wojszal 22.09.11, 10:16 Zaproście jeszcze M.Jacksona! Szaleńcy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: efka Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 10:33 bardzo merytoryczna wypowiedź, doprawdy..! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zózuś Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.globalconnect.pl 22.09.11, 10:36 a po jaką cholerę? Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Lol 22.09.11, 18:45 u2 gra imprezy na kilkadziesiąt tysięcy ludzi, przy ogromnych nakładach na budowę sceny, sprzet, itd itp. Gdzie w szczecinie chcecie to zrobic i ile miasto musiałoby dorzucić do tego interesu? Budżet TSR zapewne wyciągnie juz i tak cała kase z kultury w 2013 a u2 kosztowaloby drugie tyle lub wiecej. Kiedy w koncu ludzie sie naucza, ze organizować mozna, ale wtedy gdy to sie zwraca, nie gdy jest tylko dotowane i stratne. Urząd przyzwyczaił ludzi, ze na wszystko daje kase i wszystko jest za darmo wiec teraz zamiast palca chca rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Lol IP: 50.7.241.* 22.09.11, 19:23 zed.1 napisał: > Kiedy w koncu ludzie sie naucza, ze organizować mozna, ale wtedy gdy to sie zwr > aca, nie gdy jest tylko dotowane i stratne. Urząd przyzwyczaił ludzi, ze na wsz > ystko daje kase i wszystko jest za darmo wiec teraz zamiast palca chca rękę. Nie "urzad" tylko zawiadowca tego urzedu. I nie "ludzi" tylko rozne pseudospoleczne organizacje oraz jeden ze zwiazkow wyznaniowych. A takie rozne fejsbukowe pajace patrza na to i wydaje im sie ze tez im wolno. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Lol 22.09.11, 19:40 To raczej praktyka wyrastajaca jeszcze z PRL gdzie naczelnicy wydziałów dawali tu, dawali tam. A potem tak zostało bo przeciez jak sie nie da to nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Lol IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:13 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 10:39 U2 w namiocie! To będzie hit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papagre Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.11, 10:47 Na moje oko koszty oparły by sie o kwoty siedmiocyfrowe. Myślę, że lepiej za te kasę wyposazyć place zabaw dla dzieci w Skolwinie i Stołczynie. A koncert niech organizują prywatne firmy, na swoje ryzyko i koszt. Nawet jesli bilet bedzie kosztował 500-900 złotych(George Michael we Wrocławiu od 200 do 1200 zł), odlożę, zaoszczędzę i pójdę z rodziną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Slayer IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.11, 10:57 Tylko Slayer! żadne tam popierdułki z Irlandii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: Slayer IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:23 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
protest1 Prezydencie - igrzysk !!! 22.09.11, 11:06 Bo nam się nudzi w tej biedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: Prezydencie - igrzysk !!! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:20 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
rzekaa nergal hu ha! 22.09.11, 11:42 Tylko BEHEMOTH,tylko NERGAL z BEHEMOTHEM! Ijeszcze raz NERGAL! Teraz tylko on jest modny,kul i wogole. Poza tym Tomek Lis powiedzial,ze to nie szatanista,a przeciez Tomek Lis sie zna. U2 skonczyli sie na "BOY". Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Dajmy ludziom szansę 22.09.11, 11:46 Myślę że na U2 spokojnie rozejdą się bilety w normalnej cenie, p. Krzystek nie musi funflom fundować biletów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: Dajmy ludziom szansę IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:24 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: nergal hu ha! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:22 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Ręce opadają! 22.09.11, 12:36 Kurde, to nie miasto ma organizować koncerty i jeszcze je fundować! Ktoś chce iść na koncert niech za to sam zapłaci a nie za publiczne pieniądze. Kretyńska inicjatywa. Ale co się dziwić - to miasto wypuściło na świat Napiera*skiego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Ręce opadają! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:24 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Jestem za! Należy się nam koncert U2! 22.09.11, 12:48 W Szczecinie dzieje się coraz lepiej - widać, ze mamy pieniądze, popieram inicjatywę, byłaby to wspaniała promocja miasta! Nie można ukrywać, ze jest coraz lepiej... Jestem za tym koncertem, a także by miasto zasponsorowalo bilety! Nie możemy trwać na peryferiach marudzac i narzekajac, a młodzi uciekają - trzeba dać impuls i pokazać kierunek, dobry kierunek w którym zmierzamy... sukces jest tuż za rogiem! Wystarczy sięgnąć - koncert U2! To szansa i należny mieszkańcom gift! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Jestem za! Należy się nam koncert U2! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:23 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
rozkoszny_bobasek Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 13:34 a ja chce loda, duzo lodow! Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 13:40 Jurczyk zaprosiłby Elvisa. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 13:48 Ex, Elvis noe zyje, wprawdzie mówią, ze podobno jest żywy, to jednak nawet jeżeli, to dawno nie koncertował... nie wiem czy dałby radę. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:11 Jak to nie żyje ? Wczoraj widziałem go w telewizorze przecież. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:16 Przyznam, ze nie widziałem, a wiec trudno mi się wypowiadać. Niemniej lubię się wypowiedzieć, a wiec słyszałem, ze jednak nie żyje! Może to był jakiś program z archiwum? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:19 Coś ty, normalnie się ruszał, mówil, śpiewał i uśmiechał. Rany, jak on się uśmiechał .... Mówię ci, jakby go zaprosili to by przyjechał. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:28 Jak by nie było, to dyskusja jest bezsensowna, bo pan Jurczyk nie jest już prezydentem miasta! Raczej wiec rozmawiajmy o konkretnych rzeczach, możliwych. Może zaprosić Michaela Jacksona, widziałem film z jego koncertu w Londynie! Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:31 Ok u2 za free, elvis wiecznie żywy z ekranu.... Panowie to jakaś abstrakcja, cóż chorzowowi przybyło z racji koncertu U2, czy Łódź stała się atrakcyjniejsza odkąd w Arenie odbywają naprawdę gwiazdorskie koncerty? Czy nasi "smorządowcy" nauczą się ze czasem można za coś zapłacić z własnej pensji, warto pojechać na koncert do Berlina ..ilu tam spotkać można znajomych ze Szczecina. Jestem przeciw organizowaniu koncertów za pieniądze z budżety takich kapel jak U2. Miasto niech sponsoruje występy lokalnych grup itp. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:37 Nie sadze by to był dobry pomysł, żeby wysyłać samorządowców na koncert do Berlina... jeszcze za pieniądze z budżetu. Niemniej, może warto żeby trzymali rękę na pulsie światowych wydarzeń... nie jestem za, ani przeciw - można spróbować. Może dzięki temu, może masz racje Anika, ze się polepszy w Szczecinie. Odpowiedz Link Zgłoś
anika31 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 14:59 "Chleba i igrzysk" mam wrażenie że na razie zamierza być tylko "igrzysk" Poza tym dlaczego U2, może jakaś grupa "tegp wieku" rozumiem 40-o latkó ze to ich kliematy, ale może dla młodzieży jakaś Lady Gaga, albo Chemical Romance czy coś w tym stylu lepiej by się sprzedało?! Młodzieży należny zamawiać muzykę ich stulecia a nie staruchów którzy za swojej młodości nie mieli szansy pójść na koncert, a teraz szkoda im 300 zł na komercyjny koncert. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 15:47 Jestem idolem zespołu Archive i Tool, także 30 seconds to Mars, Linkin Park ale chyba nie zapełnia hali... może Coldplay? U2 może zapełnić! Byłem na stadionie z Madonna czy Depeszami... W Szczecinie niestety LB nie przyciągnęło na stadion! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:16 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Zbolszewizowani katolacy.. 22.09.11, 15:11 Za sluby/pogrzeby nie chcecie placic ile xionc sobie zyczy. Komunie sa za drogie- waszym zdaniem. no i "oprawa artystyczna" komunistycznego festynu, pt "Zlot zaglowek" powinna byc dotowana.. To ja sie pytam, co waszym zdaniem powinno byc pelnoplatne, tluszczo z metlikiem we lbie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Zbolszewizowani katolacy.. IP: *.vx.pl 22.09.11, 20:17 nie chcę w szczecinie (głos pojedynczy zamienia się tu wprost w mnogość, a więc - nie chcemy) - tego kabotyna bono. co ma darfur... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.dynamic.chello.pl 22.09.11, 20:33 Soska to szczwany lis, wie ,że to będzie koniec jego kadencji i porażka ( pewna ), to ciecie po łapach na następne wybory . Nie wiem czy taka suma do wydania nie musiałaby być zatwierdzana przez rade miasta. Za Rujnowicza był też entuzjazm i na koncert dziadka Joe Cokera musiały po kryjomu zrzucić sie wodociągi i inne miejskie firmy, czyli my wszyscy, czy go lubimy, czy nie. Runowicz z Malanowską przegrali wybory z Jurczykiem co za całą reklamę miał małe kartki ksero. Ludzie nie lubia szpanu kogoś za ich pieniądze. Był jeszcze Carreras wszystko okazało sie obciachem i blamażem, dyrektor TVP stracił fotel. Na drugi dzień Coker pojechał do swojej polskiej teściowej na pierogi do Legnicy ( dlatego tak często śpiewa we Wrocławiu) Gdzie miałby sie odbyć taki koncert? W końcu to jest grupa, która nie występuje byle gdzie.. Nie mamy nawet hotelu, mieszkaliby w Berlinie. Na Georga Michela nawet jakby ktoś mi dawał 300 zł to też bym nie poszedł, co za przyjemność oglądać zboczeńca pedofila. Prywatnie to U2 nigdy nie lubiłem , od samego początku, Bono za bardzo manieryczny Wychowałem sie na innych Irlandczykach www.youtube.com/watch?v=C27AcsOYefI&feature=related teraz oni są w zasięgu organizacyjnym FBB, braci Malcherków. ( Deep Purple) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! 22.09.11, 20:54 Obaj grają już w innej kapeli. Bóg jeden ich nagłaśnia. A Bono to zakompleksiony burak głodny tytułów i sławy. Zaprośmy Thin Lizzy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Przyjmijmy taka zasade ze IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 22.09.11, 21:13 za swoje przyjemnosci kazdy placi sam - ja za swoje koncerty place sam trzymajmy sie tej zasady. Odpowiedz Link Zgłoś
zizu_zizu Re: Przyjmijmy taka zasade ze 23.09.11, 13:01 A po zbój U2 w takiej dziurze jak Szczecin, mało w Berlinie koncertów i tym bardziej z pomysłem miejskiej dotacji. Lepiej te kasę, której cały czas brakuje wydać na inwestycje miejskie. Zaraz, za przeproszeniem Choszczno, czy Łobez, też powiedzą ze im się należy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigrafik Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: 212.14.57.* 24.09.11, 16:51 ...a dlaczego nie?! co wy wszyscy macie przeciwko? Taki duży koncert spokojnie mógłby się odbyć chociażby na lotnisku w Dąbiu i koncertu wcale nie musiałoby organizować miasto z publicznej kasy, bo spokojnie by się zwrócił, nawet gdyby bilety były pełnopłatne. Do kolejnych Tall Shipów zostanie wybudowana Hanza Tower, więc Bono spokojnie będzie miał gdzie przekimać :D Jak zwykle pierdzicie tylko i narzekacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.11, 18:15 AAAA to zupełnie zmienia postać rzeczy, wy po prostu chcecie zareklamować Bonem ten Dana Tawer. To siem chłopak uciesz i zrobi WOOuuu. Nie ma co czekac tylko , zaraz wyśle do niego zdjęcie osławionego Szczecin Dąbie AIRpłot gfx.mmka.pl/newsph/232096/71847.3.jpg Trzeba mu wyjaśnić ,że to nie tundra na syberi z sowieckim łagrem, ale bardzo udana podróba. Sami to zrobiliśmy, jest sie czym pochwalić nawet w budzie słynny kukurużnik stoi. Jak sie przekima w tym waszym Dana Tower, to zejdzie do Fali na kebaba , albo na kurczaka na parkingu, Fala wam pozwoli korzystać ze swojego parkingu jak Bono przyjedzie, prawda.? Po drugiej stronie będzie miał hospicjum w budowie, to wiadomo ,że zawołany społecznik pochyli sie nad cierpiącym, funta zostawi, zdjęcie z bratem prezydenta zrobi , sprzeda sie jako obrazek. Nie ma co ! Dobrze kombinujecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XX4Ever Re: Prezydencie, chcemy U2 w Szczecinie! IP: *.globalconnect.pl 24.09.11, 19:31 Arełoklub cudny!!! Kurde, ale przepiekny! Faktycznie po cholerę to cywilizować? Jesteśmy biedni jak wiocha post-kolchozowa. na walonki juz nie starczy ani na opał na zime, nie mowiąc o wybieleniu ścian naszej chałupinki, ale na imprezę zawsze! Wóda - skolko ugodno - zagrycha, szwagier na harmonii. A potem... Koniecznie sprowadzic U2! W końcu jak trwonić forsę z fasonem utracjusza, to juz na cos dobrego, nie na brudne flaszki na fasadzie... Nędzarze zawsze mają gest ponad stan. Bawmy się! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. dlatego nie bo IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 24.09.11, 19:51 dotowanie tego typu rozrywki ktora z powodzeniem moze byc dochodowa i zarobic na siebie jest nie w porzadku. Moze jeszcze do plyt CD panstwo albo gmina powinny sie dokladac zebyscie nie mieli piratow w domach skoro nie mozecie zyc bez muzyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nm Prezydencie, chcemy kaplicy na każdej ulicy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.11, 19:54 Amen! Odpowiedz Link Zgłoś