Dodaj do ulubionych

czy bioenergoterapia wyleczy Chorobe Hirshsprunga?

16.05.11, 12:08
bez operacji wyciecia jelita?
Obserwuj wątek
    • misiek_reiki Re: czy bioenergoterapia wyleczy Chorobe Hirshspr 11.08.11, 18:30
      Ciężko wypowiadać mi się na temat bioenergoterapii ponieważ jestem praktykiem REIKI ale przecież jedno i drugie to praca z energią zaczynająca się od leczenia najgłębszych sfer życia- tych duchowych (energetycznych) których zaburzenia i blokady są przyczynami chorób fizycznych. A skoro tak myślę, że jest to możliwe. Nigdy nie można ciężko choremu pacjentowi obiecywać, że na 100 % po kilku sesjach będzie zdrowy ale przy systematycznej pracy z nim przy zaangażowaniu i terapeuty i pacjenta można to zrobić. Osobiście nigdy nie miałem pacjenta z tą chorobą ale przyjmuję ludzi z rakiem, po wypadkach , z wadami serca i w wielu wypadkach udaje mi się im pomóc bo przecież energia może wszystko- trzeba tylko chcieć.
      • misiek_reiki Re: czy bioenergoterapia wyleczy Chorobe Hirshspr 11.08.11, 18:31
        misiek_reiki napisał:

> Ciężko wypowiadać mi się na temat bioenergoterapii ponieważ jestem praktykiem R
        > EIKI ale przecież jedno i drugie to praca z energią zaczynająca się od leczenia
        > najgłębszych sfer życia- tych duchowych (energetycznych) których zaburzenia i
        > blokady są przyczynami chorób fizycznych. A skoro tak myślę, że jest to możliwe
        > . Nigdy nie można ciężko choremu pacjentowi obiecywać, że na 100 % po kilku ses
        > jach będzie zdrowy ale przy systematycznej pracy z nim przy zaangażowaniu i ter
        > apeuty i pacjenta można to zrobić. Osobiście nigdy nie miałem pacjenta z tą cho
        > robą ale przyjmuję ludzi z rakiem, po wypadkach , z wadami serca i w wielu wypa
        > dkach udaje mi się im pomóc bo przecież energia może wszystko- trzeba tylko chc
        > ieć.

Nie jest to jednak szybka i łatwa praca więc niech nikt nie myśli, że wystarczy chwila. Czasem są to tygodnie a czasem miesiące.
    • scalenieduszy Re: czy bioenergoterapia wyleczy Chorobe Hirshspr 18.08.11, 10:20
      1. wszystko zależy od stopnia zaawansowania
      2. choroby genetyczne należą do chorób ekstremalnie trudnych do wyleczenia.
      3. na pewno można znacząco złagodzić objawy choroby. Jednak jeśli jest już decyzja o wycięciu, podjęta przez lekarzy, to rzadko można już coś zrobić. Ale jeśli zadziałać odpowiednio wcześniej, wszystko możliwe.

Pozdrawiam
      Bartosz Kazibudzki
      Scalenieduszy.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka