Dodaj do ulubionych

Nadmierne przemęczenie

25.10.08, 20:03
Mam do Was pytania:
odczuwam nadmierne przemęczenie jako skutek HCV. Biorę leki
Memotropil 1200 mg 2x dziennie i Nicergolin 10 mg także 2x dziennie.
Czy sądzicie, że po zakończeniu leczenia interferonem, objawy miną?
Dodam, że jak na razie czekam na interferon, mam genotyp 1b :/

Czy czuliście się podobnie? Czy jest szansa na odstawienie leków?

Z góry dziękuję za odpowiedź :)
Obserwuj wątek
    • beatkaa32 Re: Nadmierne przemęczenie 25.10.08, 20:18
      Na te pytania z pewnością odpowiedzą Ci bananarama, albo jan-w. Ja , niestety
      nie wiem. Wiem, że po zakończeniu leczenia interferonem objawy ustępują.
      Pozdrawiam i dużo zdrowia życzę.
    • jan-w Re: Nadmierne przemęczenie 25.10.08, 21:59
      Jeżeli to nie jest niedyskretne pytanie, dlaczego bierzesz te leki? One nie
      leczą HCV ani wątroby. Zmęczenie może być związane z HCV, ale może też być
      działaniem ubocznych tych leków.
      • bananarama-live lub 26.10.08, 05:21
        przyczyna, innej choroby np serca. Nie zganiajcie wszystkiego na HCV
        Nie znam nikogo, kto odczuwałby skutki WZW, no moze poza drobnymi, ze strony
        przewodu pokarmowego /nawet przy 3 st zwłóknienia / Te objawy oczywiscie moga
        byc zwiazane z WZW,ale nie musza
        • bananarama-live ps 26.10.08, 05:29
          Tych leków nie znam, ale brałem podobne. Przeczytaj ulotki z tych leków. jan w
          ma racje, jednak bez konsultacji z lekarzem , nie odstawiaj ich.
          • hana1989 Re: ps 26.10.08, 10:11
            Mam ogromne problemy z koncentracją i zapamiętywaniem i pomagają one
            na to także; poza tym, gdy kiedyś na własną rękę próbowałam je
            odstawic, spałam kilkanaście godzin dziennie, w ogóle nie
            funkcjonowałam
            • decort Re: ps 29.10.08, 22:53
              oczywiście nadmierne przemęczenie, kłopoty z koncentracją, pamięcią, uczeniem
              się itp - mogą mieć inną przyczynę niż HCV; ale przyczyny mogą się też nakładać.
              U mnie mniej więcej pół roku przed wykryciem HCV pojawiły się nagle i w dużym
              nasileniu takie właśnie objawy jak opisujesz, parę innych. Kompletnie nie
              rozumiałam co się dzieje, nie było powodów nagłego zgłupienia i spadku
              aktywności, potem dowiedziałam się o HCV, potem wpadłam w depresję, więc to
              wszystko się jakby pogłębiło, potem z niej wyszłam, zadbałam nieco o siebie,
              umysł ćwiczę (nie żeby jak Oleksy być "jak brzytwa", ale staram się :-) - jest
              lepiej. Ja uznałam, że to HCV jest przyczyną (nie mam innego wyjaśnienia);
              zakładam, że może być coś jeszcze (nie wiem co; może stres?); i skoro tak jest
              to uważam, i jak łapię się na spadku zdolności umysłowych to jestem ostrożna:
              sprawdzam 10x; zapisuję; czytam 10x; uczę się na pamięć; kończę rozmowę itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka