15.11.24, 22:44
Wcale nie są dla początkujących. Nie są też najlepszym sposobem na rozciąganie ciała. Trzeba większej integralności żeby za nie się brać niż mam.

W fitesie chodzi o coraz większą ruchliwość. W jodze kierunek jest przeciwny
Obserwuj wątek
    • dotera Re: Asany 16.11.24, 11:32
      Zacząć jednak trzeba od tej ruchliwości. Tu pojawia się komponent psychologiczny. Na ile jest potrzebna ekspresja emocjonalna . Psychoterapia na tym się oparła. Ja zaś nie mogę do końca rozgryzać. Po doświadczeniach zwłaszcza że to co nazywają ekspresja jest całkowitym kłamstwem jednak czasem mam doświadczenie że coś może być na rzeczy
      • dotera Re: Asany 16.11.24, 11:36
        Generalnie wiem że rozwój polega na braku ekspresji tylko większej percepcji . Jednak na wstępnym prymitywniejszym emocjonalnym etapie jak jest ?
        • dotera Re: Asany 17.11.24, 13:44
          Źle interpretowałem przyczyny i skutki. Fakt poprawy będzie się wiązał z ekspresja ale to nie ona jest poprawa . Wręcz odwrotnie jest droga odwrotna
          • dotera Re: Asany 17.11.24, 16:44
            Lowen uznał że emocje są niezwykle ważne. Tylko nie zrozumiał że problemem jest ich natłok a nie wyparcie. Ciało odzyje i odzyska gracje gdy przestanie je zadręczać umysł.
            • dotera Re: Asany 17.11.24, 16:48
              Przeciwstawienie emocji i umysłu jest kłamstwem. To jedna drużyna
              Choć czasem grająca przeciwko sobie same ale nadal jedna.
              • dotera Re: Asany 17.11.24, 16:49
                Tyle tylko że psychoanaliza wyciąga z tego wnioski kretyńskie, a to co chciały wyrazić religie mądre.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka