ciass 29.07.11, 09:19 Skarb zyska a stracą mieszkańcy Polic i Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anonim Re: To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police IP: *.zchpolice.com 29.07.11, 09:39 może ktoś mi odpowie, czy warto trzymać akcje Polic indywidualnie, czy sprzedać je za te "psie" 11,30 zł? I co oznacza w tym kontekście zdanie" Police nie znikną z parkietu". Akcje moga wzrosnąć czy tylko beda spadać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police IP: *.dynamic.chello.pl 29.07.11, 10:27 Ja bym nie trzymał, w razie jakichkolwiek problemów - nie będzie żadnych sentymentów, Police pójdą na odstrzał, w końcu to tylko jedna ze spółek zależnych. A Warszawka jak zwykle pokazała, gdzie nas ma - teraz w Szczecinie i okolicach nie ma już żadnej dużej firmy, która by płaciła podatki na miejscu, to jest ten ich zrównoważony rozwój... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police 29.07.11, 10:44 Gość portalu: ja napisał(a): Warszawka jak zwykle pokazała, gdzie nas ma - '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''' To raczej wy pokazaliscie do czego sie nadajecie.. do zarzadzania wami.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilo Re: To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 10:27 ja na twoim miejscu akcje bym trzymal, bo niedlugo beda wyniki za pierwsze polrocze 2011 i z pewnoscia okaze sie, ze znow zaklady odnotowaly wzrost produkcji i sprzedazy, do tego niedlugo tarnow zacznie skupowac akcje, wiec powinny tez pojsc w gore, na pewno ta cena jest krotkotrwala, police wychodza z dolka, wiec i ceny akcji tez powinny ruszyc w gore Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: micho Re: To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police IP: *.adsl.inetia.pl 29.07.11, 11:31 moim zdaniem zyskają właśnie Police. kiedy znowu przyjdzie nam zmagać się kryzysem, to w grupie łatwiej będzie pozyskiwać kredyty i w ogóle wychodzić z dekoniunktury. poza tym ostatnie przyznanie dodatkowych kredytów dla Polic to tylko dowód, że takie połączenie uwiarygadnia firmę w oczach banków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JKM Re: To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.11, 12:16 no tak.. zniknie biurowiec główny i te "za płotem", a zakupy, remonty, zlecenia, itd.. do Tarnowa - tam się napasą, a w Policach pozostaną chłopaki w gumowcach na "pachnącą" produkcję i do załadunku.., dziękujemy wam nasi włodarze i parlamentarzyści, jesteście naprawdę mocni !! ps. w przyszłej kadencji jeszcze tylko "zróbcie" PŻM i pozamiatane w zachodniopomorskim, .. gasimy światełka .. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Stajemy sie zapleczem... Niemców. 29.07.11, 12:19 Chyba to prawda co mówił pan Krzystek w Berlinie... ze Szczecin to zielone płuca Berlina i zaplecze usługowe dla Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police 29.07.11, 12:17 Obys miał racje... choć bardziej na myśl przychodzi mi fabryka kabli w Zakomiu, które właściciel w kryzysie po prostu zlikwidował, bo była tylko oddziałem Telefoniki... www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081104/SZCZECIN/323009484 Oby tak nie było z Policami! Odpowiedz Link Zgłoś
jlesniewska1 To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police 29.07.11, 13:16 Przestancie wieszczyć upadek zakładów teraz tylko zakłady moga zyskac akcje pójda w góre police wyjdą z długów zobaczcie jak ładnie stoją akcje azotów ja trzymam akcje będzie dobrze nie słuchajcie tych którzy chcą żeby nic sie nie udało Polczanka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Policzanin Re: To już przesądzone. Azoty przejmą ZCh Police IP: *.204.52.124.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.07.11, 15:24 wyniki w ZCh są, bo jest koniunktura nawozowa, pszenica ponad 900 złociszów to i ceny nawozów miodzio, po prostu ceny jak z 2007 roku, szkoda tylko tracić niezależność, a Tarnów (mała fabryczka) to >grupa< Aleksandra G. i dlatego nie mogło być inaczej, nasi 'wodzowie' w Warszawie nic nie znaczą' "zielone płuca Berlina" mogłyby i być.. ale nie w tym klimacie dlatego bez produkcji, jako region daleko nie zajedziemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalew_szcz coraz lepiej... IP: *.play-internet.pl 24.01.12, 12:22 a w zakładach jest coraz lepiej, teraz jak po połączeniu jest już pół roku to jałosiński zaczyna walczyć o kasę na nowe projekty, sporo osób z polic liczy, że uda się jakieś nowe instalacje uruchomić, bo wtedy może zakład się powiększy, a póki co nawozy idą z zakładów bez przerwy i na magazynach praktycznie pusto Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 czy ktos to obliczy ? 24.01.12, 14:09 czy ktos moze policzyc ile wplywow podatkowych traca na tym police fmina, wojewodztwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żydowski Bóg Re: czy ktos to obliczy ? IP: *.red.bezeqint.net 24.01.12, 14:39 A może lepiej policzyć ile się zyskało, że w ogóle firma przetrwała? Tak to się robi w Izraelu. A w Polsce od razu starty liczy bo przecież pusty zakład tak jak stocznia lepszy jest. Aj waj serce krwawi jak się te bzdury czyta, apotem się dziwi jeden z drugim ze góra za taki intelekt mu 1500zł na miesiąc proponują Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość warszawskie sqrwysyny... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.12, 15:16 Resort nadal będzie więc miał wpływ na zarządzanie oboma zakładami. Jakie zatem będą korzyści dla państwa z dokonania transakcji? - Dwojakie. Po pierwsze jednorazowy zastrzyk gotówki [za swoje akcje resort skarbu dostanie od Azotów ponad pół mld zł - red.]. Po drugie szansę na większą dywidendę, którą ma możliwość wypracowywać tak powstała grupa nawozowa - mówi Jerzy Marciniak, prezes Zakładów Azotowych "Tarnów". Więcej... szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,10025746,To_juz_przesadzone__Azoty_przejma_ZCh_Police.html#ixzz1kNo7oTbR Czyli 500 mln złotych.. tyle ile ukradł rząd Kaczynskiego na ratowanie stoczni w Gdyni... te 500 mln zabrano ZCh Police... teraz się jakiś cymbał cieszy że SP dostanie 500 mln. co za wredna hipokryzja... forum.gazeta.pl/forum/w,70,66060152,66077560,Re_Prezes_Stoczni_Nowej_podal_sie_do_dymisji.html Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: czy ktos to obliczy ? 24.01.12, 18:41 firma przetrwala ale jaki to ma zwiazek z fuzja tych firm ? moze sprawdz jaka dzis jest zwyzka cen na nawozy ! podaj jaka jest zaleta tej fuzji. uzyj jakis argumentow a nie obsabaczaj frustracie. mnie podejrzewasz , ze wole zamkniety zaklad ? nowy na tym forum jestes ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żydowski Bóg Re: czy ktos to obliczy ? IP: *.red.bezeqint.net 25.01.12, 10:13 Co ci tak żyłka się napieła? Antysemita? Jeśli masz pracę to się ciesz a nie płacz. Swoją drogą to kto spłacił długi tej prężnej firmy? Odpowiedz Link Zgłoś
baltickris1978 Re: czy ktos to obliczy ? 26.01.12, 12:12 Długi spłaciły w dużej mierze same Police, a tylko ostatnia była spłacona przez Tarnów. Myślę, że jakby nie to połączenie to tak szybko zakłady nie spłaciłyby długów i do tej pory musiałyby martwić się długami. A na bardziej wymierne korzyści jeszcze trochę warto poczekać, bo na pewno będą... Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: czy ktos to obliczy ? 26.01.12, 13:32 ta firma nie byla i nie jest prezna. fuzja natomiast nagania tylko kase rzadowi w sposob kretywny w zlym tego slowa znaczeniu, bo to panstwowe kupuje panstwowego. Odpowiedz Link Zgłoś
baltickris1978 Re: czy ktos to obliczy ? 27.01.12, 11:05 aysy.1 napisał: > ta firma nie byla i nie jest prezna. fuzja natomiast nagania tylko kase rzadowi > w sposob kretywny w zlym tego slowa znaczeniu, bo to panstwowe kupuje panstwow > ego. To jest twoja opinia, ja mam zdanie przeciwne. Obserwuję to co się dzieje w Policach i sądzę, że jest lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 Re: czy ktos to obliczy ? 27.01.12, 12:21 baltickris1978 napisał: > To jest twoja opinia, ja mam zdanie przeciwne. Obserwuję to co się dzieje w Pol > icach i sądzę, że jest lepiej. tak ...to jest moja opinia :) zgadzam sie tez z toba, ze w policach jest lepiej jednak podtrzymuje, ze nie jest to prezna firma. to, ze jest lepiej to nie przeczy mojej opinii, ze nie jest to prezna firma. co do transakcji z azotami to po prostu panstwowa spolka kupuje akcje od panstwa czyli maslo maslane. niz to nie daje. ot socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś