mamoniowa303 03.06.13, 13:39 Floating cemetery ?:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Gosc Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: 195.124.114.* 03.06.13, 13:49 tam beda tylko popiolki czy moze mamy sie liczyc z plywajacymi cialami ? mysle ze gdyby pare zwlok wyplynelo na szerokie aleje to moze God Gospod porazilby ta ciamajde z Urzedu piorunem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kerd Czy dają gwarancje ? IP: 91.200.79.* 03.06.13, 17:20 Czy ktoś wie czy na te murowane groby dają gwarancje i na ile lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
ok-cham Re: Czy dają gwarancje ? 03.06.13, 17:36 Tak, dają. Równie wiarygodną, jak zapewnienia rzecznika ZUK, czyli na wodzie pisaną. Odpowiedz Link Zgłoś
ok-cham Tak zrodzi się nowa tradycja... 03.06.13, 14:03 ...popływek zamiast pochówku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: *.nitka.net.pl 03.06.13, 14:30 — Ale kiedy wcale nie działa! Wcale nie działa! Nie odwadnia mi! Nie mogę przejść więcej jak dwa kroki, a i to mnie przemacza. Boże, ratuj, jak to działa, kiedy nie działa? Naiwnym tym wyznaniem aż zakrztusił się rzecznik ZUK. — Ciszej, na Boga! — syknął. — Kurierowi stawiam pałkę. Kurier zgubić mnie chce! Kurier chyba nie zdaje sobie sprawy, co napisał? KURIER: Ale ja nie mogę zrozumieć! Nie mogę zrozumieć, jak działa, jeśli nie działa. RZECZNIK ZUK: Jak to nie działa, jeśli tysiąc razy tłumaczyłem Kurierowi, że działa. Kurier: A mnie nie działa. RZECZNIK ZUK: To prywatna sprawa Kuriera. Jak widać, Kurier nie jest inteligentny. Innym działa. Odpowiedz Link Zgłoś
zly_podatnik Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw 03.06.13, 15:18 W kurierze prawdopodobnie wymagana jest aktualizacja softu, gdyż jego,obecna wersja nie obsługuje funkcjonalności odwodnienia. Po aktualizacji Kurier powinien jeszcze raz przeprowadzić wizję lokalną i zakomunikować brak zalania poprzez nie ustawienie flagi "Mokry_but", która to w najnowszym oprogramowaniu domyślnie jest ustawiana na "0" i nie przewidziano modyfikacji tego ustawienia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
evergreen111 Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odwod... 03.06.13, 15:07 A prokuratorzy piją spokojnie kawę, czekając na kolejną pensyjkę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Zbiorowa halucynacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.13, 15:15 Obywatele osady Ciecin! Udajcie się wszyscy do lekarzy specjalistów bo macie omamy wzrokowe! Widzicie jakieś zalane na metr ulice, podtopione cmentarze, gdy odpowiedni merytorycznie rzecznicy prasowi spółek miejskich tłumaczą: wszystko jest w jak najlepszym porządku! kanalizacja działa prawidłowo, ulica jest zbudowana zgodnie z projektem, dodatkowe odwodnienie cmentarza za kilka milionów spełnia swoje zadanie. To wam coś ze wzrokiem szwankuje, cieciniacy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAN Re: Zbiorowa halucynacja IP: *.globalconnect.pl 03.06.13, 15:19 Gość portalu: mieszkaniec napisał(a): > Obywatele osady Ciecin! Udajcie się wszyscy do lekarzy specjalistów bo macie om > amy wzrokowe! > Widzicie jakieś zalane na metr ulice, podtopione cmentarze, gdy odpowiedni mer > ytorycznie rzecznicy prasowi spółek miejskich tłumaczą: > wszystko jest w jak najlepszym porządku! kanalizacja działa prawidłowo, ulica j > est zbudowana zgodnie z projektem, dodatkowe odwodnienie cmentarza za kilka mil > ionów spełnia swoje zadanie. > To wam coś ze wzrokiem szwankuje, cieciniacy! no ja też mam jakieś omamy skoro wszystko działa a ja mam wrażenie że nie działa ;).... ktoś wie kto był pierwszym właścicielem ziemi na której powstał cmentarz???? Odpowiedz Link Zgłoś
zly_podatnik Re: Zbiorowa halucynacja 03.06.13, 15:21 W tej sytuacji widze tylko jedno możliwe rozwiązanie - przekazać cały teren ile się tylko da biskupowi ojcu dobrodziejowi pod hodowlę kaczek sakralnych. Kaczka jak wiadomo jest świetnym zwierzęciem dającym miarodajny pomiar głębokości wody - zawsze moczy tylko nóżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: any Re: Zbiorowa halucynacja IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 21:16 kaczka jest ptakiem wodnym i może być pieczona dla sukienkowych w piątek w który obowiązuje post i nie wolno jeść mięsa bo to grzech Odpowiedz Link Zgłoś
marek12345-6 Re: Zbiorowa halucynacja 03.06.13, 15:43 a jeśli nawet na powierzchni nie ma wody to ciekaw jestem co się dzieje parę centymetrów pod ziemią.... Będzie się im chyba jeszcze zapadał grunt Odpowiedz Link Zgłoś
skandynawek Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odwod... 03.06.13, 15:21 Ludzie czepiacie sie. Dawno temu rada miasta, pod naciskiem prezydenta, ustalila haslo: Floating garden 2050. Teraz powoli trzeba wdrazac to w zycie. Na poczatek, floating Struga, potem floating cmentarz, potem floating reszta miasta i tym sposobem w 2050 roku bedziemy mieli zatopiony Szczecin, po ktorym moje wnuki poplywaja sobie lodka. Odpowiedz Link Zgłoś
marek12345-6 Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odwod... 03.06.13, 15:42 taniej niż na Ku Słońcu? Zeby trumna nie pływała to trzeba conajmniej betowy zamówic z uszczelnieniami za 1950zł zeby to nie pływało w ziemi. Ciekaw jestem czy analizy zrobili wpływu tego cmenatarza na wody podziemne.... bo okaże się, że w okolicy będzie epidemia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: india szczeciński podziemny ganges? IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 16:12 www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/ekologiczna-tragedia-gangesu www.google.pl/search?q=%C5%9Bwi%C4%99ta+rzeka+ganges&client=opera&hs=JvW&channel=suggest&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=waOsUdrRHsGZtAav4oCADg&ved=0CDwQsAQ&biw=1441&bih=761#facrc=_&imgrc=aR12h_TpXkK0MM%3A%3BXy0-8I6se56V7M%3Bhttp%253A%252F%252Fshipbright.files.wordpress.com%252F2010%252F02%252Fganges-pollution.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fprzyjaznysrodowisku.blogspot.com%252F2012_01_01_archive.html%3B960%3B615 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: redaktor Ponownie przepraszam czytelników IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 16:15 Niestety w naszym powiatowym grajdołku dziennikarza nie stać na komfort nazwania po imieniu: KŁAMANIEM W ŻYWE OCZY tego, co robi urzędnik opłacany za pieniądze podatników. Stąd musicie czytać te bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość A pan rzecznik to ma ludzi za idiotów czy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.13, 18:20 po prostu mówi to co mu kazali przełożeni bo się boi stracić posadę? Wszyscy widzą że ten cmentarz wygląda jak ryż w Wietnamie i żaden dodatkowy drenaż nic nie dał, nie trzeba być fachowcem hydrologiem czy inżynierem żeby stwierdzić ze to miejsce nie jest przygotowane na grzebanie zmarłych, ale pan rzecznik widocznie zna jakąś inną fizykę albo nie powiedział ze to będzie nekropolia do pochówków morskich. Jeszcze jedna sprawa - czy ktoś personalnie odpowiedział za niedokończoną budowę domu przedpogrzebowego na tym cmentarzu? Wydali na to kilka milionów z pieniędzy podatników a teraz toto grozi katastrofą budowlaną, a koszt rozbiórki to podobno 1 mln! Czy możnabezkarnie zmarnotrawić miliony pieniędzy szczecinian i nie ponieść konsekwencji? Jeśli ktoś je poniósł to proszę o personalia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ignac Re: A pan rzecznik to ma ludzi za idiotów czy IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 21:29 A co mam mówić? Że znów jego szef umoczył? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123456789 Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: 204.93.60.* 03.06.13, 20:24 www.jerzybielec.blogspot.com/2013/06/sownik-szczecinskiego-slangu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Nowa akcja promocyjna! IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 03.06.13, 20:54 Dla stalych klientow duze znizki, nie trzeba miec ani karty plywackiej ani patentu wodniaka by byc pochowanym (czy tez moze jak proponuje ok-cham) poplywanym na Bronowickiej. Piotrze udalo ci sie - powoli zaczynam rozumiec koncepcje plywajacych ogrodow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gutek I Ala Sumisławski, Kus i wszystko jasne IP: *.dynamic.chello.pl 03.06.13, 22:09 1.Ja nie rozumiem jednej rzeczy. Otwierany jest cmentarz bodajże w środę czy kiedy tam. Impreza odbywa się obok głównego krzyża na nowym cmentarzu. Obok prawie na wszystkich zdjęciach widać rośnie brzoza przegięta jak pałąk. Panie Sumisławski! Tak sadzi się drzewka? To nie można było chociaż jednej reprezentacyjnej brzozy wyprostować montując paliki drewniane i stosując wiązanie? Pan sądzi, że drzewko samo się wyprostuje? Dlaczego jak widzę na zdjęciach drzewka nie są umocowane a mają wysokość kilku metrów? To na tym polega sztuka sadzenia drzew? 2.Rzecznik prasowy dzisiaj podaje bodajże do Głosu Szcz., że palma "odbrązawia się ". Litości...nie róbmy z ludzi ...... Poczekajmy jeszcze trochę a palma zacznie zrzucać liście itd. Ja nie wiem jak przekazywanie takich informacji jest akceptowalne. Po prostu żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łopatka Re: Sumisławski, Kus i wszystko jasne IP: *.dynamic.chello.pl 04.06.13, 01:15 A może tak wbić szpadel w tę glinę i zobaczyć jak szybko 30 centymetrowa dziura zamieni się w mini-studnię? Odpowiedz Link Zgłoś
questguest A gdzie Sanepid? 04.06.13, 16:50 Czy przez ostatnie dwa lata Sanepid zrobił odpowiednie badania? Chociażby najprostszy eksperyment z substancją aktywną (radioaktywną , chemiczną lub biologiczną) umieszczoną w dowolnym miejscu tego cmentarza i sprawdził jak po tylu zalaniach ślady tej substancji rozprzestrzeniają się po otoczeniu? Innymi słowy jaką mamy gwarancję że prochy dziadka nie zawędrują do sąsiadki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanepid Re: A gdzie Sanepid? IP: *.globalconnect.pl 04.06.13, 17:04 Sanepid został zamknięty za sprawę z gastronomikiem z Wałów, by teraz pójść na wielomiesięczne zwolnienie lekarskie, więc chyba już nie mają wolnych ludzi do inspekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. W kosciele IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 04.06.13, 21:57 krzyzem leza i kajaja sie przed biskupem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viola Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: *.bielskpodlaski.mm.pl 04.06.13, 17:43 W pierwszej trumnie po lewej płynie pan prezydent Krzystek. Na pewno wygra te regaty... Odpowiedz Link Zgłoś
hehenio Do każdej trumny trzy metry drenu... 04.06.13, 20:11 Do każdej trumny trzy metry drenu... I rządek po rządku do kolektora. Rezerwuar. Filtr. Pompa. I do lokalnego wodociągu, do podlewania. Damy radę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. a moze IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 04.06.13, 21:58 pochlaniacz chemiczny wilgoci? np lawendowy i trzy wklady gratis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pan na Arkonie W tym poyebanym miescie... IP: *.ias.bredband.telia.com 04.06.13, 20:40 zyc nie idzie(patrz statystyki samobojstw i emigracji) a takze umrzec trudno... Jest cos, czego wy, zbolszewizowane katopoyeby, nie spyrdolilibyscie do czego byscie sie nie dotkneli? Watpie... Ale, tak trzymajcie, az krolestwo niebieskie zobaczycie w pijackim widzie, albo jako majaki z glodu.. Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Jak nie kijem go, to pałką 04.06.13, 21:30 www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Cena-ostatniej-drogi "Jak władze Szczecina chcą „zachęcić” szczecinian do żegnania swych zmarłych bliskich na nowo otwartym cmentarzu przy ul. Bronowickiej? Podwyżką opłat za pochówki na pozostałych nekropoliach. Właśnie weszło w życie nowe zarządzenie prezydenta Szczecina w tej sprawie, a wraz z nim wzrosły ceny na Centralnym, w Dąbiu, Zdrojach, Płoni oraz Wielgowie: nawet o 960 zł... - Cmentarz Zachodni jest najtańszą szczecińską nekropolią, jednocześnie najbardziej nowoczesną - nowy cennik tłumaczy Andrzej Kus, rzecznik ZUK. - Te ceny nie będą miały przełożenia na koszt pochówków - wylicza przedstawiciel zakładu pogrzebowego. - Pogrzeby na Bronowickiej będą droższe. Bo trzeba będzie dopłacać za karawan krążący po mieście z kaplicy Cmentarza Centralnego na Cmentarz Zachodni. Za przedłużenie ceremonii pogrzebowej o przynajmniej 45-minutową mszę w kościele parafialnym, czyli w sumie do 2,5 godziny. Za dodatkowy czas przygotowania mogiły z 3 godzin na normalnym cmentarzu do 1 dniówki dwóch grabarzy na terenie przy Bronowickiej. I jeszcze po 100 złotych rodzina będzie musiała dopłacać za wskazanie miejsca pochówku. - Dlatego nie mamy oferty na Bronowicką - słyszymy m.in. w Uskomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plywak cemntarny Re: Jak nie kijem go, to pałką IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 22:30 Ja nie wiem skąd taka duma u rzecznika ZUK Kusa, który z zachwytem reklamuje cmentarz bronowicka jako najtańszy. No i co z tego, że najtańszy? Najtańszy w czym? W cenie pochówku czy w kosztach inwestycji? To ja rozumiem, że jak zawali się robotę, to potem cenę można obniżyć i niby wszystko jest ok? Taka logika. To takie dobruchanie mieszkańców, nie narzekajcie głośno w końcu na Bronowickiej jest czy tam będzie najtaniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kretyn-redaktor Porównajcie ostatni akapit artykułu i Kurier IP: *.dynamic.chello.pl 05.06.13, 23:11 www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Cena-ostatniej-drogi Zdziwicie się, jak wygląda rzeczywistość wg dziennikarzy GW i Kuriera. Jak ku... można tak manipulować czytelnikami? Odpowiedz Link Zgłoś
marysia.3.3 Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odwod... 06.06.13, 15:23 www.24kurier.pl/Aktualnosci/Szczecin/Wielki-klopot-z-Bronowicka--Zaciskanie-piesci "widocznie stać Szczecin na dalsze wyrzucanie pieniędzy w błoto. Bo przecież nikt nie powie: „Przepraszam. To była pomyłka. W tym miejscu cmentarz nie powinien powstać. Mogliśmy wybrać inną działkę na ten cel, choćby piaszczystą ziemię na wylocie z miasta w kierunku Wołczkowa". Kto się przyzna do afery na dwadzieścia parę milionów?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oj Gucio Gucio Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: *.dynamic.chello.pl 06.06.13, 16:40 Lokalizacja zbyt szczęśliwa nie była to fakt. Ale odwodnienie zrobiono za 2 mln. złotych - odebrał je ZUK reprezentowany przez Sumisławskiego. Ktoś chyba odebrał też zieleń na tym cmentarzu. I co? Drzewek nie dało się porządnie posadzić? Nie na takich gruntach sadzi się drzewka. Panie Prezydencie - jak długo będzie Pan czekał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mołek Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: *.dynamic.chello.pl 07.06.13, 22:10 Deszcze nie pada kilka dni to pewnie ZUK triumfuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwiatuszek Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: *.dynamic.chello.pl 08.06.13, 23:36 A te przerdzewiałe pręty metalowe przy kamieniach to co to za wynalazek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rambo Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 10:58 Pręty zbrojeniowe niedokończonej kaplicy grzebalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Susza Re: Cmentarz przy Bronowickiej znów zalany. - Odw IP: *.dynamic.chello.pl 10.06.13, 22:37 No nie pada już kilka dni to chyba można kogoś tam już pochować. Zaczęły się tam pochówki w końcu czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś