art.usa 09.11.12, 07:25 Jeżeli chodzi o prześladowanie ludzi to Polak już przegonił NRDowca. Jest dokładny jak jeż w stosunku. Takie kontrole koniecznością, bo co drugi Polak to terrorysta, mamy przykłady z Smoleńskiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: :) A to pamiętacie? IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 07:42 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,4580008.html Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Prezesie 09.11.12, 09:30 Przepisy sa wszedzie takie same, ale na jednych lotniskach sa ludzie madrzy a na drugich ludzie glupi. I ludzie madrzy wyciagaja wnioski, ze np. Nie trzeba wyjmowac laptopa z etui do przeswietlenia, ze nie trzeba go odpalac, ze nie trzeba odpalac kazdej elektroniki jaka sie ma by udowodnic celnikowi,ze to nie bomba. A co ku... najwazniejsze nie trzeba wpychac rak w osobiste rzeczy pasazera,a juz na pewno nie bez pytania. Poza tym tlumaczenie z litrem w worku jest bzdura bo przepuszczacie kobiety z wieloma workami a poza tym terrorysci moga przeciez z tych workow zrobic zrzute na bombe. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Jeszcze jedno 09.11.12, 09:36 Ile geniuszy potrzeba byscie wpadli na to, ze trzeba rozwiesic tasmy od barierek by ludzie stali w kolejkach jeden za drugim a nie jak horda do odprawy? I by ci z krzeselek nie podchodzili z boku tylko wlasnie cywilizowanie jeden za drugim? Moze z gabinetu prezesa ciezko takie rzeczy dostrzec. Tak jest na kazdym normalnym lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Jeszcze jedno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.12, 20:40 Moze prezes na zadnym innym nie byl bo boi sie latac ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? "... 09.11.12, 07:43 Droga redakcjo, przesłuchajcie raz jeszcze audycji o szmince. Nie chodziło o to, że szminkę należy przewozić zapakowaną w woreczku, ale o to, żeby zakupić za złotówkę woreczek i zapakować w niego kosmetyk, i zaraz po przejechaniu przez skaner wyrzucić ten woreczek do kosza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: G Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? IP: *.zchpolice.com 09.11.12, 09:16 Tak to wygląda na większości europejskich lotnisk - za woreczek trzeba zapłacić... Dlaczego lotnisko mialoby takie rzeczy sponsorować? Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Tak? 09.11.12, 09:24 Za koszyki przesypowe, też płacą? Chyba w Pcimiu. Odpowiedz Link Zgłoś
now-ko Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? "... 09.11.12, 08:11 Potwierdzam, że skojarzenia z tym lotniskiem są negatywne. Jak tam jadę to się zastanawiam za co tym razem dostanę opieprz, czego przyczepi się i co wymyśli osoba dokonująca odprawy, przy przylocie panowie celnicy z marsowymi minami urządzają łapanki na podstawie chyba wyglądu (chyba wystarczcy mieć na sobie garnitur żeby uniknąć kontorli, do której tworzy się spora kolejka). Generalnie atmosfera obozowo-wojskowa. I potwierdzają to wszyscy z mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? 09.11.12, 09:32 Co smieszne na wiekszosci lotnisk wyjscie jest bezprolemowe. Kontrole zazwyczaj sie nie zdarzaja. A nasi dostali kase z unii to musza sie popisywac skanerem lapiac przyjezdnych. Jak ktos przyjezdza z zagranicy to jest to pierwsze wrazenie, wrazenie negatywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bieżyświat Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.12, 17:15 Latam z Goleniowa dość często i zawsze czuję się tam podle. Ale czy to sprawa Goleniowa, czy po prostu Szczecina i jego okolic w ogóle. Tu się źle mieszka, źle pracuje, źle żyje, a ludzie może pojedynczo są zwyczajni, ale społeczności nie tworzą. To wciaż Polsca B, jesli nie C. Przykre, wiem, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 09.11.12, 18:49 Mów za siebie, jak ktoś nie ma wykształcenia, przyjaciół, dobrej pracy i jest urodzonym malkontentem to mu się wszędzie źle będzie mieszkało. Mi jest bardzo dobrze, a tobie nie, no offence... Odpowiedz Link Zgłoś
ktos210 Odbija im 09.11.12, 08:12 Co się dziwicie matołkom , patrzą na ludzi którzy jada na wakacje , a oni muszą siedzieć w tym syfie , poczuli władzę i szaleją . Leciałem z Goleniowa , musiałem zapłaci za nadbagaż , pytam się pani odprawiającej czy mogę zostawić torbę i podejść uiścić , skinęła głową. Odsunąłem bagaż ze 3 metry , podszedłem do kasy może z 10 metrów dalej. POdszedł pan z psem i zagroził, że jak nie zabiorę torby to ewakuuje lotnisko na mój koszt! A i jeszcze był z psem ( ktoś w zespole musi myśleć). Dalej usiłowano zabrać mi lub zmusić do wyrzucenia srebrnego małego przyżądu, nie zgodziłem się i oddałem znajomej , mówiła mi później że odjeżdżając na parkingu miała kontrolę samochodu łącznie ze sprawdzaniem daty ważności gaśnicy. I co ? Nadal twierdzicie że to normalni ludzie? To matołki czyhające tylko żeby odebrać coś pasażerowi i się tym potem podzielić. Moze to dziwne ale najbardziej przyjazne lotnisko na jakim byłem było w Maroku! Luz blues i jeszcze nawet palić można!! Odpowiedz Link Zgłoś
now-ko Re: Odbija im 09.11.12, 08:23 Hehe. Wierzę Ci w to co piszesz w 100%, bo mam identyczne doświadczenia. To takie podobne do tego lotniska. Ci ludzie po prostu są nadgorliwi, przy tym aroganccy i myślą, że nam robią łaskę - że pasażer jest jakby jakimś petentem. Niech pan prezes przyjmie do wiadomości, że człowiek chcąc wydać swoje pieniądze na przyjemności również bierze pod uwagę takie czynniki jak wszelkie niedogodności czy przykrości, które go czekają. W ten sposób zamiast lecieć na wakacje wsiada w samochód i urządza sobie równie fajną a może nawet lepszą wycieczkę, albo jest gotów na podróż na dalej położone lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
mrrrwrrr Re: Odbija im 09.11.12, 08:44 Port Lotniczy Szczecin-Goleniów im. NSZZ "Solidarność" ...i wszystko jasne. I tak dobrze, że nie rzucają w pasażerów śrubami i nie palą ich w oponach za brak woreczka. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby W każdym cywilizowanym państwie 09.11.12, 08:35 na lotniskach z ruchem schengen i no-schengen / ue i no -ue czy to licencjonowani pracownicy ochrony SOLiści czy funkcjonariusze SG dokonujący kontroli manualnej (a ta znacznie się różni od podejścia procesowego - nie mylić z osobistą, do której jest uprawniony jedynie funkcjonariusz Policji lub SG) - podczas wykonywania czynności na człowieku, doskonale wiedzą, że: "kontrola odbywa się na podstawie niedyskryminującej oraz nie uwłaczającej godności, czci oraz z zachowaniem różnicy płci człowieka". I tą zasadę się stosuje wszędzie - jak również: 1) ściąganie butów, chodzenie w skarpetkach przez kolejne bramki, 2) wyrzucanie kosmetyków z bagażu podręcznego z pytaniem czy "cofamy się nadać na bagaż właściwy" - tudzież w zależności od polityki lotniska - następuje nakaz zastosowania na sobie: kremu, balsamu, innego kosmetyku, który można rozprowadzić na skórze, włosach jeśli jest bardzo istotny. 3) wyciąganie z włosów klamr, spinek, innych dających sygnał 4) zastosowania środków technicznych, psów, innych celem wykrycia zakazanych przedmiotów i substancji; 5) w razie uzasadnionych podejrzeń lub zgodnie z zastosowanym planem ochrony dokonania kontroli manualnej z zachowaniem zasad opisanych powyżej. Co więcej pasażer ma prawo odmówić takiej kontroli - co jest równoznaczne z opuszczeniem przez niego lotniska w części "odprawowej" i dalszym postępowaniem wyjaśniającym w wykonaniu odpowiednich służb. Jeżeli idzie o wykonywanie kontroli manualnej przez SOListów, to zgodnie z ustawą Prawo lotnicze, art. 186 lit. f , ustępy kolejno: 2. Kontrolą manualną jest zespół czynności kontroli bezpieczeństwa wykonywanych ręcznie bez ingerencji w wewnętrzne powłoki ciała oraz w sposób powodujący w jak najmniejszym stopniu naruszenie intymności, w celu wykrycia w odzieży lub na ciele oraz w przedmiotach osobistych kontrolowanej osoby zabronionych przedmiotów, urządzeń lub substancji. Za zgodą kontrolowanej osoby kontrola ta może być przeprowadzana przez pracownika służby ochrony lotniska odmiennej płci niż kontrolowana osoba. 3. Za zgodą kontrolowanej osoby kontrola manualna może także obejmować dokonanie oglądu powierzchni jej ciała przez pracownika służby ochrony lotniska tej samej płci, w warunkach gwarantujących zachowanie intymności. Za zgodą kontrolowanej osoby czynność ta może być dokonana przez pracownika służby ochrony lotniska odmiennej płci niż kontrolowana osoba. Należało by poczytać akty wykonawcze o sposobie dokonania kontroli manualnej i szczególnych warunków jej obowiązywania - to jest jak ma wyglądać pomieszczenie, jak ma być oznakowane - czym jest zachowanie intymności. Z pewnością NIEDOPUSZCZALNE JEST, żeby ktokolwiek pchał ŁAPY POD UBRANIE BEZ MOJEJ ZGODY W MIEJSCU OGÓLNODOSTĘPNYM. Z pewnością NIEDOPUSZCZALNE JEST ABY PRACOWNIK SOL NIE INFORMOWAŁ MNIE O KONSEKWENCJACH ODMOWY PODDANIA SIĘ TAKIEJ KONTROLI oraz MOŻLIWOŚCI WSZCZĘCIA TRYBU WYJAŚNIAJĄCEGO PRZY PRZEKROCZENIU UPRAWNIEŃ PRZEZ PRACOWNIKA SOL. Zakupy woreczków, ochraniaczy i innych pierdół - należy właściwie oznakować na wejściu do lotniska - na każdych drzwiach, ścianach w części "przedoprawowej" - korzystanie z tych pomocy winno być bezpłatne, ale polityka zarządu ma to do siebie, że jest własna. Nie stoi również NIC na przeszkodzie odpowiednie informowanie - PRZY PRAWIDŁOWO ZORGANIZOWANEJ WSPÓŁPRACY Z PRZEWOŹNIKAMI - pasażerów o wymogach na lotnisku - I NIKT ZASKOCZONY NIE BĘDZIE - czy to jest aż tak kosztowne rozwiązanie, że należy ponownie szkolić lic. pracowników do zadań, które znają???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: podatnik Re: W każdym cywilizowanym państwie IP: *.uznam.net.pl 09.11.12, 08:54 Różnica jest tylko taka, że polskie służby generalnie mają podłe charakterki, faszystowskie zwyczaje i buraczane podjeście do ludzi. Latałem w wiele miejsc świata i tylko w dwu są podobnie chamskie kontrole: w Polsce i USA. Amerykanscy Murzyni wyżywają się na białasach przy okazji kontroli. Polscy katolicy wyżywają się na wszystkich - bo mogą. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby Re: W każdym cywilizowanym państwie 09.11.12, 09:37 na to jest paragraf - no chyba, że mówimy o nadgorliwości, no cóż ta jak wiadomo jest gorsza od faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
demonsbaby przekroczenie uprawnień funkcjonariusza 09.11.12, 09:00 a i p.s Przekroczenie uprawnień przez pracownika SOL na służbie (czyli funkcjonariusza publicznego) - nie wiąże się z postępowaniem dyscyplinarnym czy upominawczym - ale KARNYM, wynikającym, z tych samych zapisów ustawowych KK, który nadaje im ochronę publiczno - prawną jako funkcjonariuszom publicznym na służbie. W rozumieniu prawa karnego funkcjonariusz publiczny to: prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, poseł, senator, radny, poseł do Parlamentu Europejskiego, sędzia, ławnik, prokurator, notariusz, komornik, kurator sądowy, osoba orzekająca w sprawach o wykroczenia lub w organach dyscyplinarnych działających na podstawie ustawy, osoba będąca pracownikiem administracji rządowej, innego organu państwowego lub samorządu terytorialnego, chyba że pełni wyłącznie czynności usługowe, a także inna osoba w zakresie, w którym uprawniona jest do wydawania decyzji administracyjnych, osoba będąca pracownikiem organu kontroli państwowej lub organu kontroli samorządu terytorialnego, chyba że pełni wyłącznie czynności usługowe, osoba zajmująca kierownicze stanowisko w innej instytucji państwowej, funkcjonariusz organu powołanego do ochrony bezpieczeństwa publicznego albo funkcjonariusz Służby Więziennej i osoba pełniąca czynną służbę wojskową [art. 115 § 13 kk] - odpowiednio poszerzone kolejnymi nowelizacjami: www.wsap.edu.pl/pub/eurofunkcjonariusz/Funkcjonariusz_publiczny_definicja.pdf Znieważenie funkcjonariusza publicznego na służbie - wiąże się z konsekwencjami wynikającymi z art. 226 par. 1 KK. Przekroczenie uprawnień przez funkcjonariusza publicznego definiuje: art. 231 KK - funkcjonariusz publiczny, przekraczający swoje uprawnienia lub nie dopełniający obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego i podlega karze pozbawienia wolności do lat 3. cyt. Przekroczenie uprawnień może przejawiać się jako działanie w ramach uprawnień lecz niezgodne z prawnymi warunkami czynności funkcjonariusza publicznego bądź też jako działanie nie leżące w ramach uprawnień funkcjonariusza publicznego, lecz pozostające w związku z pełnioną przez niego funkcją publiczną i stanowiące wykorzystanie wynikających z niej uprawnień prawo.wieszjak.pl/forum/thread/22831,Przekroczenie-uprawnien-funkcjonariusza-publicznego.htm I takim jest - pchanie łap pod bluzkę w miejscu publicznym bez uzyskania zgody poddawanemu kontroli. W praktyce: odmówić poddawania się dalszym czynnościom, wezwać interwencję SG, złożyć wniosek o przekroczenie uprawnień SOListy i wniosek o zabezpieczenie materiału z monitoringu celem dalszego postępowania - I NIE MA TAK, ŻE SIĘ KIEROWNICY REGULACJI POWIETRZA DO ZADAŃ KONTROLNYCH DORWALI. Odpowiedz Link Zgłoś
s.skrzypczak Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? "... 09.11.12, 08:38 Nie korzystaliśmy i już teraz na pewno nie będziemy korzystać z usług tego "lotniska", lepiej jechać do Berlina, Poznania czy nawet Warszawy. Tam ludzie są w miarę normalni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: observator2 Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? IP: *.www.wzieu.pl-studia-szczecin-nat2.wzieu.net 09.11.12, 08:59 Bardzo dobrze, że ten temat został w końcu poruszony! Czekam na to od lat. Obsługa w Goleniowie to największy syf, wystarczy spojrzeć na to jak "kontrolerzy" wyglądają. Nadgorliwość to za mało powiedziane! Maszyny są ustawione tak aby sygnalizowały najmniejsze metale, a kontrolujący mogli mieć jakieś czynności do wykonania. Na kolejnych lotniskach przy przesiadkach, maszyny nie reagują na drobne metale. W Goleniowie zawsze!!! Korzystanie z usług tego portu lotniczego, można potraktować wyłącznie jako konieczność. Generalnie w Polsce nie jest najlepiej, łącznie z portem Fryderyka Chopina na Okęciu! Ale Goleniów to totalny syf i masakra!!! Zgadzam się z przedmówcą, skok kulturowy mamy 170 km od Szczecina, na lotniskach berlińskich. I to jest różnica, którą należy mierzyć latami świetlnymi. Dziwne jest, że od lat taka obsługa jest tolerowana i nikt z zarządzających lotniskiem tego nie zauważa!!! Od Goleniowa z dala... szerokim łukiem. A BBI, jak zostanie w końcu otwarte pewnie zaora Goleniów dla połączeń międzynarodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus1 Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? 09.11.12, 08:41 a ja mam wrażenie ze o to artykuł o NIEDASIE ! Odpowiedz Link Zgłoś
zed.1 Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? 09.11.12, 09:37 Racja. To jest artykul o niedasie. Odpowiedz Link Zgłoś
mort_subite Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? "... 09.11.12, 10:13 Nie bardzo rozumiem na czym polega problem. Serio. Nie jestem jakimś globetrotterem, ale jakoś tak się zawsze składa, że kilka razy w ciągu roku - czy to służbowo, czy to prywatnie - podróżuję samolotem na trasach krótszych i dłuższych. Latałem z kilku mniejszych (np. Budapeszt) i większych (np. Heathrow) lotnisk w Europie, parokrotnie leciałem równiez z Goleniowa (ostatni raz OLT Express ;-) kilka tygodni przed głośnym dupnięciem tej linii). I nie mam jakichś szczególnie negatywnych skojarzeń związanych z naszym lokalnym portem lotniczym, w porównaniu z innymi lotniskami. Nie tylko tu obmacują w poszukiwaniu poukrywanych w skarpetkach noży i innych potencjalnie niebezpiecznych narzędzi. Wszędzie trzeba też wyskoczyć z butów i nigdzie nie dają przy tym jakochś ochraniaczy na skarpetki. Wszędzie trzeba wyjąć laptopa i inną elektronikę z torby - ba, na Schoenefeld swego czasu poproszono mnie na zaplecze, gdzie jakiś technik strasznie długo dłubał w mojej lustrzance; smyrał po niej jakimś pędzelkiem i generalnie strasznie nieufnie się nieszczęsnemu aparatowi przyglądał. Wszędzie trzeba też pakować kosmetyki do foliowych woreczków. Nie wiem, może jestem jakimś gruboskórnym nosorożcem, ale najnormalniej w świecie nie czuję się na goleniowskim lotnisku traktowany gorzej, niż na jakimkolwiek innym, na którym zdarzyło mi się być w charakterze pasażera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? IP: *.kielce.net.pl 09.11.12, 10:50 świetny artykuł, już myślałem że to tylko moje odczucia i jestem zbyt zmanierowany. Latam po całej europie, taką mam pracę, tylko w szczecinie moje buty na bramce piszczą i muszę je ściągać, zatem zawsze jak odlatuję ze Szczecina mam swoje ochraniacze na buty żeby nie latać po terminalu i szukać możliwości zakupu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PO-gon Walczacza Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? IP: *.as13285.net 09.11.12, 11:15 Ja tez nie widze problemu, a latam czesto z Goleniowa, uwazam ze obsluga robi co moze by zapewnic odpowiedni komfort pasazerom, pomimo tak malej niestety powierzchni ktora tam sie znajduje. Problemem dla mnie jest strasznie ciasne lotnisko oraz liczna grupa pasazerów ktora jest nie do poinformowana albo nie chce byc bo moze sie uda , a to nadbagaz brak woreczka , itp itd a potem placz i rozgoryczenie przelewane na obsluge ze sie czepiaja. Bardziej czepil bym sie wspolpasazerow ktorzy ze mna leca, uwazam ze kiedys to lepiej wygladalo, teraz tak jak ktos wczesniej opisal zamiast jeden za drugim z boku na sile , zazwyczja kupuje priority to nawet nie mam sie jak dopchac do mojego gate, w blokowaniu ktorego najczesciej wystepuja matki z dziecmi ktore probuja na litosc wejsc 1 na poklad samolotu nie posiadajac do tego uprawniajacego biletu, nie wspomne juz o dzieciach ktore biegaja wszedzie robia co chca, latam rowniez z innyc lotnisk w Europie tam jakos dzieci sa posluszne i spokojne moze ich czyms faszeruja, bo nasze to jak k...kazde by mialo ADHD. Na zachodzie matki z dziecmi zazwyczaj zajmuja caly przod samolotu, tak sie przyjelo by placz dzieci itp nie przeszkadzal innym pasazerom i by wszystkie dzieci byly blisko siebie dzieki czemu sa same soba zainteresowane i obsluga lotu ma rowniez ulatwione zadanie natomiast wylot z PL to koszmar bachory wszedzie kopanie w fotele wyci placz po calej dlugosci samolotu. Proponowalbym zamiast opier...personel wydac jakas ulotke broszure jak zachowywac sie na lotnisku zaczynajacej sie slowami takimi jak "10 zasad dobrego zachowania Afrykanczyku z BUSZU na lotnisku" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.12, 22:31 a co ty tak dzieci nie lubisz? sam kiedyś byłeś dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? IP: 62.92.60.* 09.11.12, 14:21 Widać nie trafiłeś. Ja latam zawodowo non-stop. Kilkadziesiąt razy w ciągu roku. Kiedyś lotnisko w Goleniowie było jedno z najlepszych, od momentu wprowadzenia na nim RyanAir zrobił się syf, że ciężko to opisać. I to nie wynika z RA a z tego jak zaczęto na nim traktowac ludzi. Wszystkie opisane tu sytuacje albo mi się zdarzyły, albo byłem ich świadkiem, ale tylko w Goleniowe, na żadnym innym lotnisku. Gorzej było chyba tylko w Kongo, gdzie kontrolujący na bezczelnego wyciągnął mi z portfela $10. W Goleniowie robią to bardziej oficjalnie pobierając opłatę za woreczek. I nie przyjmuję argumentu z jednolitrową torebką i łatwością sumowania, bo jeśli ktoś ma 3 kosmetyki o pojemności poniżej 100ml, to nie trzeba geniusza, żeby bez sumowania wiedział, że to mniej niż litr. No chyba, że zatrudniają tam geniuszy takich, co mają z tym problem, co w sumie nie jest tak mało prawdopodobne patrząc na to jak się zachowują. I tak, miałem ich zamiar obrazić tak jak mnie obraża każdorazowa wizyta na tym lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
mama522 Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? "... 09.11.12, 11:06 Zgadzam się w100% lotnisko w goleniowie porażka totalna.Jak mam z niego korzystać cierpnie mi skóra.Ludzie którzy pracują przy bramkach są okropni,w każdym widzą terorystę.A te poniżające obmacywania i przymusowe ściąganie butów.Prezes chyba odwrotnie myśli. Obiecał im dużą premię za wykrycie bomby u klienta, więc celnicy za bardzo się starają.A, że mało samolotów startuje więc robią pokazówę. Mizerny i odwrotny skutek. Odpowiedz Link Zgłoś
bedi Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? "... 09.11.12, 13:40 Z tłumaczenia Prezesa rozumiem, że szminkę trzeba włożyć do woreczka aby sprawdzić czy aby nie przekracza limitu jednego litra. Dawno się tak nie uśmiałem, ten Pan zamiast kierować lotniskiem powinien jakiś kabaret założyć. A tak poważnie to Goleniów to bardzo zapyziałe i wrogo nastawione do klienta lotnisko. Z problemów można wymienić: drogi parking w środku lasu, brak możliwość zapłacenia za parking kartą. A już ewenementem jest panienka przez głośniki zaprasza klientów do Gejtu, domyślam się że chodzi od ang słowo Gate czy polskie Brama. Odpowiedz Link Zgłoś
gyor Jak widac, czas krotko podsumowac 10.11.12, 05:58 W tym roku zdarzylo mi sie "odbierac" przylatujacego. Obaj przezylismy koszmar. Nie chodzi o szczegoly, bo pracownicy kartofliska, tak wiernie wpisujacy sie tu z pochwalami i tak nie pojma. Chodzi o to, ze PANU tzw. prezesowi, tzw lotniska, czyli burakowi z zadeciem na kupie gnoju i tak NIKT nie wytlumaczy, ze moze byc inaczej, bo .... a cokolwiek, np chmury na neptunie. Tenze panburak nie wezmie do serca nawet najszczerszej uwagi, a jak wreszcie szczesliwie straci prace, to przez siedem lat bedzie sie procesowal z ksieciem Monaco. Ladowisko pod dumna nazwa szczecin kolo zapyzialego goleniowka nie ma w ogole podstaw bytu. Proponuje zaorac, by nawet drogowskaz nie pozostal. Bezrobotni do konca zycia kontrolerzy (bo nie panprezesburak) dopiero wtedy docenia. Panuburakowi na pewno nie wystarczy wiadomosc, ze napisal to ktos, kto bez przerwy lata (co najmniej kilkanascie razy rocznie), byl wszedzie, ladowal niemal wszedzie (nawet w Chiclayo), zna mnostwo lotnisk i ludzi, z roznych panstw, miast i narodow, wiec mu, "temuburaku" tego nie powiem. Bo po co? Panprezesburak i tak mnie zaraz jakims wywiadem obrazi, wiec go uprzedzilem. A moze przeczyta to ktos, kto go jutro zwolni? I da premie ludziom, ktorzy dobrze pracuja, a NIE po to, by w pracy chcieli wyzyc sie na niewinnych ludziach. Wiem, za trudne, nie da rady, bo chmury na neptunie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaes Re: Jak widac, czas krotko podsumowac IP: *.szczecin.mm.pl 10.11.12, 20:06 Coś na czasie - potwiedzenie marności tego lotniska : wpiątek (9.11) odbyła się Gala wręczenia nagród w Ogólnopolskim Teście Lotnisk "Przyjazne Lotnisko 2012". Zwycięzcami zostały lotniska we Wrocławiu i Rzeszowie. Poniżej prezentujemy szczegółowe wyniki w klasyfikacji ogólnej jak i w poszczególnych kategoriach.... a nasze gdzie jest? Zaraz przed Modlinem, czyli przedostatnie. JEST SUPER!!! www.pasazer.com/in-12227-wyniki,szczegolowe,przyjazne,lotniska.php Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy96 Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? "... 10.11.12, 21:23 Ponieważ mój wczorajszy wpis został usunięty (chyba dlatego,że nie był krytyczny),piszę jeszcze raz w mocno skróconej wersji.Pochwalam sumienne i drobiazgowe kontrole na goleniowskim lotnisku.Własnie tym to lotnisko pozytywnie wyróżnia się od pozostałych. Po takich kontrolach czuję się bezpieczny w samolocie. Odpowiedz Link Zgłoś
aysy.1 ranking lotnisk 11.11.12, 05:08 jerzy96 napisał: > Ponieważ mój wczorajszy wpis został usunięty (chyba dlatego,że nie był krytyczn > y),piszę jeszcze raz w mocno skróconej wersji.Pochwalam sumienne i drobiazgowe > kontrole na goleniowskim lotnisku.Własnie tym to lotnisko pozytywnie wyróżnia > się od pozostałych. Po takich kontrolach czuję się bezpieczny w samolocie. www.pasazer.com/in-12224-najlepsze,lotnisko,to,wroclaw.php Odpowiedz Link Zgłoś
ebielsko Lotnisko w Goleniowie nieprzyjazne pasażerom? "... 14.11.12, 21:40 Goleniów to dramat. Przesadne kontrole to z pewnością efekt nadmiaru czasu - w końcu jak się odprawia 3 samoloty na dobę to jest czas na upierdliwość... w imieniu bezpieczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś