Dodaj do ulubionych

Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ...

31.03.13, 13:15
Ładne foty ..., ładne miejsce, świat jest piękny ( jak nie ma śniegu!).
Obserwuj wątek
    • mederith Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 14:35
      Panie Wlodzimierzu wielki szacun za klimatowe fotki. Oby czesciej mozna bylo ogladac takie widoki naszego Kraju.
      • Gość:   Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 14:48
        Rewelacyjne. Następnych 50 lat pięknych zdjęć życzę.
        Pani Monice spotykania wielu prostych acz ciekawych ludzi.
        Nam czytelnikom życzę więcej ciekawych artykułów (wywiadów, reportaży, felietonów) bez celebrytów.
        • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:34
          Dziekuje.Pozdrawiam./ wlodek/
      • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:32
        Ciesze sie ze moglem sprawic odrobinke przyjemnosc.
        Bardzo serdecznie pozdrawiam./ wlodek/
        • Gość: Artur Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 12:34
          Piękne, piękne
    • qwardian Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 14:45

Nie ma piękniejszych miejsc na tej planecie, a widziałem te najlepsze. Pojezierze drawskie, Złocieniec, Czaplinek i Stare Drawsko to moje dzieciństwo i lata młodości. Jakim sprzętem się Pan posługiwał Panie Włodzimierzu? Hasselblad? Tylko żartuję.
      • Gość:   Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 14:50
        Przecież widać, że cyfrową lustrzanką Nikona z telezoomem :).
        • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:31
          Tak- dwoma nikonami-ale bylo jeszcze kilka bardzo prymitywnych aparatow.
          Pozdrawiam - wlodek
      • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:40
        Ciesze sie ze mamy takie same zdanie !/ wiele zdjec wykonalem "SONY- MAVICA" aparatem kompaktowym z 2000 roku./
        Mam setki zdjec z tych okolic i z bolem serca musialem je eliminowac bo konwencja i ograniczonosc albumu tego wymagala.
        Serdecznie pozdrawiam i .. do zobaczenia nad siecinem- mieszkam nad sama woda w budce wielkosci kiosku na terenie pieknego osrodka RANCHO W DOLINIE.
    • tommms khe khe 31.03.13, 14:56
      nie rozumiem, jak można zachwycać się tak sztampowym spojrzeniem
      plus za pasję, bo życie bez pasji to nie życie, ale foty biedne a w internetach do każdego znalazłoby się tysiąc podobnych ujęć

ładne zdjęcia to niekoniecznie dobre zdjęcia
      • Gość: mederith Re: khe khe IP: *.becolink.cz 31.03.13, 15:21
        Sprobuj fotografowac jezioro przez pol wieku, moze wtedy na koniec zrozumiesz, co znaczy pasja.
        • Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:45
          Dzieki za to zdanie .... " wyjales mi to z ust"
          Pozdrawiam/masz u mnie album- i nie tylko z tymi banalnymi zdjeciami /
          -wlodek
      • Gość: d Re: khe khe IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.13, 15:52
        negujesz kolego, szacunek za pasję dla tego pana a zdjecia w wiekszosci fajne
        • Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:47
          naprawde zaluje ze nie zostalo pokazanych kilka- pewnie " mniej banalnych"
          Dzieki za opinie - wlodek
          • Gość: Waldemar piękno utrwalone IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 19:42
            Panie Włodku (chyba nawet byliśmy na "ty"), serdecznie gratuluję twórczości i bystrego, artystycznego oka. Przez kilka lat byliśmy nawet sąsiadami na osiedlu R.
      • Gość: hjgjhgkl Re: khe khe IP: *.internetia.net.pl 31.03.13, 15:59
        Jakim Ty musisz być smutnym człowiekiem... Współczuję.
        • Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:50
          Bywaja i takie chwile -ciesze sie ze jednak i taki "stan" odczytales. /jestem jednak bardzo ... inny ale i .. taki /
          Serdecznie pozdrawiam- wlodek
      • wawro11 Re: khe khe 31.03.13, 16:03
        Mam z jeziora sporo zdjęć robionych jeszcze Smieną i Zenithem, w tym sporo czarno-białych. Nie są to dobre zdjęcia pod względem technicznym ale piękne dla wspomnień.
        • Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:55
          ...... i o to miedzy innymi przeciez chodzi.
          Smiena byla moim pierwszym " prawdziwym aparatem" i zrobilem nia setki zdjec .
          ZENITY miewaly rewelacyjne obiektywy bijace niejednokrotnie " na leb" japonskie NIKKORY.
          Moj / niezyjacy / przyjaciel z Gaz.Wyb. mial wlasnie taki rewelacyjny obiektyw w swoim Zenicie.
          Serdecznie pozdrawiam- wlodek
      • Gość: czarny_stańczyk Re: khe khe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 16:54
        hmmm... "sztampowe spojrzenie" ?... gdy człowieku nauczysz się 50 lat na coś patrzeć, żyć z tym, chodzić przy tym - tak, że wreszcie staniesz się cząstką tego - to będziesz miał prawo zastanowić się nad "sztampowym spojrzeniem", bo będziesz być może dopiero wtedy czuł co to jest życie i co się na nie składa... a na razie prawdopodobnie jesteś zachwycony jak każdego dnia masz coś "ekstra", "super" i "wystrzałowe" - dopiero może kiedyś nauczysz się dostrzegać, że bywają wartości nieprzemijające, klasyczne, które stanowią o autentycznym i ponadczasowym pięknie - można ich szukać bezpośrednio na obrazie, można ich szukać w klimacie zdjęcia, domyślać się w okolicznościach jego powstania, magii chwili, kunsztu warsztatu, w charakterze i historii tworzącego... i w mnóstwie innych, często ulotnych i niewyrażalnych aspektach... Polecam się tego uczyć, a nagrodą będzie umiejętność widzenia i piękna odczuwania.
        • wawro11 Re: khe khe 31.03.13, 18:28
          Za dużo w tym jest filozofii, przeciętne życie jest o wiele prostsze.
          • Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:57
            mysle ze wlasnie najprostsze zycie jest ... najwieksza filozofia.

Pozdrawiam-wlodek
      • Gość: wanka3 Re: khe khe IP: *.static.espol.com.pl 01.04.13, 09:43
        Być malarzem fotografii, a tylko fotografować otoczenie - to wieeeeelka różnica. To tak, jak być baletmistrzem i panować nad swym ciałem, a tańczyc break -dance!!! Ot i wszystko. Jeśli nie rozumiesz i nie widzisz tej różnicy, to i tak mimo wielu głosów innych - będziesz tkwił w swojej skorupce. Dzięki takim ludziom - jak Włodzimierz Piątek - istnieje inny sposób prezentacji świata, widzenia piękna, wreszcie zawsze powstaje niebanalność, czyli sztuka przez duże S.
        • Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:01
          Dziekuje WANKO 3.
          Album czeka- prosze o kontakt./ w redakcji popros o moje" namiary"
          Serdecznie pozdrawiam - wlodek
      • Gość: logika Re: khe khe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.15, 18:27
        A co według ciebie jest niesztampowym spojrzeniem ? Pewnie wolisz beton,asfalt i dymiące kominy.No cóż z gustami się nie dyskutuje, ale ty na pewno o tym wiesz.
    • cleryka Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 15:19
      Bardzo lubię przyrodę nad jeziorami. Tam co kilka godzin masz inne widoki..wspaniała uczta duchowa,ale tylko wtedy,kiedy nie ma turystów.Piękne ma Pan Włodzimierz hobby!
      • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:08
        Absolutna racja.
        Wiele dni spedzilem nad tym jeziorem w calkowitej samotnosci/ nie licze tu odwiedzin dwoch jezy,jenota,glodnej- niesamowicie glodnej lisicy- matki trzech lisiat,koni.dzikiej kotki i pliszki ktora uwila sobie gniazdo na mojej werandzie wsrod butelek.
        Penie niektorzy powiedza- "banal" ale dla mnie to " poezja ciszy "
        Serdecznie pozdrawiam./ wlodek/

• wawro11 Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 15:53
      Piękne zdjęcia. Z jeziorem związany byłem przez blisko 60 lat. Pochodzę ze Złocieńca. Często przebywałem na łące u Pana Wojciecha Janczukiewicza, jeździłem rowerem na piękne płocie. Po wyemigrowaniu ze Złocieńca w latach 70, 80 i 90-tych z własną już rodziną wszystkie urlopy spędzaliśmy nad Siecinem. (ZPW, Drawa, wyspa u Tobiasz, domki u Janczukiewicza i WOPR u Jacka Góreckiego. Tam moje dzieci uczyły się pływać, zdobywały uprawnienia ratowników. Kiedyś łowiliśmy tam piękne ryby. Poznałem wielu wspaniałych ludzi m.innymi Państwa Marię i Janusz
      Będkowskich z Wolina. Po sprzedaniu WOPRU przeniosłem się z żalem nad J. Lubie. wawro1.
      • tupolej154 Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 16:52
        Po sprzedaniu WOPRU przeniosłem się z żalem nad J. Lubie.
        > wawro1.

To gdzieś koło Oleszna albo Konotopu, piękne tereny.
        • pan_ziutek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 16:56
          tupolej154 napisał:

> Po sprzedaniu WOPRU przeniosłem się z żalem nad J. Lubie.
          > > wawro1.
          >
          > To gdzieś koło Oleszna albo Konotopu, piękne tereny.
          >
          Tam gdzieś leżą Karwice z pięknym pałacem kiedyś kolonie dziecięce tam organizowano.
          • johnyflaszka Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 16:59
            Głębokie nad jeziorem Głębokie piękny ośrodek był dla internowanych.
          • Gość: wawro1 Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.13, 13:57
            J. Lubie leży między Drawskiem a Mirosławcem a nad jeziorem piękny wojskowy kompleks wypoczynkowy, Karwice. To tu odbył się słynny "obiad drawski" z Wałęsą. Pozdrawiam
      • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:14
        Na tej wyspie u p. Tobiasza spedzilem kilka sezonow mieszkajac w bialym starym domku tuz przed wlasciwymi domkami campingowymi.
        Przepiekne klifowe brzegi- woda - turkus- fotografowalem tam unikalne grzyby GLOWA STARCA/ sa w albumie/
        Jesienne buki- to wlasnie zdjecia z wyspy.
        Piekny zadbany pomost.
        Obozy zeglarskie.Tak ... wspomnienia.
        Pozdrawiam-wlodek
    • zly_podatnik Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 16:06
      Fotografia to nie tylko światło ale i czas i to nie tylko migawki. Fotografia jest świetnym przykładem na poparcie "Pantha Rei"...nie da się zrobić jutro czy za rok takiego samego zdjęcia w tym samym miejscu...
      • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:19
        .... swieta racja- obserwowalem to przez ponad 50lat.
        Pozdrawiam- wlodek
    • johnyflaszka Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 16:45
      Za komuny te tereny były ogólnie niedostępne bo był to teren poligonu drawskiego.
      • wawro11 Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 18:25
        Po co wtrącać tu komunę skoro jeszcze kilka lat temu nie można było przepłynąć Drawą przez poligon ponieważ użytkowany był przez wojska belgijskie, holenderskie czy angielskie.
    • koll11 Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 17:01
      szkoda ze nie ma tych starych zjec z przed 20,30,40,50 lat.
      • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:20
        .... mam te zdjecia.
        Pozdrawiam- wlodek
      • Gość: ws Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 19:48
        sprzed
    • maxymus1 Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 01.04.13, 04:21
      Panie Włodzimierzu, jest Pan zajebisty, za pasję, bo to jest pasja, lepsza pasja niż polowanie krwawe tzw. uprawiane nawet przez głowę Państawa dla zbytku i próżności, ja specjalistą od fotografji nie jestem, ale jako zwkły człowiek, zwykły robotnik, powiem coś Panu, widziałem te zdjęcia, i są normalne, a o normalność przecież chodzi, podobają mi się, bo są ciekawe, artystycznie nie mogę oceniać, bo jak nadmieniłem, jestem zwykłym roolem. Pozdrawiam Pana z szacunkiem należnym MIstrzowi.
      • maxymus1 Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 01.04.13, 08:37
        Te zdjęcia oglądałem drugi raz, i oceniłem, chociaż nie jestem krytykiem jak nadmieniłem, że Pański wysiłek nie poszedł na marne, te zdjęcia są po prostu piękne! Faktycznie Pan czatował na te ujęcia o wschodzie i o zmierzchu słońca, właśnie te są najładniejsze. Pozdrawiam.
        • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:30
          Naprawde bardzo zaluje ze nier moge tu - teraz " odslonic" wiecej zdjec z mego albumu.
          Moze zrobie to na swojej stronie internetowej.
          Pozdrawiam- wlodek
      • Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:27
        z calym szacunkiem odpowiadam "DZIEKUJE i cieszesze sie ze tak to Pan odbiera."

Moi koledzy napewno znajda w tym albumie wiele kiepskich zdjec ale ja pokazuje zdjecia dla najnormalniejszych ludzi bo chodzilo mi wlasnie o to by przekazac klimat / moze i smutek- moze radosc- moze zadume- ze i te okolice, moga sie niebawem zmienic...
        Serdecznie Pana pozdrawiam - wlodek
        • obcasy Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 02.04.13, 09:51
          Włodek, jesteś jedną z zaledwie kilku osób, które wspominam z najprawdziwszym rozrzewnieniem z czasów pracy w Gazecie. Bardzo się cieszę, że widzę Cię w dobrej formie i życzę Ci zdrowia , i powodów do dalszych zachwytów. I kolejnych pięknych zdjęć. Dorota Szylak
    • zuziarutkowska Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 16.05.13, 20:25
      Siecino to moja mała , kochana ojczyzna . Jestem dumna z tego że żyje tam już 14 lat czyli całe moje życie . Tyle cudownych miejsc , które są w Siecinie , nie da się tego opisać . Nie wyobrażam sobie życia gdzieś indziej . Naprawdę jezioro to 1/4 z tego co jest tu cudowne i piękne . Bardzo bym chciała poznać tego pana Włodzimierza , na pewno to miły człowiek . A co ważne widział Siecino z dawnych lat .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka