daanju 21.06.07, 21:27 Wlaśnie odebralam wynik HCV dodatni. Jestem w 20 tygodniu ciąży. Mam wskazanie na badanie HCV RNA oraz konsultację u specjalisty. Nie mam pojęcia gdzie się udać, mieszkam w Krakowie. Bardzo proszę o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarek9956 Re: HCV w ciąży 21.06.07, 23:32 Kraków Jana Pawła II ul Prądnicka 80 Wojewódzkie Centrum Diagnostyki i Terapii Wirusowych Zapaleń Wątroby i Hepatologii z Poradnią Specjalistyczną i Oddziałem. Kierownik: Barbara Baka-Ćwierz z-ca Kierownika: Jolanta Hojoł-Wróbel tel./fax: (012) 614 22 73 sekretariat (012) 614 22 80 rejestracja poradni (012) 614 22 82 dyżurka lekarska, oddział Sam się tam leczę i bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
skalunia79 Re: HCV w ciąży 23.06.07, 23:00 Pamiętaj że to że wyszły Ci dodatnie przeciwciała anty-HCV nie znaczy ze jesteś chora. Najważniejszy jest wynik HCV-RNA. Mój wątek znajdziesz troszkę niżej. Poczytaj sobie. Powodzenia i trzymam kciuki za wyniki. Pozdrawiamy Asia i Piotruś Odpowiedz Link Zgłoś
daanju Re: HCV w ciąży 24.06.07, 00:59 Dzięki za slowa otuchy. Badania dopiero przede mną. Do lekarza idę w poniedzialek. pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
beataa32 Re: HCV w ciąży 30.07.07, 17:54 Witam, jestem podobnie jak Ty zakażona HCV-em, z tą różnicą, że Ty jeszcze nie robiłaś testów jakościowych, a ja mam to już za sobą. Niestety, diagnoza nie jest pocieszającą: jestem HCV dodatnia. Też łudziłam się, że mam tylko przeciwciała, ale pielegniarka, która pobierała mi krew do dalszych badań nie pozostawiała złudzeń. Organizm ludzki nie jest w stanie poradzić sobie samodzielnie z tego rodzaju wirusem. Niedawno odebrałam wyniki potwiedzające diagnozę. Jestem w tej chwili w ciąży i to przeraża mnie jeszcze bardziej, ale... trzymam się jakoś i tobie też tego życzę Odpowiedz Link Zgłoś
prezes.prometeuszy Re: HCV w ciąży 05.08.07, 18:14 20-30% szans na to, ze organizm sam poradził sobie z zakażeniem HCV - u młodych kobiet nawet wyższe podobno. Możesz mieć tylko przeciwciała - to jest możliwe wbrew tremu co naopowiadała Beacie pielęgniarka... Warto wykonać w miedzyczasie (w czasie oczekiwania na wizytę na Pradnickiej) badania, z którymi tam pójdziesz zamiast z pustymi rękoma po skierowanie na nie: Panel watrobowy : AlAT, AspAT, GGTP, poziom bilirubiny, fosfataza alkaliczna Morfologia pełna z rozmazem, OB, badanie podstawowe moczu, HBs Ag. Pozdrawiam i życzę HCV RNA ujemnego. Odpowiedz Link Zgłoś