Dodaj do ulubionych

Nasiona ostropestu na wątrobę

19.01.17, 10:06
Czy ktoś zażywa nasiona ostropestu na wątrobę? Jeśli tak, to w jakiej postaci najlepiej zażywać, zmielone czy robić napar? Proszę o porady i informacje czy to pomaga w regeneracji. Biorę na chwilę obecną Liv52, choć zdania dotyczące jego skuteczności są podzielone, to mi jak na razie ALT spadł o 9 jednostek do dołu.
Obserwuj wątek
    • kiepski476 Re: Nasiona ostropestu na wątrobę 19.01.17, 11:17
      Napar jest bezwartościowy. Sylimaryna nie rozpuszcza się w wodzie.
    • orzechowa81 Re: Nasiona ostropestu na wątrobę 19.01.17, 21:34
      Prawie przez dwa lata zażywałam ostropest w postaci zmielonej . Do śniadania 1 łyzeczka . Nie wiem czy pomogło , czy nie. Mialam resekcję fragmentu wątroby , a potem embolizacja .. po ostatnich badaniach poproszono abym zaprzestala zażywania, w celu sprawdzenia ,czy to ma jakikolwiek wplyw na stan watroby. Ja WIERZYLAM ,że ostropest ma korzystny wplyw i pomaga mi ; myślę ,ze nie zaszkodzil takze .
    • Gość: Dingo Re: Nasiona ostropestu na wątrobę IP: 91.90.160.* 20.01.17, 13:37
      Nasiona jedynie mogą zadziałać pozytywnie na nasz układ trawienny, niestety nie mają żadnego wpływu na regenerację wątroby , proponuję regularne zażywanie sylimarol vita, dobrym suplementem jest również livenorm, oraz fosfolipidy
      • synio123 Re: Nasiona ostropestu na wątrobę 21.01.17, 10:22
        Zastanawiałbym się nad długim przyjmowaniem sylimarol vita dlatego, że w składzie ma rakotwórczy konserwant powszechnie stosowany - benzoesan sodu i na pewno nie jest on obojętny wątrobie.
        • orzechowa81 Re: Nasiona ostropestu na wątrobę 21.01.17, 16:27
          .. a tak naprawdę do czego potrzebne są te '' usprawniacze, polepszacze, pomagacze'' . Myślę , ze dobrej jakości produkty spożywcze, ograniczenie i wyeliminowanie tego, co nam szkodzi , poprawi stan naszej wątroby. Ile kilogramów musielibyśmy połknac jakis specyfików , aby miały pozytywny wpływ , równoczesnie nie trując nas? Ostropest jadlam tylko dlatego ,ze był nieprzetworzony .. chociaż zastanawiałam się ,czy pochodzący z Ukrainy, czy też Turcji jest badany jakosciowo.
      • Gość: Ola Re: Nasiona ostropestu na wątrobę IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 16.03.17, 14:42
        A substancja, która leczy wątrobę to sylimaryna pochodząca z ostropestu plamistego. Chciałeś być mądry, ale nie wyszło. Chcecie zregenerować wątrobę to Essentiale Forte z wyciągiem z soi lub Sylimarol. Dziękuję z uwagę
    • Gość: GOŚĆ Re: Nasiona ostropestu na wątrobę IP: 46.239.142.* 17.03.17, 10:27
      WITAM !! TAK DOKŁADNIE SĄ PODZIELONE ZDANIA .MĄŻ BIERZE OSTROPEST OD LISTOPADA 2016 .ALAT MIAŁ PONAD 230 A OBECNIE MA 129 .BIERZE KAPSUŁKI O MOCY 500 MG .WĄTROBA BYŁA POWIĘKSZONA ,A WCZORAJ ROBIŁ USG I JEST W NORMIE.ZRESZTĄ TO JEST NA WSZYSTKO . TYLKO LEPIEJ PODOBNIEŻ ZMIELONY WŁASNORĘCZNIE .TAK STOSUJĄ KOLEŻANKI .
    • takjakbynicniewiem Re: Nasiona ostropestu na wątrobę 30.04.17, 20:50
      Ja stosuję już od kilku lat, systematycznie. Rano mielony, a w pracy tabletkowany. Ale na kilka tygodni (2-3) przerwałam i próby wątrobowe się pogorszyły. Może to zbieg okoliczności (po drodze były święta i odrobina alkoholu), ale jednak jak łykałam to wyniki były doskonałe. Planuję włączenie Liv52, bo to inne zioła i też dobrane pod kątem wątroby. Dodam jeszcze, że od roku systematycznie piję aloes. Myślę, że moja wątroba też go lubi.
    • vivac Re: Nasiona ostropestu na wątrobę 13.05.17, 00:11
      Cześć. Ostropest uważam za roślinę która bardzo pozytywnie wpływa na mój organizm.POLECAM w stu procentach.Zażywam go ponad rok codziennie .Najlepszy sposób spożywania według Mnie to wsypać dwie łyżeczki zmielonego ostropestu do szklanki .Zalać lekko ciepłą wodą (przegotowaną) do 1/3 szklanki.Odczekać 5 minut zamieszać i wypić .Próbowałem różnych sposobów ale ten moim zdaniem jest najlepszy.SPRUBUJ A NAPEWNO SIĘ NIE ZAWIEDZIESZ.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka