Dodaj do ulubionych

Katozagadka...

29.08.11, 19:26
Interesuje mnie ile na jeden kosciol w ciecinie przypada basenow plywackich, kregielni, ogrodkow jordanowskich, miejsc spotkan dla emerytow, itp..?
Ostatnio Wyborcza pisala ze wiekszosc Polakow zadowolona jest ze swego zycia, powolujac sie na jakas sonde, wiec stosunek ilosci kosciolow do ilosci miejsc spotkan ciecinian, a nie Jezusa musi byc wlasciwy i w takim razie nie mam wiecej pytan " ju oner"...
Obserwuj wątek
    • Gość: vx Judoreal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.11, 20:26
      Podaj ile na każdą Gminę w Polsce przypada banków i megasamów.
    • Gość: dziki Re: Katozagadka... IP: *.dynamic.chello.pl 29.08.11, 20:38
      Oglądałem taki program w TVN o likwidowaniu kościołów w Holandii
      Podobno dwa tygodniowo statystycznie.
      Myśle ,że są to kościoły protestanckie, bo chyba takiego wyznania jest tam więcej.
      Otóż ci przedstawiciele tych kościołów Pastorzy decydują sie na kompletną likwidację -zburzenie.
      Dlatego ,żeby władze świeckie, które decydują o budynkach wyznaniowych nie zamieniały byłych na knajpy, dyskoteki i wolny rynek.
      Holandia prawdopodobnie ma dość basenów i ogrodów i nie musi zamieniać przybytków wyznaniowych na sale sportowe jak u nas:
      upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/87/Synagoga_Pozna%C5%84_RB1.JPG
      W Poznaniu na synagodze zamienionej na basen miejski, jeszcze niedawno nad wejściem była trójkątna reklama firmy z hasłem" Piece gazowe".
      • Gość: Vlad.H. Re: Katozagadka... IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 29.08.11, 20:53
        dominujacym wyznaniem w Holandi jest katolicyzm (rzymski)

na kluby zamienia sie koscioly zabytkowe probujac uratowac je dla lokalnych spolecznosci - pelnia wtedy rozne inne funkcje - konwersja roznych obiektow jest dosc powszechna praktyka w Holandi - kraju ktory ma powierzchnie ok 1,5 wojewodztwa w Polsce i jest 4 w Europie producentem zywnosci, kraju ktory duza czesc swojej powierzchni wydarl wodzie - ziemie tu sie ceni - km autostrady to ok 100mln Euro wlasnie ze wzgledu na koszt ziemi.
        • andreas.007 Re: Katozagadka... 29.08.11, 21:59
          Czytałem o pisarzu, który chciał właśnie nabyć obiekt od kościoła,
          to opisywał ze przeprowadzają dość wnikliwe analizy rodzaju działalności,
          a także samej osoby zanim odstapia obiekt.
    • andreas.007 Re: Katozagadka... 29.08.11, 22:03
      Być może niektórym, czego nie bierzesz Swar pod uwagę,
      kościół jest bardziej potrzebny od basenu stad ich większe zadowolenie -
      szczególnie osob starszych - z większej ilości kościołów!
      • Gość: czy-telniczka Re: Katozagadka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 13:22
        mądrze napisana i neutralnie beza emocji brzmiąca odpowiedż
        • Gość: gość Re: Katozagadka... IP: *.dynamic.chello.pl 30.08.11, 17:30
          I jak zawsze głupi komentarz ...
          • Gość: czy-telniczka Re: Katozagadka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 21:05
            gość napisał(a):
            > I jak zawsze głupi komentarz ...
            ------
            ... żeby tradycji stało się zadość ... :)
            youtube.com/watch?v=EdGlQqJjzMA
        • Gość: czy-telniczka Re: Katozagadka... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.11, 21:00
          errata:
          > mądrze napisana odpowiedż, neutralnie brzmiąca - bez emocji.
          Tak myślałam - gdy pisałam

Gość: gość 30.08.11, 17:30 Odpowiedz
          > I jak zawsze głupi komentarz ...
          -----
          www.youtube.com/watch?v=EdGlQqJjzMA
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka