dotera 18.06.24, 20:32 Jest zaprzestanie myślenia o sobie, a skupieniu na tym co można zrobić dla innych. Mowa tu o problemach własnych. Tylko to drugie może dać trochę szczęścia własnego Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dotera Re: Rozwiązaniem problemów własnych 18.06.24, 20:37 Ludzi nowoczesny miał wyzwolić rozwój własny a są coraz bardziej nieszczęśliwi bo niewiele w tym więcej niż zazdrości innym nie ma. Jak mówi zdanie o narcyzach udowadnianie swojej wielkości obojętny światu. Na koniec liczy się tylko ta chwila gdy mogłeś cos wartościowego zrobić dla innych Odpowiedz Link
dotera Re: Rozwiązaniem problemów własnych 18.06.24, 20:58 Przegrałem też to co mogłem dostać od innych tylko dlatego bo byłem skoncentrowany na sobie , myśląc jak bardzo na to nie zasługuje. Zamiast skoncentrować na tym co mogę dac Odpowiedz Link
dotera Re: Rozwiązaniem problemów własnych 18.06.24, 21:08 Egocentryzm wynika też z osłabienia biologicznych instynktów wynikające z wpojonego prania mozgu że ważne jest coś innego . Wszystko jest ważne , wszyscy chcą być ważni tylko życie samo w sobie staje się nieważne. Jakby z definicji wszystko miało być rozszczepione w dysharmonii, choć w naturze wszędzie widać harmonię. Odpowiedz Link