > sobie wszystko poukladam w glowce :) > No to poukładaj sobie.Zeby znowu Cię nie dopadli.Powoli na spokojnie.Ja też mam parę pytan to pewno założony wątek będę odgrzewał co chwilę.A tego prądowego nie ma co kontynuować,Jest jak jest,zsynchronizowane,pasuje,sprzęt działa a 10V w te czy wewte,nie robi różnicy.Pewno że językiem nie badałaś.Włosy by Ci stanęły i wyglądała byś jak by piorun w miotłę strzelił.Ale że u kobitek nie tylko jednego można się doszukać to kto Cię tam wie czym sprawdzałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_p45 Re: I juz wróciłam :)) 17.08.09, 22:40 hehehe... niczym nie sprawdzlam.. ja nie taka glupia :))) Odpowiedz Link Zgłoś
janan2 Re: I juz wróciłam :)) 17.08.09, 22:47 kasia_p45 napisała: > hehehe... niczym nie sprawdzlam.. ja nie taka glupia :))) No to dobrze że niczym,no i że choć czytać umiesz/bo stęsknieni za Tobą "koledzy" podawali to w wątpliwość/zreszta i mnie się zerwało,ale tak już mają.Uniknęłaś kłopotu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: prąd w Turcji IP: *.rybnik.vectranet.pl 11.08.09, 17:45 Dzięki za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś