Dodaj do ulubionych

Kolejny pasozyt z SLD

13.02.04, 10:10
chyba codzinnie moge zakladac taki watek. pominalem pana barona z gdanska ale
dzis o panu z siemianowic lpeszy jest niz nasz lokalny z NFZ. za onet:

W 2002 roku Zenon Kaczmarczyk ocenił swój majątek na kilka milionów. Jako
radny pobiera co miesiąc ponad 1400 złotych diety.

A jednak kilka dni temu zjawił się w Powiatowym Urzędzie Pracy.
Kaczmarczyk, zapytany po co mu zasiłek, wyjaśnił, że gdy został dwa lata temu
radnym, wszystkie firmy przepisał na żonę i synów.

pozdrawiam rado
Obserwuj wątek
    • ja_aska Re: Kolejny pasozyt z SLD 13.02.04, 10:15
      Prawnie mógł to zrobić, moralnie nie powinien.
      Siemianowice to nasz okręg?
      • anaksymenes ja_aska się "czerwieni" za każdym razem jak o SLD 13.02.04, 10:32
        jest jakiś wątek? Czy ty masz legitymację SLD Asiu?????????
        • ja_aska Re: ja_aska się "czerwieni" za każdym razem jak o 13.02.04, 10:34
          Kilka anaks:-) Różne wzory i kolory:-)
        • Gość: Ana Re: ja_aska się "czerwieni" za każdym razem jak o IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.02.04, 10:35
          co za różnica czyj okręg?!facet jest po prostu nieuczciwy,i dobrze,że ktoś to
          zauważył...
          • ja_aska Re: ja_aska się "czerwieni" za każdym razem jak o 13.02.04, 10:37
            Dla mnie duża różnica. Wolę wyłapać takie przypadki na własnym podwórku.
            • rrado Re: ja_aska się "czerwieni" za każdym razem jak o 13.02.04, 10:41
              ja_aska napisała:

> Dla mnie duża różnica. Wolę wyłapać takie przypadki na własnym podwórku.

nie wiem jak dla ciebie ale polska to jest moje podworko. jeszcze dopowiem ze
              gosc na drugi dzien stwierdzil ze mu sie pomylilo. bedzie to pobieral i dawal
              na cele charytatywne. wierzyc mu? pozdrawiam rado
              • ja_aska Rrado 13.02.04, 10:42
                A czemu masz nie wierzyć? Wiara czyni cuda!
                • rrado Re: Rrado 13.02.04, 10:46
                  ja_aska napisała:

> A czemu masz nie wierzyć? Wiara czyni cuda!

chyba sa ciekawsze obiekty wiary niz zlodziejaszek z siemianowic.
                  pozdrawiam rado
          • anaksymenes Ale tak na temat - to trzeba mieć tupet żeby stać 13.02.04, 10:39
            kolejce po zasiłek przy takim majętku. To pokazuje charakter pewnej części tego środowiska które ten koleś reprezentuje. Powinni sobie na wybory zrobić plakietki z jego ryjem :-))) pozdr
            • ja_aska Re: Ale tak na temat - to trzeba mieć tupet żeby 13.02.04, 10:41
              Po co plakietki kiedy można koszulki?
      • rrado Re: Kolejny pasozyt z SLD 13.02.04, 10:38
        ja_aska napisała:

> Prawnie mógł to zrobić, moralnie nie powinien.
        > Siemianowice to nasz okręg?

nienie nasz a co za roznica. wczoraj byl nasz i powiedzials ze inni tez kradna.
        zawsze jakies ciekawe wytlumaczenie. daj juz sobie asiu spokoj z tym sld.
        jestes porzadna dziewczyna a z takimi cwaniaczkami musisz sie utorzasamiac.
        pozdrawiam rado
        • ja_aska Re: Kolejny pasozyt z SLD 13.02.04, 10:39
          Nie powiedziałam , że inni też kradną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nien użyłam takiego
          sformuowania!!!!!!!!
          Wolę obserwować własne podwórko bo łatwiej ogarnąć.
          • anaksymenes ja_aska to pytanie z własnego podwórka - ty pewnie 13.02.04, 10:42
            wiesz bo jesteś bliżej tego środowiska - Ile koleedzy wzięłi "prowizji" za tereny przy hipernowej?????????????
            • ja_aska Re: ja_aska to pytanie z własnego podwórka - ty p 13.02.04, 10:45
              Jestem idealistką więc mam nadzieję, że nic takiego nie miało miejsca
              • rrado Re: ja_aska to pytanie z własnego podwórka - ty p 13.02.04, 10:47
                ja_aska napisała:

> Jestem idealistką więc mam nadzieję, że nic takiego nie miało miejsca

idealista w sld cuda bracia mili. pozdrawiam rado
          • rrado Re: Kolejny pasozyt z SLD 13.02.04, 10:44
            ja_aska napisała:

> Nie powiedziałam , że inni też kradną!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nien użyłam takiego
            > sformuowania!!!!!!!!

sorki jak zle zrozumialem

> Wolę obserwować własne podwórko bo łatwiej ogarnąć.

ja niemam problemu z ogarnieciem. pozdrawiam rado
            • ja_aska Re: Kolejny pasozyt z SLD 13.02.04, 10:48
              Inteligentny radykał. Cuda:-)
    • Gość: S Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: *.blaster.pl / 62.233.181.* 13.02.04, 15:11
      Policz sobie tumanie kolejowy jakie to są pieniądze wobec jednej głupoty twojego
      prezydenta.
      • rrado Re: Kolejny pasozyt z SLD 13.02.04, 15:18
        Gość portalu: S napisał(a):

> Policz sobie tumanie kolejowy jakie to są pieniądze wobec jednej głupoty
        twojeg
        > o
        > prezydenta.

znowu nie wiem czy to do mnie. jak tak to co ma oznaczac ze jestem tumanem
        kolejowym a nie drogowym np albo lotnbiczym. jesli chodzi o prezydenta to
        bardziej jest on sld niz moj. pozdrawiam serdecznie rado
        • piotr33k2 Re: Kolejny pasozyt z SLD 13.02.04, 17:04
          żeby oni (sld)coś dobrego jeszcze dla kraju robili ,przyczyniali się do
          modernizacji ,wdrażali sensowne reformy itd. to można by przymknąć oczy i się
          tak nie czepiać tej oligarchicznej partii,ale oni nic tylko
          kradną ,współpracują ze światem przestępczym ,myślą tylko i wyłącznie o
          stołkach i posadach w spółkach skarbu państwa ,jeden broni drugiego jak
          niepodległości i wmawiają wszystkim że czarne to białe itd. , a jak już wezmą
          się za jakąś reformę to taką która jest niepotrzebna i idiotyczna np. reforma
          reformy służby zdrowia łapińskiego!jak sami byli w opozycji to wszystko
          krytykowali ,zawsze w sejmie byli przeciw na każdym głosowaniu za ustawami
          rządowymi ,nigdy nie mogli sie wznieść ponad podziały o które teraz tak głośno
          krzyczą domagając sie od platformy poparcia dla planu hausnera.w poprzednich
          swoich rządach które razem z psl sprawowali cztery lata i mieli dużą przewagę w
          sejmie NIC NIE ZROBILI !,żadnej reformy ,tylko zarządzali i odcinali kupony ,a
          całą brudną robotę zawsze za sld odwalała centroprawica i zbierała póżniej
          gromy od społeczeństwa .taka jest prawda o sld ,teraz w szczecinie też prubóją
          udowodnić tezę o kwadraturze koła nie popierając wniosku radnych o referendum.
          • Gość: henio56 Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: *.comnet.krakow.pl 28.02.04, 22:26
            Poprzednie rządy SLD były raczej pozytywne, to AWS rozpirzył polską gospodarkę.
            Obecne rządy lewicy jak na razie podtrzymują złą passę ,skończą zapewne jak UW.
            I znowu powtórka z rozrywki dawni działacze AWS-u w nowych ubrankach PO i PiS
            będą rujnować Polskę. Wszystkie czołowe partie to banda cwaniaczków i złodzieji.
            Polska powinna być oddana pod rządy komisaryczne Unii Europejskiej która
            mogłaby wprowadzić ustawodastwo któregoś z rozwiniętych krajów, to może kiedyś
            byłoby dobrze. Polacy nauczyliby się rządzić , przestrzegać prawa i szanować
            nawzajem. Ale ja w cuda nie wierzę.
            • rrado Re: Kolejny pasozyt z SLD 29.02.04, 07:26
              Gość portalu: henio56 napisał(a):

> Poprzednie rządy SLD były raczej pozytywne,

chyba sobie jaja robisz. poprzednia koalicja robotniczo chlopska polegala tylko
              i wylacznie na zasiadaniu na stolku przez 4 lata i obsadzaniem kolesiami czegot
              ylko sie da. to wtedy wlasnie zaczela sie degrengolada ktora skopiowal aws.

> I znowu powtórka z rozrywki dawni działacze AWS-u w nowych ubrankach PO i PiS
              > będą rujnować Polskę.

beda ja naprawiac po ruinie komunistycznej. niewielu z po bylo wczesniejw aws
              wiec po co te bajki?

>Wszystkie czołowe partie to banda cwaniaczków i złodzieji.

oczywiscie z wyjatkiem antyklerykalnej partii "profanacja".

> Polska powinna być oddana pod rządy komisaryczne Unii Europejskiej która
              > mogłaby wprowadzić ustawodastwo któregoś z rozwiniętych krajów, to może
              kiedyś
              > byłoby dobrze.

idiotyzm.

Polacy nauczyliby się rządzić , przestrzegać prawa i szanować
              > nawzajem. Ale ja w cuda nie wierzę.

no tak bo jestes ateista. pozdrawiam rado
              • Gość: henio56 Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: *.comnet.krakow.pl 29.02.04, 09:36
                rrado ,to jest Twój punkt widzenia sprawy i masz do tego prawo.Piszesz ,że
                niewielu z AWS jest teraz w PO ,a Jasio Rokita wielki szef to gdzie był ? Nadal
                twierdzę ,że niezależnie od opcji i układów każdy aferzysta powinien być
                rozliczony w trybie przyspieszonym, a kariera polityczna zablokowana do końca
                życia. Nie powinno być też takich układów jak teraz SLD robi z Jagielińskim
                przecież to jest gloryfikacja ludzi schańbionych.
                • rrado Re: Kolejny pasozyt z SLD 29.02.04, 09:51

> rrado ,to jest Twój punkt widzenia sprawy i masz do tego prawo.Piszesz ,że
                  > niewielu z AWS jest teraz w PO ,a Jasio Rokita wielki szef to gdzie był ?

nie w aws!!!

Nadal
                  >
                  > twierdzę ,że niezależnie od opcji i układów każdy aferzysta powinien być
                  > rozliczony w trybie przyspieszonym,

aq co to za tryb? chcesz naruszac prawo do sprawiedliwego sadu? od razu stawiac
                  pod murem?

a kariera polityczna zablokowana do końca
                  > życia. Nie powinno być też takich układów jak teraz SLD robi z Jagielińskim
                  > przecież to jest gloryfikacja ludzi schańbionych.

a no racja. nawet ty do tego doszedles to juz jest niezle. pozdrawiam rado
                  • Gość: henio56 Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: *.comnet.krakow.pl 29.02.04, 10:25
                    > ano racja.nawet ty do tego doszedłeś to juz niezle.pozdrawiam rado

< rado, a cos ty za wyrocznia ! że wydajesz o mnie sądy,uważasz ,że jesteś
                    jedyny sprawiedliwy bo chodzisz do kościółka , nie lubisz komuchów i
                    sympatyzujesz z PO ? aha i jeszcze mi wciskasz ,że Rokita nie wszedł do sojuszu
                    z AWS em. Otóż przyjacielu ja wcale nie uważam sie za gorszego. Nie chodze do
                    kościoła, nie lubię komuchów i SLD,PO,PiSu, Samoobrony,LPR-u, bo to sami
                    faryzeusze. Wali mnie, czy Polską rządzi rozmodlony ortodoksa religijny czy
                    czerwony na pysku działacz lewicowy czy prawicowy. Ważne by był mądry, uczciwy
                    i sprawiedliwy. Nie interesuje mnie jego światopogląd i zainteresowania, tylko
                    jego czyny.

• rrado Re: Kolejny pasozyt z SLD 29.02.04, 10:31

> > ano racja.nawet ty do tego doszedłeś to juz niezle.pozdrawiam rado
                      >
                      > < rado, a cos ty za wyrocznia ! że wydajesz o mnie sądy,uważasz ,że jesteś
                      > jedyny sprawiedliwy bo chodzisz do kościółka , nie lubisz komuchów i
                      > sympatyzujesz z PO ?

nie ma co sie denerwowac przy niedzieli. swiec dzien swiety.

aha i jeszcze mi wciskasz ,że Rokita nie wszedł do sojuszu
                      >
                      > z AWS em.

w koalici byl ale nie w aws.

>Otóż przyjacielu ja wcale nie uważam sie za gorszego. Nie chodze do
                      > kościoła, nie lubię komuchów i SLD,PO,PiSu, Samoobrony,LPR-u, bo to sami
                      > faryzeusze.

a kogo lubisz?

Wali mnie, czy Polską rządzi rozmodlony ortodoksa religijny czy
                      > czerwony na pysku działacz lewicowy czy prawicowy. Ważne by był mądry,
                      uczciwy
                      > i sprawiedliwy. Nie interesuje mnie jego światopogląd i zainteresowania,
                      tylko
                      > jego czyny.

czyny zawsze wynikaja ze swiatopogladu. pozdrawiam rado

>
                      • Gość: henio56 Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: *.comnet.krakow.pl 29.02.04, 10:45
                        Uważasz ,że Unia Pracy nie ponosi odpowiedzialności za obecną sytuację ?
                        napewno nie. Więc Rokita nie zrobił nic dobrego wchodząc w układ z AWS-em.
                        Lubię wszystkich ludzi pogodnych,życzliwych,uczciwych i sprawiedliwych.
                        Światopogląd nie ma nic wsólnego z czynami, bo to teoria wykorzystywana do swej
                        obrony przez złych ludzi.
                        • rrado Re: Kolejny pasozyt z SLD 29.02.04, 10:49

> Światopogląd nie ma nic wsólnego z czynami, bo to teoria wykorzystywana do
                          swej
                          > obrony przez złych ludzi.

jesli masz swiatopoglad taki ze lubisz ludzi dobrych i zyczliwych to chyba ma
                          to odbicie w twoich czynach czy nie? jesli masz swiatopoglad lewicowy i
                          antykoscielny to ma to odbicie w tym co robisz chocby pisaniu na forum.
                          pozdrawiam rado
                          • Gość: henio56 Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: *.comnet.krakow.pl 29.02.04, 13:30
                            a nie można mieć poglądów prawicowych i być antykościelny ? Jak jesteś taki
                            dobry to wytłumacz mi co to znaczy "prawica" 'Lewica".
                            • rrado Re: Kolejny pasozyt z SLD 29.02.04, 13:57

> a nie można mieć poglądów prawicowych i być antykościelny ?

wszystko omzna ale w polsce sie z tym nie spotkalem.

Jak jesteś taki
                              > dobry to wytłumacz mi co to znaczy "prawica" 'Lewica".

w polsce czy w ogole. lewica to poglady egalitarne utopia rownosci doprowadzona
                              do zanegowania wolnosci. a prawica to poglady wolnosciowe. wolna jednostka
                              bieze odpowiedzialnosc za siebie. plus dodane przez KNS pomocniczosc i
                              solidaryzm. lewica to tzw poglady postepowe w swerze moralnosci a prawica to
                              konserwatym. w polsce nie jest to jeszcze jasno okreslone. lpr to kosciol i
                              tradycja ale lewicowe poglady na gospodarke. sld to retorycznie dbanie o
                              robotnika ale jednoczesnie skupisko najwiekszych wlascicieli prywatnych. z
                              czasem powinno i u nas wszystko wrocic na swoje miejsce. pozdrawiam rado
                              • Gość: henio56 Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: *.comnet.krakow.pl 29.02.04, 17:32
                                Prawie się zgadzam z Twymi poglądami i miejmmy nadzieję, że normalność eurpejska
                                szybko trafi do Polski.
                              • swarozyc Re: Kolejny pasozyt z SLD 01.03.04, 12:47
                                rrado napisał:
                                >a nie można mieć poglądów prawicowych i być antykościelny ?
                                >
                                > wszystko omzna ale w polsce sie z tym nie spotkalem.
                                ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                                A JA TO CO??
                                >
                                >a prawica to konserwatym. A GDZIE LIBERALIZM??
                                w polsce nie jest to jeszcze jasno okreslone.
                                ''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                                bo ma takich politologow jak ty...(:-
                                >
    • Gość: Bezradny Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 28.02.04, 19:21
      A co ze szfagrem Napieralskiego?
    • Gość: Pismak Re: Kolejny pasozyt z SLD IP: 80.51.242.* 29.02.04, 08:10
      Namnożyło się tych "czerwonych" afer, aż człowiek zaczyna wierzyć, że jest
      jeszcze sprawidliwość na tym świecie, bo grubych i cwanych komuchów przed sądy
      wleką i na pierwszych stronach gazet wytykają. A najlepsze jest to, że przy tym
      całym szaleństwie w kraju wystarczy, że media napiszą o jakimś podejrzanym
      aferzyście z SLD i już faceta zawieszają w partii albo od razu wyrzucają - tak
      się boją skurczybyki kolejnych skandali. Mnie się to nawet podoba, bo komuszych
      afer jest tyle, że starczy tego ujawniania do wyborów i potem jeszcze przez
      kolejne lata rządów prawicy, a założę się, że niektóre to wyjdą dopiero gdzieś
      tak za dekadę. Ale martwi mnie, że teraz znowu tych z prawej nie będzie można
      tknąć i oni rozpanoszą się jak świnie po oborze. Ich grzeszki wychodzić będą
      dopiero za parę dobrych lat, kiedy już będzie można, taka moda (czyt.
      koniunktura polityczna) będzie i społeczne przyzwolenie. Bo widzicie, oni
      wszyscy są tacy sami - czerwoni, niebiescy, zieloni, inni. Wszyscy są dokładnie
      tak samo poumaczani, a że komuchy biorą teraz w ryj okrutnie, a nie aferzyści z
      takiej powiedzmy Platformy - to tylko dlatego, że nie bije się w machę tych, co
      za moment rządzić będą tym krajem. Lepiej ich hołubić, to dostatnie i spokojnie
      się będzie żyło przez kolejne lata. I wbrew pozorom, nie wrzucam tu kamyczka
      tylko w medialny ogródek. Nie, nie. To kamyczek w ogródek służb policyjno-
      specjalnych, a głównie polityków. Bo to oni przecież w tym kraju decyduję,
      którą aferę należy ujawnić w jakim momencie. Polityka polega na zbieraniu
      kwitów na przeciwników i ujawnianiu ich w odpowiednim momencie. Teraz jest
      sezon na czerwone leszcze, więc dostają po krzyżu. Miler zmienił komendanta
      policji, żeby rzecz ukrócić, ale przecież chłopaki wiedzą, kto w tej chwili
      prowadzi w sondażach.
      Martwi mnie, że w tym szale nie wszystkim po równo się obrywa. Choćby
      stwierdzenie, że PO nie ma z AWS-em nic wspólnego. A skąd niby się wziął
      Zaremba Krzysztof? A skąd mój ulubieniec Sławomir Nitras? AWS i SKL, albo jedno
      i drugie w tej właśnie kolejności. Obarczanie konkretnych nazwisk grzechami
      poczynionymi przez lata przez całą formację - to głupota do jakiej się nie
      posunę. Ale apeluję, by zachować trzeźwość oceny wszystkich naszych kochanych
      polityków bez względu na sondaże, czy ilość afer aktualnie ujawnianych. bo
      wszyscy robią to samo, tylko dowiadujemy się o tym cyklicznie. I zwykle z dużym
      opóźnieniem.
      • piotr33k2 Re: daj boże nam wiecej takich jak rokita! 01.03.04, 12:40
        daj nam boże wiecej takich takich polityków jak jan maria , z takim podejściem
        do państwowości do prawa i logiki myslenia .kto tego nie rozróżnia nic nie
        rozumie z polityki i zawsze będzie stawiał na złego konia.
        • ja_aska Re: daj boże nam wiecej takich jak rokita! 01.03.04, 13:12
          a Płażyński z Komołowskim razem w wyborach. Weźcie przestańcie z tymi pseudo
          porządnymi.
          Rrado światopogląd to nie religijność.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka