Dodaj do ulubionych

Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa

20.10.10, 09:47
Jadąc od Cukrowej zatrzymałam się przed skretem na Rajkowo,
żeby ułatwic stamtąd wyjazd tym, którzy kupę czasu czekają aż uda im
sie wbić na główną. Sama to przeżywam każdego dnia i wiem, jak
ciężko pokonać to skrzyżowanie i dziękuję Bogu, że nie dochodzi tam
codziennie do tragedii.Jakiś facet za mną zaczął potwornie trąbić i
mi wygrażać.Może byśmy się zebrali: mieszkańcy Przecławia i
wszystkich okolicznych osiedli: Promyka, Różanego, Tęczowych i
właśnie budowanego Dębowego i Tęczowych cz.II do napisania jakiejś
petycji do wszystkich możliwych władz? Ilość osób zamieszkujących te
rejony ogromnie rośnie a remontów dróg i obiecywanych od pięciu lat
rozwiązań nie widać.Właśnie się dowiedziałam, że zapowiadanej
sygnalizacji świetlnej na skrzyżowaniu Rajkowo- droga główna nie
będzie, bo nie chą korkować drogi krajowej...Ręce opadają.
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: 178.56.47.* 20.10.10, 13:17
      rzeczywiscie ciezko wyjechac z rajkowa; pewnie jak bedzie dopiero powazny wypadek - to moze postawia swiatla. Ale wedlug mnie to powinni zrobic chociaz takie rozwiazanie jak przy wjezdzie na autostrade w dabiu w kierunku swinoujscia.
    • Gość: behemot Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: 192.168.2.* 20.10.10, 14:13
      bo śwatła to kapitalna głupota. Potrzebna jest przebudowa, a nie światła.Światłą niczego nie rozwiążą, czego przykładem był eksperyment Policji.
      • Gość: as ale to juz nie szczecin , piszcie do wójta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 14:41
        • Gość: Maja Re: ale to juz nie szczecin , piszcie do wójta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.10, 15:39
          Dużo informacji można znaleźć na forum i w artukułach na portalu Przeclaw24.pl
          przeclaw24.pl/index.php/ogloszenia-i-forum/13-narzekalnia-co-ci-denerwuje/60-co-z-sygnalizacj-wietln-przy-skrcie-na-rajkowo.html
          • Gość: as Re: ale to juz nie szczecin , piszcie do wójta IP: *.globalconnect.pl 21.10.10, 06:54
            idzcie tam gdzie płacicie podatki PIT. Z punktu widzenia Szczecina to malo znaczący problem.
      • Gość: miki nie będzie świateł bo jeden ważny policjant do... IP: *.chello.pl 20.10.10, 16:48
        dojeżdża może tamtędy do pracy i bardziej mu zależy na własnej wygodzie niż na bezpieczeństwie mieszkańców Rajkowa.
        więc nie pytajcie się dlaczego "eksperyment" policyjny się nie powiódł
        • Gość: Vlad.H. nauczcie sie jezdzic i myslec na drodze IP: *.cable.quicknet.nl 20.10.10, 22:00
          a nie narzekanie - z innych osiedli tez trzeba wjechac i nikt tam sygnalizacji nie bedzie instalowal, po prostu trzeba nie budowac chalup przy tego typu drodze.
          • Gość: mieszkaniec Re: nauczcie sie jezdzic i myslec na drodze IP: 217.97.149.* 21.10.10, 15:31
            głupi jestes pajacu, nawet nie wiesz o czym mowisz
            • Gość: Vlad.H. Re: nauczcie sie jezdzic i myslec na drodze IP: *.cable.quicknet.nl 21.10.10, 22:07
              Alez wiem wiejski glupku o czym pisaze - jedynie ty w swej ciasnoscie kupiles chate w kredycie a teraz masz klopot z korzystaniem bo developer ma w dupie budowe infrastruktury.
      • Gość: wieśniak Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: *.szczecin.mm.pl 21.10.10, 17:18
        Dzień dobry Panie Komendancie!!
        Chciałem pogratulować wspaniałego pomysłu puszczenia na czas Święta Zmarłych jeszcze przez to skrzyżowanie ruchu z krajowej 10-ki. Wtedy to dopiero będzie można poeksperymentować prawda?
    • Gość: Vlad.H. Opisz mi sytuacje drogowa IP: *.cable.quicknet.nl 20.10.10, 21:22
      a powiem ci dlaczego facet trabil
    • Gość: zainteresowana Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: *.net.pbthawe.eu 21.10.10, 08:42
      codziennie jeżdzę z Przecławia( wyjazd przed biedronką)
      do szału doprowadzają mnie kierowcy "dżentelmeni", którzy jak tylko zobaczą zbliżający sie do skrzyżowania samochód na Kresach, Tęczowym a szczególnie przy drodze z Rejkowa to się zatrzymują.
      tworzą sie wtedy gigantyczne korki.
      z drugiej strony bezczelność kierowców wyjeżdzających z tych osiedli a szczególnie z Rejkowa nie zna granic- to oni stwarzają niebezpieczeństwo na tej drodze!wcinając się jakby byli na drodze z pierszeństwem przejazdu!
      osobiście nie dziwię się facetowi, który trąbił.
      • Gość: Vlad.H. Ja tez tam trabie IP: *.cable.quicknet.nl 21.10.10, 08:56
        jesli widze taka uczynna sierote ktora blokuje np prawy pas ale nikt z Rajkowa nie moze skorzystac bo i tak po lewym pasie a wiec w kierunku miasta jedzie sznurek i nikt sie nie zatrzymuje ani nie wykazuje woli zatrzymania.
        Jednak taka sierota ma samopoczucie ,osji - poslannictwa i twardo stoi bo moze jednak ktos z Rajkowa wjedzie - gdzie ma wjechac jak nie ma miejsca - nie ma problemu z wpuszczaniem ale ruch jest w obu stronach i nalezy dzialac w porozumieniu z innymi uczestnikami ruchu.
        Zwlaszcza ze nie jest to jedyna droga - najkrotsza ale nie jedyna - mozna wyjechac z rajkowa w kierunku Kolbaskowa i pojechac autostrada, mozna pojechac na Ostoje - mozliwosci jest wiele.
        Zgadzam sie ze ludzie powinni byc bardziej uczynni ale tez jesli nie mamy mozliwosci sprawnego wpuszczenia tych z Rajkowa to nei upierajamy sie ze bedziemy stali az nie wymusimy "grzecznosci" na tych jadacych od granicy.
        Myslec i czytac poprawnie sytuacje na drodze - puszczac ale z glowa. Nie robic "dobrych" uczynkow na sile bo kreuja wieksze niebezpeiczenstwo niz zaklada puszczajacy.
        • Gość: x Re: Ja tez tam trabie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 11:19
          Gość portalu: Vlad.H. napisał(a):

> Ja tez tam trabie

Ty się dyslektyku naucz najpierw pisać, potem siadaj za kierownicę.
          • Gość: Vlad.H. Re: Ja tez tam trabie IP: *.cable.quicknet.nl 21.10.10, 22:11
            ? i - ulzylo? a czy ktos w koncu zacznie karac kierowcow "uczynnych" ktorzy blokuja ruch? - przypominam ze blokowanie ruchu jest karalne.

i dalej nie widze problemu w wyrazeniu Ja tez tam trabie - kup sobie lepiej porzadny samochod zeby moc sie wlaczyc do ruchu bez proszenia o zmilowanie.

I podaj mi podstawe prawna uniemozliwjajaca prowadzenie pojazdow z dysleksja (czymkolwiek by ona nie byla)
      • Gość: niezaintersowany Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 21.10.10, 09:58
        ja cie nie mogę - więcej takich debilek jak zainteresowana, a pozabijamy się przez jedno pokolenie. wstyd!
        • Gość: zainteresowana Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: *.net.pbthawe.eu 21.10.10, 16:33
          zanim zaczniesz wyzywać BURAKU jeden to skorzystaj z tej drogi w trakcie porannego szczytu
          wstyd, ze po Ziemii chodzą takie typy jak Ty drogi niezainteresowany!wstyd!
          • Gość: Vlad.H. Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: *.cable.quicknet.nl 21.10.10, 22:15
            jedz przez Bronowicka czy Ostoje jesli nie potrafisz wlaczyc sie do ruchu bez swiatel.
      • Gość: mieszkaniec Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: 217.97.149.* 21.10.10, 15:34
        ręce opadają.. egoizm i bezmyślność totalna zgubi Cie kobieto marna!!!!!!!!!
    • Gość: d Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: 213.155.178.* 21.10.10, 10:48
      piszesz tak buraku jeden z drugim bo nigdy chyba nie wyjeżdżałeś z tego skrzyżowania takich osób jak ta kobieta która się zatrzymała jest garstka wystarczy trochę kultury kierowców jadących z przeciwka żeby rozładować tą traumę na które nieraz trzeba stać z 10 minut a jadącym prosto korona nie spadnie z głowy jak się zatrzyma na parę sekund
      • Gość: driver Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: *.szczecin.mm.pl 21.10.10, 19:06
        jeździmy wg przepisów, jak taka uprzejma zatrzyma się przed TIR-em załadowanym gruzem, to będzie jej ostatnia "przysługa2 no chyba ze jakieś narządy zostaną do pobrania ...
      • Gość: Vlad.H. Re: Ruch Przecław warzymice Do Rajkowa IP: *.cable.quicknet.nl 21.10.10, 22:19
        Wyjezdzalem nieraz i twierdze ze jesli ktos nie potrafi to niech jedzie przez Bronowicka czy Ostoje - wpuszczam jesli widze ze po drugiej stronie ktos tez sie zatrzyma - jesli widze ze nie bedzie tak to nie tamuje ruchu, zatrzymywanie na kilka sekund czesto nie dziala bo stoi wlasnie taka sierota jak tu kilka juz sie przewinelo i stoi i czeka nie wiadomo na co, nie ma wbitego biegu, patrzy gdzies w niebo, maluje, cos podjada, zajmuje dzieciakiem... komu robic prezenty?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka