Dodaj do ulubionych

Rozpoczął się Jarmark Jakubowy [Dużo zdjęć]

21.07.12, 07:44
A plastikową szbelkę (Made in China) można kupić?
Bo jak nie, to nie przychodzę.
Obserwuj wątek
    • Gość: szerszeń_stepowy Re: Rozpoczął się Jarmark Jakubowy [Dużo zdjęć] IP: *.dynamic.chello.pl 21.07.12, 10:41
      swinton napisał:

> A plastikową szbelkę (Made in China) można kupić?
      > Bo jak nie, to nie przychodzę.

Szabelki nie widziałem, ale plastikowego pajączka z Chin zaprawdę można było wczoraj wieczorem kupić.

Poza tym wiele świetnych rzeczy, do żarcia, do tańca i do różańca. Impreza udana.
      • Gość: eSka Re: Rozpoczął się Jarmark Jakubowy [Dużo zdjęć] IP: 212.2.126.* 21.07.12, 11:49
        Gość portalu:
        szerszeń_stepowy napisał(a):
        swinton napisał:

:))) sposób redagowania dialogów może być podpowiedzią dla następnej reklamy Jarmarku :)

Słowo Odpust kojarzę z Dniem moich urodzin - to była niedziela i święto jednocześnie - to wspomnienia
        i nawiązania mojej, które pamięam, ale nie rozumiałam celu i rodzaju dla świętowania.
        Gdy usłyszałam krytyczne porównanie, że ktoś "dwie lewe ręce do pracy" lub to "niebieski ptak" urodzony w niedzielę - to ja jako obronę niesłusznie lub nie merytorycznie krytykowanych osób odpowiadałam, że jestem leworęczna i urodzona w niedzielę :))) i co to powinno oznaczać?

Odpustowe porównanie dla pewnych działań i rzeczy materialnych lub ideologicznych kojarzę
        z lat szkolnych i hucznym świętem Dnia pracy 1-maja. Dziś z z artykułu poznaję więcej info.

Zastanawia mnie dziś, że te dwa "ideologiczne światy przenikają" w przestrzeń w podobnym działaniu
        ale na codzień "konkurują ze sobą" o elektorat czy klienta?! - może należy określić tereny dla pracy.
        • Gość: grzesznica po ile szlo IP: *.ias.bredband.telia.com 21.07.12, 12:52
          odpuszczenie grzechow?
          • Gość: z ceny regulowane IP: *.play-internet.pl 21.07.12, 13:03
            niech mi ktoś wyjaśni, dlaczego przy WIĘKSZOCI oferowanych artykułów spożywczych NIE MA CEN ?
            Czepianie się wydawania paragonów fajne jest, ale czemu tak chętna do działania Izba Skarbowa czy inspekcja handlowa (o ile jeszcze istnieje) nie czepia się podania cen
            Bo mam wrażenie, że ceny podaje się obserwując zainteresowanego na zasadzie 'a pani w kapelutku to 30% wiencej' bo ją stać
          • Gość: eSka Re: po ile szlo IP: 212.2.126.* 21.07.12, 13:12
            czy mogę posądzić o trans?? :))
            :)))) nie wiem, nie byłam. Mama nie nie kojarzę faktu, aby chodziła, może była niegrzeszna :))))
            Wspomnie to raczej możliwość uczestniczenia w Jarmarku i przyjemność spotkania znajomych ludzi.
          • Gość: beksa Re: po ile szlo IP: 82.145.64.* 30.07.12, 10:12
            Nie śmiej się, nie śmiej. Bazylikę św. Piotra w Rzymie za te odpusty postawili - to Szczecin nie gorszy...
            A bardziej serio - nie wiem, czy dobrze zrozumiałem, że za obecność na straganach albo występach będę miał odpust????
    • akacja68 Rozpoczął się Jarmark Jakubowy [Dużo zdjęć] 21.07.12, 11:33
      Powrót do średniowiecznych tradycji jest dosyć ciekawym zjawiskiem, ale z religią ma niewiele wspólnego...
      o jarmarku na blogu
      • Gość: eSka Re: Rozpoczął się Jarmark Jakubowy [Dużo zdjęć] IP: 212.2.126.* 21.07.12, 12:21
        akacja68 napisała:
        > Powrót do średniowiecznych tradycji jest dosyć ciekawym zjawiskiem,
        > ale z religią ma niewiele wspólnego...

Nie wiem czy słowo "ciekawe" - to jest dobre porównanie :) Może książka z kat. historia świata
        ciekawie lub nowocześnie przekazuje dane tradycje.Jarmark - nadal jest dla mnie kopią z historii.

:) moja uwaga z blog cyt:
        "Ilekroć spotykam na swojej drodze ludzi, którzy nie potrafią sobie poradzić z własnym życiem, którzy czują, że przegrywają, że zgubili gdzieś po drodze cel i radość życia, odczuwam głęboką wdzięczność do losu, że oszczędził mi takich błędnych kroków, że z każdej porażki potrafiłam wyciągnąć wnioski i sprawić, by przyniosła korzyść.
        Gdybym miała podsumować ten dzień, podałabym przysłowie „Każdy jest kowalem swojego losu
        i dodałabym jeszcze, że jeżeli oczekujemy jakieś rady, powinniśmy jej przede wszystkim szukać
        w sobie."

może tak, tu odpowiem cyt: :)
        "Każdy postrzega życie na własny sposób, każdy inaczej przeżywa porazki i triumfy".
        "Milość nie polega na tym, by stać nieruchomo jak pustynia, ani hulać po świecie jak wiatr"

• Gość: aas Re: Rozpoczął się Jarmark Jakubowy [Dużo zdjęć] IP: *.szczecin.mm.pl 21.07.12, 17:49
      widziałem a dokładnie kordelas. Stoisko niemal naprzeciw wejścia na wieże widokową.
    • aysy.1 Re: Rozpoczął się Jarmark Jakubowy [Dużo zdjęć] 21.07.12, 18:20
      właśnie wróciliśmy. fantastyczna impreza. tłumy ludzi uśmiechniętych i życzliwych. przewaga starszych osób ale to dobrze. można kupić lub wypić np kwas chlebowy z lidy ( białoruś), spróbować wyjątkowo oryginalnych wypieków i wędlin czy miodów. turyści z niemiec czy szedzi, duńczycy, którzy trafili tam raczej przypadkowo...widać byli zachwyceni.
      polecam !
      • Gość: beksa Re: Rozpoczął się Jarmark Jakubowy [Dużo zdjęć] IP: 82.145.64.* 30.07.12, 10:10
        Smacznego - jednak obawiam się, że oprócz prawdziwych wyrobów tradycyjnych było dużo podróbek - tak w przypadku rękodzieła (i nie chodzi tylko o szabelki z Chin) jak i żywności... Byłem i sam się naciąłem na mocno nasączaną szynkę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka