Dodaj do ulubionych

bóle głowy i inne objawy

IP: *.17-1.cable.virginm.net 19.03.15, 13:33
Od paru lat mam następujące objawy:
- bóle z jednej strony głowy,
- jestem ciągle zmęczona i czuję się fatalnie,
- mam bóle brzucha zwłaszcza po większych posiłkach,
- po wypiciu małej ilości alkoholu (np. pół puszki piwa) miałam ból głowy cały następny dzień (od diagnozy oczywiście już nie piję wcale)
- jakieś 2 lata temu pojawiła się u mnie choroba lokomocyjna
- od kilku miesięcy/roku również wzdęcia i gazy prawie codziennie wieczorem.
Chodziłam do lekarza kilka razy, za każdym kończyło się na morfologii i diagnozie: stres. Kazali mi się zdrowiej odżywiać, dłużej spać i nie denerwować. Wyniki nie odbiegały zbytnio od norm, chociaż za każdym razem coś było delikatnie nie tak: czasem za dużo białych krwinek, czasem za mało czerwonych.
Pół roku temu zdiagnozowano u mnie wzw, nie mam pojęcia skąd i jak długo je mam, bo nigdy wcześniej nikt tego nie sprawdzał.
I teraz mam pytanie: czy te objawy mogą być spowodowane wzw? Zwłaszcza te bóle głowy i choroba lokomocyjna mi dokuczają. Jestem w trakcie badań, dopiero w kwietniu się dowiem jak bardzo i czy ucierpiała wątroba, chciałabym wiedzieć na co się przygotować, czy te koszmarne bóle glowy skończą się po kuracji przeciw wzw. Będę wdzięczna za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: bóle głowy i inne objawy 19.03.15, 13:39
      Uczucie zmęczenia, dolegliwości gastryczne, ciężka reakcja na alkohol ? to można by tłumaczyć WZW.
      Ale bóle głowy powinnaś raczej diagnozować dalej, niezależnie od WZW. Takie jest zdanie inżyniera.
      • Gość: wirrus Re: bóle głowy i inne objawy IP: *.static.icpnet.pl 19.03.15, 14:43
        mialem podobne objawy jesli chodzi o alkohol, mialem ogromnego kaca na drugi dzien, nie moglem wstac z łóżka, a moi koledzy jakby nigdy nic na drugi dzień do pracy. Wszyscy śmiali się ze mnie i uważali że się tak pieszczę ze sobą. A ja naprawdę byłem chory. Teraz nie piję i nie mam problemu. Z moich doświadczeń z WZW wynika że masz podobne objawy. co mogę doradzić: zwracaj uwagę co jesz i co może ci szkodzić. Generalnie unikaj tłuszczu i nadmiernego obiadania się, lepiej zjeść mniej a częściej niż objadanie się do syta. . Ja np. ograniczyłem słodycze i bardzo szkodziły mi surowe jabłka. Przy okazji trochę schudłem, czyli plus
        • Gość: Joanna Re: bóle głowy i inne objawy IP: *.jmdi.pl 19.03.15, 16:06
          Z porad lingwisty:

1.Kac-nie pic!!!!!!
          2.Bole glowy-diagnostyka u DOBREGO neurologa moze mri czy tk glowy Ci zleci,bierzesz jakies leki?U mnie hormony wzmagaly migreny,ale moze byc milion powodow,ktore ustalic moze TYLKO lekarz

Pozdr
          • Gość: njsjkd Re: bóle głowy i inne objawy IP: *.17-1.cable.virginm.net 20.03.15, 07:39
            Z tym piciem nie było aż tak, żebym miała kaca z pełnymi objawami, tylko ten straszny ból, Niestety niepicie niewiele dało, bo nadal zdarza mi się budzić z bólem głowy jakbym piła całą noc. A w sumie na nic innego co mogłoby to powodować nie choruję (np. ciśnienie mam w normie).
            Leków żadnych nie biorę. Jak brałam hormony to było ciut gorzej, dlatego przestałam brać, chociaż też lekarz nie potwierdził że może to mieć związek.
            Niestety na wizytę u neurologa nie mam zbytnio co liczyć, bo tak jak mówię - interniści do których na przestrzeni lat chodziłam byli zdania że przyczyną jest niedospanie i niedojedzenie, a lekarz rodzinny który mi znalazł wzw stwierdził, że ogólnie złe samopoczucie jest spowodowane wzw, więc żeby czekać na wynik leczenia. Niestety na samo leczenie czekam już pół roku... Dodatkowo nie mieszkam w Polsce, a z czym jak z czym ale z dostaniem się do specjalisty jest tutaj większy problem niż w Polsce. Nawet jakby mi się udało dostać skierowanie to czekać na wizytę musiałabym minimum 3 miesiące.
            Jeśli chodzi o dietę. Pytałam hepatologa czy powinnam unikać jakichś konkretnych rzeczy, ale powiedział że po prostu mam "jeść generalnie zdrowo". Tylko taki jest problem, że ja zawsze jadłam względnie zdrowo. Owszem, mam grzechy typu słodycze, kawa, od czasu do czasu energetyk, rozumiem że powinnam je teoretycznie wyeliminować? Piszecie unikać tłuszczu, ale czy to znaczy że mam np. kompletnie zrezygnować ze smażonych kotletów? Jest na to jakiś przepis, jakaś konkretna dieta którą zalecają w Polsce, czy po prostu metodą prób i błędów?
            A powiedzcie mi jeszcze, czy po leczeniu objawy ze strony brzucha całkowicie ustąpią?
            • kiepski476 Re: bóle głowy i inne objawy 20.03.15, 10:56
              > mam np. kompletnie zrezygnować ze smażonych kotletów?
              Nie ma takich zaleceń. Zalecenie jest rzeczywiście proste: odżywiać się racjonalnie. Oznacza to, żeby nie żywić się wyłącznie kotletami schabowymi, ale unikać ich nie trzeba.
              Trzeba też podkreślić, że przesada w rodzaju diety beztłuszczowej jest bardzo szkodliwa.
              Możesz wieczorem (po godz 21 naszego czasu) wejść na chat i porozmawiać z Bogusią, która również nie mieszka w Polsce i również zmaga się z paskudnymi bólami głowy (HCV już dawno zwalczyła).
              www.hepatitisc.pl/chat/
              • minuszka Re: bóle głowy i inne objawy 20.03.15, 12:25
                Moja taka rada, jest te dolegliwości sieja u Ciebie obawy czy nie masz HCV to najprostsze jest zrobić test na obecność wirusa, a potem zacząć wyeliminowywac po kolei inne dolegliwości badaniami. Żadne porady przez internet nie pomoga, jestli nie pojdziesz po prostu do lekarza. Pozdrawiam
                • Gość: njsjkd Re: bóle głowy i inne objawy IP: *.17-1.cable.virginm.net 20.03.15, 12:48
                  Moja rada jest taka, żeby zawsze czytać pierwszy post :)
                • wojciech.pvb Re: bóle głowy i inne objawy 20.03.15, 13:48
                  a ja mam pytanie -czy testy na antygenty HbS oraz HCV sa zawsze pewne ? czy dla pewnosci zrobic PCR ?
              • Gość: njsjkd Re: bóle głowy i inne objawy IP: *.17-1.cable.virginm.net 20.03.15, 12:36
                Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka