Dodaj do ulubionych

Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej Sdini

27.10.12, 14:05
za publiczne pieniadze?Stale jakas grupa CWANIACZKOW ATAKUJE włdze miasta ze koniecznie musza wybudowac germanska sedine bo oni tego chcą.Nalezy personalnie ujawnic kto jest tworca tej kampani i czyj projekt chca ZREALIZOWAC ZA PUBLICZNE PIENIADZE.Władze miasta nie moga dac sie STERORYZOWAC PRZEZ NIELICZNA GRUPKE PLATFUSOW ktorym ubzdurała sie REANIMACJA germanskiego KICZU na placy TOBRUCKIM.INFORMUJE CHYBA NIE POLAKOW ZE ZNAM WIELU ZASŁUZONYCH WŁADCOW SŁOWIANSKICH POMORZA I BOHATERSKICH POLAKOW ktorym nalezy sie im upamietnienie w naszym polskim miescie.
Obserwuj wątek
    • Gość: :) Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.12, 14:17
      Ja proponuję pomnik Świętowita.
      • Gość: Swantevit Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.ias.bredband.telia.com 27.10.12, 14:23
        Przychylam sie do tej propozycji.
    • Gość: zynik Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.10.12, 16:21
      ja bym widzial w tym miejscu wala chrobrego
    • Gość: Vlad.H. pewnie ci sami IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 27.10.12, 16:30
      co postawili obsranego przez ptaki Wojtyle na Jasnych Bloniach oszpecjaac w ten sposob ladny niegdys fragment miasta...
      • zed.1 Re: pewnie ci sami 27.10.12, 16:41
        Adams i jego inne nicki zbyt duzo pija by dopatrzyc sie spisku w czymkolwiek w co zamieszany jest kosciol.
        • Gość: p Re: pewnie ci sami IP: *.globalconnect.pl 27.10.12, 19:08
          ja bym tam widział pomnik polskiego wyzwoliciela niemieckiego miasta
          • Gość: Swantevit A ja.. IP: *.ias.bredband.telia.com 27.10.12, 19:14
            Apoteoze Slowianszczyzny Zachodniej.. Po kilkuset latach rekonqvisty..
            Dziwne ze tylko ja mam takie pomysly, a nie nikt z mieszkancow Szczecina..
            ahistoryczna i amorficzna papka, czy co?
    • Gość: PawelA Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.dynamic.chello.pl 27.10.12, 20:03
      Ty, patriota, wracaj analfabeto do szkoły uczyć się języka ojczystego, w później wróć i możesz zamieścić swoje ewentualne uwagi, choć są one i tak nic nie wnoszące.
    • Gość: Meduza Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.globalconnect.pl 27.10.12, 22:45
      Papieża! Papieża nigdy za wiele. Papieża potężnego, z betonu i z wałem chrobrym. Wał z mosiądzu (bo był w Grudziądzu) i podświetlany i żeby woda święcona spływała. Gazowana. To byłby taki akcent martyrologiczny...
    • zbysio45 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 28.10.12, 11:10
      Jednak autor tego watku miał racje bo zostal zaatakowany przez zainteresowanych łatwym zarobkiem ponizej pasa.Podobno poprzednie uzasadnienie tej odbudowy niemieckiej fontanny brzmiało ze jest to zabytek kultury i sztuki ponadnarodowej a jak wyszło ze niemcy przeznaczyli ten zabytek na złom i przerobili na pociski dla Wermachtu to teraz mamy inne uzasadnienie.Miasto powinno ogłosic konkurs na zagospodarowanie kompleksowe Placu Tobruckiego aby udowodnic ze w Polsce oraz w Szczecinie tez sa zdolni architekci i artysci.
      • zed.1 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 28.10.12, 11:41
        Autor tego watku to ty a uzasadnienie dla pomnika jest ciagle takie samo obojetnie jaka ty i inni debile z pis wymyslicie sobie ksenofobiczna i rasistowska historyjke.
        • zed.1 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 28.10.12, 11:42
          Poza tym twoj kolega z pis przeznaczyl szanse na dotacje dla placu na malowanie kibla w szkole. Wolal widac pokazac jacy w polsce sa zdolni malarze.
          • zbysio45 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 28.10.12, 13:11
            Uprzejmie informuje Pana zed1 ze nie jestem z PIS ale jeszcze umiem myslec samodzielnie.Uderz w stoł a odezwa sie zaraz nozyce Pana zed1.Moze wykonacie na swojej prywatnej posesji lub na zakupionej za własne pieniadze działce kiczowatą Sedine ale za własne pieniadze.
            • zed.1 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 28.10.12, 19:27
              Nie jestes z pis ale to nie znaczy, ze nie masz kolegow i sympatii.

"Dzialka" a wlasciwie postument, jest postumentem sediny. Tymczasowo dorobiono na nim kotwice. Nie mienia tego jednak, ze to czesc pomnika i pod pomnik.

O pieniadze sie nie martw. Twoja czesc publicznej kasy poszla w prezencie dla kosciola na warszewie. Moja publiczna kasa pojdzie na sedine.
            • Gość: . Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 20:38
              Moze wykonacie na swo
              > jej prywatnej posesji lub na zakupionej za własne pieniadze działce kiczowatą
              > Sedine ale za własne pieniadze.

Jak tak nienawidzisz kiczu, to postaw zamiast postumentu i baseniku fontannowego (wszystko to są elementy poniemieckie, z kompozycji przestrzennej Manzela) coś typowo polskiego, bliskiego twemu sercu, duszy i pamięci historyczno-narodowej. Może model psiej kupy z plasteliny?
      • Gość: . Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.dynamic.chello.pl 28.10.12, 15:22
        Miasto powinno ogłosic konkurs n
        > a zagospodarowanie kompleksowe Placu Tobruckiego aby udowodnic ze w Polsce oraz
        > w Szczecinie tez sa zdolni architekci i artysci.

Miasto m miało na to 67 lat. Jeśli do tego nie doszło, pora na sprawdzone rozwiązania, czyli przywrócenie centralnego elementu jakim była grupa rzeźbiarska na fontannie, bo jak widać nic innego tam nie pasuje...
    • andreas.007 Zbadać kto chce zarobić, a nie kto zarobił... 28.10.12, 19:08
      Należy zbadać kto CHCE zarobić, bo nie jest to po linii partyjnej PiS,
      a nie badać kto zarobił chocby na betonowej alejce "betonce" ze szklarnia...
      ;)
    • Gość: najad Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.12, 21:25
      Jak na rzie z publicznych pieniędzy nie poszlo na fontanne Manzela nic, za to sporo z prywatnych kieszeni; ci ktorzy ja chcieli odbudowac na poczatku mowili o pieniadzach nie publicznych. Teraz tez nie chodzilo o pieniądze, tylo o uchwałe, że ma w tym miejscu powstac rekonstrukcja. I uchwala zapadla. O finansowaniu nie ma na razie mowy.
      • zed.1 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 28.10.12, 21:48
        Nie masz co tego mu tlumaczyc. W jego malej glowie wszyscy co glosowali to zdrajcy a i teorie finansowania tez ma wryta i nie do wytarcia. Jemu nie chodzi o fakty a o wlasnej urojenia ksenofobiczne.
    • Gość: najad Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.12, 22:32
      A tak na marginesie nic nie wiadomo o słowiańskich wladcach Pomorza - pochodzenie Gryfitów jest nienzane. Natomiast ostatnimi potomkami tutejszych słowian byla ludnosc Pomorza, ktora uciekła z miasta przed armią czerwoną, potem wysiiedlona, gyd niektorzy wrocili w 45.
      • zbysio45 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 29.10.12, 18:02
        Uwazam ze przetargi i konkursy sa najlepsza metodą wyeliminowania cwanaczkow ktorzy chca dobrze zarobic na własnych pomysłach.Przekonało sie nasze miasto jak ogłosiło przetarg na TRAFOSTACJE SZTUKI W SZCZECINIE.Kazdy chce chetnie korzystac z pieniedzy publicznych w realizacji swoich genialnych pomysłow jezeli moze dobrze zarobic pod szyldem cudownej sztuki GERMANSKIEJ.Najlepiej jeszcze dopisac ze dzieło SEDINA(przetopiona na pociski dla Wermachtu)była niepowtarzalnym dziełem sztuki ponadnarodowej.Dodatkowo nalezy dopisac ze odbudowana w Szczecinie kopia fontanny i Sediny bedzie lepsza od orginały ktory hitlerowcy nie uszanowali i przetopili na pociski dla Wermachtu.Pomijam tu sprawe PLAGJATY W SZTUCE.
        • zed.1 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 29.10.12, 19:50
          Skad wiesz, ze zostala przetopiona? Musiales tam byc, abo ktos z twojej rodziny, na oewno jestes polakiem???
        • Gość: najad Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.12, 20:45
          To znaczy o co w koncu chodzi? To w Trafostacji wyeliminowano cwaniaczkow pragnacych pokazywać sztuke germańską? To jak to sie stalo ze wygrali Niemcy, a w pierwszej imprezie biora udzial sami Niemcy?
    • Gość: Meduza Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej IP: *.globalconnect.pl 29.10.12, 18:15
      Po pierwsze zrobic przetarg na talent! Po drugie, żeby nie popadac w skrajności ksenofobiczne, należy ozdobić "statuję" jakimiś polskimi akcentami, jak rogatywka na głowie, skrzydła husarskie u ramion... Troche dobrej woli i pięknie będzie!
      • zbysio45 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 29.10.12, 18:29
        Pragne jeszce dodac ze nalezy w uzasadnieniu dla szybkiej budowy fontany i Sediny autorstwa prof.Ludwiga Mentzla zaznaczyc ze kopia proponowana bedzie lepsza od orginału bo dodamy jesazcze jeden akcent morski - zlikwidowany dzwig ze stoczni Nowa.Mozna wtedy ustrzec sie posadzenia o nieudolne małpowanie Sediny i plagiat.Przesyłam pozdrowienia dla wielbicieli wiekopomnego dzieła po tytułem SEDINA.
        • zed.1 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 29.10.12, 19:48
          Zbysio nic nie bedziemy uzasadniac. Po co? Przepiszemy wszystko z wniosku proboszcza katedry o kase na odbudowe wiezy w swoim germanskim kosciele i tyle. On juz to tak skutecznie uzasadnil, ze ani ty ani inne pisiory nie wydaliscie nawet slowa protestu. To zalatwi sprawe a ty i reszta bedziecie mogli w spokoju ducha milczec.
          • adams96 znowu pan zed1 pomylł sie całkowicie. 30.10.12, 13:33
            nie jestem pisorem bo nie naleze do zadnej parti ale jestem katolikiem wierzacym jak wiekszosc Polakow.Ciekaw jestem dla kogo pracyje pan zed 1 za pieniadze jako propagandzista bo znam go z internetu?
            • zed.1 Re: znowu pan zed1 pomylł sie całkowicie. 30.10.12, 16:43
              No a na kogo glosowales?

I odbudowa germanskiej katedry i zarabianie na tym ci nie przeszkadza?
    • zbysio45 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 30.10.12, 14:16
      Jak Pan zed 1 nie ma zdnej i sensownej odpowiedzi to kazdemu zarzuca ze jest pisiorem.Rozumiem ze LEMINGI z PO bardzo nie lubią PIS ale co ten Pan ma zrobic jak wiekszosc społeczenstwa nie nalezy do PIS i ma inne poglady jak GŁUPIE LEMOINGI? Uwazam ze adams96 miał racje aby obnazyc CWANIACZKOW ktorzy chąca dobrze zarobic na tej kiczowatej SEDINIE.Czy pan zed1 brał udział z Panem Nirasem w likwidacji stoczni szczecinskiej ?Jak sie czuje koles Pana zed1 i Pana Nitrasa w Finladi jako konsul ?Wiadomo wszystkim o kim pisze?
      • zed.1 Re: Nalezy zbadac kto chce zarobic na kiczowatej 30.10.12, 16:45
        na kogo glosowales?

odbudowa germanskiej katedry i zarabianie na tym ci nie przeszkadza?

pisze dwa razy bo te oba nicki sa przeciez twoje i moze nie dotarlo wyzej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka