Gość: ferd IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.04, 13:31 I to jest jedyny pozytywny aspekt tego wydarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pianista zTitanica Re: referendum nieudane = śmierć Szczecina nt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.04, 16:15 Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: referendum = polityczna śmierć ferda? 24.02.04, 17:34 widze ferd, ze sie uaktywniles jak ruszyla akcja zbierania podpisow. pewnie przypadek, co? i skromnie cie poucze, ze pisze sie Zaremby, nie Zareby. pozdrawiam, albert_c Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Zaremby raczej nie :-))))))) co nie?????? 24.02.04, 17:54 smierc? no nie wiadomo...ale fakt, ze trzyma sie z dala od tej inicjatywy, wie ze angazujac sie w to moze sie pobrudzic, a jako potencjalnemu kandydatowi na przyszlego prezydenta Szczecina (wiadomo kontynuacja "tradycji" rodzinnej) jest to zupelnie niepotrzebne. a tak to bedzie, ze stal z boku i teraz narod i patria chca go na prezydenta! no i wyjdzie nam nikos dyzma (jak to kiedys posla zarembe okreslil Absztyf). pozdrawiam, albert_c ps. o co ci chodzilo Anaksymenes z tymi goscmi z pis sprzed tygodnia, bo zupelnie nie dogonila mnie ta Twoja faza i pytanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Zaremby raczej nie :-))))))) co nie?????? 24.02.04, 18:06 albert_c napisał: > a jako potencjalnemu kandydatowi na > przyszlego prezydenta Szczecina jaja sobie robisz ? kolejny po piechocie wybitny talent ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Zaremby raczej nie :-))))))) co nie?????? 24.02.04, 18:09 ergie napisał: > albert_c napisał: > > > a jako potencjalnemu kandydatowi na > > przyszlego prezydenta Szczecina > > jaja sobie robisz ? > kolejny po piechocie wybitny talent ;-))) * pisze jak najbardziej powaznie, ale nie podoba mi sie ten watek i podbijanie tego watku temu smierdzielowi ferdowi, wiec moze zaczniesz nowy watek, a ja jutro bede go kontynuowal, bo dzis juz niestety musze konczyc gdyz ide w miasto sie ukulturalnic na jakis film. pozdrawiam, albert_c Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Zaremby raczej nie :-))))))) co nie?????? 24.02.04, 18:13 albert_c napisał: > > * pisze jak najbardziej powaznie, ale nie podoba mi sie ten watek i podbijanie > tego watku temu smierdzielowi ferdowi, wiec moze zaczniesz nowy watek, a ja > jutro bede go kontynuowal, bo dzis juz niestety musze konczyc gdyz ide w miasto > > sie ukulturalnic na jakis film. > czyli jednak jaja sobie robisz ;-))))))))) jak kogoś takiego jak zaremba czy piechota można brać na poważnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Zaremby raczej nie :-))))))) co nie?????? 24.02.04, 18:17 ergie napisał: > albert_c napisał: > > > > > * pisze jak najbardziej powaznie, ale nie podoba mi sie ten watek i podbij > anie > > tego watku temu smierdzielowi ferdowi, wiec moze zaczniesz nowy watek, a j > a > > jutro bede go kontynuowal, bo dzis juz niestety musze konczyc gdyz ide w m > iasto > > > > sie ukulturalnic na jakis film. > > > > czyli jednak jaja sobie robisz ;-))))))))) > > jak kogoś takiego jak zaremba czy piechota > można brać na poważnie ? * zatrzymam sie jeszcze w pol kroku...jaj sobie nie robie, mowie powaznie ze jest to przyszly kandydat na prezydenta Szczecina (mi sie ta opcja nie podoba), ale wiele spraw na to wskazuje ze bedzie i jest on lansowany na to stanowisko. albo sam zaczniesz watek, albo jak jeszcze raz Drogi Ergi zarzucisz mi ze robie jaja sobie to ja go jutro moze zaczne (co do tematu zaremby na prezydenta Szczecina to pislaem juz o tym na forum). sprawe traktuje powaznie. pozdrawiam, albert_c ps. sorki, kontynuowalbym jeszcze, ale seans mi ucieknie i sie zona wkurzy... Odpowiedz Link Zgłoś
anaksymenes zapytałem kogo znasz z PiS-u ze Szczecina bo ja 24.02.04, 22:27 wiem który to Sauk i Masłowska z rady. A wydawało mi się że ty wiesz o nich zdecydowanie więcej więc zapytałem - bo to ciekawie hermetyczne środowisko? A z tym fredem to troche przesadziłeś. Bo to oświadczenie choć zaczepne ma sens - CO zrobi PO po przegranym referendum? Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: zapytałem kogo znasz z PiS-u ze Szczecina bo 25.02.04, 11:22 anaksymenes napisał: > wiem który to Sauk i Masłowska z rady. A wydawało mi się że ty wiesz o nich zde cydowanie więcej więc zapytałem - bo to ciekawie hermetyczne środowisko? A z ty m fredem to troche przesadziłeś. Bo to oświadczenie choć zaczepne ma sens - CO zrobi PO po przegranym referendum? * z rady jest Maslowska i Jania Piotr (szef komisji bezpieczenstwa i samorzadnosci), a Sauk jest poslem PISu ze Szczecina. Jest jeszcze taka ciekawa postac jak Joachim Brodzki - szef PISu w miescie i kilka innch niemniej ciekawych. co zrobi PO po przegranym referendum? nic...zwiesza glowy, ale posypia je sobie popiolem to jetsem przekonany, ze nie. banalne, ale na usta sie cisnie: ojcow sukcesu bedzie wielu, tak wielu ze miejsca na zdjeciu nie starczy, a porazce okaze sie ze nikt nie patronowal:( lepsze jest pytanie co zrobi po wygranym. pozdrawiam, albert_c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: głosujący Re: referendum = polityczna śmierć Zaręby i Nitras IP: *.iscnet.pl 25.02.04, 00:30 a co zrobi po przegranym referendum anaksymenes. Przecież on, jak mówi pierwszy wzywał do referendum. Nie ma co się czepiać PO, że zrobiła to co każdy poważny powinien zrobić, A Anaksymenes jakoś małej wiary się okazuje. Referendum się uda. Odpowiedz Link Zgłoś
anaksymenes drogi głosujący REFERENDUM mam nadzieję SIĘ UDA 25.02.04, 01:32 Jednak każdy rozsądny obserwator życia politycznego rozważa możliwe scenariusze wydarzeń. Wyrażam jedynie nadzieję że DOBRE INTENCJE oczyszczenia miasta z działkowego dziadka nie odbiją się polityczną czkawką naszym szczecińskim "elitom", które przy całej swojej ułomności ZAWSZE bedą lepsze od działkowca. Boję sie jedynie że magazynio może się umocnić w razie porażki referendum a wtedy ciemność zapanuje nad naszym Kochanym Szczecinem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: referendum = polityczna śmierć Zaręby i Nitra IP: 80.51.242.* 25.02.04, 05:07 A mnie tam w ogóle nie martwi polityczna śmierć naszej elyty. Programowo. A niech się poślizną i połamią kręgosłupy (polityczne, bo moralne mają elastyczne jak człowiek-guma). Nitrasa w ogóle mi nie szkoda, bo to człowiek znikąd. Z Koszlina zdaje się. Stolicę przenieśli do Szczecina, to i politycy z Koszalina przybyli robić nam dobrze w imieniu mieszkańców. Fajnie. A Krzysztof Zaremba sobie poradzi (przy okazji: dzięki Albert za poprawienie, że pisze się "Zaremba", nie "Zaręba" - sam chciałem to sprostować, bo to nie pierwszy wątek, gdzie kaleczą, a to nazwisko w Szczecinie kaleczyć raczej nie wolno). Zawsze sobie radzi. Doskonały kandydat na wysokie stołki. Ma najlepsze kwalifikacje - zawsze sobie radzi. Od polityka więcej nie można wymagać. Szkoda mi będzie referendum, jak/jeśli padnie. Jurczyk Jurczykiem, ale to precedens. Może coś zmieni. Może ruszy mury i zastałe klimaty. Może da impuls. Nie trudno mi jest wyobrazić sobie, co będzie jak Jurczyk zostanie. Rozdanie rządzi już od ponad roku i widać, co się wyprawia. Po udanym referendum może być lepiej. Boję się, że będzie gorzej, ale zawsze jest nadzieja, że będzie lepiej. I właśnie ewentulanie nadziei mi szkoda. Bo to bardzo deficytowy towar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Pażdzioch Re: referendum = polityczna śmierć Zaręby i Nitra IP: *.ksiazat.v.pl 27.02.04, 23:32 > Doskonały kandydat na wysokie stołki. przysłowie mówi: Wyżej wejdziesz z większym hukiem zlecisz.A przy jego tuszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Poprawiam sam siebie:))) - ZAREMBY IP: 80.51.242.* 25.02.04, 05:10 sic! Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Poprawiam sam siebie:))) - ZAREMBY 25.02.04, 09:26 Mylić się nie można przy Mickiewiczu czy Kochanowskim ale przy jakimś tam pośle? Bez jaj! Odpowiedz Link Zgłoś
ergie Re: Poprawiam ja_aska(ę ?) 25.02.04, 10:01 ja_aska napisała: > Mylić się nie można przy Mickiewiczu czy Kochanowskim ale przy jakimś tam > pośle? Bez jaj! tak sobie czytam to co powyżej, i wygląda na to, że ja_aska udzieliła sensownej odpowiedzi w temacie 'zaremba na prezydenta' ;-))) poprawiony cytat: > ale przy jakimś tam pośle bez jaj ? Odpowiedz Link Zgłoś
s_nitras Re: Poprawiam ja_aska(ę ?) 25.02.04, 12:43 Referendum do czasu zebrania niezbędnej ilości podpisów nie kosztuje podatnika nic. A jesli ludzie chcą wydawać swoje pieniędze to ich sprawa. Jesli Pismak nie życzy mi dobrze to jego sprawa. Kręgosłup giętki to jednak również słabość do obrażania innych. Trzeba być kompletnie bez zasad by nieznanych ludzi w taki sposób traktować. Opluj wszystkich. Możesz jeszcze jakies drzewko złamać np. Po tym co piszesz stwierdzam nie posiadasz prawa do oceny mojej osoby. Jako osoba występująca na tym forum nie zycze sobie tego. Nie jestem z Koszalina, każdy może żyć w miejscu gdzie chce, trzeba być wyjątkowym ignorantem i bufonem by stwierdzić, iż Koszalin to nie wiadomo gdzie. I ty jesteś mieszkańcem miasta wojewódzkiego. Dzięki takim jak ty ludzie "kochają" Szczecin w tym Koszalinie. Mieszkam w Szczecinie od 1993 roku. Nie uważam lat wcześniejszych za stracone. mam szacunek dla swego dzieciństwa i nie wiem czy było uboższe od innych tylko dlatego, że nie było spędzone w Szczecinie. Jest mi niezmiernie przykro, że musze tłumaczyć takie rzeczy na forum, które szczerze lubię. S. Nitras Odpowiedz Link Zgłoś
s_nitras Jeszcze jedno 25.02.04, 12:51 Na tym forum jest tyle intryg, półprawd zakłamań ile trudno spotkać w realnej polityce. Mówię to z żalem, ale warto to wiedzieć. Nie dotyczy to oczywiście wszystkich uczestników. Jakieś 10% myślę. S. Nitras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jeszcze jedno IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 13:30 A cóż stoi na przeszkodzie, aby zainteresowani te intrygi, półprawdy i zakłamania wyjaśniali???? Gdy brak wyjaśnień nic dziwnego, że przeróżne rodzą się domniemania ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
s_nitras Re: Jeszcze jedno 25.02.04, 13:39 Mozna oczywiście próbować. Iler razy mam pisać o moim pochodzeniu. A tak na prawdę to dlaczego mam o tym pisać i się tłumaczyć. Cóż złego w tym, że w 26 kwietnia 1973 roku urodziłem się w szpitalu w Połczynie Zdroju, a nie np. na Unii Lubelskiej. Czy to o czymś świadczy. Ma to jakieś znaczenie. Ktoś kiedyś sformułował sprytną myśl, że nie jestem ze Szczecina, a ty się tłumacz. Przyznaję to boli. Byhć z Koszalina to przecież straszna obelga. Moja aktywność jako szefa samorządu. Jak odpwioedzieć na zarzut, że wybrało mnie paru kolegów. Protokoły, ktore zreszta pozostały na uczelni mam drukować. Może to mój problem, że się przejmuję tymi anonimowymi zarzutami. Wielu powtarza mi, bym darował sobie to forum. Ale ja sobie nie daruję raczej. S. Nitras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Jeszcze jedno IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 25.02.04, 14:00 Myślałam, że chodzi o intrygi i półprawdy dotyczące ważnych spraw ;-)) A jż. chodzi o plotki, skoro robią na panu wrażenie, to wystarczy wyjasnić ;-) Nie trzeba protokołów drukować. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Jeszcze jedno 25.02.04, 13:41 co to wogóle za zarzut że ktoś nie pochodzi ze szczecina ?jedna trzecia obecnych mieszkańców tu się nie urodziła i co nie mają prawa działać na rzecz miasta ?a jurczyk skąd pochodzi gdzie się urodził?mówię o tym bo juz w którymś wątku stawia się ten argument przeciwko nitrasowi ,a pan panie nitras niech sie nie przejmuje tylko robi swoje i zaglada na forum aby od czasu do czasu wyjaśnić i zadać kłam tym wszystkim demagogom. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska poprawiam s_nitrasa 25.02.04, 14:02 Referendum (samo) kosztuje milion. Nic nie kosztuje zbieranie podpisów pod poparciem zwołania referendum. Podejżewam, że nie chodzi o zarzut urodzenia poza Szczecinem a o to co zarzuca się nowemu zastępcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: poprawiam s_nitrasa IP: *.espol.com.pl 25.02.04, 16:46 I tu chyba o to chodzi. S. Nitras zarzuca nowemu wice, że pochodzi z Łodzi, natomiast siebie traktuje jak kogoś wyjątkowego, czyli, że jednych, to skąd pochaodzą dotyczy, a innych nie. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: poprawiam goscia 25.02.04, 16:53 Gość portalu: gość napisał(a): > I tu chyba o to chodzi. S. Nitras zarzuca nowemu wice, że pochodzi z Łodzi, > natomiast siebie traktuje jak kogoś wyjątkowego, czyli, że jednych, to skąd > pochaodzą dotyczy, a innych nie. * bardzo zywo interesuje sie tym co, kto i na jaki temat sie wypowiada, ale tekstu z ust S. Nitrasa na temat zarzutow ze czesny z lodzi to nie slyszalem. wiec albo cos sobie wymysliles, albo na sile chcesz sie czepiac S. Nitarsa i jestes po prostu zalosny. jakas taka popieprzona ta dyskusja czy Nitras jest ze Szczecina, Koszalina, Koziej Wolki czy skadkolwiek. co to ma do rzeczy w tum momencie. tylko to aby w goscia napierdzielac? zenujace... jak masz cos do pana Slawka to zadaj merytoryczne pytania - jak na razie nie uchylal sie od odpowiadania na pytania forumowiczow. zapytaj sie o problemy Naszego Miasta - moze sie okazac, ze ma o Szczecinie wieksze pojecie niz TY, i co wtedy? wtedy okaze sie ze jestes zalosnym, zakompleksionym gosciem dla ktoego argumentem za tym czy ktos jest ok czy nie jest to czy jest autochtonem czy allochtonem! pozdrawiam, albert_c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Pażdzioch Re: Galimatias... IP: *.ksiazat.v.pl 29.02.04, 15:46 o co chodzi : Czesny jest be bo z Łodzi pochodzi, Nitras dobry jak Jacyna chć pochodzi z Koszalina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Pażdzioch Re: Jeszcze jedno IP: *.ksiazat.v.pl 29.02.04, 15:37 Coś ty!!!. A ja myślałem że to wszystko dla jaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Szanowny Panie Sławomirze! IP: 80.51.242.* 26.02.04, 00:35 Szanowny Panie Sławomirze! Na wstępie wypada mi przeprosić i przepraszam. Szczerze. Nie czerpię radości z opluwania. Nie piszę też dla przyjemności składania słów w wyrazy, bo lepiej już jakiś wierszyk upitrasić. Nie należę też do żadnego spisku i nie bawię się w polityczne intrygi, a tym bardziej nie spiskuję przeciw Panu. Moim pismakowym powołaniem jest prowokować, walić w stół i czekać na nożyce - taki zawód, takie zboczenie. A skoro Pan Pismaka tak ostro skontrował, to i Pismak-Ignorant&Bufon musi odpowiedzieć. Faktami, rzecz jasna, bo tego rzetelność wymaga. Naprawdę przykro mi, że tak się Pan obruszył. A przecież politycy mają mocne nerwy. Zastanawiam się tylko dokładnie, który fragment tak mocno zadziałał? Ten o politycznym kręgosłupie z gumy? Niech Pani nie mówi, że nie jest Pan w polityce bardzo elastyczny. Ja programowo polityków nie lubię, ale nielubienie mnie nie zaślepia. Z racji zawodu wzrok mam raczej wyostrzony - na polityczne wolty, tak powszednie w tym kraju. I "gumowy kręgosłup" sam mi się narzuca - bo bez niego żaden polityk chyba nie dałby rady. Rozumiem jednak, że problem dotyczy Koszalina. Proszę mi wybaczy, ale jest Pan "człowiekiem z Koszalina" i zawsze Pan będzie. Nie ja to wymyśliłem i nie ja powiedziałem. Całkiem niedawno, przy zamieszaniu w Euroregionie Pomerania, o Pana kandydaturze na dyrektora biura w Szczecinie Paweł Bartnik powiedział te słowa: "Desant z Koszalina. Można się było tego spodziewać, bo szczecińska część województwa ma w Euroregionie coraz mniej do powiedzenia" (GW Szczecin z dnia 10-11.11.2003 r.). Tytuł tekstu brzmiał: "Koszalin obstawia stołki". Ja wiem, że można z tym polemizować. Doszukiwać się złośliwości w wypowiedzi Bartnika. Ale - bez względu na to, gdzie Pan mieszka i skąd pochodzi - w tym desancie jest całkiem sporo racji. Bo przez minione lata był Pan dyrektorem gabinetu wojewody koszalińskiej Anny Grażyny Sztark, dyrektorem filii Zachodniopomorskiego Urzędu Wojewódzkiego w Koszalinie, wiceprezesem Koszalińskich Kopalni Surowców Mineralnych "Kruszywa" S.A. i to pewnie nie wszystkie ważne stołki wymieniłem. Ile z tych stanowisk jeszcze istnieje? Przyznaje jednak solennie, że był Pan także radnym sejmiku wojewódzkiego (radnym AWS), więc działał Pan dla dobra całego regionu. Ale pamiętam również, jak wraz z Pana byłą szefową, Anną Sztark, w sejmiku organizował Pan "frakcję koszalińską", która m.in. protestowała przeciw połączeniu z dawnym szczecińskim i nakręcała wewnątrzregionalne animozje. Rozumiem, że pewnie była potrzeba lepszego reprezentowania koszalińskich interesów, ale czy to nie było raczej granie na emocjach wyborców i zbijanie politycznego kapitału? Przecież - jak pisze Paula Koterwa w artykule z dnia 21-22.08.1999 r. - klub AWS na początku nie przywiązywał szczególnej wagi do tej walki. To zainteresowanie przyszło jakoś nagle. "Szykujemy się do uderzenia pięścią w stół" - cytowano Pana w tymże artykule. A tekst nosił tytuł "Jednocząca nienawiść do Szczecina". Proszę uwierzyć mi na słowo, że nie chcę robić Panu politycznej krzywdy. Dowodzę tylko, że jest Pan dla wielu Szczecinian (dla mnie na pewno) "desantowcem z Koszalina" i są na to dowody. Nie ufam Panu, jak wielu innym politykom, i mam do tego pełne prawo. Mogę to także publicznie wyrazić. Nie sądzę, że powinno się Pana karać, niszczyć, czy potępiać z powodu "miłości do Koszalina" i "walki o koszalińskie interesy". Nic nie sądzę. Kto wie, być może zasłużył Pan przy tym na szczerą i prawdziwą wdzięczność Koszalinian. Ale fakt pozostaje faktem. Wczoraj - prawdopodobnie z powodu odpowiedniego klimatu - oburzał się Pan na szczecińską agresję na Koszalin; a dziś - bo klimat się zmienił - nagle robi Pan porządki w szczecińskim magistracie. Trochę mi tu trąci politycznym kombinatorstwem. Przykro mi, ale tak właśnie to widzę. Poza wszystkim jednak, liczę na Pana skuteczność w akcji zbierania podpisów pod referendum. Bo przecież skuteczności w działaniu Panu nie odmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
s_nitras Re: Szanowny Panie Sławomirze! 26.02.04, 01:11 Odpowiadając muszę zauważyć pewną zmianę tonu wypowiedzi. Ta jest ładniejsza i grzeczniejsza, nie wiem jednak która jest bardziej szczera i blizsza Panu. Zobaczę w przyszłości. To że zajmuję się polityką nie pozwala Panu pisać o mnie głupot. Niech sobie pisze Pan ile chce o giętkich politykach, braku kręgosłupów itp. Jak chce Pan pisać o mnie i być przez mnie poważnie traktowany to tylko fakty. Nie mam giętkiego kręgosłupa proszę przyjąc to do wiadomości, chyba że fakty. Nie wiem co to frakcja koszalińska, na pewno takiej nie tworzyłem. znam ten teren i go rozumiem. Pracowałewm w Koszalinie i choć nigdy tam nie mieszkałem to szanuję to miasto i uważam je za po prostu fajne. Jestem oczywiście wrażliwy na jego problemy w skali województwa i nie uważam by były one w jakikolwiek sposób sprzeczne ze szczecińskimi. W 1998 roku jako dyrektor gab. woj. koszalińskiego publicznie opowiedziałem się za woj. zachodniopomorskim, o co wielu do dzisaj ma do mnie żal. Więc niech nie pisze pan głupot, jak Pan nie wie. W swoim przekonaniu jestem do dzisiaj wytrwały wbrew wielu opiniom już nie tylko w Koszalinie, ale również w Szczecinie. Pokazała to m.in. dyskusja na forum. Kazdy kto mysli, że Szczecin bedzie bogatszy okrojony o pół dzisiejszego województwa po prostu się myli. Na słowa padające że Szczecinian, a świadczące o kompletnej nieodpowiedzialnosci i po prostu głupocie mającej na celu obrażanie Koszalinian, którzy mieszkają w naszym województwie zawsze bedę się oburzał. Nie wiem, czy jestem dla pana desantowcem i skąd. Szczerze nie wiele mnie to już obchodzi. Wątpię, by Pańskie zdanie podzielało wielu Szczecinian, zapewne najbardziej podoba się ono wszystkim Szczecinianom, którzy z koszalinskiego pochodzą. Może zaproponuje Pan budowę osobnej dzielnicy dla nich, może przynajmniej niech noszą jakieś opaski na ramieniu. Ja taką chętnie założe. Moja żona urodzona w Szczecinie oraz moja córka podobnie, ze względu na pochodzenie ojca i męża również to uczynią. Wstydź się człowieku tych bredni. Przy ogromie litości inaczej nie potrafię tego nazwać. Co do Pomeranii, to ja nie odpowiadam za sympatie, jakimi część dziennikarzy darzy Pawła Bartnika i pisze każde słowo, które mu przyjdzie do głowy. Swoją drogą ciekaw jestem, czy te idiotyczne zarzuty Paweł by dzisiaj powtórzył. Nie wiem, czy jesteś na prawdę dziennikarzem jak sugerujesz, czy tylko chciałbyś być. Załóżmy, że jesteś. Rozwoju więc życzę. I pamiętaj nie ufaj w życiu nikomu, nawet fryzjerom i gazeciarzom. Są przebiegli i chętnie by coś ci zabrali. Na wakacje jeździj na Głębokie, na narty na Gubałówkę. S. Nitras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanka Re: + do p. Nitrasa IP: *.pbc.adelphia.net 26.02.04, 05:54 Szanowny panie, sadzac po stylu panskich wypowiedzi, ze nie wspone o tresci, jestem przekonana ze nie mozna pana absolutnie wiazac z Koszalinem. Osobiscie nie wydaje mi sie istotne skad pan pochodzi , ale mysle ze z Pinczowa. pozdrawiam (-:..... dla + plus, choc takich kwiatkow jak "jezdzij " jest wiecej, pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: Szanowny Panie Sławomirze! 26.02.04, 09:00 s_nitras napisał: > Co do Pomeranii, to ja nie odpowiadam za sympatie, jakimi część dziennikarzy > darzy Pawła Bartnika i pisze każde słowo, które mu przyjdzie do głowy. Swoją > drogą ciekaw jestem, czy te idiotyczne zarzuty Paweł by dzisiaj powtórzył. * Panie Slawku, mam taka straszna wade, z ktora czasem mi ciezko zyc, ze mam dobra pamiec do slow. po raz kolejny czytajac Pana ostanie posty udeza mnie jakis Pana kompleks czy cos takiego na rzeczy, bo ile razy mowa o koszalinie w Pana konteksciew to sie Pan odzywa i jeszcze dodaje ze sie Pan urodzil 26 kwietnia (jak Pan kiedys napisal tam gdzie Pan mieszkal w Szczecinie). po co Pan to pisze? a Pan powtorzylby dzis slowa "szykujemy sie do uderzenia w stol"? wielce wymowny tytul artykulu "jednoczaca nienawisc do Szczecina" - to sa fakty Pismak je przytoczyl, a Pan slowem tego nie skomentowal. chyba Pan nie zaprzeczy ze to Panskie slowa? byc moze nie bylo zadnej frakcji, ale slowa padly. dodam, ze irytuje mnie jak zarzucaja Panu, ze jest Pan z koszalina i na tym koniec wywodu wielu forumowiczow, ale te slowa, ktore przytoczyl Pismak sa bardzo wymowne i to jest fakt, o ktory sie tak Pan dopominal. to jak, powtorzylby Pan te idiotyczne slowa? Panie Slawku, post sie zaczal, wczoraj sroda popielcowa byla, troche popiolku na glowe mam nadzieje Pan sobie posypal. > Nie wiem, czy jesteś na prawdę dziennikarzem jak sugerujesz, czy tylko > chciałbyś być. Załóżmy, że jesteś. Rozwoju więc życzę. > I pamiętaj nie ufaj w życiu nikomu, nawet fryzjerom i gazeciarzom. Są > przebiegli i chętnie by coś ci zabrali. Na wakacje jeździj na Głębokie, na > narty na Gubałówkę. * wlasnie po to ten popiolek na glowe sie Panu przyda. Pan ufa fryzjerom? czy sie Pan sam w domu goli i strzyze? a jak policzyl Pan te 10% spiskowcow i intrygantow na forum? mysli Pan, ze tu 10% to gazeciarze i fryzjerzy? pozdrawiam, albert_c Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dh Nitras do szkoly!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.02.04, 11:08 szczecinianie, krakowianie czy gdanszczanie piszemy MALA LITERA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Oj, Panie Sławomirze! IP: 80.51.242.* 26.02.04, 12:51 Oj, Panie Sławomirze! Nie zrozumieliśmy się. Albo właśnie się zrozumieliśmy. Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z_zdziwiony Re: Szanowny Panie Sławomirze! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 02.03.04, 11:16 Panie Nitras, Od dłuższego czasu przyglądam się z zainteresowaniem Pańskiej niezwykłej aktywności na tym forum. Zazwyczaj jedynie trudno mi zgodzić się z głoszonymi przez Pana poglądami. Ale powyższa Pańska wypowiedź wprowadziła mnie w swego rodzaju osłupienie. Pomijam już jej szczególny charakter stylistyczny, bo tylko Pan chyba wie jaką treść niesie za sobą zdanie: > Na słowa padające że Szczecinian, a świadczące o kompletnej > nieodpowiedzialnosci i po prostu głupocie mającej na celu obrażanie > Koszalinian, którzy mieszkają w naszym województwie zawsze bedę się oburzał. Albo gdzieś pogubił Pan przecinki (choć niewiele by to zmieniło) albo całkiem zagubił sens tego co chce napisać. Natomiast akapit o wydzielonych dzielnicach i opaskach, wybaczy Pan, ale jest zwyczajnie żałosny. Zakładając nawet, że spotyka się Pan z niechęcią szczecinian to tego typu dywagacje są poza granicą dobrego smaku i elementarnej przyzwoitosci. Tworzenie tak prostej (prostackiej w zasadzie) przenośni dla udowodnienia stawianej przez siebie tezy budzić może wyłacznie niesmak. Nie wiem jakich upokożeń i krzywd doznaje Pan w Szczecinie ale nie przekona mnie Pan, iż uprawniają Pana one do stosowania takich porównań. Na marginesie sugerowałbym również nieco mniej przedmiotowe traktowanie członków własnej rodziny. W lekturze Pańskich licznych wypowiedzi zdecydowanie i wyraźnie przewija się jeden wątek - za wszelką cenę próbuje Pan udowodnić swoje prawo do wypowiadania się w sprawach Szczecina, zupełnie niepotrzebnie zresztą bo jak każdy mieszkaniec tego miasta Pan je ma, niezależnie od tego gdzie był Pan łaskaw przyjść na świat. Robi to Pan niestety jednak z wyjatkowym brakiem wdzięku i subtelnoscia porównywalną z naprawianiem zegarka młotem kowalskim. Fakt, że głośno bedzie Pan mówił "mam prawo, jestem stąd" nieprzychylnych i tak nie przekona, a rozsądni o tym wiedzą czemu dawali już wyraz. Mam nadzieję, że nie jest to rodzaj kompleksu pochodzenia, choć zapalczywe podkreślanie swojej identyfikacji ze Szczecinem niestety na to wskazuje. Jako członek liczącego się ugrupowania, przepraszam umknęło mi pełnione przez Pana stanowisko w PO, zająć się Pan powinien raczej rzeczywistymi problemami politycznymi i społecznymi a nie udowadnianiem, że ma Pan prawo o nich mówić. Zwłaszcza podpierając się skandaliczną w swym wydźwięku argumentacją, o której mowa była powyżej. Krzyczac głośno "jestem dobry" nie przekona Pan ludzi, że takim rzeczywiście jest, bez względu na natężenie głosu i nawet najbardziej szokującą argumentację. Przekonać do siebie mozna działaniami i te zrealizowane są zazwyczaj najlepszym argumentem. Zapewne przytoczy Pan zaraz swoją inicjatywę referendum. Zanim Pan to zrobi sugeruję: poczekajmy do końca, zobaczmy efekty potem będzie Pan odcinał kupony od sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zezol Re: Szanowny Panie Sławomirze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 07:44 Pismak, daj se spokój z akademickimi wywodami. Że też ci sie chce ględzić na zupełnie nieistotny temat. Widocznie pracujesz na wierszówkę i to taka maniera. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Szanowny Panie Sławomirze! 26.02.04, 09:34 No no no!!!! Jak na polityka to słbiutko z emocjami. Dzięki pismak za informacje. Może jak będziesz miał chwilę czasu napiszesz w jakich latach to było? Praca pana Sławka w Koszalinie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Szanowny Panie Sławomirze! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 26.02.04, 10:58 Asiu, kwiatek ze szklarni jest mało odporny na chłody ;-) Nie interesował mnie wczesniej pan Nitras, ale po tym co widzę na forum, to chyba do niedawna miał cieplarniane warunki. A moze to z biegiem lat człowiek tak słabnie? Tylko czy wtedy nadaje się do polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Szanowny Panie Sławomirze! 26.02.04, 11:11 Beata a może pan Sławek późno dojrzewa i ma obecnie burzę hormonów? W końcu jest jeszcze młody i może być niedojrzały:-) Odpowiedz Link Zgłoś
s_nitras Re: Szanowny Panie Sławomirze! 27.02.04, 00:04 Szanowny Albercie. Nie wypieram się swoich słow. Nie mam dostepu do archiwum GW i chętnie poznam okoliczności mojej wypowiedzi. Dosyć dosadnie wypowiadałem się na Sejmiku niejednokrotnie i były ku temu powody. Władze Sejmiku kompletnie nie zdawały i chyba nie zdają sobie sprawy z tendencji odsrodkowych w koszalińskim. Są one częściowo wynikiem powszechnego niezadowolenia, ze wszystkiego ,ale również w znacznej częsci z nieodpowiedzialnej polityki władz Sejmiku. Ona często sprowadzała się do hasła Szczecin stolica, więc bierzemy wszystko. Siła to także roztropnośc świadomośc odpwiedzialności za losy województwa. Zarząd województwa chętnie pokazywał siłe, wizji wspólnego rozwoju nigdy. Stąd dzisiaj ustawa w Sejmie pod którą podpisało się 140 tysięcy ludzi. Tego mozna było uniknąć, tylko trzeba umiec się dzielić, Dzielić dorobkiem, problemami i biedą. Województwo Zachodniopomorskie potrzebne jest zarówno Szczecinowi, jak i Koszalinowi. Dzisiaj możemy je zniszczyc tylko, czy wtedy bedziemy szczęśliwi i bogatsi. Wtedy znów powróci śmieszna wojenka np. ze Stargardem, która dzięki Koszalinowi jakoś ucichła w ostatnich latach. S. Nitras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gryf Re: Szanowny Panie Sławomirze! IP: *.nitka.net.pl 27.02.04, 00:33 Panie Nitras ta obrona ktora Pan zastosowal na odpowiedz Pana Pismaka swiadczy przeciwko Panu.Pan powinien uprawiac role zdala od jakiejkolwiek spolecznosci. Ten ton jak u sprzedawcy jarmarcznego mowi mi: ..."do widel i gnoju chamie a nie miedzy ludzi". Ps. Proponuje Panu , panie Nitras dozgonne kolezenstwo z niejakim Wieczorkiem - ta sama klasa wypowiedzi. Ludzi mozna oslepic i przkupic, ale czlowieka nigdy. Odpowiedz Link Zgłoś
s_nitras Re: Szanowny Panie Sławomirze! 27.02.04, 01:57 Przyjaźni sobie sam wybieram. Tak pozostanie. Dobrze jest czasami za coś odpwiadać, wtedy trudniej się pisze różne rzeczy. Przypominam, że watek jest poświęcony referendum. Ja nie mam zamiaru politycznie umierać, nawet jesli się to wielu nie podoba. Sedrecznie POzdrawiam, S. Nitras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cosma Re: Szanowny Panie Sławomirze! IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 27.02.04, 07:41 Tak się przysłuchuje tym wszystkim wywodom.Przeciez nie macie argumentów do NITRASA...chcecie sie zwyczajnie kogos uczepic....co was tak złości-to że wyszedł z dobrą inicjatywą, a nawet nie on tylko partia ktorą reprezentuje? Słyszałem kiedyś że i Matce Teresie zarzecano nieczyste intencje-że pomaga innym bo chce sie dowartościować i ze robi to na oczach mediów? Czemu nie możemy sie zjednoczyc nie pod szyldem Nitrasinskiego ale pod szyldem Wielce Szanownych Pań/Panów Profesorów....A moze wy poprostu zazdroscicie dobrej inicjatywy i załujecie iż zabrakło wam odwagi do tego samego.Podyskutujmy jak zrobic zeby to referendum sie udało a potem porozmawiamy kto oprócz magazyniera ma umierać i dlaczego! Wracając do tego żałosnego wątku kto jest z którego miasta lub wsi....ludzie kompleksy jakies macie i musicie sobie podniesc morale ze wy jestescie wielcy szczecinianie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jukto Re: Szanowny Panie Sławomirze! IP: *.wi.tuniv.szczecin.pl 27.02.04, 10:57 BArdzo mi sie to podoba !!! dokladnie. przestamncie negowac wszystko i wszystkich. ten nie bo z po, ten nie bo z pis, nie bo stary, nie bo z koszlaina itd. ROZMOWY PROGRAMOWEJ !!!! KONCEPCJE.... jedyne co jest pewne to to ze Jurczyk MUSI ODEJSC :)... a dla mnie S_nitras moze byc nawet nastepnym prezydentem byleby, nie kradl i otaczal sie ludzmi madrymi ktorzy beda robic wszystko co najlepsze dla miasta! a jezeli go wybierzemy i on tez da du..y to osobiscie bede zbieral podpisy za nastepnym referendum. OT CO ! tabularaza narazie panie Slawku ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata jukto IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 27.02.04, 13:57 Myślę, że prezydent nie moze być człowiekiem, AŻ tak wraźliwym na krytykę ;-). Panu Nitrasowi osobiście dziękuję, za to że działa za odwołaniem Jurczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Merci :))) 01.03.04, 12:42 Jeżeli niektórym jest tak wszystko jedno kto będzie prezydentem miasta to ja chcę by był wysoki (powyżej 190 cm), przystojny i w miarę młody (30-40 lat). Ale wysoki przede wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: może kawaler do wzięcia :-)))))) pozdr 02.03.04, 09:23 Do oglądania! Wzrokowcem jestem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: może kawaler do wzięcia :-)))))) pozdr 02.03.04, 10:23 Zadnych kawalerow do wziecia! Absztyfikant w Szczecinie moze byc tylko jeden!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Merci :))) 02.03.04, 10:47 ja_aska napisała: > Jeżeli niektórym jest tak wszystko jedno kto będzie prezydentem miasta to ja > chcę by był wysoki (powyżej 190 cm), przystojny i w miarę młody (30-40 lat). > Ale wysoki przede wszystkim. jak nic do opisu pasuje mi jolanta kwasniewska. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Merci :))) IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 02.03.04, 12:17 Absztyf a ile ty masz wzrostu? Ostatnio jakoś ci się poglądy rozmywają:-) Niedługo się zgodzisz na Lubińską. Rrado ja chcę samca! Jolka się nie łapie! WYSOKIEGO! Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Merci :))) 02.03.04, 12:18 O nie, jak bedzie wybor pomiedzy Teresa, a Marianem, to chyba oczywiste, ze wybiore Terese. 187 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Merci :))) 02.03.04, 12:21 Gość portalu: Aśka napisał(a): > Rrado ja chcę samca! przaykro mi ja ci nie pomoge. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: Merci :))) 02.03.04, 12:23 > chcę by był wysoki (powyżej 190 cm), to jawna dyskryminacja, rasizm , antysemityzm , warcholstwo, drobnomieszczanstwo i jurczykizm >przystojny i w miarę młody (30-40 lat). to moze byc > Ale wysoki przede wszystkim. przede wszystkim powinien byc kobieta wiek do 20 lat duuuuzeee niebieskie oczy nogi po szyje i inne przymioty intelektu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pismak Re: Merci :))) IP: 80.51.242.* 02.03.04, 14:57 Nam nie jest wszystko jedno :))))). Niech będzie Prezydentka - śliczna, młoda, dynamiczna, rozwojowa. Jak nie lepiej, to przynajmniej będzie ładniej. Odpowiedz Link Zgłoś