ktos210 31.03.13, 13:15 Ładne foty ..., ładne miejsce, świat jest piękny ( jak nie ma śniegu!). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mederith Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 14:35 Panie Wlodzimierzu wielki szacun za klimatowe fotki. Oby czesciej mozna bylo ogladac takie widoki naszego Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 14:48 Rewelacyjne. Następnych 50 lat pięknych zdjęć życzę. Pani Monice spotykania wielu prostych acz ciekawych ludzi. Nam czytelnikom życzę więcej ciekawych artykułów (wywiadów, reportaży, felietonów) bez celebrytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:34 Dziekuje.Pozdrawiam./ wlodek/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:32 Ciesze sie ze moglem sprawic odrobinke przyjemnosc. Bardzo serdecznie pozdrawiam./ wlodek/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 12:34 Piękne, piękne Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 14:45 Nie ma piękniejszych miejsc na tej planecie, a widziałem te najlepsze. Pojezierze drawskie, Złocieniec, Czaplinek i Stare Drawsko to moje dzieciństwo i lata młodości. Jakim sprzętem się Pan posługiwał Panie Włodzimierzu? Hasselblad? Tylko żartuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość:   Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 14:50 Przecież widać, że cyfrową lustrzanką Nikona z telezoomem :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:31 Tak- dwoma nikonami-ale bylo jeszcze kilka bardzo prymitywnych aparatow. Pozdrawiam - wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:40 Ciesze sie ze mamy takie same zdanie !/ wiele zdjec wykonalem "SONY- MAVICA" aparatem kompaktowym z 2000 roku./ Mam setki zdjec z tych okolic i z bolem serca musialem je eliminowac bo konwencja i ograniczonosc albumu tego wymagala. Serdecznie pozdrawiam i .. do zobaczenia nad siecinem- mieszkam nad sama woda w budce wielkosci kiosku na terenie pieknego osrodka RANCHO W DOLINIE. Odpowiedz Link Zgłoś
tommms khe khe 31.03.13, 14:56 nie rozumiem, jak można zachwycać się tak sztampowym spojrzeniem plus za pasję, bo życie bez pasji to nie życie, ale foty biedne a w internetach do każdego znalazłoby się tysiąc podobnych ujęć ładne zdjęcia to niekoniecznie dobre zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mederith Re: khe khe IP: *.becolink.cz 31.03.13, 15:21 Sprobuj fotografowac jezioro przez pol wieku, moze wtedy na koniec zrozumiesz, co znaczy pasja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:45 Dzieki za to zdanie .... " wyjales mi to z ust" Pozdrawiam/masz u mnie album- i nie tylko z tymi banalnymi zdjeciami / -wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: khe khe IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.13, 15:52 negujesz kolego, szacunek za pasję dla tego pana a zdjecia w wiekszosci fajne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:47 naprawde zaluje ze nie zostalo pokazanych kilka- pewnie " mniej banalnych" Dzieki za opinie - wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldemar piękno utrwalone IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 19:42 Panie Włodku (chyba nawet byliśmy na "ty"), serdecznie gratuluję twórczości i bystrego, artystycznego oka. Przez kilka lat byliśmy nawet sąsiadami na osiedlu R. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hjgjhgkl Re: khe khe IP: *.internetia.net.pl 31.03.13, 15:59 Jakim Ty musisz być smutnym człowiekiem... Współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:50 Bywaja i takie chwile -ciesze sie ze jednak i taki "stan" odczytales. /jestem jednak bardzo ... inny ale i .. taki / Serdecznie pozdrawiam- wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
wawro11 Re: khe khe 31.03.13, 16:03 Mam z jeziora sporo zdjęć robionych jeszcze Smieną i Zenithem, w tym sporo czarno-białych. Nie są to dobre zdjęcia pod względem technicznym ale piękne dla wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:55 ...... i o to miedzy innymi przeciez chodzi. Smiena byla moim pierwszym " prawdziwym aparatem" i zrobilem nia setki zdjec . ZENITY miewaly rewelacyjne obiektywy bijace niejednokrotnie " na leb" japonskie NIKKORY. Moj / niezyjacy / przyjaciel z Gaz.Wyb. mial wlasnie taki rewelacyjny obiektyw w swoim Zenicie. Serdecznie pozdrawiam- wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny_stańczyk Re: khe khe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.13, 16:54 hmmm... "sztampowe spojrzenie" ?... gdy człowieku nauczysz się 50 lat na coś patrzeć, żyć z tym, chodzić przy tym - tak, że wreszcie staniesz się cząstką tego - to będziesz miał prawo zastanowić się nad "sztampowym spojrzeniem", bo będziesz być może dopiero wtedy czuł co to jest życie i co się na nie składa... a na razie prawdopodobnie jesteś zachwycony jak każdego dnia masz coś "ekstra", "super" i "wystrzałowe" - dopiero może kiedyś nauczysz się dostrzegać, że bywają wartości nieprzemijające, klasyczne, które stanowią o autentycznym i ponadczasowym pięknie - można ich szukać bezpośrednio na obrazie, można ich szukać w klimacie zdjęcia, domyślać się w okolicznościach jego powstania, magii chwili, kunsztu warsztatu, w charakterze i historii tworzącego... i w mnóstwie innych, często ulotnych i niewyrażalnych aspektach... Polecam się tego uczyć, a nagrodą będzie umiejętność widzenia i piękna odczuwania. Odpowiedz Link Zgłoś
wawro11 Re: khe khe 31.03.13, 18:28 Za dużo w tym jest filozofii, przeciętne życie jest o wiele prostsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 11:57 mysle ze wlasnie najprostsze zycie jest ... najwieksza filozofia. Pozdrawiam-wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wanka3 Re: khe khe IP: *.static.espol.com.pl 01.04.13, 09:43 Być malarzem fotografii, a tylko fotografować otoczenie - to wieeeeelka różnica. To tak, jak być baletmistrzem i panować nad swym ciałem, a tańczyc break -dance!!! Ot i wszystko. Jeśli nie rozumiesz i nie widzisz tej różnicy, to i tak mimo wielu głosów innych - będziesz tkwił w swojej skorupce. Dzięki takim ludziom - jak Włodzimierz Piątek - istnieje inny sposób prezentacji świata, widzenia piękna, wreszcie zawsze powstaje niebanalność, czyli sztuka przez duże S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: khe khe IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:01 Dziekuje WANKO 3. Album czeka- prosze o kontakt./ w redakcji popros o moje" namiary" Serdecznie pozdrawiam - wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logika Re: khe khe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.15, 18:27 A co według ciebie jest niesztampowym spojrzeniem ? Pewnie wolisz beton,asfalt i dymiące kominy.No cóż z gustami się nie dyskutuje, ale ty na pewno o tym wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
cleryka Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 15:19 Bardzo lubię przyrodę nad jeziorami. Tam co kilka godzin masz inne widoki..wspaniała uczta duchowa,ale tylko wtedy,kiedy nie ma turystów.Piękne ma Pan Włodzimierz hobby! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:08 Absolutna racja. Wiele dni spedzilem nad tym jeziorem w calkowitej samotnosci/ nie licze tu odwiedzin dwoch jezy,jenota,glodnej- niesamowicie glodnej lisicy- matki trzech lisiat,koni.dzikiej kotki i pliszki ktora uwila sobie gniazdo na mojej werandzie wsrod butelek. Penie niektorzy powiedza- "banal" ale dla mnie to " poezja ciszy " Serdecznie pozdrawiam./ wlodek/ Odpowiedz Link Zgłoś
wawro11 Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 15:53 Piękne zdjęcia. Z jeziorem związany byłem przez blisko 60 lat. Pochodzę ze Złocieńca. Często przebywałem na łące u Pana Wojciecha Janczukiewicza, jeździłem rowerem na piękne płocie. Po wyemigrowaniu ze Złocieńca w latach 70, 80 i 90-tych z własną już rodziną wszystkie urlopy spędzaliśmy nad Siecinem. (ZPW, Drawa, wyspa u Tobiasz, domki u Janczukiewicza i WOPR u Jacka Góreckiego. Tam moje dzieci uczyły się pływać, zdobywały uprawnienia ratowników. Kiedyś łowiliśmy tam piękne ryby. Poznałem wielu wspaniałych ludzi m.innymi Państwa Marię i Janusz Będkowskich z Wolina. Po sprzedaniu WOPRU przeniosłem się z żalem nad J. Lubie. wawro1. Odpowiedz Link Zgłoś
tupolej154 Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 16:52 Po sprzedaniu WOPRU przeniosłem się z żalem nad J. Lubie. > wawro1. To gdzieś koło Oleszna albo Konotopu, piękne tereny. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_ziutek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 16:56 tupolej154 napisał: > Po sprzedaniu WOPRU przeniosłem się z żalem nad J. Lubie. > > wawro1. > > To gdzieś koło Oleszna albo Konotopu, piękne tereny. > Tam gdzieś leżą Karwice z pięknym pałacem kiedyś kolonie dziecięce tam organizowano. Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 16:59 Głębokie nad jeziorem Głębokie piękny ośrodek był dla internowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawro1 Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.adsl.inetia.pl 01.04.13, 13:57 J. Lubie leży między Drawskiem a Mirosławcem a nad jeziorem piękny wojskowy kompleks wypoczynkowy, Karwice. To tu odbył się słynny "obiad drawski" z Wałęsą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:14 Na tej wyspie u p. Tobiasza spedzilem kilka sezonow mieszkajac w bialym starym domku tuz przed wlasciwymi domkami campingowymi. Przepiekne klifowe brzegi- woda - turkus- fotografowalem tam unikalne grzyby GLOWA STARCA/ sa w albumie/ Jesienne buki- to wlasnie zdjecia z wyspy. Piekny zadbany pomost. Obozy zeglarskie.Tak ... wspomnienia. Pozdrawiam-wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
zly_podatnik Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 16:06 Fotografia to nie tylko światło ale i czas i to nie tylko migawki. Fotografia jest świetnym przykładem na poparcie "Pantha Rei"...nie da się zrobić jutro czy za rok takiego samego zdjęcia w tym samym miejscu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:19 .... swieta racja- obserwowalem to przez ponad 50lat. Pozdrawiam- wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
johnyflaszka Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 16:45 Za komuny te tereny były ogólnie niedostępne bo był to teren poligonu drawskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
wawro11 Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 31.03.13, 18:25 Po co wtrącać tu komunę skoro jeszcze kilka lat temu nie można było przepłynąć Drawą przez poligon ponieważ użytkowany był przez wojska belgijskie, holenderskie czy angielskie. Odpowiedz Link Zgłoś
koll11 Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 31.03.13, 17:01 szkoda ze nie ma tych starych zjec z przed 20,30,40,50 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:20 .... mam te zdjecia. Pozdrawiam- wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ws Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.dynamic.chello.pl 01.04.13, 19:48 sprzed Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 01.04.13, 04:21 Panie Włodzimierzu, jest Pan zajebisty, za pasję, bo to jest pasja, lepsza pasja niż polowanie krwawe tzw. uprawiane nawet przez głowę Państawa dla zbytku i próżności, ja specjalistą od fotografji nie jestem, ale jako zwkły człowiek, zwykły robotnik, powiem coś Panu, widziałem te zdjęcia, i są normalne, a o normalność przecież chodzi, podobają mi się, bo są ciekawe, artystycznie nie mogę oceniać, bo jak nadmieniłem, jestem zwykłym roolem. Pozdrawiam Pana z szacunkiem należnym MIstrzowi. Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 01.04.13, 08:37 Te zdjęcia oglądałem drugi raz, i oceniłem, chociaż nie jestem krytykiem jak nadmieniłem, że Pański wysiłek nie poszedł na marne, te zdjęcia są po prostu piękne! Faktycznie Pan czatował na te ujęcia o wschodzie i o zmierzchu słońca, właśnie te są najładniejsze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:30 Naprawde bardzo zaluje ze nier moge tu - teraz " odslonic" wiecej zdjec z mego albumu. Moze zrobie to na swojej stronie internetowej. Pozdrawiam- wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si IP: *.szczecin.mm.pl 01.04.13, 12:27 z calym szacunkiem odpowiadam "DZIEKUJE i cieszesze sie ze tak to Pan odbiera." Moi koledzy napewno znajda w tym albumie wiele kiepskich zdjec ale ja pokazuje zdjecia dla najnormalniejszych ludzi bo chodzilo mi wlasnie o to by przekazac klimat / moze i smutek- moze radosc- moze zadume- ze i te okolice, moga sie niebawem zmienic... Serdecznie Pana pozdrawiam - wlodek Odpowiedz Link Zgłoś
obcasy Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję si 02.04.13, 09:51 Włodek, jesteś jedną z zaledwie kilku osób, które wspominam z najprawdziwszym rozrzewnieniem z czasów pracy w Gazecie. Bardzo się cieszę, że widzę Cię w dobrej formie i życzę Ci zdrowia , i powodów do dalszych zachwytów. I kolejnych pięknych zdjęć. Dorota Szylak Odpowiedz Link Zgłoś
zuziarutkowska Pół wieku fotografował jezioro. "Delektuję się ... 16.05.13, 20:25 Siecino to moja mała , kochana ojczyzna . Jestem dumna z tego że żyje tam już 14 lat czyli całe moje życie . Tyle cudownych miejsc , które są w Siecinie , nie da się tego opisać . Nie wyobrażam sobie życia gdzieś indziej . Naprawdę jezioro to 1/4 z tego co jest tu cudowne i piękne . Bardzo bym chciała poznać tego pana Włodzimierza , na pewno to miły człowiek . A co ważne widział Siecino z dawnych lat . Odpowiedz Link Zgłoś