Dodaj do ulubionych

Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro?

15.09.10, 08:33
Ku...!
Nie dość, że wkoło wszystko padło albo pada, to jeszcze regionalini POlitycy, nie potrafią wydawać ani rozliczyć pieniędzy z funduszy unijnych.
Co za POdłe ludziska z tych platformersów!
To są chyba jakieś celowe działania mające na celu degradację gospodarczą i społeczną naszego regionu.
Kiedyś było MON won!
Dzisiaj niech będzie
PO paszło won!
Obserwuj wątek
    • Gość: ryba Re: Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro? IP: 83.168.89.* 15.09.10, 09:01
      tak tak wredni beneficjenci a przedsiębiorcy normalnie niemyślące barany. Chętnie przekaże info jaki jest cykl oceny wnisków o płatność przez urzędników. Pierwsza pania ma 22 dni robocze na sprawdzenie wniosku, dzwonimy 21 dnia czy wszystko w porządku ale pani jeszcze nie spojrzała do środka bo ma przecież czas!!!! Po niej jest jeszcze dwóch sprawdzających!!! Potem wnioski są odrzucane bo : data nie w tym formacie 10r zamiast 2010, brak cudzysłowiu przy nazwie programu - błąd itd. Przy tak działających urzędnikach to nawet cud nie pomoże. Trzeba być wyjątkowo bogatą firmą z ciepliwymi szefami żeby porywać sięna RPO.
      • Gość: łapu Re: Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 09:22
        Ale jakoś w Lubuskim podołali.
        • Gość: blazej Mamy skutki rządzenia Jabłonskiego!- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:37
          tak rzdziel grubas
      • Gość: baba Re: Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 09:32
        Trafiłes w sedno. Mam takie same doświadczenia.
      • Gość: janek Re: Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro? IP: *.roedean.co.uk 15.09.10, 12:45
        Całkowicie się z tym zgadzam. Ja ostatnio jak zanosiłem wniosek o płatność to urzędniczka linijką mi sprawdzała czy mam odpowiednie odstępy pomiędzy logiem Unii Europejskiej a logiem swojej firmy. Paranoja!
    • wladekr Husejko do Warszawy!!!!! 15.09.10, 09:27
      www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20100914/SZCZECIN/760185948
      Podczas sesji sejmiku wojewódzkiego na salę obrad weszła delegacja Federacji Młodych Socjaldemokratów. Ku zaskoczeniu marszałka Władysława Husejki, chcieli mu wręczyć bilet do Warszawy. Najtańszy, za 46 zł.

Jak pan wyjedzie, wywoła to uśmiech na wielu twarzach - przekonywała marszałka Ewa Milczarek, próbując wsunąć bilet do ręki marszałka.

Pani Ewo! Pozbierajcie kasę pod Galaxy. Myślę, że ludzie dadzą jej sporo byleby się tego szkodnika pozbyć. Jak nazbiera Pani wystarczająco na czarter luksusowego jeta, to może się Husejko skusi. PełOwce wożą swoje tyłki Omegami (które naćpani rozbijają), a nie koleją w drugiej klasie.

Husejko błagamy! Weź ten bilet! Jak chcesz, to możemy cię lektyką do tej Warszawy zanieść! Tylko się zgódź!
    • andreas.007 Dajcie spokój z tymi duperelami! 15.09.10, 10:49
      Dajcie spokój z tymi duperelami!
      Marszałek teraz kombinuje, jak tu kogoś zatrudnić
      na etacie vicemarszalka po zwolnionym politycznie vicemarszalku...
      bo gość przyjdzie na miesiąc, a dostanie odprawę za trzy miesiące!

Tyle się ostatnio w partii działo... ze pan marszałek Husejko
      zupełnie nie wie i nie zna się na tych dotacjach... zarobiony taki jest!
      Zreszta cały urzad był zajęty walka wewnatrzpartyjna,
      a tu takie duperele jakieś...
      • andreas.007 "nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem..." 15.09.10, 11:04
        "- Nie wiem, ile nam brakuje. Wnioski o płatność ciągle spływają - powiedział później "Gazecie" marszałek."
        • wladekr Re: "nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem..." 15.09.10, 11:15
          Może niech młodzieżówka SLD wynajmie pociąg i wywiezie Husejkę z całą PO na Berdyczów. Pani Ewo do roboty! Szczecin czeka.
        • Gość: arleta Za fundusze odpowiadal Jabloński-i co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:38
          wylecial na pysk kretynek
          • andreas.007 zabawy polityczne wewnątrzpartyjne a my płacimy 15.09.10, 14:06
            Pan Jabłoński odpowiadał za kulturę i sport i nie wyleciał,
            ale zrezygnował i przeniesiono go na odcinek zarządzania!
            To własnie jest najsmieszniejsze, ze ludzi przenoszą z uwagi
            na ich koneksje wewnatrzpartyjne, bez jakichkolwiek zastrzezen do ich pracy!
            Nie słyszałem by marszałek czy sejmik lub jego przewodniczący
            wypowiadał się negatywnie o panu Jablonskim jako marszałku.
            Nie mówię, ze był dobry, bo jego ostatni pomysł z kupieniem Colloseum na opere
            doprawdy oznacza, ze kultura to dobra działka dla niego...
            niemniej przeniesiono go bez żadnych zastrzeżeń do jego pracy!
            Typowowa miotla polityczna i to wewnatrzpartyjna, ale
            za nasze pieniądze, bo nowego trzeba teraz na miesiąc..
            a dostanie odprawę za trzy miesiące w zasadzie nic robiąc -
            bo co zrobi przez miesiąc oprócz tabliczki na drzwiach?

Zabawy polityczne.
            • andreas.007 Tym 16.09.10, 10:13
              "Jabłoński musiał odejść, bo zaliczany jest do ludzi europosła i szefa szczecińskiej PO Sławomira Nitrasa. A ten jest z kolei przeciwnikiem szefa zachodniopomorskiej PO Stanisława Gawłowskiego. Dni Jabłońskiego były policzone od majowego zjazdu delegatów zachodniopomorskiej PO w Wałczu. Doszło wtedy do starcia Nitrasa i Gawłowskiego o przywództwo w partii. Wygrał Gawłowski. Jabłoński przed zjazdem podróżował po województwie i agitował za Nitrasem. Pod koniec lipca zarząd zachodniopomorskiej PO cofnął Jabłońskiemu rekomendację do sprawowania funkcji wicemarszałka. Ten zaś nie stawiał oporu i złożył dymisję. Takie "pokojowe" odejście zakończyło się zatrudnieniem Jabłońskiego na stanowisku dyrektora Zachodniopomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej podlegającej Urzędowi Marszałkowskiemu."
      • Gość: gość Re: Dajcie spokój z tymi duperelami! IP: *.chello.pl 15.09.10, 20:58
        Drogi andeas 007, gdybyś wysilił nieco to co nosisz wewnątrz czaszki, to pewnie dotarłbyś do informacji, że obowiązki po marszałku Jabłońskim zostały już podzielone między pozostałych członków zarządu !!!
        • andreas.007 Re: Dajcie spokój z tymi duperelami! 16.09.10, 09:37
          Natomiast Gosciu Ty gdybyś to uczynił to dotarlbys do informacji,
          ze zgodnie z prawem musza powołać kogoś na miejsce pana Jablonskiego -
          własnie to zrobią tuż przed końcem kadencji...

"Zgodnie z prawem marszałek Władysław Husejko ma 30 dni, by przedstawić następcę. Zostało niewiele ponad dwa tygodnie. Na razie wiadomo, że nie zrobi tego podczas dzisiejszej sesji sejmiku."
          szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,8371922,Za_17_dni_bedzie_nastepca_Witolda_Jablonskiego_.html
          Tak wiec zanim będziesz starał się kogoś obrazić tez sprawdz
          czy przypadkiem ktoś nie wie wiecej od Ciebie!
          • andreas.007 Gosciu tylko dla Ciebie - zebys wiedział 21.09.10, 00:30
            forum.gazeta.pl/forum/w,70,116707318,116707318,Kandydaci_na_wicemarszalka_wojewodztwa_gielda.html
            "kogo husejko namasci na nowego wicka? mowil,ze to bedzie ktos z jego wspolpracownikow,
            na gieldzie pojawily sie juz nazwiska:

1. serdynski - radny miasta szczecin, dyrektor wydzialu kulury urzedu marszalkowskiego
            2. mazepa - szef po w debnie, dyrektor gabinetu marszalka
            3. badowski - radny stargard, dyrektor biura sejmiku wojewodztwa

prowadzi na gieldzi chyba ten drugi, ale czarnym koniem moze byc ten trzeci

ktos zna inne nazwiska, nazwisko musi sie pojawic do 30 wrzesnia i w pazdzierniku bedzie glosowane przez radnych sejmiku"
    • Gość: brrrrrdzek Re: Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:16
      to jest dopiero afera!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: kurteak Tak to przez Jablonskiego-wont ze Szczecina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:39
        juz strzcy tego grubasa
    • Gość: ramzes Przecież ludzie już 2 lata temu to pisali IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.10, 13:50
      Autor: obiuankenobii 21.10.08, 21:31
      forum.gazeta.pl/forum/w,70,86234284,86239526,hehe_Oskar_za_wykorzystanie_funduszy_to_farsa_.html
      W tej kwesti zajmujemy ostatnie miejsce w kraju! W ramach RPO nasze
      województwo nie zrefundowało jeszcze ANI JEDNEJ ZŁOTOWKI (z kilkuset
      milionów zaplanowanych), poza wydatkami na pensje, siedzibę, i cały
      ten urząd marszałkowski. Co za obłuda! Czy to nie jest aby jedna z
      tych nagród, za ktore jak się zapłaci to sie napewno dostanie????
    • Gość: @ Obudzili się z ręką w nocniku !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.10, 14:22
      Cholera jasna !!! Za coś takiego pewnie poleca urzędnicy, politykom z marszałkiem na czele włos z głowy nie spadnie choć diety i to sute biorą nie tylko za pierdzenie w stołki na posiedzeniach.
    • Gość: nu szto paliaki Re: Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro? IP: *.range217-44.btcentralplus.com 15.09.10, 15:22
      miales chamie zloty rog...
      • wladekr Panno Ewo! 16.09.10, 07:48
        Czy już Pani rezerwuje pociąg? Niech więc Pani doda kilka wagonów. Wraz z Husejką i jego kompanami z PO, wyekspediujemy do Wąchocka jeszcze urzędasów z Marszałkowskiego, których pozatrudniał Husejko.
    • zilbeer Re: Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro? 17.09.10, 07:45
      Ile byłby za to browaru!
      • wypedzonyzziemodzyskanych $$$$$$$$$$ 17.09.10, 22:05

Urząd Marszałkowski w Szczecinie
        - marszałek województwa – 12289 zł
        - członek zarządu (wicemarszałek) – 12118 zł
        - podinspektor – 2913 zł
        - inspektor – 3622 zł
        - główny specjalista – 4661 zł
        - kierownik biura – 6018 zł
        - dyrektor – 8412 zł
        - zastępca dyrektora – 7504 zł
        • andreas.007 Re: $$$$$$$$$$ 18.09.10, 00:05
          Kupę szmalu zarabiają i nic nie wiedza...
          chyba zajęci byli bardziej rozgrywkami wewnatrzpartyjnymi -
          kadencja się kończy musza zatroszczyć się o siebie...
          • Gość: czy-telniczka Re: $$$$$$$$$$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 19:19
            > Kupę szmalu zarabiają i nic nie wiedza...
            > chyba zajęci byli bardziej rozgrywkami wewnatrzpartyjnymi -
            > kadencja się kończy musza zatroszczyć się o siebie...

Wiedzą tyle samo co przeciętny mieszkaniec regionu z info i prasy
            ale wielu posiadło sztukę utrzymania się u władzy bez posiadania merytor. wiedzy.
            • Gość: hmm Re: $$$$$$$$$$ IP: *.szczecin.mm.pl 22.09.10, 09:44
              A jesli uszczkniemy cos z tych 512 milionow, to ktorys z was to odszczeka wszystko?
              • Gość: czy-telniczka Re: $$$$$$$$$$ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.10, 09:48

> A jesli uszczkniemy cos z tych 512 milionow, to ktorys z was to odszczeka
                wszystko?

Mam pytanie do ...? czy uszczknięcie po 5-latach UE dla miasta Szczecin/regionu zachodniopomorskiego też zadawala ?

moja wiedza - a Info z BIP:
                Radny Województwa III kadencji, mieszkaniec Koszalina, lat 56. Ekonomista, inżynier, ukończył studia na Politechnice Koszalińskiej oraz kursy specjalistyczne z zakresu zarządzania samorządami. Był radnym II i IV kadencji Rady Miejskiej w Koszalinie oraz radnym Województwa Zachodniopomorskiego I kadencji.

W latach 1998-2001 pełnił funkcję Wicewojewody Koszalińskiego i Wicewojewody Zachodniopomorskiego, w latach 1990-1994 i 1995-1998 był Wiceprezydentem Koszalina d/s Rozwoju. Uczestniczył w pracach Komitetu Sterującego przy opracowywaniu "Strategii Rozwoju Województwa Zachodniopomorskiego do
                roku 2015" oraz "Regionalnej Strategii Innowacyjności w Województwie Zachodniopomorskim.

---------
                Strategia do roku 2015 - współautor/twórca poznałam
                Strategia FG 2050 - kto tu jest twórcą ?

• Gość: hmmm Re: $$$$$$$$$$ IP: *.szczecin.mm.pl 01.10.10, 10:48
                  no? bo jesli nie odszczeka to wszyscy jestesmy siebie warci.
                  Banda frustratow, ktorym w zyciu cos sie nie podoba i najlepiej zgonic na wladze:)

a jak
    • 1przeciwnik_glupoty Wg mnie Husejko świadomie kłamał miesiącami... 22.09.10, 10:53
      Wg mnie Husejko świadomie kłamał miesiącami... było bowiem wiadomo po wskaźnikach pracy miernot z klucza politycznego powsadzanych za ciężkie pieniądze do Urzędu Marszałkowskiego, że nie dadzą rady skonsumować środków - bo musielby zupełnie inaczej harmonogram konkursów zbudować.

Było widać przy ustawionym przetargu na samochody dla Urzędu.

Było widać w ulotkach drukowanych przez zaprzyjaźnioną drukarnię.

Było widać, gdy wytykano opóźnienia w konkursach.

Było widać, gdy dentyści wygrywali konkursy na dotację.

I wtedy, gdy politycy z PO rozdawali sprzęt dentystyczny za bezcen rodzinom.

Było widać, gdy narcystyczny buc gromił w mediach wszystkich, poza sobą i obiecywał 500 mln, i jest widać teraz. Za te pół miliarda powinien wylecieć na zbitą mordę.

I ja się wciąż nie mogę nadziwić, żeby jedna miernota mogła brać po kilkadziesiąt tysięcy pensji całe województwo musi przez nią stracić pół miliarda.
      • andreas.007 Re: Wg mnie Husejko świadomie kłamał miesiącami.. 22.09.10, 12:09
        "Marszałek Władysław Husejko nie chciał nam wczoraj powiedzieć, czy zażali
        się na te prokuratorskie decyzje do sądu.

- Ja tego nie komentuję, w ogóle nie znam tych spraw - stwierdził. "
        ----------
        "- Nie wiem, ile nam brakuje. Wnioski o płatność ciągle spływają - powiedział później "Gazecie" marszałek."
        --------
        Pan Husejko podpisał zasady przetargu na auta,
        który miał znamiona ustawionego, gdyż tylko jedno auto
        spełniało jego warunki - przyznał, ze nie przypuszczał i sie nie orientowal.
        -----

Pan Marszalek Husejko najczęściej chyba odpowiadał,
        ze nie wie, nie zna sie, nie orientuje sie...
        wreszcie w jednym z wywiadów przyznał, ze woli być zastępca!
        Zapewne zastępca nie musi nic wiedzieć i nie musi sie orientowac.
        • wladekr Re: Wg mnie Husejko świadomie kłamał miesiącami.. 23.09.10, 08:45
          wreszcie w jednym z wywiadów przyznał, ze woli być zastępca!

Podaj to źródło:)
          • andreas.007 Re: Wg mnie Husejko świadomie kłamał miesiącami.. 23.09.10, 11:54
            Mówisz i masz... ;)

" Husejko: Zawsze byłem człowiekiem drugiej linii (WIDEO)

Tak powiedział dziś w "Talii politycznej" Władysław Husejko. Marszałek województwa zachodniopomorskiego chce startować w wyborach samorządowych, ale interesuje go stanowisko wicemarszałka.

Zdaniem Husejki, w takiej roli sprawdzi się najlepiej. - W większości byłem zastępcą, ja w tej roli bardzo dobrze się czułem. To, że w trakcie kadencji zostałem marszałkiem to z uwagi na okoliczności. To nie było tak, że nie wyobrażałem sobie innej funkcji, a tylko żeby być pierwszym, czyli marszałkiem - powiedział Husejko."

www.radio.szczecin.pl/index.php?idp=0&idx=64211
            • Gość: hmmm Re: Wg mnie Husejko świadomie kłamał miesiącami.. IP: *.szczecin.mm.pl 13.10.10, 14:00
              i co???
              jak wasze odszczekiwanie?
              jak zle pisac to kazdy "umi", a jak dobrze to tylko o sobie:)))))
    • Gość: hmmm Re: Nie uszczkniemy ani centa z 512 mln euro? IP: *.szczecin.mm.pl 18.11.10, 20:58
      no?
      jak teraz wasze gęby wyglądają?

odszczekiwać!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka