Dodaj do ulubionych

Internetowi chuligani

16.10.09, 14:30
W związku z dzisiejszym artykułem redaktor Kowalewskiej mam kilka pytań:

1.dlaczego nie ma artykułu w wersji elekronicznej ?;
2.dlaczego redaktor Kowalewska cytuje tylko opinie pozytywne dla
prezydenta ?
3. dlaczego przedstawiono tylko wersję prezydenta ?
4. czy prawdą jest,że internauci zostali wykorzystani w wojnie lokalnej PO ?
5.czy Wyborcza szczecińska jest stroną w tej wojnie ?
Obserwuj wątek
    • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 16.10.09, 14:43
      i jeszcze jedno pytanie, dlaczego media milczą o tej sprawie ?, (oczywiście nie
      mam na myśli tendencyjnego artykułu redaktor Kowalewskiej), czego się boją ?
      • Gość: ja popieram Re: Internetowi chuligani IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 14:55
        Media się nie boją. Czekają na to co nastąpi i wtedy będą pisać o tym. Niestety - zakończenie bajki nie będzie takie wesołe dla Ciebie, więc nie czekałbym na Twoim miejscu na efekty, bo to - co pisałeś wcześniej w wątkach również może zostać wykorzystane przeciwko Tobie.
        • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 16.10.09, 15:05
          Gość portalu: ja popieram napisał(a):

> Media się nie boją. Czekają na to co nastąpi i wtedy będą pisać o tym. Niestety
          > - zakończenie bajki nie będzie takie wesołe dla Ciebie, więc nie czekałbym na
          > Twoim miejscu na efekty, bo to - co pisałeś wcześniej w wątkach również może zo
          > stać wykorzystane przeciwko Tobie.

Jeśli myślisz,że mnie zastraszysz bardzo się mylisz. W życiu wielokrotnie
          próbowano mnie zastraszyć, ale cały czas mogę bez obaw zerkać w lusterko. Takim
          jak Ty to nie grozi, ale pociesze Cię masz sumienie czyste...nieużywane.
          • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 16.10.09, 18:30
            Już wiem dlaczego NIE ma artykułu w necie, komuś zależy aby nie pozostał ślad po
            tej żenadzie, nie można też nikomu wysłać linka. To dobrze świadczy o autorce,
            reszta wstydu została ?
            • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 16.10.09, 19:32
              Ciekawe, autorem kontrowersyjnego wątku jest .....:

"Niejasności w sprawie szwagra prezydenta
              Jolanta Kowalewska
              2009-05-06, ostatnia aktualizacja 2009-05-06 20:06"
    • Gość: ja popieram Re: Internetowi chuligani IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 14:52
      konspirant.0 napisał:

Konspirant.. Ile Ty masz lat?? 14??
      Pomyśl trochę i przeczytaj to, co nasuwa się samo z siebie...

W związku z dzisiejszym artykułem redaktor Kowalewskiej mam kilka pytań:

1.dlaczego nie ma artykułu w wersji elekronicznej ?;

Dowiesz się niebawem.

2.dlaczego redaktor Kowalewska cytuje tylko opinie pozytywne dla prezydenta ?

Ponieważ obrażając przeróżne osoby – nie macie racji, ani prawa do takiego postępowania i GW doskonale zdaje sobie sprawę z faktu.

3. dlaczego przedstawiono tylko wersję prezydenta ?

Bo wszystko ma swój powód i kolejność. To nie P. Krzystek szkaluje opinie forumowiczów. Jest dokładnie odwrotnie i trudno wymagać od GW, aby reprezentowała Wasze poglądy.

4. czy prawdą jest,że internauci zostali wykorzystani w wojnie lokalnej PO ?

Zapewne nie. To internauci wierzą w jednostronną wojnę. Kroki prawne podjęte przez Pana Krzystka nie są żadną formą konfliktu a jedynie linii obrony, która należy się każdemu obywatelowi RP.

5.czy Wyborcza szczecińska jest stroną w tej wojnie ?

W żadnej formie i w myśl regulaminu forum GW, który reguluje takie przypadki poszczególnymi paragrafami umowy, którą zaakceptowałeś z chwilą założenia konta na gazecie.

Dopisze od razu: Nie jestem z PO, PIS, SLD, UM. Nie jestem znajomym, kolegą, sąsiadem, listonoszem, mleczarzem, kioskarzem… Popieram akcję odchamiania tego forum, na którym normalnym ludziom nie jest dane wypowiadać się normalnie, bo dopada ich od razu stado frustratów, chamów, fanatyków i politycznych oszołomów, którzy od lat toczą tą samą pianę z ust.
      • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 16.10.09, 15:00
        dopada ich od razu stado frustratów, chamów, fanatyków i politycz
        > nych oszołomów, którzy od lat toczą tą samą pianę z ust.[/b]

Nigdy nie udało mi się na forum użyć wobec kogokolwiek tylu inwektyw, ale
        rozumiem, jeśli prawda nie umie się bronić, tym gorzej dla prawdy...
        Cieszę się,że ktoś odpowiada w imieniu Wyborczej.
        • Gość: ja popieram Re: Internetowi chuligani IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 15:06
          Konspirant: Ja nie jestem z wyborczej. W żadnej formie. Próbuję Ci tylko nakreślić tok myślenia, jakim kierują się osoby, które nie popierają tego - co tu się dzieje na tym forum. Takie jest moje prywatne zdanie...
          • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 16.10.09, 15:26

Próbuję Ci tylko nakreś
            > lić tok myślenia, jakim kierują się osoby, które nie popierają tego - co tu się
            > dzieje na tym forum.

Skoro nie popierasz, to czemu sam określasz innych chami ? W trosce o poziom
            forum zaczynaj od siebie.
          • Gość: Vlad.H. polityczni chuligani IP: *.privacyfoundation.de 16.10.09, 15:30
            rozumiem wiec ze popierasz chuliganow politycznych takich jak np Piotr K.?
            • Gość: ja popieram Re: polityczni chuligani IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 16:05
              Vlad.H.: Nie popieram. Ani polityków. Ani obrażających wszystko i wszystkich (poszczególnych) forumowiczów.

Popieram tylko to, aby odchamić osoby, które już dawno przekroczyły granice zdrowego rozsądku i wychowania. Publiczne bluzganie i obrażanie poszczególnych osób (z imienia i nazwiska) powinno być tępione tak samo, jak przewinienia władzy.

I mogę nie przepadać za prezydentem to jedno muszę mu przyznać - facet nie jest prostakiem i nie widziałem/słyszałem jeszcze, aby bluzgał kogokolwiek. Jeżeli chcecie polemizować z kimś/o kimś - to róbcie to przynajmniej na jego poziomie.

Tylko tyle Vlad.H.
              Co jak co, ale Ty powinieneś wiedzieć, że to forum miało kiedyś inny poziom. Pozdrawiam,

• konspirant.0 Re: polityczni chuligani 16.10.09, 16:22
                > Popieram tylko to, aby odchamić osoby, które już dawno przekroczyły granice zdr
                > owego rozsądku i wychowania. Publiczne bluzganie i obrażanie poszczególnych osó
                > b (z imienia i nazwiska) powinno być tępione tak samo, jak przewinienia władzy.

Odpowiedz, ale szczerze na prawdę wierzysz, że "namierzą" kogoś , kto bluzga ?,
                jak na razie przesłuchiwane są osoby, które nie słyną z wulgarnego języka, a
                wręcz przeciwnie. Ci, którzy bluzgają robią to tak ,że nie można ich namierzyć,
                czyli chodzi o coś innego.
                • Gość: ja popieram Re: polityczni chuligani IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 16:46
                  Jeżeli była to osoba, która praktykuje ten proceder z domu/miejsca pracy to takiego delikwenta namierzą bez najmniejszych problemów. Technicznie nie jest to żaden problem. Osoby mieszkające po za granicami kraju są raczej mało osiągalne, ale od tego powinien być admin. Nie po to, aby ścigać, ale zapobiegać takim paszkwilom na forum.

A co do wulgaryzmów kierowanych w kierunku konkretnej osoby to nie do końca zgadzam się, że chodzi tutaj o takie wyrażenia, jak "gangster", czy te, które podaje się tutaj jako przykłady. Słuchałem wczoraj wypowiedzi Pana Krzystka w audycji pod krawatem i padły tam inne stwierdzenia.

Mało tego.. I powinniście być tego świadomi, że jeżeli namierza się poszczególne osoby to podawanie użytych przez nie oszczerstw jest ostatnią rzeczą, jaką się podaje. Stąd myślę, że te przykłady to tylko lżejsze przykłady a ciężki kaliber (obrazy, pomówienia, bluzgi) pozostają na razie w spisie niejawnym... Do czasu wezwania/konkretnych kroków prawnych.
                  • konspirant.0 Re: polityczni chuligani 16.10.09, 17:52
                    jeżeli namierza się poszczególn
                    > e osoby to podawanie użytych przez nie oszczerstw jest ostatnią rzeczą, jaką si
                    > ę podaje. Stąd myślę, że te przykłady to tylko lżejsze przykłady a ciężki kalib
                    > er (obrazy, pomówienia, bluzgi) pozostają na razie w spisie niejawnym... Do cza
                    > su wezwania/konkretnych kroków prawnych.

To po co przesłuchanie ? znaczy jak ukradnę w sklepie, to na przesłuchaniu NIE
                    zapytają mnie czy ukradłem tylko czy byłem w sklepie :)
                  • Gość: p-p Re: polityczni chuligani IP: 89.108.242.* 17.10.09, 00:01

> Jeżeli była to osoba, która praktykuje ten proceder z domu/miejsca
                    pracy to tak
                    > iego delikwenta namierzą bez najmniejszych problemów

proxy kretynie...
              • Gość: Vlad.H. Re: polityczni chuligani IP: 66.230.230.* 16.10.09, 16:27
                czyli dla ciebei nei ma zanczenia fakt ze ktos jest np zlodziejem i okrada kogos o ile nie uzywa wulgarnego jezyka?

z tego co piszesz wychodzi ze mzoan nawet gwalcic, mordowac, krasc o ile zachowuje sie pozory elegancji i wytwornych manier.

znaczy sie lepeij zlapac syfa od eleganckiej ku... niz bzyknac zdrowa cichodajke np tipsiare o radosnym rechocie podobnym do smiechu Dody?

it itp
                moglbym podawac wiele przykladow

mnie interesuje czy Piotr K. sam nei sprowokowal tych chamskich i wulgarnych wypowiedz oszukujac swoich wyborcow i dzialajac na szkode lokalnej spolecznosci do reprezentowania interoesow ktorej przeciez zglosil sie dobrowolnie i przez ktora to spolecznosc zostal wybrany?

czy naprawde jakosc naszych politykow az tak silnie determinuje jezyk debaty politycznej? czy moze raczej to jakosc politykow determinuje ten jezyk i moze dlatego keidys bylo lepiej bo mimo wszysko kazda nowa generacja jest coraz gorsza a nie lepsza?

Dlaczego Piotr K. mlody i wydawloby sie perspektywiczny polityk stracil zaufanie swoich wyborcw juz na samym poczatku kariery politycznej.

chetnie poslucham odpowiedzi

ja od razu powiem - moim zdaniem wku...eni i oszukani ludzie uzywaja jezyka chamstskeigo, wulgarnego ale nie dano im szansy na nieuzywanie takiego jezyka - naprawde trudno wymagac od ludzi ze beda uzywac wysublimowanego jezyka w sytuacji gdy ktos ordynarnie okrada ich i robi w wala.
                Jesli Piotr K. ma oszukiwac czy okradac ludzi z nadziei to moze niech robi to w sposob wysublimowany a nie ordynarny i chamski?
                • Gość: ja popieram Re: polityczni chuligani IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 17:05
                  Vlad.H.: > czyli dla ciebei nei ma zanczenia fakt ze ktos jest np zlodziejem i okrada kogos o ile nie uzywa wulgarnego jezyka?

Vlad.. To nie jest dobry przykład. Uważam natomiast, że jeżeli przyłapano złodzieja na gorącym uczynku to policja w żadnej formie nie jest uprawniona do bluzgania złodzieja. Przy czym i z czystej ostrożności zaznaczam, że nie piszę w tym momencie o Panu Krzystku. Nie ja oceniam, czy ktoś jest, lub nie jest złodziejem.

Vlad.H.: > z tego co piszesz wychodzi ze mzoan nawet gwalcic, mordowac, krasc o ile zachowuje sie pozory elegancji i wytwornych manier.

Nie wiem skąd ten wniosek. Jak wyżej Vlad. Jeżeli byłbyś policjantem i złapałbyś zboczeńca, mordercę, złodzieja to nic nie uprawnia Cię do tego, aby go bluzgać. I tak, jak na przykładzie powyżej. Jak policjant nie jest od wymierzania kary (od tego są sądy) - tak na forum szczecina nie powinno się bluzgać wszystko i wszystkich.

Vlad.H.: > znaczy sie lepeij zlapac syfa od eleganckiej ku... niz bzyknac zdrowa cichodajke np tipsiare o radosnym rechocie podobnym do smiechu Dody?

Jak wyżej, choć różnorodność przykładów i argumentów jest w Twoim przypadku bardzo obrazowa. ;D

Vlad.H.: > mnie interesuje czy Piotr K. sam nei sprowokowal tych chamskich i wulgarnych wypowiedz oszukujac swoich wyborcow i dzialajac na szkode lokalnej spolecznosci do reprezentowania interoesow ktorej przeciez zglosil sie dobrowolnie i przez ktora to spolecznosc zostal wybrany?

Nie Vlad. W ten sposób myśląc każdy przestępca miałby powód, aby zrzucić swoją odpowiedzialność na kogoś innego. To błędny sposób myślenia. Wobec prawa każdy odpowiada sam za siebie.

Vlad.H.: > czy naprawde jakosc naszych politykow az tak silnie determinuje jezyk debaty politycznej? czy moze raczej to jakosc politykow determinuje ten jezyk i moze dla tego keidys bylo lepiej bo mimo wszysko kazda nowa generacja jest coraz gorsza a nie lepsza?

Myślę, że na pewno, bo nikt nie chce czytać o sobie i na forach w takiej formie, w jakiej się to aktualnie wyraża. I potwierdzam oczywiście, że jakość języka stosowanego przez niektórych polityków też zakrawa o pomstę do nieba, to jednak... Nie powinniśmy usprawiedliwiać siebie w ten sposób. Człowiek powinien patrzeć zawsze przed siebie i w tym lepszym kierunku. A co do generacji... Jest inna. Nie oceniam. Jedno jest pewne - młodzi uczą się od starszych. Im więcej przyzwolenia na prostactwo w Internecie - tym większa strata dla nas samych i na przyszłość... Choćby dlatego warto panować nad nami samymi, aby młodzież nie powielała naszych błędów i to z 2x siłą.

Vlad.H.: Dlaczego Piotr K. mlody i wydawloby sie perspektywiczny polityk stracil zaufanie swoich wyborcw juz na samym poczatku kariery politycznej.

Bo wyborcy są bezlitośni (prawo wyborców!) i nie przebaczają. Osobiście jestem zdania, że gdyby nie ta afera z mieszkaniem i innymi posłami z PO - P. Krzystek miałby o wiele lepsze notowania, ale... Każdy wie jak było, więc zamykam wypowiedź z mojej strony.

Pozdrowienia Vlad,
                  • Gość: wiesiek Re: polityczny chuligan IP: *.146.73.51.nat.umts.dynamic.eranet.pl 16.10.09, 17:10
                    www.jacyna-witt.pl/index.php?m=blog&bm=6&bpm=21&blog=338&lg=1
                    Tutaj masz przykład chamskiej odzywki o kobiecie. I ktoś taki śmie
                    występować przeciwko innym?
                    • Gość: wyborca-IPpodagaze Re: polityczny chuligan IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 17:15
                      Oj, szanse rosną Pani Jacyny. A Krzystek tak sobie ostrzy zęby na
                      następną kadencję.
                  • Gość: as Za pierwszym razem prokuratura nie przyjęla zgłosz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.09, 17:25
                    nawet prokuratorom wydawało się ze sprawa jest nie warta kontynuowania.Najgorsze
                    jest to że aparat został zaangażowany do takiej sprawy a ulatuje obok kilka
                    powazniejszych.Czy nazwanie prezydenta Polski durniem przez palikota i umorzenie
                    tej sprawy jest wyznacznikiem granic. Co ciekawe dzisiejsi stronicy krzystka w
                    sprawie durnia byli po stronie palikota.Przynajmniej mogliby nie moralizować.
                  • Gość: Vlad.H. Re: polityczni chuligani IP: *.cable.quicknet.nl 17.10.09, 04:16
                    dalem dobre przyklady - dlaczego zajmujemy sie jezykiem (strona estetyczna) -
                    nikomu nie przeszkadzalo jak zajmowanoa sie brakami w uzebieni ktoregos z
                    Kaczynskich, nie trzeba siegac daleko.

Dlaczego oczekujesz ode mnie akceptacji podwojnych standardow, dlaczego nie mam
                    uzywac wulgarnego jezyka wobec Piotra K.

Ja zuwam jezyka dostosowanego do poziomu mojego interlokutora, moge ale nie
                    musze nie uzywac wulgaryzmow - to jest wolnosc slwoa, demokracja - dopoki ktos
                    nie postawi Potrowi K. zarzutu ze wzia lapoiwke w wysokosci miliona zl za
                    korzystna decyzje na ktorej stracilo miasto dopoty poruszamy sie w granicach
                    swobody wypowiedzu gwarantowanej konstytucja RP - jesli ci to nie odpowaida - np
                    wulgaryzmy naruszaja twoje poczucie estetyki, rania uszy to mozesz zwyczajnie
                    nie czytac - tak sei skalda ze uczestniczenie w polemikach na forum GW nie jest
                    niczyim obowiazkiem.

Co do bluzgania ... ja mysle ze naleysz do osob ktore albo graja karta
                    wulgarnosci jezyka albo daly sie wprowadzic w gre wulgarnoscia jezyka - albo sam
                    probujesz przeneisc ciezar problemow z sfery merytorycznej w sfere estetyczna
                    albo dajesz soba manipulowac - Piotr K. apeluje by ocenzurowac wulgaryzmy -
                    pomijaajc kompletny idiotyzm takiego pomyslu to przede wszystki godzi on w
                    wolnsoc wypowiedzi jako takiej - nie ma nigdzie zdefiniowanego wzoraca
                    obiektywnego jak jezyk debaty powinine wygladac, co gorsza nie da sie tego uczynic.

Odpowiedzialnsoc wobec prawa? jaka? mowimy o estetyce - to tak jakby grozic
                    prawem artyscie nowoczesnmu ktory z kalu robi figurki z karteczka wyrob z masy
                    czekoladopodobnej - nie przeznaczony do konsumpcji. estetyki nei da sie
                    sankcjonowac prawnie, mozna rzecz jasna apelowac o to by ta estetyka byla ale
                    nie mozna tego wymuszac zwlaszcza nekaajc ludzi prokuratura.

Jezyk polemiki politycznej jest jezykiem specyficznym, jezyk publicznego forum
                    jest jeszcze bardziej specyficzny - Piotr K. jest jednostka amoralna bo sam jest
                    odpowiedzialny za to ze taki jezyk zaczal byc uzywany wobec niego.

Stoje na stanowisku ze poraz kolejny mamy do czynienia z proba cenzurowania
                    internetu - od jakeigos czasu rozne media i rozni politycy probuja cenzrowac
                    internet, probuja (choc to kompletny idiotyzm) walczyc z jezykiem wolnym i zywym
                    metodami sankcji prawnych.
                    Po raz kolejny pod plaszczykiem estetyki probuje zamiatac sie syf pod dywan.

Dochodzi do takeigo kuriozum ze Piotr K. opalcany z pienidzy podatnika chce
                    zamknac usta swoim przeciwnikom jednoczesne zas cche od nich pieneidzy...

jak dla mnie sprawa jest prosta, swoje powiedzialem, dziwe sie tylko ze sa
                    ludzie ktorzy uwazaja ze tu chodzi o estetyke jezyka...
                    • konspirant.0 Re: polityczni chuligani 17.10.09, 08:33
                      Miałem sen: Piotr K. chce kandydować na prezia, Sławek N. mówi, poprę jak
                      ustalisz kto mnie opluwa w internecie, Piotr K. szuka winnych pod swoim szyldem,
                      Sławomir N. zyskuje podwójnie, dostaje na tacy nazwiska osób ,które musi
                      wykończyć, by mu nie szkodziły i po drugie ośmiesza niechcianego kandydata na
                      prezydenta
                      uffffffffff, obudziłem się zlany potem...
                    • bella1 Re: polityczni chuligani 17.10.09, 08:57
                      forum.gazeta.pl/forum/0,62605,1617538.html
                      Nie obowiazuje /punkt 5/ -wiec zmienic regulamin ;)
                      • konspirant.0 Re: polityczni chuligani 17.10.09, 09:02
                        "Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
                        treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe"

czyli krytyka PO jest treścią uznaną powszechnie za naganną moralnie,
                        społecznie niewłaściwą
                        ?????????
                        • bella1 Re: polityczni chuligani 17.10.09, 09:52
                          Bylbys dobrym krawcem - przy takim ' ciachaniu' ;)
                          Pelny tekst -albo nic....
                          • konspirant.0 Re: polityczni chuligani 17.10.09, 09:59
                            proszę bardzo:

czy uwazasz,ze krytykowanie Władzy podlega pod ten paragraf?:

Niedopuszczalne jest umieszczanie przez uczestników na łamach Forum Gazeta.pl
                            treści uznanych powszechnie za naganne moralnie, społecznie niewłaściwe i
                            naruszających zasady Netykiety.
                      • Gość: Vlad.H. Re: polityczni chuligani IP: *.cable.quicknet.nl 17.10.09, 16:53
                        A kodeks karny i przekrety ? z pamieci podrzuce kilka, niewlascwie
                        gospdoarowanie mieniem publicznym, doprowadzenie do znacznych szkod
                        materialnych, naduzycie wladzy - bylyby to calkiem latwe do udowodnienia tezy
                        gdyby prokuratura i sadownictwo w Polsce bylo niezawisle a ich misje
                        relizowaliby ludzie z minimalnym, wrecz elementarnym poczuciem przywoitosci i
                        odpowiedzialnoci.

Ja oczekuje w tej chwili sprawdzenia decyzji prokuratury przez organ
                        kontrolujacy i postawienia zarzutow prokuratorowi naduzycia - czyli zajecia sie
                        sprawa z urzedu - Piotr K. moze pozwa Piotra K. za utracona czesc i dobre imie -
                        z powdztwa cywilnego - choc mysle ze tanszym wyjsciem bedzie kupno lstra na
                        twarz i spojrzenie sobie w oczy - popatrz Piotrze K. w swoje oczy - tylko ty sam
                        i zrob rachunek sumienia - nikt ci twej czcie dobrego nie zabral poza toba
                        samym - i odpowiedz sobie na pytanie czy bylo warto sie zeszmacic, dla kilka
                        grajcarow na koncie, tytulu prezydenta i kilku innych malo znaczacych rzeczy -
                        warto bylo Piotrze K. utracic czesc i dobre imie?

wiec bella nie kwekaj mi tu o netykiecie bo juz raz napisalem - zachowanie
                        Piotra K. i obozu z ktorym jest zwiazany wyglada tak:

Jestes u kogos "w gosciach", puszczasz smierdzacego baka, po czym zaczynasz
                        nagle narzekac ze smierdzi - smrod zaczal sie nie od internautow ale od Piotra
                        K. i jego kumpelzgraji.

Kazdy normalny sad odrzuci oskarzenia wobec ludzi ktorych Piotr K. pomawia o
                        nieprawde jakoby nie byl lgarzem i oszustem...

pie...ni musters of pupets sie znalezli - sami najpierw uwolnijcie sie od
                        swego lalkarza frajerzy...
    • Gość: staryinternauta tzw Internetowi chuligani spełniają pozytywną rolę IP: *.chello.pl 16.10.09, 17:15
      według prezydenta chuliganów trzeba pozamykać na 2 lata do paki! A jak
      odnajdywać relatywizm moralny prezydenta względem swoich kolegów
      partyjnych z PO: Palikota, Niesiołowskiego, Rycha i Mira(czy widział
      pan Piotr najnowszą reklamę PiS z Mirem , Grzechem i Zbychem?). Swoi
      koledzy partyjni z PO to nie są chuliganami w mowie i czynie?
    • czemu_ja co do obrazania, pomowien itp 16.10.09, 17:42
      ost w polityce pojawil sie takowy artykul:

archiwum.polityka.pl/art/paragraf-2,425830.html
      • Gość: ja popieram Re: co do obrazania, pomowien itp IP: *.globalconnect.pl 16.10.09, 19:44
        A jak to się ma do rzeczywistości??

>> http://www.tvn24.pl/-2,1570420,0,1,obraza-prezydenta-to-taki-glupi-zart,wiadomosc.html

Pamiętam sprawę, bo policja w trakcie zabezpieczania dowodów znalazła nielegalne oprogramowanie i chłopakowi dostało się jeszcze i za to. Nie zmienia to faktu, że chłopak najadł się niemało strachu a sąd nałożył na niego karę. Był wyrok, nerwy i niemały wstyd na pewno.
        • konspirant.0 Re: co do obrazania, pomowien itp 16.10.09, 19:53
          > Pamiętam sprawę, bo policja w trakcie zabezpieczania dowodów znalazła nielegaln
          > e oprogramowanie i chłopakowi dostało się jeszcze i za to.

dobrze,że mu pornografi nie podrzucili
    • Gość: ZED Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.09, 20:07
      nie watpie, ze jesli zostawisz imie, nazwisko i dane
      kontaktowe to wyborcza moze sie z toba skontaktowac i przedstawic
      opinie. a tak... hmm....czekaj, z tego co widze twoje konto zostalo
      zalozone niedawno wiec ze wspomnianymi watkami masz gowno wspolnego
      wiec dlaczego mialby ktos pytac cie o zdanie?

chyba, ze jestes jednym z tych pajacow co zakladaja nowe konto na
      kazda propagandowa okazje wiec tym bardziej kogo mialaby obchodzic
      twoja opinia?
      • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 16.10.09, 20:13
        Wyborcza, a dokładnie redaktor Kowalewska mogła zacytować różne wypowiedzi
        internautów, a wybrała tylko cztery, pewnie oczywiście nie widzisz w tym
        manipulacji ?

twoje konto zostalo
        > zalozone niedawno wiec ze wspomnianymi watkami masz gowno wspolnego
        > wiec dlaczego mialby ktos pytac cie o zdanie?
        >
        > chyba, ze jestes jednym z tych pajacow co zakladaja nowe konto na
        > kazda propagandowa okazje wiec tym bardziej kogo mialaby obchodzic
        > twoja opinia?

rozumiem,że Twoja wypowiedź jest przykładem kultury na forum ? :))))
        • Gość: ZED Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 11:04
          a nalezy ci sie moja kultura?
          • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 20.10.09, 15:50
            czy prezydent powinien rozmawiać z chuliganami ?
    • andreas.007 chodzi tylko o prawde 17.10.09, 01:32
      Pan Piotr K. zamiast walczyc o rozwój i dobro Szczecina,
      to jak za komuny walczy z głosami krytyki!

Zamiast wykazac, ze jest uczciwy i ma dobre, uczciwe zamiary,
      to podaje do prokuratora tych, ktorzy maja watpliwosci,
      a powyzej przytoczyłem fakty, ktore moga budzic watpliwosci!

Jak za komuny... walczy sie z ludzmi... z ich opiniami...

Panie prezydencie miasta niech pan doprowadzi
      do znalezienie winnnych tego, ze niektore osoby
      wbrew prawu dostaly mieszkania z puli Urzedu Miasta,
      a jak sad uznał było to wbrew prawu!

Niech pan wystapi panie prezydencie miasta Piotrze K.
      do prokuratora o znalezienie winnych tego, ze te mieszkania
      wyszły z puli miejskiej!

Wtedy byc moze panu uwierze, jezeli nie zostanie pan uznany
      za wspołwinnego...

serwisy.gazeta.pl/metroon/1,0,6139902.html
      "Aresztowany w ostatnich dniach były zastępca dyrektora
      szczecińskiej "lokalówki" sypie: przed dziewięcioma laty Piotr
      Krzystek jako urzędnik wojewódzki sam "ustawił" miejsko-państwową
      zamianę nieruchomości, w wyniku której za bezcen stał się
      właścicielem słynnego już mieszkania.

(...)

Z wyjaśnień Andrzeja R. wynika jednak coś innego. Według niego,
      Piotr Krzystek sam "ustawił" całą sprawę. Jak? Gmina Szczecin
      (reprezentowana wówczas przez członków zarządu miasta Dariusza
      Wieczorka i Jana Dużyńskiego) postanowiła zamienić się na
      nieruchomości ze skarbem państwa (reprezentowanym przez wojewodę
      Lisewskiego). Urzędnicy obliczyli, że państwowa kamienica przy pl.
      Grunwaldzkim była warta więcej niż gminny budynek przy ul.
      Potulickiej. Andrzej R. twierdzi, że to Piotr Krzystek zaproponował,
      aby różnicę wartości pokryć sześcioma mieszkaniami z zasobów
      komunalnych. Później zaś przejął jedno z tych mieszkań.

Adwokaci Andrzeja R., Dariusz Niebieszczański i Michał Olechnowicz,
      zapowiedzieli złożenie do prokuratury zawiadomienia o możliwości
      popełnienia przestępstwa. - Chodzi o działanie na szkodę skarbu
      państwa (który później stracił sprywatyzowane mieszkania) i
      przekroczenie uprawnień przez członków zarządu miasta, którzy
      podpisali porozumienie bez stosownej uchwały - mówią prawnicy.

Mec. Niebieszczański: - Andrzej R. był tylko małym trybikiem w
      urzędowej machinie, gdzie nie obowiązywały procedury, ale zakulisowe
      naciski przełożonych na załatwienie sprawy po ich myśli."

=================

Czy w taki kontekscie panie prezydencie miasta Piotrze K.
      czy w takim kontekscie internauci, mieszkancy moga miec watpliowsci?

Prezydent pozycza od szwagra 150 tysiecy zl,
      bo ma sprawe dotyczaca mieszkania, ktore przyznano mu wbrew prawu,
      gdy był dyrektorem Urzedu Wojewódzkiego, a teraz sad nakazał zwrot.

Szwagier startuje w przetargu miejskim na usluge - gifty reklamowe.
      Przetarg rozstrzygaja urzednicy zalezni, bo pracownicy zatrudniani
      przez tego wlasnie prezydenta, ale posuwaja sie nie do wybrania
      najnizszej cenowo oferty, ale próbuja oceniac walory jakosciowe.
      Oczywiscie zaden z urzednikow nie ma do tego kompetencji,
      ani nie powołano w tym celu rzeczoznawcy, ale na dotyk...
      WYGRYWA OFERTA TEGOZ SZWAGRA!

Wreszcie okazuje sie, ze dopuszczone do przetargu firmy
      nie dostarczyły towarów spelniajacych norm narzuconych.

Przetarg zostaje w wyniku licznych artykułów prasowych,
      a takze głosów na forum ujawniajacych kulisy - UNIEWAZNIONA!
      To wlasnie do tych wypowiedzi nawiazuje pan Piotr K. w swoim liscie.

Odbywa sie drugi przetarg, ktory cenowo wygrywa szwagier,
      ale niespodziewanie wycofuje sie...

W tym kontekscie nastepuja byc moze wypowiedzi internautów
      stawiajace pod znakiem zapytania uczciwosc pana prezydenta,
      który nadto deklaruje, ze nie rozmawia ze szwagrem
      o sprawach sluzbowych...

Panie prezydencie Piotrze Krzystku
      nie powinien pan walczyc z internautami,
      ale walczyc o dobrobyt i rozwój Szczecina.
      Pan wybrał inna droga - dzieli Pan mieszkanców,
      wywołuje kontrowersje, wieczne sprzeczki i utarczki.
      Niech pan sie zastanowi czy w takiej atmosferze
      mozna budowac, bo dzisiaj tylko Pan burzy!
      Zamiast pwodowac tylko kontrowersje - powinien pan łaczyc,
      by wspolnie budowac , a nie dzielic mieszkanców!

Panie radny Serdynski, czy mieszkancy w tym kontekscie maja prawo
      miec watpliwosci co do intencji Piotra K.?

Czy taka osoba moze budzic zaufanie... czy moze wrecz przeciwnie?

Polityk roszczacy sobie prawo do rządu dusz
      musi miec czyste rece... a nie udawac, ze wszystko jest OK.
      • zgr-edo lista internetowych chuliganów,lokalnych patriotów 17.10.09, 08:55
        - albercik
        - andreas
        - whiteentrance
        - xyz
        - ........
        kogo jeszcze przesłuchiwali ?
        • konspirant.0 Re: lista internetowych chuliganów,lokalnych patr 17.10.09, 08:57
          zgr-edo napisał:

> - albercik
          > - andreas
          > - whiteentrance
          > - xyz
          > - ........
          rewers

tych chyba było najłatwiej ustalić :)
      • konspirant.0 Re: chodzi tylko o prawde 18.10.09, 15:02
        andreas.007 napisał:

> Pan Piotr K. zamiast walczyc o rozwój i dobro Szczecina,
        > to jak za komuny walczy z głosami krytyki!

czy o takiego prezydenta nam chodziło ?
    • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 17.10.09, 12:51
      konspirant.0 napisał:

> W związku z dzisiejszym artykułem redaktor Kowalewskiej mam kilka pytań:
      >
      > 1.dlaczego nie ma artykułu w wersji elekronicznej ?;
      > 2.dlaczego redaktor Kowalewska cytuje tylko opinie pozytywne dla
      > prezydenta ?
      > 3. dlaczego przedstawiono tylko wersję prezydenta ?
      > 4. czy prawdą jest,że internauci zostali wykorzystani w wojnie lokalnej PO ?
      > 5.czy Wyborcza szczecińska jest stroną w tej wojnie ?

nadal czekam na odpowiedź na moje pytania
      • czemu_ja Re: Internetowi chuligani 17.10.09, 15:53
        oj chyba odpowiedzi sie nie doczekamy.
        • zgr-edo Re: Internetowi chuligani 18.10.09, 08:41
          czemu_ja napisał:
          > oj chyba odpowiedzi się nie doczekamy.

< Wochenende, pewnie pojechała do rodziny kartofle zbierać
          • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 18.10.09, 11:02
            "Chuligan - nazwa zapożyczona od nazwiska Hooligan (lub Hoolihan) irlandzkiej
            rodziny drobnych złodziejaszków mieszkających na przełomie XIX i XX wieku w
            londyńskiej dzielnicy Southwark[1], w Polsce określająca młodego człowieka, na
            ogół kilkunasto- lub dwudziestoparolatka, który w sposób szczególnie agresywny i
            ostentacyjny łamie zasady współżycia społecznego, dokonując drobnych kradzieży i
            rozbojów, zaczepiając osoby postronne, niszcząc mienie i wdając się w bójki z
            innymi osobami. Chuligani zazwyczaj działali w kilkuosobowych grupach, dających
            im przewagę fizyczną nad pojedynczymi przechodniami, a także poczucie siły i
            bezkarności."

z Kodeksu Karnego:

Występkiem o charakterze chuligańskim jest występek polegający na zamachu na
            wolność, na cześć lub nietykalność cielesną, na bezpieczeństwo powszechne, na
            działalność instytucji państwowych lub samorządu terytorialnego, na porządek
            publiczny, albo na umyślnym niszczeniu, uszkodzeniu lub czynieniu niezdatną do
            użytku cudzej rzeczy, jeżeli sprawca działa publicznie i bez powodu albo z
            oczywiście błahego powodu, okazując przez to rażące lekceważenie porządku prawnego
      • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 19.10.09, 12:41
        nieskromnie przypomnę:

> konspirant.0 napisał:
        >
        > > W związku z dzisiejszym artykułem redaktor Kowalewskiej mam kilka pytań:
        > >
        > > 1.dlaczego nie ma artykułu w wersji elekronicznej ?;
        > > 2.dlaczego redaktor Kowalewska cytuje tylko opinie pozytywne dla
        > > prezydenta ?
        > > 3. dlaczego przedstawiono tylko wersję prezydenta ?
        > > 4. czy prawdą jest,że internauci zostali wykorzystani w wojnie lokalnej P
        > O ?
        > > 5.czy Wyborcza szczecińska jest stroną w tej wojnie ?
        >
        > nadal czekam na odpowiedź na moje pytania
        • Gość: obywatel ... IP: *.globalconnect.pl 19.10.09, 12:47
          "Biada władcom, którzy chcą pozyskać obywatela za cenę zastraszania i
          niewolniczego lęku. Jeśli władza rządzi zastraszonymi obywatelami, obniża
          swój autorytet, zubaża życie narodowe, kulturalne i wartości życia
          zawodowego..."
          • konspirant.0 Re: ... 19.10.09, 13:02
            są dwa sposoby sprawowania władzy, kij i marchewka, marchewki nie widziałem i
            czekam kiedy kij się POłamie
            • Gość: -.- Re: ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 13:11
              Witam ;)

Nie kij się nie połamie...kij ma dwa końce,
              a znasz bajkę -kije samobije ;)))

-.-
              • konspirant.0 Re: ... 19.10.09, 18:28
                trzeba jeszcze wierzyć...w bajki :)
                • Gość: :) Re: ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.09, 10:10
                  to moze juz dzis bedzie odpowiedz? tyle czasu bylo na ulozenie dobrej historii :]
    • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 20.10.09, 18:27
      konspirant.0 napisał:

> W związku z dzisiejszym artykułem redaktor Kowalewskiej mam kilka pytań:
      >
      > 1.dlaczego nie ma artykułu w wersji elekronicznej ?;
      > 2.dlaczego redaktor Kowalewska cytuje tylko opinie pozytywne dla
      > prezydenta ?
      > 3. dlaczego przedstawiono tylko wersję prezydenta ?
      > 4. czy prawdą jest,że internauci zostali wykorzystani w wojnie lokalnej PO ?

cierpliwie czekam
      • Gość: :) Re: Internetowi chuligani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:59
        chyba nic z tego... :(
        • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 21.10.09, 13:20
          z uporem maniaka, aż mnie "wytną"
          • Gość: -.- Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 13:50
            Witam ;)

Chciałbyś SzP...:)

"Maniak" "ideologicznie-poprawny" jest tylko jeden...na tym forum ;)

-.-
          • Gość: :) Re: Internetowi chuligani IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.09, 09:45
            trzymam za slowo.
            • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 22.10.09, 18:22
              niestety
              straciłem nadzieję :(
              • Gość: -.- Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 18:43
                Witam ;)

To nie jest możliwe,PAN nie "może",
                hmm....a jak tak wszyscy bojąc się "zwieją"
                to wyjdzie iż PiotrK miał rację,
                że tu to "same" chuligany i to wszystko co "najgorsze".

Hmm... "elemeny" pozytywny-zed "zamknięty"...w szafie?

;)))

Pozdrawiam :)
                -.-

PS
                Przepraszam,ale nie dlatego ponownie tu "wlazłam"
                by oddać srarania Alberta_c,Whitee... "walkowerem",
                a GW i tak wywalam w N I E B Y T i tak.
                • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 22.10.09, 18:47
                  Gość portalu: -.- napisał(a):

> Witam ;)
                  >

>
                  > Hmm... "elemeny" pozytywny-zed "zamknięty"...w szafie?
                  >
                  > ;)))

może zbiera siły ? ;-)

pozdrawiam
                  • Gość: -.- Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.09, 18:58
                    ;)))

Nie,już jest,bardzo łatwo go wywołać ;))))
                    i "chłopak" melduje "się" - wejście "smoka" piąta odsłona.

Pozdrawiam
                    -.-
                    • Gość: ? Re: Internetowi chuligani IP: 62.69.217.* 23.10.09, 09:20
                      czy Piotr K. przeprosi ?
                      • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 23.10.09, 15:46
                        Gość portalu: ? napisał(a):

> czy Piotr K. przeprosi ?

ale za co ?, za mieszkanie ?,za szwagra ?,za prokuraturę ?
              • Gość: ojejcia! Re: Internetowi chuligani IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 25.10.09, 23:00
                > niestety
                > straciłem nadzieję :(

Nie wolno Ci!!!
                • Gość: pogrom Re: Internetowi chuligani IP: 62.69.217.* 26.10.09, 07:31
                  twardy bądź, jak Roman Bratny
                  • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 26.10.09, 16:26
                    poczekam, aż mnie zamkną :)
                    • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 03.11.09, 18:42
                      Jaś nie doczekał
                      • Gość: -.- Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.09, 19:05
                        Witam ;)

???

-.-
                        • Gość: dziki Re: Internetowi chuligani IP: *.chello.pl 03.11.09, 19:44
                          Zachodnia stacja ponoć jest zainteresowana internetowymi chuliganami.
                          To jest promocja.
                          Widzę rodzinę fyfków w komplecie z ABP Dzięgą jak jedzą chipsy i ogladają jak
                          kiedyś Kobrę.
                          • Gość: !!! Re: Internetowi chuligani IP: 62.69.217.* 04.11.09, 08:27
                            nie dawać się
                            • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 18.11.09, 19:17
                              a można było w tej sprawie zachować OBIEKTYWIZM
                              • Gość: -.- Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:35
                                Witam.

;)))))

Hmmm....,obiektywizm ... ;))))
                                Obiektywizm czli co?... taka suma subiektywnych odczuć.
                                Znaczy się... prawda o prawdzie do prawdy przez prawdę za prawdą...
                                ;)))
                                • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 18.11.09, 19:40
                                  sprowadzenie sprawy do internetowych chuliganów NIE było obiektywne
                                  • Gość: -.- Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:50

;)

Toż podobnie napisałam,OK-uproszczę;
                                    ..."obiektywnie" rozpostarto zasłony dymne,by dobrać się
                                    pseudo-oficjalnie do wieści...kto z kim,dla kogo,przez kogo,
                                    stan "posiadania" i z której strony najłatwiej będzie się
                                    można w odpowiednim czasie dobrać do .... delikwenta
                                    gdyby np., "startował"....

;)
                                    Wystarczająco jasno się "wyraziłam " ;)))
                                    • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 18.11.09, 19:53
                                      teraz TAK :))))
                                      jednak język pisany jest ułomny :)
                                      • Gość: -.- Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.09, 19:59
                                        ;))))

...NIE nie jest,jest pięknie,bogato ubarwiony i ...
                                        dwuzacznościami przepełniony...;))))
                                        Jak zwał,tak zwał,a prawda i tak musi być... albo i nie,
                                        ale będzie...;)))))

-.-
    • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 08.12.09, 16:40
      > 4. czy prawdą jest,że internauci zostali wykorzystani w wojnie lokalnej PO
      ?

powracają pytania
      • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 08.12.09, 21:37
        kto oberwał rykoszetem ?
        • Gość: -.- Re: Internetowi chuligani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.09, 21:58
          ;)

Każdy kto został "podciągnięty" po internetowego chuligana,
          znaczy się wszystkich piszących na forum,
          nawet tych co pisali o ....tyłku "cioci" "marynki" od strony
          kuzyna przez kuzyna.
          Przypomnij sobie jak podawali,że jest list to ktoś,
          już nie pamiętam w jakim wątku "palnął" podając ilość rozpoznanych
          IP - coś koło 30?
          Taka ilość,oznacza tylko jedno....dla PiotraK ...
          byliśmy i jesteśmy tylko....

-.-
          • konspirant.0 Re: Internetowi chuligani 17.01.10, 11:54
            pytania pozostały bez odpowiedzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka