beatkaa32 12.09.08, 21:52 Pytam z ciekawości; nie wiem czy przypadkiem mnie nie dopada czsami... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bananarama-live Re: jakie są objawy depresji? 12.09.08, 22:03 Czy to forum dla psycholi? Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: jakie są objawy depresji? 12.09.08, 22:24 Depresja bywa jednym z elementów rozwijającej się choroby wątroby. www.prometeusze.pl/hcv_a_depresja.php Objawy: www.csk.lodz.pl/depresja/objawy.htm Jest co prawda forum gazety - depresja, ale pisze tam wielu ludzi cierpiących na znacznie cięższe schorzenia, a teraz na dodatek trwa na nim walka związana z wprowadzeniem moderatora. Nie kieruj się więc za bardzo tekstami z tego forum: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=99 Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: jakie są objawy depresji? 13.09.08, 07:42 Oraz pojawia się w czasie terapii interferonem w małym lub dużym stopniu. Odpowiedz Link Zgłoś
ranska Re: jakie są objawy depresji? 14.09.08, 14:02 Mam pytania czy depresja u pacjentow z WZW C jest wynikiem swiadomosci choroby, leku przed wirusem, etc? Czy moze byc zuplelnie od tego oderwana? To znaczy czy czeste sa przypadki depresji przed wykryciem wirusa? Jest to dla mnie bardzo wazne i jak dotad nie potrafie znalezc jednoznaczenej opinii wsrod lekarzy. Moze ktos zna jakies publikacje na ten temat. Czytlam prace niemieckiego lekarza dr M. Krauze , ale on bada jedynie depresje u pacjentow, po tym jak wykryto u nich WZW C (rowniez wedlug naszego lekarza jest ona wynikiem wlasnie swiadomosci pacjenta o chorobie)Licze na pomoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: jakie są objawy depresji? 14.09.08, 17:08 Moim zdaniem depresję wywołują i czynniki zewnętrzne ( traumatyczne zdarzenie w życiu) jak i wewnętrzne (biochemia organizmu) Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live i... 14.09.08, 20:47 Nie zawsze to musi byc depresja. Moze byc np zespół lęku napadowego,fobia. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: jakie są objawy depresji? 14.09.08, 21:42 ranska napisała: > Czy moze byc zupelnie od tego oderwana? To znaczy czy > czeste sa przypadki depresji przed wykryciem wirusa? Podejrzewam że tego nikt nie badał. Badania pacjentów chorych na depresję u których nie wykryto HCV, z oczywistych względów nie są kwalifikowane pod tym kątem ;-) Musiałby ktoś się przekopać przez stare historie choroby, na dodatek zlokalizowane w różnych przychodniach. Mało realne. Odpowiedz Link Zgłoś
river29 wlasnie teraz 14.09.08, 21:03 dzisiaj mnie od samego rana dopadl dol czuje duzy wewnetzrny niepokoj - boje sie! Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: wlasnie teraz 14.09.08, 21:33 Wez Hydroxizinum albo Diphergan. To bezpieczne leki. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: wlasnie teraz 14.09.08, 21:45 Co to znaczy bezpieczne leki? O dipherganie: Leku nie należy podawać w ciągu dnia w depresjach psychicznych. www.przychodnia.pl/el/leki.php3?lek=708 Jeżeli będzie się powtarzać, lepiej porozumieć się z lekarzem. Odpowiedz Link Zgłoś
bananarama-live Re: wlasnie teraz 15.09.08, 02:51 Mówiac lek bezpieczny , mam na mysli lek, który nie uzaleznia. Przedmówca mówi o lęku, wiec proponuje lek od lęku. Oczywiscie w kazdym przypadku wizyta u specjalisty obowiazkowa. Mi chodzi o dorazna pomoc sobie. Depresja psychiczna,to ciezszy kaliber. Nie sadze zeby ten kaliber był w tym przypadku Na temat zrombanej psychuki, moge napisac doktorat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
zakielek Re: wlasnie teraz 15.09.08, 07:14 To są "przytępiacze" a nie środki na depresję !! Odpowiedz Link Zgłoś