zbite_wisnie
17.06.14, 16:38
wyborcza.pl/1,75968,16167851,Zrobilo_sie_smutno_i_ponuro.html#CukGW
Pani Kolęda płacze nad językiem. Ale jednocześnie gazeta broni treści rozmowy Belka Sienkiewicz. Dla mnie to są sprawy powiązane wyrastające z wspólnego pnia. Cynizmu i demoralizacji życia publicznego. W świecie w którym chodzi tylko o to kto kogo, co je moje co je twoje, siłą rzeczy we władzy chodzi tylko o emancypację upokorzonej biologii. Najpierw jesteś bitym dołem, a jak podniesiesz się w poziomie fali wreszcie możesz oddać. Jeśli będziemy cynicznie patrzeć jak panowie sobie handlują między sobą swoimi uprawnieniami bo wedle prawa karnego mogą bo każdy ma swoją działeczkę i trudno wdawać się w interpretacyjne mżonki, ale wedle konstytucji już nie bardzo, no ale nie bądźmy zbyt wyrafinowani, takie jest życie. Jest takie bo się im na to pozwoli teraz. Nie będzie jeśli będą się bać być cfaniaczkami kombinującymi, a nie będą się bać działać moralnie. Inaczej będzie chodzić tylko o biologię i jak powiedział pan z nagrania : to dobry chłopak, ale bojaźliwy, a dziś trzeba mieć jaja.
Polityk musi się bać podejść do drugiego polityka z pewnymi propozycjami, a nie bać się podejść z poważnym zachowaniem. Inaczej jest tylko biologia cynizm i skurwysyństwo.