Dodaj do ulubionych

Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie!

22.09.11, 10:16
Zaproście jeszcze M.Jacksona! Szaleńcy.
Obserwuj wątek
    • Gość: efka Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 10:33
      bardzo merytoryczna wypowiedź, doprawdy..!
      • Gość: zózuś Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.globalconnect.pl 22.09.11, 10:36
        a po jaką cholerę?
        • zed.1 Lol 22.09.11, 18:45
          u2 gra imprezy na kilkadziesiąt tysięcy ludzi, przy ogromnych nakładach na budowę sceny, sprzet, itd itp. Gdzie w szczecinie chcecie to zrobic i ile miasto musiałoby dorzucić do tego interesu?

Budżet TSR zapewne wyciągnie juz i tak cała kase z kultury w 2013 a u2 kosztowaloby drugie tyle lub wiecej.

Kiedy w koncu ludzie sie naucza, ze organizować mozna, ale wtedy gdy to sie zwraca, nie gdy jest tylko dotowane i stratne. Urząd przyzwyczaił ludzi, ze na wszystko daje kase i wszystko jest za darmo wiec teraz zamiast palca chca rękę.
          • Gość: em Re: Lol IP: 50.7.241.* 22.09.11, 19:23
            zed.1 napisał:
            > Kiedy w koncu ludzie sie naucza, ze organizować mozna, ale wtedy gdy to sie zwr
            > aca, nie gdy jest tylko dotowane i stratne. Urząd przyzwyczaił ludzi, ze na wsz
            > ystko daje kase i wszystko jest za darmo wiec teraz zamiast palca chca rękę.

Nie "urzad" tylko zawiadowca tego urzedu. I nie "ludzi" tylko rozne pseudospoleczne organizacje oraz jeden ze zwiazkow wyznaniowych. A takie rozne fejsbukowe pajace patrza na to i wydaje im sie ze tez im wolno.
            • zed.1 Re: Lol 22.09.11, 19:40
              To raczej praktyka wyrastajaca jeszcze z PRL gdzie naczelnicy wydziałów dawali tu, dawali tam. A potem tak zostało bo przeciez jak sie nie da to nie bedzie.
              • Gość: a Re: Lol IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:13
                nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono.
                co ma darfur...
    • Gość: gość Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 10:39
      U2 w namiocie! To będzie hit!
      • Gość: papagre Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 10:47
        Na moje oko koszty oparły by sie o kwoty siedmiocyfrowe.
        Myślę, że lepiej za te kasę wyposazyć place zabaw dla dzieci w Skolwinie i Stołczynie.
        A koncert niech organizują prywatne firmy, na swoje ryzyko i koszt.
        Nawet jesli bilet bedzie kosztował 500-900 złotych(George Michael we Wrocławiu od 200 do 1200 zł), odlożę, zaoszczędzę i pójdę z rodziną.
    • Gość: Marek Slayer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 10:57
      Tylko Slayer!

żadne tam popierdułki z Irlandii.
      • Gość: g Re: Slayer IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:23
        nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono.
        co ma darfur...
    • protest1 Prezydencie - igrzysk !!! 22.09.11, 11:06
      Bo nam się nudzi w tej biedzie.
      • Gość: f Re: Prezydencie - igrzysk !!! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:20
        co ma darfur...
    • rzekaa nergal hu ha! 22.09.11, 11:42
      Tylko BEHEMOTH,tylko NERGAL z BEHEMOTHEM! Ijeszcze raz NERGAL! Teraz tylko on jest modny,kul i wogole. Poza tym Tomek Lis powiedzial,ze to nie szatanista,a przeciez Tomek Lis sie zna. U2 skonczyli sie na "BOY". Tekst linka
      • anika31 Dajmy ludziom szansę 22.09.11, 11:46
        Myślę że na U2 spokojnie rozejdą się bilety w normalnej cenie, p. Krzystek nie musi funflom fundować biletów.
        • Gość: j Re: Dajmy ludziom szansę IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:24
          co ma darfur...
      • Gość: g Re: nergal hu ha! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:22
        co ma darfur...
    • switonemsi Ręce opadają! 22.09.11, 12:36
      Kurde, to nie miasto ma organizować koncerty i jeszcze je fundować!

Ktoś chce iść na koncert niech za to sam zapłaci a nie za publiczne pieniądze. Kretyńska inicjatywa. Ale co się dziwić - to miasto wypuściło na świat Napiera*skiego :/
      • Gość: i Re: Ręce opadają! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:24
        co ma darfur...
    • andreas.007 Jestem za! Należy się nam koncert U2! 22.09.11, 12:48
      W Szczecinie dzieje się coraz lepiej - widać, ze mamy pieniądze,
      popieram inicjatywę, byłaby to wspaniała promocja miasta!
      Nie można ukrywać, ze jest coraz lepiej...

Jestem za tym koncertem, a także by miasto zasponsorowalo bilety!
      Nie możemy trwać na peryferiach marudzac i narzekajac,
      a młodzi uciekają - trzeba dać impuls i pokazać kierunek,
      dobry kierunek w którym zmierzamy... sukces jest tuż za rogiem!
      Wystarczy sięgnąć - koncert U2! To szansa i należny mieszkańcom gift!
      • Gość: h Re: Jestem za! Należy się nam koncert U2! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:23
        co ma darfur...
    • rozkoszny_bobasek Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 13:34
      a ja chce loda, duzo lodow!
      • exman Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 13:40
        Jurczyk zaprosiłby Elvisa.
        • andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 13:48
          Ex, Elvis noe zyje, wprawdzie mówią, ze podobno jest żywy,
          to jednak nawet jeżeli, to dawno nie koncertował...
          nie wiem czy dałby radę.
          • exman Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:11
            Jak to nie żyje ? Wczoraj widziałem go w telewizorze przecież.
            • andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:16
              Przyznam, ze nie widziałem, a wiec trudno mi się wypowiadać.
              Niemniej lubię się wypowiedzieć, a wiec słyszałem, ze jednak nie żyje!
              Może to był jakiś program z archiwum?
              • exman Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:19
                Coś ty, normalnie się ruszał, mówil, śpiewał i uśmiechał. Rany, jak on się uśmiechał .... Mówię ci, jakby go zaprosili to by przyjechał.
                • andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:28
                  Jak by nie było, to dyskusja jest bezsensowna,
                  bo pan Jurczyk nie jest już prezydentem miasta!
                  Raczej wiec rozmawiajmy o konkretnych rzeczach, możliwych.
                  Może zaprosić Michaela Jacksona, widziałem film z jego koncertu w Londynie!
                • anika31 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:31
                  Ok u2 za free, elvis wiecznie żywy z ekranu.... Panowie to jakaś abstrakcja, cóż chorzowowi przybyło z racji koncertu U2, czy Łódź stała się atrakcyjniejsza odkąd w Arenie odbywają naprawdę gwiazdorskie koncerty?

Czy nasi "smorządowcy" nauczą się ze czasem można za coś zapłacić z własnej pensji, warto pojechać na koncert do Berlina ..ilu tam spotkać można znajomych ze Szczecina.

Jestem przeciw organizowaniu koncertów za pieniądze z budżety takich kapel jak U2. Miasto niech sponsoruje występy lokalnych grup itp.

• andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:37
                    Nie sadze by to był dobry pomysł, żeby wysyłać
                    samorządowców na koncert do Berlina... jeszcze za pieniądze z budżetu.
                    Niemniej, może warto żeby trzymali rękę na pulsie światowych wydarzeń...
                    nie jestem za, ani przeciw - można spróbować.
                    Może dzięki temu, może masz racje Anika, ze się polepszy w Szczecinie.
                    • anika31 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:59
                      "Chleba i igrzysk" mam wrażenie że na razie zamierza być tylko "igrzysk"

Poza tym dlaczego U2, może jakaś grupa "tegp wieku" rozumiem 40-o latkó ze to ich kliematy, ale może dla młodzieży jakaś Lady Gaga, albo Chemical Romance czy coś w tym stylu lepiej by się sprzedało?!
                      Młodzieży należny zamawiać muzykę ich stulecia a nie staruchów którzy za swojej młodości nie mieli szansy pójść na koncert, a teraz szkoda im 300 zł na komercyjny koncert.
                      • andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 15:47
                        Jestem idolem zespołu Archive i Tool, także 30 seconds to Mars, Linkin Park
                        ale chyba nie zapełnia hali... może Coldplay?
                        U2 może zapełnić!
                        Byłem na stadionie z Madonna czy Depeszami...
                        W Szczecinie niestety LB nie przyciągnęło na stadion!
                        • Gość: c Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:16
                          co ma darfur...
    • swarozyc Zbolszewizowani katolacy.. 22.09.11, 15:11
      Za sluby/pogrzeby nie chcecie placic ile xionc sobie zyczy. Komunie sa za drogie- waszym zdaniem.
      no i "oprawa artystyczna" komunistycznego festynu, pt "Zlot zaglowek" powinna byc dotowana..
      To ja sie pytam, co waszym zdaniem powinno byc pelnoplatne, tluszczo z metlikiem we lbie?
      • Gość: d Re: Zbolszewizowani katolacy.. IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:17
        co ma darfur...
    • Gość: dziki Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 20:33
      Soska to szczwany lis, wie ,że to będzie koniec jego kadencji i porażka ( pewna ), to ciecie po łapach na następne wybory . Nie wiem czy taka suma do wydania nie musiałaby być zatwierdzana przez rade miasta.
      Za Rujnowicza był też entuzjazm i na koncert dziadka Joe Cokera musiały po kryjomu zrzucić sie wodociągi i inne miejskie firmy, czyli my wszyscy, czy go lubimy, czy nie. Runowicz z Malanowską przegrali wybory z Jurczykiem co za całą reklamę miał małe kartki ksero. Ludzie nie lubia szpanu kogoś za ich pieniądze. Był jeszcze Carreras wszystko okazało sie obciachem i blamażem, dyrektor TVP stracił fotel.
      Na drugi dzień Coker pojechał do swojej polskiej teściowej na pierogi do Legnicy ( dlatego tak często śpiewa we Wrocławiu)
      Gdzie miałby sie odbyć taki koncert?
      W końcu to jest grupa, która nie występuje byle gdzie.. Nie mamy nawet hotelu, mieszkaliby w Berlinie.
      Na Georga Michela nawet jakby ktoś mi dawał 300 zł to też bym nie poszedł, co za przyjemność oglądać zboczeńca pedofila.
      Prywatnie to U2 nigdy nie lubiłem , od samego początku, Bono za bardzo manieryczny
      Wychowałem sie na innych Irlandczykach

www.youtube.com/watch?v=C27AcsOYefI&feature=related
      teraz oni są w zasięgu organizacyjnym FBB, braci Malcherków. ( Deep Purple)
      • exman Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 20:54
        Obaj grają już w innej kapeli. Bóg jeden ich nagłaśnia. A Bono to zakompleksiony burak głodny tytułów i sławy. Zaprośmy Thin Lizzy !!!
    • Gość: Vlad.H. Przyjmijmy taka zasade ze IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 22.09.11, 21:13
      za swoje przyjemnosci kazdy placi sam - ja za swoje koncerty place sam trzymajmy sie tej zasady.
      • zizu_zizu Re: Przyjmijmy taka zasade ze 23.09.11, 13:01
        A po zbój U2 w takiej dziurze jak Szczecin, mało w Berlinie koncertów i tym bardziej z pomysłem miejskiej dotacji. Lepiej te kasę, której cały czas brakuje wydać na inwestycje miejskie.
        Zaraz, za przeproszeniem Choszczno, czy Łobez, też powiedzą ze im się należy
    • Gość: bigrafik Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: 212.14.57.* 24.09.11, 16:51
      ...a dlaczego nie?! co wy wszyscy macie przeciwko?
      Taki duży koncert spokojnie mógłby się odbyć chociażby na lotnisku w Dąbiu
      i koncertu wcale nie musiałoby organizować miasto z publicznej kasy, bo spokojnie by się zwrócił, nawet gdyby bilety były pełnopłatne.
      Do kolejnych Tall Shipów zostanie wybudowana Hanza Tower, więc Bono spokojnie będzie miał gdzie przekimać :D
      Jak zwykle pierdzicie tylko i narzekacie.
      • Gość: dziki Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 18:15
        AAAA to zupełnie zmienia postać rzeczy, wy po prostu chcecie zareklamować Bonem ten Dana Tawer.
        To siem chłopak uciesz i zrobi WOOuuu. Nie ma co czekac tylko , zaraz wyśle do niego zdjęcie osławionego Szczecin Dąbie AIRpłot
        gfx.mmka.pl/newsph/232096/71847.3.jpg
        Trzeba mu wyjaśnić ,że to nie tundra na syberi z sowieckim łagrem, ale bardzo udana podróba. Sami to zrobiliśmy, jest sie czym pochwalić nawet w budzie słynny kukurużnik stoi.
        Jak sie przekima w tym waszym Dana Tower, to zejdzie do Fali na kebaba , albo na kurczaka na parkingu, Fala wam pozwoli korzystać ze swojego parkingu jak Bono przyjedzie, prawda.?
        Po drugiej stronie będzie miał hospicjum w budowie, to wiadomo ,że zawołany społecznik pochyli sie nad cierpiącym, funta zostawi, zdjęcie z bratem prezydenta zrobi , sprzeda sie jako obrazek.
        Nie ma co ! Dobrze kombinujecie.

• Gość: XX4Ever Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.globalconnect.pl 24.09.11, 19:31
          Arełoklub cudny!!! Kurde, ale przepiekny!
          Faktycznie po cholerę to cywilizować? Jesteśmy biedni jak wiocha post-kolchozowa. na walonki juz nie starczy ani na opał na zime, nie mowiąc o wybieleniu ścian naszej chałupinki, ale na imprezę zawsze! Wóda - skolko ugodno - zagrycha, szwagier na harmonii. A potem...
          Koniecznie sprowadzic U2!
          W końcu jak trwonić forsę z fasonem utracjusza, to juz na cos dobrego, nie na brudne flaszki na fasadzie... Nędzarze zawsze mają gest ponad stan.
          Bawmy się!
      • Gość: Vlad.H. dlatego nie bo IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 24.09.11, 19:51
        dotowanie tego typu rozrywki ktora z powodzeniem moze byc dochodowa i zarobic na siebie jest nie w porzadku.

Moze jeszcze do plyt CD panstwo albo gmina powinny sie dokladac zebyscie nie mieli piratow w domach skoro nie mozecie zyc bez muzyki?
    • Gość: nm Prezydencie, chcemy kaplicy na każdej ulicy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 19:54
      Amen!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka