Dodaj do ulubionych

Co zbudować w miejscu Szczecina!

20.07.11, 14:55
Zostało nam najważniejsze pytanie - Co zbudować w miejsce Szczecina?

Czekam na propozycje, nowatorskie projekty i pomysły!
Obserwuj wątek
    • andreas.007 Re: Co zbudować w miejscu Szczecina! 20.07.11, 15:01
      Na tym kończę swoją misje budowlana...
      Czekam na powołanie oficera budowlanego,
      ktory opanuje te wszystkie pomysły i bezpiecznie doprowadzi nas
      na sam brzeg rzeki Styks, gdzie będzie czekać w marinie zaglowka Charona.
    • swarozyc Re: Co zbudować w miejscu Szczecina! 20.07.11, 15:02
      "Wesole miasteczko" - czym de facto Ciecin juz jest..
      gdyby nie te samobojstwa co szpeca odbior i statystyki.
    • Gość: Off Re: Co zbudować w miejscu Szczecina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 15:25
      andreas.007 napisał:

> Zostało nam najważniejsze pytanie - Co zbudować w miejsce Szczecina?

Stettin byłby mile widziany.
      • Gość: czy-telniczka Re: Co zbudować w miejscu Szczecina! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 16:46
        Tak, jest i w tym jest problem dla wspólnego porozumienia.
        Rzeka dzieli, mostów brak.
        Rwanie, trwanie czy przetrwanie - co zdominuje Szczecin ?
    • Gość: Zaczarowany Ołówek Muzeum im.Ekstrementów Gryfa Pomorskiego IP: *.play-internet.pl 20.07.11, 15:49
      Muzeum najbardziej nieudolnych istot humanoidalnych od czasu wyginięcia Neandertalczyka - Homo Zabużanus Stetinus.
      Sala pierwsza "Przebudowa metropolii": Na sali obrazki pionierów Szczecina rozp...budowujących swoje miasto w akcji Cała Polska odbudowuje Stolicę

Sala druga "Napływ inteligencji": Kroniki kryminalne z lat 1945-obecnie, osiągnięcia znanych i popularnych szczecińskich naukowców w dziedzinie obchodzenia licznika z gazem i demontażu opon od samochodów.

Sala trzecia: "Młode pokolenie": Sala przedstawia życie codzienne najbardziej popularnych przedstawicieli pokolenia JP2 aka JP100%, blokersi, żuleria, politycy, stowarzyszenia proekologiczne.

Sala czwarta "Ambasadorzy Szczecina": rys emigrantów zarobkowych od monterów kadłubów okrętowych w Norwegii, poprzez spawaczy w Anglii, pomywaczy w Irlandii, grabarzy w Szwecji aż do rozdrabniaczy azbestu w Holandii.

Sala piąta pod patronatem Gazety Wyborczej "Przemysł Szczecina": na niej możemy oglądać makiety nowych osiedli mieszkaniowych w miejscu byłych zakładów pracy, okraszone celnymi i niosącymi optymizm komentarzami wielu wybitnych naukowców których dzieciństwo można podziwiać w sali drugiej.

Sala szósta "Mentalność dzisiejszego miasta": Sala multimedialna, przed wejściem należy ubrać gumiaki. W sali możemy oglądać w formie skansenu mieszkanie typowego szczecinianina a w nim min. zbiór filmów katastroficznych, obrazek Wrocławia na ścianie kupiony na promenadzie w Świnoujściu, zbiór butelek i metali kolorowych, niezapłacona faktura za gaz, opłacona faktura za telewizję cyfrową pakiet max full HD, telefon blackberry na kartę oraz włączony komputer ze stroną startową forum GW.

Sala siódma "Nauka i Sztuka": W niej dokonania szczecińskich architektów pod patronatem ich mistrza Pana Jarzynki, dzień z życia miejskiego konserwatora zabytków czyli sprawdzanie elewacji byłego kina Kosmos na modelu 1:1, zdjęcie z mecenasem kultury na siłowni oraz osiągnięcia szczecińskich uczelni i ich najwybitniejsi absolwenci (niektórzy znani już z sali czwartej).
      UWAGA PROMOCJA! Po zostawieniu swoich danych i kopii biletu wstępu oraz opłaceniu 3tys. zł będzie możliwość wysyłki przez Uniwersytet Szczeciński pamiątki - oryginalnego Dyplomu ukończenia Uczelni na adres zamawiającego i oficjalnej graduacji chętnego na wydziałach Ekonomii lub Socjologii (z wciągnięciem na portal Nasza Klasa Włącznie!).

Sala ósma "Czarne owce miejskie - gabinet osobliwości": W tej sali prezentujemy mieszkańców nie pasujących do stylu życia mieszkańców Szczecina, wyrzutków społecznych, jak osoby których dochód przekracza 5tys zł/mies, prywatnych przedsiębiorców, ludzi z charyzmą, ludzi nie związanych z polityką i wszystkich których iloraz inteligencji przekracza 90.
      • Gość: robespierre Re: Muzeum im.Ekstrementów Gryfa Pomorskiego IP: *.lightspeed.cicril.sbcglobal.net 20.07.11, 16:09
        Zgryzliwie i ironicznie ale podobalo mi sie. Zmienilbym jednbak nazwe muzeum...
        • Gość: kiełbaska cytrynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 16:16
          Są tacy, którzy mówią, że na miejscu Szczecina najlepiej wybudować Stettin. Jednak ja jestem zwolennikiem 1000 letniej dzikiej puszczy - ale do 2050 to się chyba, jednak nie da.
          Trudno.
      • Gość: czy-telniczka Re: Muzeum im.Ekstrementów Gryfa Pomorskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.11, 17:14
        :))) za nick ...ołówka i podróż po 8 -salach.
        Może dziewiąty temat potrzebną uwagą:
        www.youtube.com/watch?v=ZS8WJL5e3Bg&feature=related
    • Gość: XX4Ever Re: Co zbudować w miejscu Szczecina! IP: *.globalconnect.pl 20.07.11, 17:44
      Las Vegas zbudować! na taką hiper skalę. I tak życie tu to jedna wielka ruletka (w niektorych dzielnicach rosyjska) więc klimat zabawy i nieustajacego holidaya jest tu obecny. Zwłaszcza w letnie noce, gdy słychać śpiewy szczęśliwych mieszkańców.
      Pomysł z muzeum przesliczny. Toz to gotowy projekt! Za taką koncepcję grube tysiące należą się Autorowi! Ale kto to doceni...
      Może tak muzeum połączyc z kasynem. Gumiaki zostawić resztę zastawić.
      Będzie pięknie!
    • Gość: :( Re: Co zbudować w miejscu Szczecina! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.11, 18:58
      Umieraj stąd!
      Bierz co Twoje i won!
      W zaświaty, gdzie zmory
      Gdzie strzygi, upiory
      Gdzie zimno i wieje
      Gdzie głodno i mrok!
      Umieraj stąd!
      Wysyczano mi wprost
      W amoku słowiki
      Golone trawniki
      Płakałam do wewnątrz
      Dyskretna po kość

Miałam dom
      Gdzie to było?
      Tam gdzie Odra, port
      Dźwigozaurów rząd

Było tak niemożliwie nam
      Nasączałeś mnie pewnością
      Jak
      Likierem biszkopt

Umieraj stąd!...

Drobnych spraw korzonkami
      Wrastaliśmy w grunt
      Czas przygarbiał nas
      Odra, port, dźwigozaurów rząd
      Nasączyłeś mnie jak gąbkę
      Dziś
      Goryczy octem

Umieraj stąd!...

www.youtube.com/watch?v=SZBNCGniue8

Nie wiem, czemu mi się tak jakoś skojarzyło...
    • tadeusz.4 Re: Co zbudować w miejscu Szczecina! 20.07.11, 19:35
      Zostało nam najważniejsze pytanie - Co zbudować w miejsce Szczecina?

Jak to co? KLASZTOR pw. świętej Dzięgi!!!
      • Gość: tojamilka dobre IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.11, 20:15
        Gdyby mężczyźni zachodzili w ciążę, w Kościele Katolickim aborcja byłaby sakramentem ;-)
      • Gość: XX4Ever Re: Co zbudować w miejscu Szczecina! IP: *.globalconnect.pl 21.07.11, 20:34
        Klasztor??? Sam klasztor??? Bez widowni? To kto miałby te szoły (pardon: showy) oglądać? A utrzymanie? Przecięż tam się płaci za wjazd. Taca nie taca, nieważna forma. Ale się płaci za show. Niby co łaska, ale wiadomo, że na pstrym koniu.
        Klasztor się nie opłaci. Chyba, że pół na pół: Las Vegas i klasztor w jednym. Takie wash-and-go. Szampon i łupież. Vegas to taki szampon bardziej by było a łupież by łupił i biznes sie kręci. Dzięgi czy inne money same bedą wpadać do automatów... Mohairy jak się dosiądą do jednorękich bandytów, to łoł! Będzie jak na filmach z Hollywood!
        Ekonomię przekształcić na Wydział Krupierstwa i Doradztwa Kas(yn)owego. Poświęcić i gotowe!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka