Dodaj do ulubionych

Jasne Błonia

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 12:16
W sobotę i niedzielę na Jasnych Błoniach na trawniku było po sto
kilkadziesiąt osób. Jazdy rowerami, wózki z dziećmi, plażowanie, kilka drużyn
grających w piłkę. Czy kilka psów, które zrobią tam kupę stanowi większe
zagrożenie? Zresztą jestem takim samym obywatelem Szczecina jak inni i razem
z moim psem mam prawo do Jasnych Błoni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbok Re: Jasne Błonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.04, 13:27
      Spacerowiczu,
      ze swoim psem to se możesz nawet spółkować w domu, ale niech nie sra po
      plenerze, który jest wspólną własnością gminy.
      • Gość: spacerowicz Re: Jasne Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 15:04
        O!! Szanowny widzę z gminu i z gminy. Erektorat Leppera?
    • searover Problem z psia kupa 19.04.04, 13:34
      Psia kupe wystarczy jedynie natychmiast sprzatnac (sprzet: lopatka + torebka)
      i wrzucic do pojemnika na smieci. Wtedy prawdopodobnie nikt nie bedzie sie
      burzyc nawet jezeli pies zalatwi sie na srodku chodnika. W koncu trudno wymagac
      od psa by wiedzial gdzie na dworze wolno mu sie zalatwic a gdzie nie.
      • Gość: spacerowicz Re: Problem z psia kupa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 09:14
        Tak, masz rację. Jednak doprowadzić do porządku trawniki po stratowaniu przez
        hołotę jest znacznie trudniej i kosztowniej.
    • vojciech Re: Jasne Błonia 20.04.04, 20:24
      Gość portalu: spacerowicz napisał(a):

> W sobotę i niedzielę na Jasnych Błoniach na trawniku było po sto
      > kilkadziesiąt osób.

A czy ktoś srał na trawnik?
      • Gość: spacerowicz Re: Jasne Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 09:11
        Wojtuś!! jeśli zauważasz łajno dopiero na własnej głowie, to Ci współczuję.
    • Gość: mamoniowa Re: Jasne Błonia IP: 212.244.77.* 21.04.04, 12:54
      Rowniez mam psa,ale akurat uwazam, ze to miejsce niekoniecznie musi sluzyc za
      wybieg dla naszych milusinskich, tym bardziej, ze nieco dalej, po drugiej
      stronie ulicy jest taki placyk.
      Poza tym zwierzeta, przynajmniej niektore, niezbyt dobrze czuja sie w
      rozkrzyczanym tlumie, wiec po co narazac je na niepotrzebny stres???
      • Gość: spacerowicz Re: Jasne Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 13:07
        Nie jestem entuzjastą psiego łajna. Ale uważam zdecydowanie, że po trawie na
        Jasnych Błoniach nie powinno się chodzić, jeździc rowerami, plażowzć, jeździć
        wózkami z dziećmi. Atak sie dzieje. Psie kupy wtym to mały epizod.
        • Gość: mamoniowa Re: Jasne Błonia IP: 212.244.77.* 21.04.04, 13:17
          Moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze ta murawa na Jasnych Bloniach zostala
          przygotowana wlasnie dla ludzi, stad zakaz prowadzania tam zwierzat. I nie
          zlosc sie na mnie, bo nie ja jestem pomyslodawca.
          Coz, czasami musimy sie dostosowywac do pewnych regul.
          Mnie na przyklad niesamowicie irytuja zaparkowane samochody badz piesi na
          sciezkach rowerowych. Nie dosyc, ze jest ich tak malo, to jeszcze dochodza
          inne ograniczenia....No,ale coz, nie bede wpadac w furie z tego powodu
          • enancjo Re: Jasne Błonia 21.04.04, 13:33
            Gość portalu: mamoniowa napisał(a):
            > Moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze ta murawa na Jasnych Bloniach zostala
            > przygotowana wlasnie dla ludzi, stad zakaz prowadzania tam zwierzat. I nie
            > zlosc sie na mnie, bo nie ja jestem pomyslodawca.
            > Coz, czasami musimy sie dostosowywac do pewnych regul.

.. watpie czy obecne wydanie parku jest dla ludzi ...
            .. po ostatnim przetargu na obsluge parku .. firma
            ktora wygrala, zgodnie z umowa z UM w ciagu roku
            przerobila park na kwitanaca soczystymi chwastami
            laczke dla baranow z tejze instytucji co by im z
            okien koila im serducha .......
            .. a barany jak to barany nie lubia innych zwierzatek
            na wybiegu ...
            Enancjo
          • Gość: spacerowicz Re: Jasne Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 16:19
            a ja jestem w furii jak widzę hołotę na trawniku, która automatycznie z tej
            okazji ma się za "EUROPEJCZYKA". Sprowadzamy z Zachodu wzorce na zasadzie małpy
            lub papugi. Naucz Anglików pić kwaśne mleko albo Szwajcarów obleweć się wodą na
            Wielkanoc.
            • Gość: e.beata Re: Jasne Błonia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.04.04, 20:52
              Widzisz spacerowiczu, jakbys miał mniej niż 60 na karku i nie szkodziłoby tobie
              leżenie na trawie, tobyś i zdanie miał inne ;-).
              Nie chodzi o małpowanie wzorca. Są trawniki na których lezeć nie wypada i te do
              użytku ;-).

p.s.
              co do szkodliwości ludzko - psiej:
              /pomijając temat odchodów/ nie zauważyłam aby na trawnikach dzieci dołki
              kopały, a pieski to uwielbiają.
              • Gość: spacerowicz Re: Jasne Błonia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:45
                A jednak EUROPEJKA. Prosto z trawy.
                • Gość: e.beata Re: Jasne Błonia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 20:10
                  O... warczymy spacerowiczu... ;-))))
                  Jak wybierzesz się z wnukami na spacerek, to proszę o komentarz na forum.
                  Mam oczywiście nadzieję, że ty im buciki będziesz czyścił nie babcia.

Poza tym.... skoro twój piesek lata luzem w miejscu do tego nie przewidzianym,
                  to zajmij się najpierw WŁASNYM przestrzeganiem prawa, a potem dopiero krytykuj
                  ludzi którzy na trawce siądą ;-).

• Gość: e.beata Re: Jasne Błonia IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.04.04, 20:10
                  O... warczymy spacerowiczu... ;-))))
                  Jak wybierzesz się z wnukami na spacerek, to proszę o komentarz na forum.
                  Mam oczywiście nadzieję, że ty im buciki będziesz czyścił nie babcia.

Poza tym.... skoro twój piesek lata luzem w miejscu do tego nie przewidzianym,
                  to zajmij się najpierw przestrzeganiem prawa w najbliższym otoczeniu, a potem
                  dopiero krytykuj ludzi, którzy na trawce przysiądą ;-).

• Gość: mamoniowa Re: Jasne Błonia IP: 212.244.77.* 23.04.04, 11:43
              Uspokuj sie czlowieku, zlosc szkodzi na urode i widac, ze na rozum rowniez.
              Doprawdy nie pojmuje dlaczego nazywasz spokojnie siedzacych na trawniku ludzi
              holota. Na drugi raz waz swoje slowa. Zastanawia mmnie dlaczego nie oburzasz
              sie na lezace , przepraszam za doslownosc, psie gowna na chodniku. Skoro to
              pomijasz milczeniem, czyzby ci to nie przeszkadzalo???Rozumiem, ze twoj pies
              moze fajdac na dywanie w domu????
        • Gość: Hans Was spacerowicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:05
          Jeśli uważasz, że psie kupki to tylko mały epizod, to chyba ci bozia nie dała
          oczu. Psich gówien jest zatrzęsienie na każdym placyku, choćby najmniejszym,
          gdzie rośnie trawa. Nie raz widzę spacerujących rodziców z małymi dziećmi,
          którzy najczęściej wypowiadają następujące słowa: "uważaj kupa", "nie idź tam
          przecież tam jest pełno psich kup!" itd.
          Tak więc zamast sie tu wymądrzać, kup sobie spacerowiczu z psem szufelkę i
          sprzątaj wydzieliny swojego pupila.
          • Gość: obserwator Re: Was spacerowicz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 22:46
            Hans! raus zu Heimat i morden w kubelen.
            • Gość: Hans Re: Was spacerowicz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.04, 22:53
              Obserwator lub spacerowicz, halte klape und raus du Szwainhund!
              • Gość: ciekawy Re: Was spacerowicz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.04, 15:59
                Hans, jak twoi powrócą do Szczecina to co zrobicie z brudnymi Polakami?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka