Dodaj do ulubionych

Śmietnik w otulinie Bukowej Kniei (Puszczy)

15.10.12, 11:49
Jesli wejdziemy do lasu ul. Kozią ,tuzż po przejściu nad autostradą berlińską,natykamy się na hałdę wywalonych (chyba wywrotką) odpadów z demobilu samochodowego. Idąc w głąb lasu tą sama drogą (czyli nadal ul.Kozią!!!)
potkniemy sie o następną górę odpadów samochodowych i śmieci.
Pobocza są zaśmiecane puszkami i butelkami po piwie itp.Przed byłym torowiskiem
biegnacym do Płoni,w krzakach - leży stos przywiezionych (wywrotką ?) odpadów styropianu itp.gruzu. Za ex torowiskiem jest skrzyżowanie z ul.Świętochowskiego.
Wzdłuż niej i ex-torowiska również totalny smietnik.
W samej Puszczy Bukowej trwa nieustanny wyrąb . Wręcz rabunkowa gospodarka.
Las i drogi wraz z mostkami i przepustami są dewastowane przez cięzki sprzet stosowany do "zrywki" kłód drewna i wielkie traktory z przyczepami pełnymi kłód .
Urzędnicy Dyrekcji Parku Krajobrazowego "Puszcza Bukowa" siedza sobie w Gryfinie i nie spotkałem zadnego inspektora na tych terenach.
Tu dodam,ze otulina Puszczy jest we władaniu miasta Szczecin. Za autostradą jes przedłużenie ulic Koziej i Świętochowskiego.
Zatem do zas.ranego obowiązku nierobów ze Straży magistrackiej należy patrolowanie tych ulic ,lasu ,dochodzenie który "samochodziarz" robi w lesie wysypisko odpadów poprodukcyjnych i sciganie śmieciarzy.
Za przejechanie się ulicami osiedla Słonecznego i Bukowego - pensja jest zbyt wysoka dla tych nierobów!
Obserwuj wątek
    • Gość: Belka25 Nie masz racji ;-( IP: *.dynamic.chello.pl 15.10.12, 16:25
      Teren za wiaduktem przy ul. Koziej to teren Nadleśnictwa Gryfino i to ono jest zarządcą. A w tym przypadku "nasze miasto" ma tyle do gadania co na Twoim podwórku. No chyba, że leży to w pasie drogowym ;-))
      • em-biz Re: Google maps.... 15.10.12, 17:49
        Twierdzisz,ze nie mam racji ?
        Zobacz Google Maps -ul.Kozia albo ul.Świętochowskiego....
        Zobacz interaktywną mapę miasta w/g magistrackich urzędników:
        <gis.um.szczecin.pl/UMSzczecinGIS/chapter_85000.asp>
        Kto w tej otulinie Kniei Bukowej dopuszcza się zaniedbań a w samej Puszczy niszczy infrastrukturę wodną i drogową oraz prowadzi rabunkowy pozysk drewna - to sprawa dla wszystkich mediów.
        Jeśli to są leśnicy ,to sprawa dla prokuratora.
        Ale ja pisałem o hałdach smieci przy ul Koziej i Świętochowskiego oraz wzdłiz ex torowiska przez Puszczę do Płoni- również rozkradzionego ...bez wskazania złodziei ...

• Gość: vx Re: Śmietnik w otulinie Bukowej Kniei (Puszczy) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.12, 19:08
      Nie wiem czy to pomoże ale napisać oficjalne pismo do Wydz. Ochrony Środowiska, sciągnąć TV, jakąś prasę.
      Do Lasów Państwowy ( Komunalnych? ).
      • Gość: em-biz Re: Śmietnik w otulinie Bukowej Kniei (Puszczy) IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 16.10.12, 09:35
        Dzięki za poradę. Spróbuję. zacznę od lokalnej prasy i magistratu.
    • Gość: L.K. Śmietnik we wszystkich lasach komunalnych. IP: 62.69.207.* 16.10.12, 12:25
      Ja nie pamiętam żeby problem ze śmieciami po lasach był tak bardzo widoczny tak jak teraz. Z jednej strony bełkotliwy PR urzędu oparty o zupełne nic, a z drugiej strony realia terenów zielonych. Tylu śmieci w okolicach ulicy Podburzańskiej i wokół Głębokiego nie było jeszcze nigdy. Gdziekolwiek zejdzie się z drogi na terenach nowych osiedli na Warszewie, Osowie, Bezrzeczu, okolice os.Zawadzkiego trafia się na wysypiska śmieci. To jasne, że nie dotyczy to tylko miasta, Puszcza Wkrzańska też jest jednym wielkim wysypiskiem śmieci i ugorem po masowych wycinkach.
      Urząd miasta hasła Floating Garden powinien urealnić na przykład na "Szczecin - syf po lasach".
      • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Śmietnik we wszystkich lasach komunalnych. IP: *.pr1-nat.espol.com.pl 16.10.12, 14:18
        Przykro ,ze w arcykatolickim kraju, gdzie 99,8% narodu modli sie do róznych figurek i obrazków ,tudzież pielgrzymuje do do najswiętszych malunków-przykro ,że tak niszczone jest przepiękne Dzieło Boże( nie mylić z opus (g)dej) jakim są lasy ,knieje, bory ,gaje,puszcze i pojedyńcze drzewa....

Wprawdzie Stwórca w Biblii poinformował człowieka :"Czyń sobie Ziemię poddaną."
        Ale zastrzegł też:" Zniszczę tego,kto niszczy Ziemię!"
        Przykro ,że naród katoplicki tak lekceważy słowa Stwórcy- zasłuchany w bełkot swoich cap-łanów !
        ------------------------------------------------------------------------------------------
        Boże!Strzeż polskę przed kosciołem katolickim i "miłoscią" jego biskupów!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka