Dodaj do ulubionych

"Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwnik ...

09.12.12, 20:16
1) Bonifikaty. 2) Zwrot nadpłaconych czynszów.
Wszystko co mam do powiedzenia na temat tego człowieka.
Obserwuj wątek
    • mlecznybaton "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwnik ... 09.12.12, 20:17
      Piotr Krzystek to zły prezydent, słaby urzędnik ale za to bardzo interesowny człowiek !
      • rozkoszny_bobasek Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 09.12.12, 20:26
        "Inwestycje", czyli wydawanie pieniędzy z funduszy europejskich, co zresztą też mu źle idzie.
        Mały, wystraszony człowieczek, mówiący bardzo prostym językiem. Moralne dno.
        • Gość: gość Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.12, 20:35
          rozkoszny_bobasek napisał:

> "Inwestycje", czyli wydawanie pieniędzy z funduszy europejskich, co zresztą też
          > mu źle idzie.

Właśnie. W wywiadzie dla "Kuriera" zresztą zapowiedział że "dobre czasy" się kończą bo to ostatni budżet unijny który pozwala na takie dofinansowania. Czyli napożyczał w bankach żeby dostać dotacje unijne i niewiele za to zrobił, a długi zostaną. Ja bym go po złości wybrał na kolejną kadencję żeby zeżarł tę żabę którą sam wychodował, ale szczęśliwie nie będę uczestniczył w głosowaniu gdyż nie będę już mieszkańcem tej zapyziałej mieściny. Wybierzcie go sobie ciecinianie i dalej się cieszcie że "coś się dzieje".
          • zed.1 Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 09.12.12, 20:47
            Te wypowiedzi wiecej mowia o kontrkandydatach niz o Krzystku.

Utwierdzam sie w przekonaniu, ze litwa to cieple kluchy a zaremba choragiwka i hipokryta co do kazdego jest sie w stanie przylepic gdy wygodnie. Podobna retoryka jak duklanowskiego - biale jest czarne, czarne biale.

Jacyna nic nowego.

Wijas szykuje powoli grunt na planowane przez sld kopniecie sw piotra w dupe, zwane tez nozem w plecy ;)
            • Gość: guliwer Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.adsl.inetia.pl 09.12.12, 23:07
              Jacyna nic nowego czyli merytorycznie konkretnie i rzeczowo. Masz rację
              • Gość: Meduza Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.globalconnect.pl 09.12.12, 23:46
                Bez przesady. Rzeczowo i konkretnie wychodza jej tylko tanie pyskówki. Tak samo jak inni widzi (chyba, że nie chce, bojej się nie opłaca) agonię tego miasta i milczy. Tylko kiedy znajdzie szansę na lans albo dobry interes, wtedy głosne aj-waj do mediów. Niech lepiej siedziw tym swoim kramarstwie. To ten poziom.
                • Gość: apple Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.12, 08:50
                  Jacyna jest jedynym politykiem myślącym i mówiącym o Szczecinie a przez to że prowadzi własna firmę ma umiejetność logicznego myslenie w przeciwieństwie do pozostałych
                  • Gość: pear Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 09:00
                    Gość portalu: apple napisał(a):

> Jacyna jest jedynym politykiem myślącym i mówiącym o Szczecinie a przez to że p
                    > rowadzi własna firmę ma umiejetność logicznego myslenie w przeciwieństwie do po
                    > zostałych

To dlatego popiera żądania stadionu dla prywatnej firmy? Może i dla siebie zażąda by jej miasto wybudowało fabrykę okien? Dużo krzyczy i pokazuje jakim nieudolnym prezydentem jest Krzystek, tyle jej zasług.
                    • zed.1 Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 11.12.12, 00:16
                      Jak do tej pory mowila, ze stadion na twardowskiego a nie w dabiu. Jak krzystek powiedzial to samo to teraz ona mowi odwrotnie.
          • ageh Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 20.12.12, 11:35
            Gość portalu: gość napisał(a):

> rozkoszny_bobasek napisał:
            >
            > > "Inwestycje", czyli wydawanie pieniędzy z funduszy europejskich, co zresz
            > tą też
            > > mu źle idzie.
            >
            > Właśnie. W wywiadzie dla "Kuriera" zresztą zapowiedział że "dobre czasy" się ko
            > ńczą bo to ostatni budżet unijny który pozwala na takie dofinansowania. Czyli n
            > apożyczał w bankach żeby dostać dotacje unijne i niewiele za to zrobił, a długi
            > zostaną. Ja bym go po złości wybrał na kolejną kadencję żeby zeżarł tę żabę kt
            > órą sam wychodował, ale szczęśliwie nie będę uczestniczył w głosowaniu gdyż nie
            > będę już mieszkańcem tej zapyziałej mieściny. Wybierzcie go sobie ciecinianie
            > i dalej się cieszcie że "coś się dzieje".
            To zwróć uwagę jak to wygląda do tej pory: www.youtube.com/watch?v=ACx2Pxexfms
      • Gość: szczeciniak01 Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.pl 09.12.12, 21:42
        ...to zły prezydent, na złe czasy...obsadził urzędy kolesiami i chłopcami z plakatu.... brakuje profesjonalistów, którym zależałoby na tym mieście. Oj będzie się działo w tym 2013 roku...
    • Gość: gość Krzystek grozi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.12, 20:27
      "Lubię kontynuować to co zacząłem a w Szczecinie jest jeszcze wiele do zrobienia" - odpowiedział na pytanie o kandydowanie na trzecią kadencję w wywiadzie dla "Kuriera szczecińskiego".
      • Gość: PawelA Re: Krzystek grozi IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 20:41
        Tja... wiele ziemi i budynków można oddać za buk zapłać i bogu niech będą dzięgi...
        Zostań piotrusiu po raz 3 i 4 preziem tego grodu...
      • taglinda Re: Krzystek grozi 09.12.12, 20:43
        zdaje się, że miał na myśli kolejne akty "sprzedaży" majątku komunalnego biskupowi i co niektórym proboszczom - oczywiście z bonifikatą 99,99%.
      • Gość: Meduza Re: Krzystek grozi IP: *.globalconnect.pl 09.12.12, 23:50
        Rany boskie... Może juz lepiej jakiś zarząd komisaryczny? Kto te rzesze księdzów zasponsoruje? A długi za zabawki dla downa rosną, szyby ze szklanego klocka lecą... Ten prezio ostatne srebra wyniesie z domu a potem wyniesie sie sam... A Szczecin? Fakt, nie takie miasta-widma strasza na naszym globie...
      • Gość: . Re: Krzystek grozi IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 01:27
        > "Lubię kontynuować to co zacząłem a w Szczecinie jest jeszcze wiele do zrobieni
        > a" - odpowiedział na pytanie o kandydowanie na trzecią kadencję w wywiadzie dla
        > "Kuriera szczecińskiego".

Nie straszyć ludzi! Bo co wrażliwsi wykitują na serce z przerażenia!
    • taglinda sądząc z widocznych czterech podbródków 09.12.12, 20:40
      pana Zaremby (i zapewne kolejnych trzech ukrytych), mówienie o jakimkolwiek desancie na ciepłe posadki w spółkach miejskich i rozdawnictwu synekur jest nie na miejscu, w dodatku szkodzi Polsce i jej interesom na tak ważnych dla naszej socjalistycznej Ojczyzny Ziemiach Odzyskanych. Od zawsze wiadomo, że kawioru nie wystarczy dla wszystkich, wobec czego klasa robotnicza może konsumować go jedynie ustami swoich przedstawicieli.
      • zed.1 Re: sądząc z widocznych czterech podbródków 09.12.12, 20:53
        Powinien byc taki oficjalny tytul politycznej mendy. To taka osoba co bierze posade w miejskiej spolce i mowi, ze jest dobrze bo nie ma rozdawania posad z miejskich spolek.
        • Gość: . Re: sądząc z widocznych czterech podbródków IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 01:29
          Mnie wystarczy opinia największego ciecińskiego nieroba, lenia patentowanego, politycznego cwaniaka i turysty partyjnego, Krzysztofa Z. - jeśli on chwali chłystka, to ja doskonale wiem, że prawda jest dokładnie odwrotna...
      • lica79 Re: sądząc z widocznych czterech podbródków 10.12.12, 14:34
        Żenujący typek ten Zaremba gęba nie skażona myśleniem za to buty i pychy w nadmiarze
    • Gość: jupi Padlo kiedys na forum okreslenie IP: 79.141.173.* 09.12.12, 20:48
      dresiarz w garniturze

I to najlepsze podsumowanie tego kogos.
      • Gość: PawelA Re: Padlo kiedys na forum okreslenie IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 21:02
        W sumie by się zgadzało. Ale taki dresiarz w dresie adoidos i klapkach kubota, bo cynki się zużyły jak z nich wyskakiwał.
    • andreas.007 Wydawac pieniadze nie jest łatwo i przyjemnie... 09.12.12, 21:11
      Wyadawac nie swoje pieniadze, których sie nie ma jest łatwo i przyjemnie...
      a konsekwencje tego zaczynamy ponosic w miescie, ktore nie jest najbogatsze,
      gdzie wartośc nieruchomosci spada przy głownych ulicach (puste lokale),
      a koszty zycia i prowadzenia firmy rozdete do najwiekszych w Polsce!!!

Nie wiem czemu politycy tego nie zauważaja, jedynie radna MJW?

To ze sie robi - pomińmy wpadki typu policja i ABW na urzedzie,
      ale nie mozna nie zauważać, ze wydaje sie pieniadze, ktorych urzad nie ma.
      Stad te podwyzki na kolosalna skale w ogóle nie zachecajace do inwestycji.

Juz niektore firmy z miasta uciekaja wlasnie przed tymi kosztami do strefy!
      To bedzie strata dla miasta... choc zysk i rozwój dla szczecinskiej firmy.

Jeden z polityków bardzo łatwo przecinanie wstegi przypisuje prezydentowi,
      ale błedy to juz jego urzednikom... taki widac ten polityk ma doswiadczenie,
      ze sam nie potrafi kontrolowac i nadzorowac swoich podwładnych nawet
      w tak powaznych sprawach, a prosze Pana zanim da sie cos pod glosowanie radnym
      i to tak powaznego dotyczacego 21 tysiecy mieszkan - wypada chociaz sie przyjrzec...
      a nie potem zwalac wine na... urzedników - bo zapewne ci wykonuja polecenia przełozonych!
      • andreas.007 Re: Wydawac pieniadze jest łatwo i przyjemnie 09.12.12, 21:35
        Mam nadzieje i nalezy sie modlic, bo chyba nie ma zadnych innych przesłanek,
        by rzeczywiscie w przyszłym roku znalazło w biurach prace tysiace ludzi...
        Niestety, w Szczecinie nie mamy tanich pracownikow, bo koszty zycia sa tu wieksze!
        Niestety, w Szczecinie nie ma tanich oplat i podatkow od nieruchomosci dla firm...
        ale to jest nasza jedyna szansa, by nie było gorzej i drozej!
        Módlmy sie więc, jako i ja to czynie.
        I nie zartuje.
    • andrzej.ablaze "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwnik ... 09.12.12, 21:27
      podnóżek i jednocześnie papier toaletowy Dziengi, uczynił miasto najdroższym w Polsce do życia. A będzie jeszcze gorzej.
      • zed.1 Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 09.12.12, 21:50
        Miasto biedne, ale jak blisko bozi.
    • Gość: filip Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 21:29
      To miasto nigdy nie miało dobrego prezydenta. Było tylko mniejsze i większe zło. Teraz jest największe zło z dotychczasowych. Niestety nadal będzie wybieranie między dżumą a cholerą bo z ludność zamieszkująca Szczecin nie jest w stanie wyłonić spośród siebie nikogo wartościowego na to stanowisko.
    • draziw Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 09.12.12, 21:59
      Ja przebieram nogami by z tej wioski z tramwajami się wydostać i na odchodne czytam czy prezio Szczecina jest cool? Koło 'cool' ludzi to prezio nawet na przystanku nie stał.

Szczecin w pamięci mi zostanie jako miasto upadłej stoczni i centrów handlowych. Do tego jeszcze sobie powspominam kamienice których przez 6,5 roku nie dało się wyremontować w nawet najmniejszym stopniu. A na tym torcie wspomnień będą dwie wisienki: jedna to deptak Bogusława z elementem kwitnącym wieczorami i ruderą-kamienicą na środku i Podzamcze z cyklu 'koszmar urbanisty' (vel co kamienica to inny styl).

Dziękuje do-bra-noc.
      • Gość: . Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 01:35
        A na tym torcie wspomnień będą dw
        > ie wisienki:

Dorzucę "czecią": Aleja Złomiarzy, w którą zamieniono całkiem fajny dawniej zielony deptak z interesującą kiedyś perspektywą, dziś zasłoniętą przez szklane-blaszane NIC, flankowane idiotycznymi rowkami stringowymi w betonie i otoczone zardzewiałymi klocami (jako aluzją, że ta władza stawia na mieszkańców kloca?)...
    • ktos210 Lipa , smutek i porażka 09.12.12, 22:00
      Lipa , smutek i porażka taki z niego jest watażka - tyle w tym temacie!
      • Gość: fis Re: Lipa , smutek i porażka IP: *.centertel.pl 09.12.12, 22:19
        Pytanie brzmi czy najlepszy w Prezydent 20 lecia? Ja uważam że tak, zobaczmy kto był przed i co zrobił. Teraz widać zmiany chociaż czasy ciężkie, jeszcze się taki nie narodził co by każdemu dogodził. Władza zawsze spotyka się z krytyką. Pewnie gdyby przegrał w ostatnich wyborach to teraz w Szczecinie mielibyśmy Prezydenta, który zapewniłby pracę dla wszystkich, a czynsze obniżył do 0zł.
        • andreas.007 Re: Lipa , smutek i porażka 09.12.12, 22:28
          Sztuka inwestowania w firmie polaga na tym,
          by wydawac pieniadze na modernizacje parku maszyn czy nieruchomosci,
          ale jednoczesnie nie zwalniac pracowników i nie zwijac produkcji...
          a wrecz przeciwnie, bo w przeciwnym razie po jakims czasie zniknie firma.
          Przejmie ja komornik.

Miasta mam nadzieje komornik nie przejmie, ale rosnace koszty zycia
          swiadcza o tym, ze nie jest najlepiej, bo mieszkanców na te koszta nie stac!
          Mamy wyzsze koszta zycia niz w innych miastach, a nie przekona mnie nikt,
          ze zyje nam sie lepiej, bo jestesmy bogatsi!

Czekamy na miejsca pracy i kase nie z podwyzek zabijajacych miasto,
          lecz z firm, ktore beda chcialy dac mieszkancom prace, a miastu pieniadze!
        • Gość: Meduza Re: Lipa , smutek i porażka IP: *.globalconnect.pl 09.12.12, 23:53
          W niedzielę o 22 godzinie jesteś na słuzbie? Ostro ten prezio trzyma swoją sforę.
          • Gość: apple Re: Lipa , smutek i porażka IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.12, 08:54
            a ty nachlany znowu szczekasz? żebyś nie musiał znowy przepraszać tak jak Wojtka na kolanach błagałeś żeby cię z roboty na zbitą mordę nie wywalił:)))) i zapomniałeś hasła do ksywki absztyfikant tylko teraz za meduze robisz?chociaż to dla ciebie lepsze :))))
    • amkpt "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwnik ... 09.12.12, 22:33
      Jakie te wszystkie wypowiedzi są stronnicze wszystko zależy od przynależności partyjnej. Jak Jurczyk nic nie robił źle jak Krzystek coś robi też źle.Mnie najbardziej przeszkadza że Prezydent musi się liczyć z radą miasta i musi rozdawać stanowiska w spółkach , żeby mieć koalicje , ale to już wina systemu a nie Prezydenta. A najważniejsze żeby Prezydent był ze Szczecina jak byli prezydenci z Warszawy to przez 50 lat nic się w szczecinie nie działo.
      • andreas.007 Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 09.12.12, 23:09
        To teraz kolejne lata nic sie nie bedzie działo...
        tylko komornik bedzie sobie jeździł gruba fura po swoim miescie!
        • andreas.007 Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 09.12.12, 23:13
          Przeciez to jak z deweloperami niektórymi, którzy brali kredyty i pieniadze od ludzi,
          budowali domy, sami sobie grube fury, rozdawali mieszkania znajomym...
          a teraz bywa siedza w wiezieniu... bo mieszkan nie sprzedali, a pieniadze wydali.
          Nie mieli z czego dokonczyc budowy i... dupa zimna.
          Wydawali nie swoje pieniadze.

W tym przypadku proste - podwyzki sie zrobi i juz.
          A jak mieszkancy zaczna oszczedzac, to znowu podwyzki...
          nie beda ani radni, ani mieszkancy podskakiwac, tylko maja płacić!
    • Gość: Matol Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 23:14
      A jak ma być dobrze jak urzędnicy nie potrafią najprostrzych rzeczy zrobić np. jest karta miejska i karta turystyczna. Tyle osób to niby robi a przecież nie jest to nic skomplikowanego. Porównując kartę turystyczną do szczecińskiej karty rabatowej Inpremio, którą fakt kupiłem to neibo i ziemia. Dowiedziałem się że tą kartę Inpremio wypromowała mała firma i w kilak osób zrobili większy kawał roboty niż urzędnicy zajmujący się tym. Może dlatego że robili dla siebie a nie za pieniądze podatników. Polecam www.inpremio.pl - może się komuś przyda. Działać będzie jeszcze ponad 12 miesięcy.
      Mam nadzieję że już nie będzie podwyżek np. za wodę z powodu: bo ludzi emniej używają to musimy podnieść ceny... ehhh może niech sobie nagrody wypłacą większe jeszcze raz.
      • Gość: Meduza Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.globalconnect.pl 10.12.12, 00:01
        Przestań już popychac to nieszczęsne inpremio na tym forum. Jak ten drugi od komputerowej gierki z serii "zgubił miecz-znalazł miecz" trollujesz i spamujesz. To już nudne sie robi. I ustal wreszcie sobie jakiś stały nick, bo schizofrenia cię zje od tylu wcieleń.
        • Gość: Marek Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 22:18
          Nie narzekajcie aż tak bo zawsze można mieć gorzej np. taki Jurczyk jak był to masakra... Każdy narzeka że nic nie można. Taki Meduza też tylko narzeka. Może i ktoś spamuje tym inpremio ale mnie zaciekawiło bo wczesniej nie słyszałem o tym. Przynajmniej ktoś coś robi a narzekacze siedzą i pewnie w domowym zaciszu się onanizują...
    • Gość: Vlad.H. Gowno nie prezydent IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 09.12.12, 23:58
      i tyle w temacie...

Mogl wybudowac nowoczesne Colosseum i urzadzic igrzyska - tyle warte sa jego inwestycje ktore bedziemy splacac dziesiatki lat...
      • lonelyboy1989 Re: Gowno nie prezydent 10.12.12, 00:05
        Ale przynajmniej mamy unikalnego, jedynego w swoim rodzaju prezydenta i koalicję postkomunistów z partią, która oficjalnie nienawidzi postkomunistów. Szczecin raz po raz przeciera szlaki, w innowacyjny i wizjonerski sposób kreując nowe nowatorskie rozwiązania - już nie tylko w dziedzinie urbanistyki, lecz również polityki.
        • andreas.007 Re: Gowno nie prezydent 10.12.12, 00:26
          Tu sie zgadzam szczeciński odlam PiS,
          której Prezes wprost nie lubi postkomunistow
          tutaj swietnie z nimi współpracuje... i trzyma sztame.
          Mało tego przepychaja podwyżki mimo ze w kraju,
          zarówno jedna, jak i druga partia deklaruje sie jako przeciwnik
          pokrywania kosztów kryzysu pieniędzmi zabieranym najbiedniejszym.

Moim zdaniem nie trzymają linii swojej parti lub pokazują,
          ze nie sa ważne deklaracje lecz stanowiska.

Ale prawda jest, ze pan Krzystek jest doskonałym politykiem
          potrafiącym do realizacji swoich zamierzeń zbudować każda koalicję!

Az sie dziwie, ze nie ma ochoty wyjść na forum krajowe...
          Premier Tusk i Preses Kaczyński chodziliby za nim trzymając sie za ręce.
          ;)
          • Gość: xxxxxxxxxxx Re: Gowno nie prezydent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 00:58
            Krzystek odpowiada za zmenelenie miasta. Obszczani osobnicy są wszechobecni, bezkarni i bezczelni. Praktycznie nie ma dzielnicy wolnej od tego elementu. Najgorzej jest w Centrum i na Niebuszewie. Piją w autobusach, śpią na ławkach, straż miejska może im skoczyć na pukiel.
        • Gość: Vlad.H. Re: Gowno nie prezydent IP: *.cm-3-3c.dynamic.ziggo.nl 10.12.12, 23:03
          PiS jest bardziej lewicowy niz SLD - mnie akurat nie dziwi fakt ze ta koalicja sie dokonala.
          To co mnie martwi to fakt ze nie widze nikgo kto gwarantowalby jakosciowa zmiane (na plus rzecz jasna) w porownaniu z Krzystkiem - glowni pretendenci jak mi sie wydaje reprezentuja podobne niziny moralne co Krzystek.
    • Gość: . Brudziński dawno miał rację IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 01:16
      www.radioszczecin.pl/index.php?idp=1&idx=33937
      Brudziński: Prezydent jest nieudolny
      - Dziś z przykrością muszę stwierdzić, że Piotr Krzystek jest prezydentem nieudolnym - powiedział w Rozmowach pod krawatem Joachim Brudziński, poseł Prawa i Sprawiedliwości.

:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    • lesty09_55 "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwnik ... 10.12.12, 01:18
      Prezydent Krzystek,no powiem tak daję mu 4 z plusem.Po pierwsze za stadion a po drugie za stosunek do dzielnic typu Niebuszewo-Śródmieście-Bolinko,możnaby i tu zainwestować w rewitalizację podwórek,koszy,domów,skoro tak opłaty za śmieci skoczyły,w rejonach północnych dzielnic i Bolinka chyba rzadko się pan Prezydent zapuszcza bo spokojnie sobie tu nogi na śniegu połamać można,skasować auto mówię o ulicach Ejsmonda Naruszewicza,Reja,nie mówiąc o s.m Feroma i ich podejściu do dbania o elewację budyków i śmietników.Tam nikt nic nie może,w tej spółdzielni.Budynek przy Naruszewicza Reja,Ejsmonda ma elewację w tragicznym stanie i podwórze a jak jest - 5 to tu temperatura spada do 15 st w środku a jak odkręcimy to płacimy poczwórne składi.Jak tym się prezydent zajmie będzie 6 nawet.Fajny tabor to plus,centrum przy Błoniach zadbane troszkę odpyzione miasto,ale Niebuszewo-Bolinko się przypomina!!!!!!!!!
    • marysia.3.3 Co za ku...a buc 10.12.12, 07:42
      za jakich idiotów musi uważać szczecinian

"Dzięki temu na magistrat i gminne spółki nie mamy nalotu łaknącej posad, bez doświadczenia młodej, marchwianej młodzieży."
      www.radioszczecin.pl/index.php?idp=1&idx=89306
      "Ludzie z SLD i PiS w miejskich spółkach"
      www.gs24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20121025/SZCZECIN/121029746
      "Żona radnego PiS będzie pracować w miejskiej spółce"

"Szczecin jest coraz lepiej postrzegany na zewnątrz - jako miejsce dobre do mieszkania."
      szczecin.gazeta.pl/szczecin/1,34959,12926481,Szczecin_najdrozszym_miastem_w_Polsce__Warszawa_o.html

• Gość: he he Re: Co za ku...a buc IP: 199.241.185.* 10.12.12, 07:52
        marysia.3.3 napisała:

> za jakich idiotów musi uważać szczecinian
        >
        > "Dzięki temu na magistrat i gminne spółki nie mamy nalotu łaknącej posad, be
        > z doświadczenia młodej, marchwianej młodzieży."

Ależ ma rację - w końcu trudno nazwać Duklanowskiego "młodzieżą"?
    • Gość: gość dziwne ale wczoraj jeszcze tu była sonda IP: *.ip.shentel.pl 10.12.12, 08:54
      dziwne, ale wczoraj jeszcze tu była sonda na temat krzystka - dziś już jej nie ma ?
      Widocznie wyszło prawdziwie i trzeba było zdjąć ?
    • Gość: floating in space najgorszy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.12, 09:08
      Naszym zdaniem: Za jego czasów Szczecin ma najgorsze notowania w różnorakich rankingach, ciągłe podwyżki itp działania nękające mieszkańców, przerosty w administacji, ucieczka fachowców z miasta, całkowity brak wsparcia dla biznesu, niewykorzystane fundusze, złe gospodarowanie majątkiem i tragedia w mieszkaniówce, ruiny i pustostany w centrum, brudne miasto, niezadbana zieleń, brak empatii dla potrzeb społecznych, podejrzane tło własnej kariery i współpracy z innymi, kiepski PR, układowe (nie merytoryczne) zarządznie miastem, polityczny chochlik (wszystko mu jedno z kim, liczy się tylko wspracie), najgorsze notowania wśród prezydentów miast polskich (od najlepszych dzielą go lata świetlne), całkowity brak charyzmy, robi ciągłe wrażenie, jakby ktoś inny pociągał za sznurki .. itd
      Pozytyw naszym zdaniem: bardzo byśmy chcieli, ale to raczej przeciętny człowiek, typ urzędnika nie fachowca od organizacji, zarządzania, inicjowania i to chyba nawet bez zbytniej znajomości języków obcych (w zjednoczonej Europie to niedpuszczalne)! Pod jego zarządem Szczecin nie ma szans na dynamiczny rozwój, gdyż oznaczałoby to też przyciągnięcie do miasta i regionu ludzi o znacznie większym potencjale niż on sam. Obiektywnie, trzeba też pamiętać, że dzisiejsza administcaja ma mocno związane ręce przepisami, no ale inne miasta jakoś sobie z tym radzą!
      • Gość: Gosc dobry dla miasta, kiepski dla mieszkancow IP: 195.124.114.* 10.12.12, 11:50
        plusy
        pcha duzo inwestycji do przodu przy uzyciu kontrowersyjnych metod (patrz: radni w kieszeni)
        miasto przyspieszylo (choc po Jurczyku kazdy sie wydaje geniuszem zarzadzania)
        stabilna prezydentura (mimo zmiany politycznych partnerow)
        minusy
        brak komunikacji z mieszkancami, denny PR
        zly nadzor nad miejskimi inwestycjami (afera goni afere)
        balagan i zamieszanie w miejskich spolkach (stolki dla ziomali, premie za nic)
      • Gość: bez cierpliwosci Kszystek jest tym dla obecnej IP: *.ias.bredband.telia.com 10.12.12, 11:51
        generacji, czym Jurczyk byl dla poprzedniej..
        Glupota, cwaniactwo, zulstwo sa w ciecinie dziedziczne, zgodnie z teza tuza nauki radzieckiej, Lysenki, ze cechy nabyte mozna dziedziczyc..

Tak trzymac smierdziele i nastepny "prezio" bedzie taki sam jak poprzedni, chyba ze bedzie desant Marsjan w ciecinie..
    • Gość: dziki Re: "Korupcyjny prezydent 20-lecia" IP: *.dynamic.chello.pl 10.12.12, 13:16
      Jestem potężnie zdziwiony tymi wypowiedziami ,szczególnie Litwy.
      Miasto, magistrat jest toczony nieustannymi aferami łapówkarsko -kryminalnymi.
      Udajecie,że tego nie widać , nikt nic nie wie, to ludzie z dawnego rozdania członkowie UW-PO.
      Masojć, Wypych, Janda, lekarze, urzędnicy z mieszkaniówki, czy ty Litwiński ze swoim przyjacielem Zarembą ich nie znacie i nigdy nie widzieliście.?

Święta sie zbliżają i raz w wigilie bydlęta gadają ludzkim głosem, wtedy gospodarz idzie i zadaje im do pyska siana z opłatkiem

<a href=http://download.cnet.com/YouTube-To-MP3/3000-2071_4-75810474.html >there</a>
    • piotr33k2 Re: "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwni 10.12.12, 23:19
      ani najlepszy ani najgorszy , ale na pewno lepszy od dyzmy jurczyka , he he.
    • stsetiner "Najlepszy prezydent 20-lecia" czy "Przeciwnik ... 11.12.12, 14:48
      Lepszy wróbel w garnku niżli gołąbek bez ryżu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka