Dodaj do ulubionych

Okradli potomków Hakena

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 01:38
a dlaczego nie piszecie ze w szczecine powstala fabryka kebaba??
turki beda u nas pracowac, i kebabik bedzie lepszy.
wwww.maerkischeallgemeine.de/cms/beitrag/10308097/62249/2#seitenliste
Obserwuj wątek
    • adelmus Re: Okradli potomków Hakena 07.06.04, 03:07
      Tak szczerze mowiac, przy calej mojej sympati do GW, to nie wiem czy jest to
      wiadomosc zaslugujaca na miano pierwszej. W zwiazku z ta publikacja rodzi mi sie
      kilka pytan:
      1. Po pierwsze w tym miescie w ciagu godziny jest obrobione iles aut ( co nie
      jest powodem do chwaly)
      2. Jezeli komus coz ginie z auta to GW nie umiera z rozpaczy
      3. Waznych dokumentow nawet w Berlinie nie zostawia sie, ot tak w samochodzie
      4. I na sam koniec ( last, but not least) te dokumenty zgodnie z wszelkimi
      przepisami prawa międzynarodowego od dawna poinny byc w Szczecinie, a tym
      bardziej ( doceniajac role Hakena) nie powinno sie ich wozic w zwyklym -
      prywatym samochodzie...
      • Gość: Roman Re: Okradli potomków Hakena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 06:55
        I znowu potwierdza sie -że jednak w Szczecinie mieszka większość buraków.
        Mordy,kradzieże,gwałty,"bardzo uczciwi parlamentarzyści",megalomania szczecińska
        znana w całym kraju,jakieś pozowanie na METROPOLIE-i ta głupota.

Na wielkim wydarzeniu kulturalnym (nazwy nie wymienię) nie było ani studentów
        tzw szkół artystycznych,ani dyrektorów też tak zwanych wojewódzkich instytucji
        kultury-a mówią ze tu niby jest siedziba regionu.

Jakie dokumenty powinny być w Szczecinie-jakim prawem...Przecież Szczecin w
        całości z wszystkim odebrano Niemcom.Nigdy polski nie był!
        To że potomkowie Hakena chcieli coś dać to pwinniście się buraki cieszyć!

W Berlinie,Monachium,Schwerinie mówi sie ,że do Szczecina nie warto przyjeżdżać
        z róznych powodów... majż chyba rację!
        Teraz wiem dlaczego turyści omijają Szczecin jadąc do
        Gdańska,Olsztyna,Wrszawy...Miasto nieprzyjazna turystom (kary za parkowanie!)
        brak zabytków (w końcu Szczecin to poniemieckie miasto-trofeum wojenne),Zresztą
        sami Niemcy Szczecina tak bardzo nie cenili choćby jak Wrocław,Drezno,czy
        Gdańsk!
        Szczecin to było kiedyś miasto portowe,garnizonowe,robotnicze.Po kulturę
        jeździło się do pobliskiego Berlina.W dodatku w Szczecinie nie wytworzyło sie
        centrum kultury-promieniujące na prowincję.
        W SZCZINIE PRZED WOJNĄ NIE BYŁO NIGDY WYŻSZEJ UCZELNI!-to tez o czymś świadczy!

Właśnie Haken i Jemu podobni chcieli to zmienić.
        Chcieli nadać Szczecinowi inny wygląd i rangę!
        Układ obecnego centrum miasta tzw gwiaździsty był przystosowany komunikacji
        tramwajowej,konnej.Dziś wiadomo jak jest.Centrum Szczecina jest MARTWE!
        Żaden turysta nie przyjedzie oglądać placów,fasad kamienic (zwanych w
        Szczecinie jako "secesyjne"),czy pseudo starówki z rynkami przerobionymi na
        parkingi prywatne i platne!

Takiego Szczecina nie chcieli Hakenowie!!!
        • Gość: Jan Paweł II Pozdrawiam ze słonecznego Szczecina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 07:34
          Chej chłopie! Do piaskownicy z tymi twoimi kompleksami. Myślisz że kogoś
          sprowokujesz (no może znajdzie się kilku równych Tobie).

Pozdrawiam ze słonecznego Szczecina
          • Gość: Norka Re: Pozdrawiam ze słonecznego Szczecina IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 07:46
            pisz; Hej
          • Gość: wuj ignacy Re: Pozdrawiam ze słonecznego Szczecina IP: *.as.univ.szczecin.pl 07.06.04, 09:36
            Słuchaj Janek, koleś ma rację - buractwo się szerzy w tym mieście i temu nie
            zaprzeczysz. Też je lubię i też mi na nim zależy, ale tego typu numery
            (kradzieże) tylko wywołują we mnie zażenowanie i wstyd.
            • Gość: xxx MI TEZ WSTYD, ZE NIE BUCHNELI AUTA IP: 212.14.60.* 07.06.04, 18:43
              co za popaprance, teraz to dopiero beda sie z nas w ue smiali. ..... .
              Panie Przewodniczący wycieczki, zamiast pocieszyc, ze nie ukradli auta,
              pochwalic silne zabezpieczenia i zaprosic na dobre wino, to zes spapral tak jak
              ci niedoszkoleni złodzieje. A swoją drogą ciekawe czy oni czytaja GW,...,?
              • zetkaf Re: MI TEZ WSTYD, ZE NIE BUCHNELI AUTA 14.06.04, 21:42
                No cos ty, nie znasz hasla: Jedz do Polski, twoje auto juz tam jest? Jak by im
                w Polsce buchneli, to trzeba by bylo zmienic :>>>

A tak btw zlodziej nie wybieral Hakenow, czy nie Hakenow, bylo na niemieckich
                blachach, to moze na wiekszy lup liczyl i tyle...
        • Gość: suwak Re: Okradli potomków Hakena IP: 217.153.6.* 07.06.04, 12:20
          W Niemczech jest takie powiedzenie zachwalające turystycznie Polskę:
          Odwiedzajcie Polskę;- wasz samochód już tam jest.
          W Niemczech też kradną samochody i to nie tylko Polacy tak jak i w Polsce
          kradną przede wszstkim obce nacje ale niestety Polacy też.
          Potomkowie Hermana Hakena mimo wszystko to turyści szczególni i należał się im
          właściwy szacunek i opieka.
          Walnął bym jednak w pusty łeb przewodnika z PTTK. To że teraz się wstydzi nie
          pomoże. Jak jest przewodnikiem to powinien wiedzieć że:
          - samochody niemieckie są szczególnie narażone na kradzież lub "obrobienie"
          - na CC nie przyjeżdża się na 5 minut szczególnie Niemcy którzy szukają grobów
          bliskich,
          - że policja szczecińska olewa zgłoszenie o kradzieży i ma czas.
          - że są płatne strzeżone parkingi
          - że dojazd taksówką tak jak i jej przywołanie kosztuje o wiele mniej.
          Daj se pan spokój panie R. Kotla bycia przewodnikiem!
      • Gość: dagmara Re: Okradli potomków Hakena IP: *.devs.futuro.pl 13.06.04, 21:58
        Z nikłą ale jednak nadzieją, że wiadomość trafi do właściwych oczu i uszu:
        Panowie Haken wyznaczyli nagrodę za zwrot utraconych rzeczy, o czym Gazeta
        pisała, ale nie napisała ile: 400 Euro. Ja tam byłam, tłumaczyłam i się
        wstydziałam. Może napotkacie gdzieś np. na dwie aluminiowe walizki z żółtą
        literą "H" po obu stronach każdej, choć, jako że była to "naklejka", być może
        ich już na nich nie ma. Kontakt: dagmarab@max.pl.
    • Gość: Jan Paweł II Re: Okradli potomków Hakena IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 07:31
      No i bardzo dobrze. W końcu kradzieże z włamaniami to w Szczecinie normalka.
      Chociaż w małym stopniu "potomkowie" Hakena zobaczyli jaki jest Szczecin
      naprawdę.

Teraz wrócą i opowiedzą a turyści będą walic drzwiami i oknami - aż strach
      pomysleć co w tedy będzie.

A wszystko to wina tych panów w niebieskich mundurkach którzy zamiast twardo
      walczyć z przestępczościa - to naprawdę prosta sprawa - walczą z
      przechodzeniem na czerwonym świetle i niedzielnymi palaczami marichuany!!!

Policja nie wykonuje odpowiednio swoich obowiązków - i nie piszcie że nie ma
      środków. Milicja miała mniejsze i sobie radziła.
    • Gość: heniek Re: Okradli potomków Hakena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 09:15
      no prosze... stary germański gród Stettin został zasiedlony przez słowiańską
      dzicz i dziś mamy efekty....
      • Gość: YORK Re: Okradli potomków Hakena IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.04, 10:53
        Kiedyś złodzieji było mniej bo wszyscy budzili się po 13 godz. a w milicji
        pracowała 2 zmiana i nocka.
      • Gość: J-23 Re: Okradli potomków Hakena IP: *.arcor-ip.net 07.06.04, 10:57
        buraki, dzicz, wiocha, słoma z butów, dziadostwo, zaścianek, matolstwo i
        chamówa ... wstyd jak cholera !!
    • Gość: J-23 Re: Okradli potomków Hakena IP: *.arcor-ip.net 07.06.04, 11:06

żal mi Szczecinia ... :-(

Za Niemca Gród nad Odrą ........ a dziś wiocha na błotach .. albo
      lepiej ''osada nad smródką'' ...
    • toja3003 Polak potrafi! a potem zdziwienie, ze na Zachodzie 07.06.04, 11:45
      mamy opinie zlodzieji.
      • ja_aska Re: Polak potrafi! a potem zdziwienie, ze na Zach 07.06.04, 13:18
        czemu się dziwić skoro nawet jak ktoś zobaczy kradzież to siedzi cicho bo będą
        go "ciągać".
        • toja3003 jasne, niech dalej sidzi cicho a bandyci mu wszys 07.06.04, 13:43
          tko z domu "pociagna" i wtedy bedzie mial
          taki cichociemny juz calkiem spokoj
          i nikt go juz nie bedzie "ciagal".
          Nasza, polska "logika".
    • Gość: Ja Re: Okradli potomków Hakena IP: *.pomorzany.v.pl 07.06.04, 15:45
      Na południu Europy kradną nagminnie. Wśród szacownych złodziejskich miast
      wymienić można Wenecję, Lizbonę, Sewillę. Piszą o tym bez żenady w
      przewodnikach międzynarodowych, a mimo to, mnie też tam ta plaga dopadła. Nie
      mam żalu do nikogo, Włochów, Portugalczyków czy Hiszpanów. Trzeba być
      ostrożniejszym i liczyć na poprawę bezpieczeństwa publicznego.
      • mike102 Re: Okradli potomków Hakena 07.06.04, 16:02
        Gość portalu: Ja napisał(a):

> Na południu Europy kradną nagminnie. Wśród szacownych złodziejskich miast
        > wymienić można Wenecję, Lizbonę, Sewillę. Piszą o tym bez żenady w
        > przewodnikach międzynarodowych, a mimo to, mnie też tam ta plaga dopadła. Nie
        > mam żalu do nikogo, Włochów, Portugalczyków czy Hiszpanów. Trzeba być
        > ostrożniejszym i liczyć na poprawę bezpieczeństwa publicznego.

Z ta mala roznica ze we Wloszech zlodziejami sa glownie Albanczycy,
        Senegalczycy, Arabowie a w Hiszpanii przybysze z Maroka i Cyganie. Na lazurowym
        wybrzezu z kolei bryluja Algierczycy.
        A u nas... no niestety... :/
    • absztyfikant wstyd i juz 07.06.04, 19:12
      A te forumowe burki szczekajace na Ryszarda Kotle niech ugryza sie w swoj ogon,
      bo chyba nie ogarniaja tego co sie stalo.
    • Gość: DJ Re: Przykro nam strasznie Rysiu K. IP: *.telan.pl 08.06.04, 09:22
      Ryszard Kotla zawsze lubiał błysnąć w prasie! Ten patetyzm, w rodzaju - dobre
      imię Szczecina jest nie na miejscu, zdarzyło się i koniec! Przemowę w stylu
      odezwy do narodu marszałka Piłsudskiego niech lepiej zachowa dla wycieczek z
      PTTK-u przemierzających wytyczony przez niego złoty szlak ( który wybitnie
      pokazuje jak smutnie można przedstawić Szczecin )
      • Gość: Sylwia Re: Przykro nam strasznie Rysiu K. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.04, 20:43
        szczecin się zbłaznil. Tu nawet złodzieje nie mają honoru.wstydzę się za
        Was "Jurczykowe słudzy"
        • Gość: hunter77 Rzeszowski wiesiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 23:54
          Ty Romek, Tomek, Sylwia czy jak cie tam zwał, znów ci ktoś wybił zeby w
          Szczecinie, że tak szczekasz, czy jeszcze nie wyleczyłeś ostatniej kontuzji?
          Siedź sobie na tej swojej wsi rzeszowskiej i martw się o swoich braci rolników.
          A może, sadząc po nikc-ach, jesteś po prostu transseksualistą, którego porzucił
          gej ze Szczecina? Morda krótko cweliku.
          • Gość: Sylwia Re: Rzeszowski wiesiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 20:34
            Tyb Hunter77 masz nierówno pod sufitem. A Ty masz kompleks Edypa. Zajrzyj do
            słownika co oznacza ten kompleks!!!!!!!!!!!!!
    • zetkaf Re: Okradli potomków Hakena 14.06.04, 21:56
      Jak kolwiek Kotli nalezy sie <beep> za nie zwrocenie uwagi Hakenom na tak
      oczywista rzecz, jak nie zostawianie toreb na wierzchu, zwlaszcza przy CC, to
      ogolnie nalezy go chwalic "za caloksztalt".
      Bo to wlasnie on w duzym stopniu sie przyczynia do rozwoju turystyki, do tego,
      ze sie cos dzieje czasem nawet wbrew wladzom (bo Jurczyk jak by mogl, to albo
      by ich nie wpuscil do miasta, albo by pokazywal, ze traz Hakenowie tu nic nie
      znacza, rzadzi tu "prawdziwy" Polak).
      A ze z takim rozglosem? Bo gdy masz do wyboru albo z rozglosem, albo zupelnie
      bez zauwazenia, to rownoczesnie masz wybor - albo trafi to do ludzi, i moze
      pojda dalej tym sladem, albo zadowolisz dwoch starszych Niemcow i na tym sie
      skonczy...
      No coz, czlowiek uwierzyl w sile PR-u, i moze to dobrze dla szczecinskiego
      PTTKu, moze odzyje?
      Bo mysle, ze jeszcze nie doszedl do tego stanu, do ktorego taki jeden czlowiek
      na rowerku doprowadzil rozmowy o ekologii...
    • zetkaf O kebabie... 14.06.04, 21:58
      a moze redakcja jezykow nie zna, i dlatego nie pisza? :>>>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka