e.beata 14.05.10, 21:07 Szczecin 9 pkt na 100, Wrocław 74 pkt. nieprzyjazne polskie miasta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZED sama prawda IP: *.ipspace.xilinx.com 14.05.10, 21:23 Głównym problemem Szczecina jest ogromna rotacja władz miasta. Na przestrzeni ostatnich 20 lat rządziło tu aż jedenastu prezydentów, z których każdy rozpoczynał nowe projekty, a stare zostawiał niedokończone. To doprowadziło do powolnego rozwoju miasta i niezadowolenia jego mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: sama prawda 14.05.10, 21:29 bo nikt nie chce wziac odpowiedzialnosci za miasto tylko napelnic walizki. Nie ma elit, srodowisk opiniotworczych, gospodarczych, atrofia zycia spolecznego, zulia przy wladzy chcac sie utrzymac przy zlobie, gra na najnizszych instynktach i niewybrednym smaku gminu ciecinskiego... No i towarzysz xionc stawia bezwstydnie swoje warunki... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: sama prawda IP: *.chello.pl 14.05.10, 21:30 Gość portalu: ZED napisał(a): > Głównym problemem Szczecina jest ogromna rotacja władz miasta. Na przestrzen > i ostatnich 20 lat rządziło tu aż jedenastu prezydentów, z których każdy rozpoc > zynał nowe projekty, a stare zostawiał niedokończone. To doprowadziło do powoln > ego rozwoju miasta i niezadowolenia jego mieszkańców. Ale zauważ ZED, że Krzystek po pierwsze jest cieniutki jak unimil, po drugie stracił swoje zaplecze w radzie miasta, no i po trzecie jest niezdrowo powiązany z KK. Co nie znaczy że prezydentem ma zostać przekupka. Krzystek miałby szansę na kontynuację gdyby się sprawdził w pierwszej kadencji, Szczecina nie stać na eksperymenty w rodzaju "może się poprawi". Tylko ktoś trzeci jest szansą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makaron Re: sama prawda IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 21:32 znaczy się kto?wiesiek? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: sama prawda 14.05.10, 21:41 Gość portalu: . napisał(a): > Krzystek po pierwsze jest cieniutki jak unimil, po drugie > stracił swoje zaplecze w radzie miasta, no i po trzecie jest niezdrowo powiązany z KK. Co nie znaczy że prezydentem ma zostać przekupka. > Krzystek miałby szansę na kontynuację gdyby się sprawdził w pierwszej kadencji, Szczecina nie stać na eksperymenty w rodzaju "może się poprawi".Tylko ktoś trzeci jest szansą. ................... z ust mi to wyjąłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: sama prawda IP: *.chello.pl 14.05.10, 22:03 beatrix13 napisała: > z ust mi to wyjąłeś Ale ja tobie Becia nic w usta ani gdzie indziej nie wkładałem :)))))) (sorry, nie mogłem się powstrzymać) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: sama prawda IP: *.ipspace.xilinx.com 14.05.10, 21:58 co konkretnie decyduje o tym, ze jest cienki jak unimil? proejekty sa realizowane, inwestycje miejskie powoli, ale ida, nikt przed nim wiecej nie zrobil i tak. a to, ze nie wszystko idzie w 100% zgodnie z planem to chyba tylko dzieci zaskakuje. bo dorosli wiedza, ze wiele sie zmienia, zwlaszcza w czyms wielkosci miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: sama prawda IP: *.chello.pl 14.05.10, 22:08 Gość portalu: ZED napisał(a): > co konkretnie decyduje o tym, ze jest cienki jak unimil? Jak to co? Facet nie ma wizji rozwoju miasta i wykorzystania jego potencjału. Proszę, nie pisz mi "floating garden", proszę... To mały gracz, który rozgrywkę próbuje wygrać na blefach, a w tym pokerze nie dość że jest potrzebna dobra karta, kasa do obstawiania to jeszcze trzeba umieć grać. A on tego nie umie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: sama prawda IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 01:00 o jakim potencjale mowisz i jakiej wykorzystaniu? konkrety. to co piszesz dalej o pokerze itd to takie tam przycinki bez konkretow. wiec prosze o konkrety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anatol Re: sama prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 00:40 Na początek zadaj sobie pytanie czy Krzystek zadbał, by społeczeństwo Szczecina się bogaciło? Nic z tych rzeczy. Duże zakłady pracy padają, a Krzystek dba by stadion i hala powstała zapominając, że na wydarzenia w takiej hali ktoś bilet musi kupić. Hala będzie stała przez większość roku pusta, chyba, że z gminnych pieniędzy jakaś impreza dostanie dofinansowanie. To że choćby IKEA nie buduje w Szczecinie hali jest wynikiem niskiego poziomu dochodów mieszkańców. Krzystek za te 300 mln powinien zrobić nam infrastrukturę komunikacyjną dla miasta. Zamiast tego Krzystek rozdaje majątek miasta kościołowi katolickiemu. W dłuższej perspektywie przyniesie to stratę (bo korzyść to jedynie głosy wiernych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-ZED-bredzik mierny demagog IP: *.szczecin.mm.pl 14.05.10, 22:24 Jesteś ZED miernotą nawet w demagogii... ale tak włażącego bezmyślnie w dupę człowieka trzeba podziwiać, bo to niecodzienny okaz bezmyślnego zapatrzenia, szkoda, że w miernego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sama prawda 14.05.10, 22:28 ale tylko dzieci klepia ozorem, a potem nic z tego nie wychodzi! Wybacz prowadze działalnosc od 1990 roku i osoby, ktore cos gadaja, a potem tego nie realizuja sa dla mnie NIKIM! Na forum potrafie mielec ozorem, w towarzystwie nie zamykam sie, ale w biznesie cenie konkret i realność! Mówie krótko, na temat, bez obiecanek, a potem opowiadam dowcipy! A pan Piotr K. najpierw opowiada bajki, a potem tłumaczy sie, że zycie to nie je bajka... tylko je bitwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: sama prawda IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 01:03 bo dla ciebie kazde slowo to obietnica. tyle, ze to jest podejscie dziecinne. we wlasnej dzialalnosci masz tyle samo nieprzewidywalnych zdarzen co przy zarzadzaniu miastem? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: sama prawda i dziecięce gry slowne 15.05.10, 10:21 Słowo to dla mnie słowo - w biznesie dotrzymujac słowa bywało tracilem konkretnie ze swoich pieniędzy, dlatego znam wartość i cenie dane słowo... Pan Piotr K. widać napotyka same nie przewidziane przez niego różne pietrzace się trudności i zdarzenia... taki pechowiec. W październiku 2008 mówi, ze ma dofinansowanie, ze jest projekt i zgoda ma budowę hali ze już przygotowują przetarg na wykonanie, a za trzy miesiące maja zacząć budowę za 200 mln zł! Ale.... spotyka go ciąg nieprzewidzianych zdarzeń... Przy takiej inwestycji, takiej wartości człowiek mówiący publicznie, ze ma dofinansowanie, zgody itd. powinien wiedzieć co te wyrazy artykulowane przez niego oznaczają! Nadt człowiek mieniacy się managerem powinien śledzić sytuacje na rynku i będąc przewidujacy, bo manager musi umieć przewidzieć - zapobiec obaleniu inwestycji, która miała już zgody i finansowanie! Moja inwestycje przeprowadzilem mimo kryzysu, zrealizowalem dokładnie tak jak powiedziałem, mimo ze wielu moich znajomych nie wierzylo w to! Była to jak dla mnie duża inwestycja robiona ze środków wlasnych! Zreszta oplacilo się sito... wytrwałości i slownosc widać w życiu jest nagradzane! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED do kierownika warzywniaka IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 17:29 bzdury andreasie. nie pouczaj kogos w temacie w ktorym malo wiesz, a widze wyraznie, ze malo wiesz o tych projektach poza tym co jest w prasie. nie dopuszczasz do siebie uparcie faktu, ze za kazdym projektem stoi tysiace czynnikow o jakich nie mowi sie w prasie. dla ciebie biznes sprawadza sie do banalow i widac, ze w biznesie nie miales do czynienia z metodami zarzadzania tylko chaotycznym zarzadzaniem na czuja. kup sobie chlopie jakas ksiazke o zarzadzaniu projektami lub zespolami ludzkkimi, to cie sprowadzi do rzeczywistosci i wyrwie z twojego swiata w ktorym za dane slowo rzuca sie wszystko i ponosi straty. jak na razie twoje madrosci malego przedsiebiorcy wobec spraw duzych przedsiebiorstw (lub wielkich organizmow takich jak miasto) maja sie tak jakby kierownik warzywniaka pouczal szefow korporacji jak prowadzic interes. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 do opowiadacza bajek 15.05.10, 19:37 Wybaczy pan Panie Prezesie Koncernu, profesorze ekonomii, ale obojetnie co mówi prezydent, to powinien wiedzieć co mówi, a nie pieprzyc, ze ma finansowanie, ze ma zgody i TYLKO zrobia przetarg na wykonawce by za 3 miesiace ruszyła budowa! Dotyczy to zarówno kierownika warzywniaka, jak i prezydenta miasta! ten prezydent w wywiadzie prasowym powiedział, że ma już projekt i zgody, ze ma finansowanie, a w ciągu trzech miesięcy wyłonią wykonawce i budują! Nie powiedział, ze planuje, ale nie wie, bo jest jeszcze wiele trudności piętrzących się i nawarstwiających się czeka! Rozumiesz to czy nie rozumiesz? Jeżeli powiedziałby, ze maja taki pomysł, ale do realizacji daleka droga - część już załatwili, ale to nie wszystko... a on na końcu wywiadu rzucił: Jak nie my, to kto wybuduje? Mniej gadać, a więcej pracować. Po co tyle gadać, no po co - robić, a nie gadać! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: do opowiadacza bajek 15.05.10, 19:43 Przyjmując Twój tok myślenia, to każdy prezydent może opowiadać co chce, a tacy jak Ty wytłumaczą, że niespodziewane trudności były i jest okej... Az dziw bierze, że nie powiedział o KOSMODROMIE, tu każdy by uwierzył... w skomplikowana procedurę, ale spokojnie można przed wyborami opowiedzieć, ze powstanie obok stadionu w 2012 roku... akurat na Mistrzostwa, bo być może w Polsce będzie więcej meczy. Wybuduje tylko wybierzcie mnie! A potem... no cóż trudności... obiektywne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: do opowiadacza bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 20:05 Witam SzP A007 ;-) Trudności...obiektywne...trudnościami..., ale bilet to ja poproszę szt1...na ten KOSMODROM, Biletów jeszcze brak???!, to ja tu "za...i...po" rezerwację "poczekam" ;))) Pozdrawiam -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: do odbiorcy bajek IP: *.mysmart.ie 16.05.10, 18:44 andreas, dorosnij, bo te swoje rady zjakie wypisujesz siedzac w fotelu mozesz zachowac dla siebie. ty nie masz zupelnie dystansu do tego co czytasz w prasie. dla ciebie wszystko jest obietnica. nie przychodzi ci do glowy, ze prasa nie podaje pelnych informacji ani nie jest dokladna w przekazie. czytam to z jaka wiara i zupelnym brakiem dystansu podchodzisz do mediow i dochodze do wniosku, ze jestes najbardziej naiwna osoba na tym forum. takim bezrefleksyjnym pochlaniaczem informacji medialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: do odbiorcy bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 19:53 Witam SzP Zed. ;) Taaak,a to ciekawe ;),znaczy się Andreas czerpie informacje tylko z ... prasy,a Ty bezpośrednio od...Piotra? Wynika z tego co napisałeś,że nikt tu nie posiada pełnych informacji,a tylko prasowe,natomiast Ty jesteś ten wspaniale-nieomylnie poinformowany,ba nawet lepiej wiesz czego niejaki PiotrK chce lub co chce i co ma w myśli i na myśli.;))) To jak informacje docierają do Ciebie,jeżeli co i rusz podkreślasz swoją obecność w innym kraju ;) Jakiś brak konsekwencji czy ... Dobry dowcip napisaeś tym co napisałeś ;))) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: do odbiorcy bajek IP: *.ipspace.xilinx.com 16.05.10, 21:10 zawsze jest dla ciebie dowcipem to czego nie rozumiesz? informacje czerpie stad, ze po pierwsze mysle nad tym co slysze, po drugie nie ograniczam sie do jednego zrodla, po trzecie slucham ludzi ktorzy wiedza co sie dzieje dokladniej niz dziennikarze. z krzystkiem sie nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: do odbiorcy bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 21:43 Zed ;))) Tak jesteś "dowcipny" w bardzo specyficznym stylu! Z bajek wyrosłam,a szkoda,bo bajki najczęściej kończyły się... i żyli dostatni,długo i szczęśliwie ;-). Zdecydowanie masz jak "zwykle" "prawie" rację,tylko ja tu mieszkam i jestem mieszkanką na co-dzień nie od święta, a usłyszeć można różne opowiastki, a i morskie opowieści...nawet też,tylko to zależy kogo się słucha oraz z kim rozmawia,czyli pojawia się syndrom "siedzenia" do punktu odniesienia. No co ty Zed-zie,jakże tak może być,że nie znasz się z..., toż-to karygodne zaniedbanie ;) Czy Twoim zdaniem jak się kogoś zna,to coś zmienia?! w ocenie profesjonalizmu lub jego braku. -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: do odbiorcy bajek IP: *.ipspace.xilinx.com 17.05.10, 00:52 nie, to nic nie zmienia. zmienia jedynie fakt co sie zna o osobie a nie czy ja sie zna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: do odbiorcy bajek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 01:06 ;) Tak,zgadzam się Zed z tym co teraz napisałeś, że nic to nie zmienia. Pozdrawiam ;-) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czy-telniczka Re: do kierownika warzywniaka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 11:29 Gość portalu: ZED napisał(a): > bzdury andreasie. > dla ciebie biznes sprawadza sie do banalow i widac, ze w biznesie nie > miales do czynienia z metodami zarzadzania tylko chaotycznym zarzadzaniem > na czuja. A nawet gdyby tak i tylko na czuja - to co w takim zarządzaniu złego jest? Jest też odwieczny dylemat kto był pierwszy - jajko czy kura - a racja? > kup sobie chlopie jakas ksiazke o zarzadzaniu projektami lub zespolami > ludzkkim i, to cie sprowadzi do rzeczywistosci i wyrwie z twojego swiata w ktorym za dane slowo rzuca sie wszystko i ponosi straty. A to teraz rozumiem i wiem więcej o etyce w biznesie i toku myślenia ZED-a. Tak w książce napisali że wolno skręcać słowem a tzn że jest dobre/słuszne - ponieważ wtedy "każda dobra" to metoda bo lub - to cel uświęca środki! W jednym z pierwszych komentarzy stwierdziłam że chyba politycy czytają takie same książki/lektury - ponieważ słowa/obietnice ..itp. to? Piszę to twierdzenie oparte na moich doświadczeniach/obserwacji/znajomości ludzi którzy podejmowali pierwsze kroki własnej działalności gospodarcz. Pamiętam też odbiór 20 lat temu tych/takich osób przez urzędników - to głównie zazdrość dla ich odwagi i obojętność z niezrozumienia tematów. Własna mała i z pasji działalność z kategorii usług/art z różnymi wówczas zawodowo osobowościami - to naturalna wiedza - a takich Andreasów mało jest/było zawsze - ale często najlepiej są doceniani po latach i historią. Wracając do gruntu sprawy to prezydent kadencję zaczynał będąc jako osoba niezależna - a bez wiedzy i zgody wyborców stał się politykiem - to odbiór. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imi Re: sama prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 22:40 Oooooo maaatko jakie inwestycje????? NIe rozsmieszaj mnie. Pan Prezydent byl ostatnio na rozpoczeciu budowy nowych salonow samochodowych na ul. Mieszka I. Padlam jak sie o tym dowiedzialam (co nastepne...biedronka???) szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,87121,6757798,Toyota_i_Lexus_buduja_nowe_duze_salony.html Co z Autostradą Poznańską, z drugą nitką? I tylko nie mow, ze jedna zrealizowana bo inwestycje przygotowano duzo wczesniej przez Panem K. Dalej... zachodnia obwodnica Szczecina. Nadal jestesmy w fazie wyboru koncepcji. Poza tym ile remontow idzie na marne? Przyklad? Ul. Szeroka remontowana a po roku znowu rozkopana. Oczywiscie jak byl remont to wszyscy wiedzieli, ze za moment bedzie robiona kanaliza i bedzie koniecznosc rozkopania Szerokiej. I kasa w bloto. Nie ma co zaklinac rzeczywistosci. Nie jest dobrze. Miasto ma potencjal, ktorego wladza nie wykorzystuje. Plywajace ogrody sa fikcją, z ktorej poki co nic dla nas nie wynika. I nie widze projektow, z ktorych mogloby cos wynikac. Dowcip jest najlepszy gdy trzeba obcokrajowcom tlumaczyc o co chodzi??? No i wreszcie, jak jest cos ladnego to i tak tego nie widac, bo widac tylko reklamy. Koncpecji na miasto nie ma zadnej. Obok pieknych kamienic wyrastaja potwory. Elewacje porazaja kolorystyka. Nikt nad tym nie panuje. Tak jak nad wszechobecnym psim g... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: sama prawda IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 01:08 a gdzie krzystek mowil, ze bedzie budowal autostrade poznanska? zachodnia obwodnica szczecina to inwestycja wojewodzka a nie miejska, a i tak planowana na dziesieciolecia i przed 2020 jej nie bedzie. szeroka to chyba tez nie za jego kadencji wiec nie rozumiem po co o tym tu piszesz. jesli sie dziwisz, ze jedna inwestycja nastepuje po drugiej to przypomne ci, ze budzet jest ustalany na rok i co roku i jesli jedna rzecz sie nie zmiesci w jednym roku to trzeba ja zrobic w nastepnym. czasem to niestety koliduje. wiekszosc rzeczy o jakich piszesz to jest sprawa mieszkancow a nie urzedu miasta. wam sie serio wydaje, ze prezydent jest od totalnej kontroli kazdego aspektu miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: sama prawda IP: *.chello.pl 14.05.10, 23:41 > a to, ze nie wszystko idzie w 100% zgodnie z planem to chyba tylko dzieci zaska > kuje. bo dorosli wiedza, ze wiele sie zmienia, zwlaszcza w czyms wielkosci mias > ta. A zastanowiłeś się, dlaczego mieszkańcy Wrocławia, Krakowa, Gdyni albo Radomia tak nie mówią o swoim mieście? Widocznie w fefinie poziom "niepójścia w 100% z planem" przekroczył czerwoną kreskę na skali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: sama prawda IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 01:11 moze dlatego, ze nie zmieniaja wladzy tak czesto jak szczecin? moze dlatego, ze nie ma u nich tylu cwaniakow co u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: sama prawda IP: *.chello.pl 15.05.10, 01:22 Gość portalu: ZED napisał(a): > moze dlatego, ze nie zmieniaja wladzy tak czesto jak szczecin? moze dlatego, ze > nie ma u nich tylu cwaniakow co u nas. Niewątpliwie, Bozia nie pobłogosławiła ich cfaniakiem fyftkiem. to fakt. fyftek jest najgorszym prezydentem miasta w Polsce - gorsi od niego w Częstochowie i Łodzi już zostali odwołani. Teraz to on jest na samym dole listy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sama prawda IP: *.GtokyoFL85.vectant.ne.jp 15.05.10, 01:49 Gość portalu: ZED napisał(a): > i po co wypisujesz te bzdury? to jakas potrzeba grafomanii czy > cos innego? jestem za.. tez uwazam ze Krzystek powinien zostac na co namniej nastepne 20 lat.. A tak ci glupi i bezrozumni mieszkancy co chwile zmieniaja wladze. To wina mieszkancow ze sie Szczecin nie rozwija i upada - tez tak uwazam. Miasto przez nich cierpi i nie moze sie rozwinac. Krzystek robi co moze, jest najlepszym ze wszystkich prezydentow, realizuje konsekwentnie projekty miejskie, a tu co chwila narzekania i grozby, ze go nie wybiora. Wg mnie w Szczecinie wybory prezydenckie z powodu glupoty mieszkancow powinny byc zawieszone. Tak mysle. Zgadzasz sie ze mna ZED? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: sama prawda IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 03:51 miasto tworza mieszkancy, nie prezydenci. zapamietaj to sobie. a jaki nie mozesz to zrob tatuaz na przedramieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: sama prawda IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 03:49 a moze dojrzeli szybciej i zmadrzeli i nie wybierali kogos takiego jak jurczyk czy chlopcy z ferajny sld. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: sama prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 23:10 Zedziu zacytował ignoranta: > Głównym problemem Szczecina jest ogromna rotacja władz miasta. Na przestrzen > i ostatnich 20 lat rządziło tu aż jedenastu prezydentów, z których każdy rozpoc > zynał nowe projekty, a stare zostawiał niedokończone. To doprowadziło do powoln > ego rozwoju miasta i niezadowolenia jego mieszkańców. Największym problemem jest brak określenia funkcji miasta, a ludziska są jak korki - wolno wychodzą i zzzzz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: sama prawda IP: *.chello.pl 15.05.10, 07:59 i tak nie wybierzemy Krzystka. Wciskanie mieszkańcom, że Krzystek powinien być druga kadencję. Niech sobie wybije z główki zarozumiały bufon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX Re: znowu powód do wstydu IP: 62.69.221.* 14.05.10, 22:48 Gdziekolwiek pada nazwa Szczecin - jak cień pojawia się "Krzystek" A co to? Szczecin to Krzystek jak niegdyś "Francja to ja"? Krzystki przychodzą i odchodzą. Szczecin trwa i przeżyje niejednego takiego Krzystka. Oby jak najmniej miernot w przyszłości. Szkoda miasta. Ale nie zawłaszczajcie, dworacy. Jeszcze nie zawłaszczajcie. Nie mogę się już doczekać dobrej miotły na te wszystkie pasożyty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska No, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 23:04 turystyka.wp.pl/gid,11236205,title,nieprzyjazne-polskie-miasta,zdjecie,ntnmqrlrp,galeria_zdjecie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Off Rzeczywiście opiniotwórczy ranking IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.10, 23:14 Tutaj fragment o Bydgoszczy: "Same bloki, w których mieszkają szczury i bezrobotni gamonie. Z atrakcji - budowana 30 lat opera, w której odbywają się zloty dla lekarzy, filharmonia, do której chodzi 50 osób, 5 knajp na krzyż, do których wstyd pójść... i to by było na tyle. Czas tam zatrzymał się w epoce późnego Gierka i od tamtych radosnych chwil nic poza rozrastającymi się cmentarzami się nie zmieniło!" I to by było na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Strach porównać Bydę i fefin IP: *.chello.pl 14.05.10, 23:45 Gość portalu: Off napisał(a): > Tutaj fragment o Bydgoszczy: > Z atrakcji - bud > owana 30 lat opera, w której odbywają się zloty dla lekarzy, filharmonia, do kt > órej chodzi 50 osób, W fefinie nawet i tego nie ma... Od 65 lat... > Czas tam zatrzymał się w epoce późnego Gierka i od tamtych radosnych ch > wil nic poza rozrastającymi się cmentarzami się nie zmieniło!" Jak patrzę na bar "Extra", to myślę o epoce późnego Jaruzelskiego, więc jest lepiej o dobre 10 lat. Ale jak patrzę na plac po "Odrze" albo po "grzybku", to myślę, że tu czas zatrzymał się w 1944, zaraz po nalotach RAF-u... > > I to by było na tyle. Też tak myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazyl Re: Strach porównać Bydę i fefin IP: *.szczecin.mm.pl 15.05.10, 00:00 Jaki Prezydent takie miasto i mieszkańcy? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: 15.05.10, 00:11 Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział, że w Szczecinie nie ma ani zabytków, ani nic ciekawego... tylko woda! Pamiętacie to - w wywiadzie dla Gazety! "- Nie mamy zabytków, rynków, jak inne polskie miasta - powiedział prezydent Piotr Krzystek. " szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,6582828,Umowa_podpisana__Final_regat_znow_w_Szczecinie.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 04:00 andreas - osoba, ktora przeczyta jakies zdanie, nie zrozumie go, wyjmie z kontekstu i bedzie sie nie brandzlowac do usranej smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: 15.05.10, 09:56 Proszę bardzo wytłumacz mi chlopakowi prostemu, co prezydent miasta Piotr Krzystek chciał powiedzieć mówiąc, ze w Szczecinie nie ma zabytków... Mówiąc, ze mamy tylko... wode! Szczecin ma zabytki, jest bardzo atrakcyjnym miastem, jeżeli zaś chodzi o naturalne atrakcje, mamy wodę, ale mamy lasy także... Ze strony partyjnego zwolennika pana Piotra K. usłyszałem niedawno, ze Szczecin ma nieatrakcyjne położenie! Otóż moim zdaniem ma bardzo atrakcyjne i jest atrakcyjnym miastem! Ma niestety słabe skomunikowanie miasta, bo wypadek na Struga blokuje całe miasto, ale to kwestia alternatywnych wjazdow do miasta! Musimy zadbać by był szybki i dobry zjazd z S3 do naszego miasta - żebyśmy rzeczywiście nie stali się miastem niedaleko drogi do którego nie ma zjazdu, bo tu niecma nic atrakcyjnego... Poza tym system skomunikowania podniesie atrakcyjność działek i ich wartość dla inwestorów, dla których istotnym elementem decyzji o inwestycji jest własnie dojazd... a nie stadion dla prywatnej druzyny piłkarskiej, który zdaje się determinuje wszelkie działania zarządu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.mysmart.ie 15.05.10, 17:32 jakos na twoje zdanie turysci tu nie wala drzwiami i oknami. miasto nie ma zabytkow a to co jest nie jest az tak atrakcyjne. powie ci to kazdy kto byl w innym miescie. sugeruje bys wiecej zwiedzal swiata. takze twoje zdanie o polozeniu nic nie mowi turystom ani nikomu w polsce. do szczecina z kazdego miasta w polsce jest daleko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.10, 18:27 ZAD jestes glupszy niz kilo gwozdzi :DDD Turysci nie przyjezdzaja bo Szczecin ma malo do zaoferowania turystom a nie dlatego ze ma malo zabytkow tepy tłuku. Tu nie ma kultury i rozrywki, miasto slabo sie promuje a wlasciwie wogole sie nie promuje, nawet w Polsce jest nieznane! Tu sa tylko wizje chorego analfabety z przekrecona nazwa miasta (pewnie dlatego nikt tu nie moze nawet trafic - to tez jeden z czynnikow ktory wplywa na brak turystow)i dlatego nikt tu nie przyjezdza. Powiedz mi glupcze kiedy ostatnio slyszales o jakims wydarzeniu kulturalno-rozwrywkowym w Szczecinie w mediach ogolnopolskich na wieksza skale? Tutaj nawet nie przyjechalo ani razu "dzien dobry tvn"...! Promocja Szczecina jest tak uboga jak twoj leb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.mysmart.ie 16.05.10, 18:53 kilo gwozdzi to sobie wsadz w dupe. tyle na poczatek. nia ma kultury i rozrywki i yto jest fakt ale to nie urzad miasta powinien je organizowac a ludzie i sektor prywatny, tak jak wszedzie w normalnych miastach. zabytkow tez nie ma i nie przekonasz mnie, ze mamy gdzies ukryty wawel albo znane na cala polske muzeum badz tez galerie swiatowej slawy artysty. uswiadom sobie, ze to co tu jest z tej oferty nikogo nie kreci. dlatego postawiono na wode i zielen. miasto nie powinno siedziec w kulturze moim zdaniem, ale i tak dokonalo ogromnego postepu w ciagu czterech lat i trzeba bys slepym (albo nie uczestniczyc w tym zupelnie) by to pomijac. promocja szczecina to ludzie i to co ludzie robia, nie urzedy miasta. jest wiele aktywnych osob robiacych wspaniala prace, ale na kazdego z nich przypada setka malkontentow rzygajacych na cokolwiek sie zrobi. postaraj sie pracowac w takich warunkach. powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.10, 20:10 Witam Zed-a Masz całkowitą rację nie w takim rozbuchanym i rozdętym do granic Urzędzie Miasta jest "siła",tylko w pracy. W takim razie wiele wydziałów i obsadzonych stołków jest zbędnych, są to źle rozdysponowane pieniądze,a wręcz marnotrawione na zbędne komórki. Oj Zed "cosik" się pogubieś w plątaninie i "tych" meandrach ;) A ja nie "rzygam" tylko pozdrawiam. -.- PS Nawet mi się podoba zagospodarowanie byłego basenu pp, mimo iż nie jest to tzw., inwestycja niezbędna, ale będzie "milej" dla oka,gorsze są ulice i ich stan. Bardzo proszę tylko nie pisz,że to mieszkańcy winni "złapać" za łopaty i asfalt bo leży "to" w ich "gestii" ;))) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.ipspace.xilinx.com 17.05.10, 00:56 nie jestem zwolennikiem calkowitego likwidowania urzedow, chociaz ograniczania biurokracji tak. w tym miescie bardzo duzo przestrzeni ma swoich wlascicieli, tylko im sie zapomnialo, ze to ich dzialka. jeszcze inne rzeczy wymagaja tego by pojawili sie odwazni i przejeli nad nimi opieke. nikt nie mowi o lataniu z lopatami i naprawianiu infrastruktury miasta bo to tez ma swojego wlasciciela. ale trzeba sobie uswiadomic, ze miasto pewnych rzeczy nie zrobi a wtedy tez nikt nie zrobi bo mieszkancy trzymaja rece w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.10, 01:15 Witam SzP Zed-a Zgadzam się z tym co teraz napisałeś. Dziękuję za wymianę zdań. Pozdrawiam -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED jeszcze jedno IP: *.ipspace.xilinx.com 16.05.10, 21:05 dzis w teleexpresie bylo o wydarzeniu w szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: 15.05.10, 18:39 Gość portalu: ZED napisał(a): > jakos na twoje zdanie turysci tu nie wala drzwiami i oknami. i to jest wina mieszkańców a nie władzy ? :)))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 19:24 Witam SzP Konspirant.0 ;-) Nie mieszkańców to jest wina,tylko "nasza" i tego forum ;))) Jesteśmy wszystkiemu winni tzn., upadkowi stoczni, oddaniu szpitala za symboliczną złotówkę, temu co się dzieje z Policami itd.,itp. A najbardzej ... kiepskimi wyborami takich,a nie innych "ludków"... Pozdrawiam -.- Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: 15.05.10, 19:37 moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina... pozdrawiam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 19:54 ;-) OK - rozgrzeszony....Takie obicie klatki nie może pozostać i przeminąć...bez "rozgrzeszeniowego-echa" ;))))) Udanie miłego wieczoru życzę ;-) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: 15.05.10, 20:09 dzięki, mam nadzieję, że będzie udany, zaliczę PRL, a potem się zobaczy... równie miłego wieczoru życzę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 20:16 ;-) Dziękuję niewątpliwie będzie mile udany, ale PRL... nie będę zaliczała ;))) -.- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.10, 19:49 > > jakos na twoje zdanie turysci tu nie wala drzwiami i oknami. > > i to jest wina mieszkańców a nie władzy ? :)))))))))))))))))))))))))) wedlug ZADa tak xDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: Pan prezydent Piotr Krzystek powiedział: IP: *.251.193.237.threembb.ie 16.05.10, 00:26 i co, wyjmiesz moje zdanie z kontekstu a reszta pajacow zacznie ci bic brawo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktos Re: znowu powód do wstydu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.05.10, 12:46 www.24kurier.pl/FotoKurier/Nie-lubimy-Szczecina A pan kfyssfstesek jak zwylke w dobrym humorze. Co za POsrany bufon... Zaraz przyleci jego klakierek i powie jak zwykle ze to mieszkańcy sa ch..... a nie jego szef. Odpowiedz Link Zgłoś
konspirant.0 Re: znowu powód do wstydu 15.05.10, 12:54 najwyraźniej, żeby wypłynąć trzeba spaść na samo DNO Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: znowu powód do wstydu 15.05.10, 12:58 Krzystek jest bezpłciowy jako prezydent. Nie ma wielu cech przydatnych na stanowisku prezydenta Szczecina. W zasadzie już dawno powinien zostać odwołany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . I następny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.05.10, 07:47 wiadomosci.onet.pl/2170825,11,polska_jak_byla_nrd__miastom_grozi_wyludnienie,item.html "Dziennik Gazeta Prawna": Maleje liczba miast uznawanych za duże lub średnie. To efekt migracji ich mieszkańców - tłumaczy gazeta. Gazeta dotarła do raportu Głównego Urzędu Statystycznego, z którego wynika, że w ciągu ostatnich 7 lat prawie 700 tys. osób opuściło nasze miasta. Do najbardziej "opuszczanych" należą: Kielce, Lublin, Łódź, Olsztyn i Szczecin. Są to miasta, które nie wykorzystały swojej szansy na rozwój i przestały być atrakcyjne, zwłaszcza dla młodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś