Dodaj do ulubionych

Brawo Solidarnosc zachodniopomorska w was jedyna

13.01.14, 17:23
nadzieja realnie myslacych obywateli Szczecina oraz naszego zdegradowanego regionu.Słusznie protestyjecie i żadacie zajecia sie przez władze centralne pod wodza premiera istniejacych od dawna nierozwiazanych problemow degradacji naszego moasta i regionu.
Obserwuj wątek
    • Gość: zawiedziony myślałem , że ich juz nie ma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.14, 17:51
      protestyjecie od tyjecie, na czyim chlebie tyją, kto im teraz płaci?
      • Gość: . Re: myślałem , że ich juz nie ma IP: *.globalconnect.pl 19.01.14, 13:13
        Dostali tylko ochłapy z rozkradanego majątku narodowego. Nic dziwnego, żeteraz mają do wszystkich pretensję.
        • adams96 Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni ludzie 19.01.14, 17:28
          protesatują.Rowniez jedynie słuszna partia PO bardzo nie lubi zwiazku zawodowego Solidarnosc ,poniewaz tych durniow wyniosła do władzy i dlatego teraz ją zwalczają.Moze rozni młokosy z PO nie uczyli sie w szkole ze to własnie SOLIDARENIOSC WYWALCZYŁA NASZA WOLNOSC .Teraz juz im przeszkadza bo w protestach jako zwiazek zawodowy upomina sie o godne zycie nisko płatnych pracownikow ktorzy jak niewolnicy pracujac w obcych koncernach bo są wykorzystywani na umowach śmieciowych i umowach o dzieło.
          W panstwie żłe rzadzonym przez premiera Tuska obecnie Solidarnoisc jest w stanie dokonac zasadniczych zmian w naszym panstwie podobnie jak to miało miejsce za KOMUNY.
          • zed.1 Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud 20.01.14, 10:23
            Mogą nie pracować jak im płaca nie pasuje.
            Niech ci w końcu przyjdzie do tego pustego łba, że to nie solidarność tworzy miejsca pracy. Solidarność te miejsca blokuje.
            • Gość: Vlad.H. Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 20.01.14, 19:50
              zed nie opowiadaj pie... wspolczynnik ubostwa rosnie...
              • zed.1 Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud 21.01.14, 16:37
                Co ma wspólnego?
                • Gość: Vlad.H. Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 21.01.14, 20:42
                  kompletnie nic poza faktem bycia obiektywnym obrazem tego ze bieda ma sie w Polsce dobrze i to mimo tego ze PO rzadzi nieprzerwanie od 6 lat majac do dyspozycji srodki finasowe jakich nie mial zaden rzad przed PO (a i nie mowi sie ze te srodki z ktorych wiekszosc zmarnowano trzeba bedzie splacac bo na ich wykorzystanie zaciagnelismy ogromne kredyty).
                  Tak wiec nie ma to nic do rzeczy... wazne ze mamy Pendolino w wersji wykastrowanej... bedzie mozna szybciej na narty do Zakopanego dojechac z Warszawy albo nad morze i polansowac sie w Sopocie... Szkoda ze placic za to beda np mieszkancy Zachodniopomorskiego ktorzy beda spedzac w podrzednych pociagach po kilkanascie godzin i wiecej...
                  • zed.1 Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud 27.01.14, 00:59
                    fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1471079_10152121468875864_1817844920_n.jpg liczby mowia co innego.
                    • Gość: Vlad.H. Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 27.01.14, 07:57
                      Nie wklejaj mi czegos czego nie rozumiesz by uprawiac propagande - wskaznik ubostwa i rozwarstwienie spoleczne sie poglebiaja - na wzroscie ktorym sie tak chwalisz zyskuja nielcizni, ci ktorzy i tak juz od dawna nie narzekaja na biede, reszta bedzie miala z tego tyle ze bedzie splacac zaciagniete kredyty ktore byly niezbedne by wykorzystac fundusze z EU...

www.stat.gov.pl/gus/5840_8292_PLK_HTML.htm
                      btw
                      nie mam dostepu do fb i nastepnym razem zwyczajnie nie bede nawet kombinowal by zobaczyc link
                      • Gość: Obrońcy robotników Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.range86-134.btcentralplus.com 29.01.14, 22:37
                        Jak widać bardzo ŻARLiwie protestują. Szkoda tylko, że zdjęć z bankietu nie pokażą:

Walczący o robotnika (przy szwedzkim stole)
                        • Gość: gość Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.14, 10:44
                          Tiaaa zdjęcia z bankietów S-ki.. :))) dobre dobre.. oni ta bronią biednych jak Breżniew walczył o pokój...
                          Uprawiają politykę i mają poważne cele polityczne oraz obronę WŁASNYCH interesów na uwadze, a nie jakiś tam biednych, co im tylko mogą przeszkadzać...
                          To inny rodzaj urzędników mających głównie na uwadze utrzymanie własnego stołka a nie zajmowanie się interesami społecznymi. Bycie urzędnikiem, tfu - działaczem S, to po prostu sposób na życie...
                          • Gość: Vlad.H. Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 30.01.14, 20:11
                            nie zebym byl upierdliwy ale dzialaczy Solidarnosci utrzymuja czlonkowie zwiazku ze swoich skladek
                            • Gość: gość Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.14, 21:21
                              no i to dobrze utrzymują.. i tak trzymać!
                      • zed.1 Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud 31.01.14, 23:06
                        Czyli nie zobaczyłeś linku a skomentowałeś? Zabawne. Ja nie czytam PDF więc ignoruje twój link.

Co z tego, że jest ubóstwo. Zawsze jest jakaś grupa na dole a rozwarstwienie jest coraz większe w każdym państwie co nie znaczy, że całe państwo jest w biedzie.
                        • Gość: Vlad.H. Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 01.02.14, 11:06
                          "nastepnym razem zwyczajnie nie bede nawet kombinowal by zobaczyc link "

spoko zed - w polemice z toba nie licze na jej jakosc merytoryczna takze bez rozczarowania z mojej strony...

> Co z tego, że jest ubóstwo.

Ano nic, jest i bedzie, tylko ze jak cie ktos zabije dla 10zl to niech rodzina nie ma o todo nikogo pretensji...

PS

FYI - facebook wymaga posiadania konta by zoabczyc wiekszosc materialow ktore publikuje sie na fb - ja takiego konta nie posiadam - jesli publikujesz jakies dokumenty do ktorych jest ograniczony dostep to zwalniasz mnie z obowiazku zapoznawania sie z nimi - pdf jest otwarym formatem wymiany danych ustandaryzowanym w skali swiata (ISO 32000-1:2008) - sa dostepne tez otwarto zrodlowe przegladarki pdf (np bardzo dobra polska SumatraPDF ktorej sam uzywam).
                          • Gość: gość Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.14, 11:55
                            niestety taką postawę wobec ubóstwa ma większość ludzi, która go nie doświadcza.. przede wszystkim politycy wszystkich opcji, i jest to wyraz tego jakie mamy społeczeństwo. Ten rodzaj struktury społeczno-ekonomicznej, który stworzono w Polsce sprzyja tylko postawom egoistycznym i braku empatii.
                            I ta jak pisze Vlad, dla 10 złotych biedny desperat może kogoś zabić... ponieważ politycy, którzy prezentują przerażająco niski poziom etyki i w ogóle poziom intelektualny by ogarniać takie zjawiska jak bieda i nie rozumieją tragicznych skutków biedy, to agresja społeczna będzie tylko wzrastać, a za tym postawy skrajne i przemoc.. przemoc pojedynczych obywateli i przemoc państwa, które siłą będzie próbowało uspokoić biednych..

Dla biednych państwo polskie przygotowało niebywały wręcz system represji... i wiem o czym mówię, bo pracowałem w środowisku dotkniętym biedą i tzw. 'patologią' i napatrzyłem się na wielkie ludzkie tragedie. Jedyna odpowiedź jakie ma Polska dla swoich biedaków to są represje...
                            A jednak ktoś na tym zarabia.. istnieją różne unijne fundusze celowe do likwidacji biedy i bezrobocia.. na tym zarabiają tylko urzędnicy i ich znajomi, którzy przy tych funduszach pracują... tak więc Polska karmi urzedników od biedy, a biednych goni jak psy i represjonuje... czy to jest normalne państwo???
                            • Gość: H Spencer Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.ias.bredband.telia.com 01.02.14, 18:58
                              czy to jest normalne państwo???
                              -------------------------------------
                              Nie, to postkomunistyczne państwo narodu polskiego, zarządzane przez "Palestyńczyków"
                              Zresztą, 95% dzisiejszych Polaków jest potomkami pańszczyźnianych chłopów, którzy nie mają prawa wiedzieć czym jest dobrobyt i bezpieczeństwo socjalne..
                              ...Którzy w ogóle nie wiedzą co to jest państwo i do czego służy...
                          • zed.1 Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud 04.02.14, 01:37
                            Stary ale czy to jest moja wina, że jesteś społecznie upośledzony i nie masz konta na Facebooku? W tych czasach to tak jakbyś nie miał telefonu, chociaż cholera cię wie, może też go nie masz, ale w tym miejscu wracamy do społecznego upośledzenia.

To, że mówisz o zabiciu za 10zl pakuje cię w najgorszą populistyczną kategorie popadania w skrajności. Zawsze możesz zginąć za bzdurę, obojętnie od poziomu biedy. Jak trafisz na debila to zatłucze cię za fajkę, nie dlatego, że go nie stać ale dlatego, że mu nie dałeś.
                            • Gość: Vlad.H. Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.14, 13:43
                              stary to nie moja wina ze nie czytasz warunkow umowy na ja jakich korzystasz z serwisu lub nie masz nic przeciwko temu ze ktos staje sie wlascicielem twojego zycia - co do ewentualnego uposledzenia spolecznego - ja juz wole byc uposledzony spolecznie przez fakt nie posiadania konta na fb niz takowe koto posiadac wylacznie w celu "rate my poo" ale rozumiem ze takowe ratingi strasznie rajcuja takich postepowcow jak ty

a co do faktu dostawania w morde - jak rozumiem jestes zwolennikiem pogladu ze ubostwo jest bytem absolutnie bez zwiazku z postepujacym zbandyceniem i ze ilosc aktow agresji maleje lub pozostaje na niezmienionym poziomie nawet kiedy indeks ubostwa rosnie - ciekawa koncepcja - moze zrob troche badan na ten temat i wykaz kompletny brak korelacji lub wprost przeciwnie pelna korelacje ale z rozchodzacym sie trendem w ktorym to wzrostowi ubostwa towarzyszy malejaca liczba aktow agresji.
                              • zed.1 Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud 12.02.14, 19:02
                                dam ci lepsza teorie bys mial cos do rozmyslan. moze wraz ze wzbogaceniem spoleczenstwa maleje potrzeba pracy a wolny kapital pozwla na wiekszy dostep do uzywek i daje pozywke dla wiekszej przestepczosci agresywnej. bo przeciez najbogatsze kraje wcale nie sa najbezpieczniejsze. nie tylko bieda jak widac wiaze sie z agresja.

poza tym jak zapewne jak ktos ma zero, jeden czy dwa zlote to roznic miedzy nim nie ma tak wielkich jak gdy ty masz tysiac a ja milion. w takim ujeciu zawsze bedziesz czul sie biedny i zawsze bedzie ktos majacy duzo wiecej i ty majacy duzo mniej niz inni.

a z tym rate my poo to tylko swiadczy, ze nie wiesz jak uzywac narzedzia i go traktujesz jako glupie.
                                • Gość: Vlad.H. Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 13.02.14, 19:30
                                  dziecko... ty mi nic nie dajesz, kazda warstwa nawet nedzarze maja swoje uzywki - kiedys w kacie desperacji byli tacy co odurzali sie proszkiem do prania rozkladajacym sie na rozgrzanej plycie... zadna teoria tylko pretensjonalna proba wygrania tej dyskusji...

bogate kraje o malym rozwarstwieniu spolecznym i niskim indeksie ubostwa sa bezpieczniejsze niz kraje w ktorym indeks ubostwa jest wysoki i/lub jest duze rozwarstwienie spoleczne...

nie bede sie z toba licytowal na to kto i ile ma bo to nie chodzi o milion czy o tysiac ale udzial w dobrobycie lub inaczej chodzi o to by ludzie partycypywali w podziale dobrobytu na w miare ludzkich i sprawiedliwych zasadach - to jeden z elementow budowania spoleczenstwa obywatelskiego - miliarderzy sa kosmpolityczni i zazwczaj neguja interes narodowy bo ich interesy zazwyczaj maja charakter ponadnarodowy, z kolei upodlona biedota zwyczajnie nie jest w stanie doswiadczac uczuc wyzszych i egzystuje rowniez w plaszczyznie emocjonalno-kulturalnej na bardzo niskim - prymitywnym poziomie.
                                  Dlatego indeks ubostwa jest bezposrednim wskaznikiem tego jak panstwo wywiazuje sie ze swoich podstawowych obowiazkow.
                                  W interesie bogatych jest zmniejszanie indeksu ubostwa bo w ten sposob kupuja bezpieczenstwo - juz prosciej nie da sie tego opisac.

jakie narzedzie, o czym ty mowisz? narzedzia to np octave, csound czy spice ale nie facebook zwlaszcza z jego umowa w ktorej facebook daje sobie prawo do korzystania z wszystkiego czego jestes tworca i wspoltworca - tak dla debilka - wrzucisz swoja fotke i facebook moze jej uzyc np w reklamie np spolecznej gdzie bedziesz robil za pedofila probujacego nawiazywac relacje z dziecmi...
                                  • zed.1 Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud 22.02.14, 12:10
                                    prawdziwy z ciebie marks i lenin. czekam tylko az zapronujesz by bogaci placili biednym by korzystali z szans. pomijasz fakt, ze szanse sa zblizone a wielu ludzi z natury ich nie wykorzysta i tak.

facebook to narzedzie. i google tez. cos co uzywasz do wykonania czynnosci jest narzedziem.
                                    poczytaj tez polityke google i innych. taki zapis tez tam jest. bez niego serwisy nie moglyby funkcjonowac ze wzgledu na wlasnosc danych (podobnie jak miasto nie moglo zbierac smieci jakich nie bylo wlascicielem) a to, ze sobie sam rozszerzasz na drastyczne przypadku uzycia to juz efekt twojej wlasnej paranoi.
          • Gość: burak adamsie chlopku piszesz sam do siebie ? IP: *.dynamic.chello.pl 20.01.14, 20:27
            .
            • adams96 Re: adamsie chlopku piszesz sam do siebie ?a ty to 20.01.14, 21:27
              Przepraszam ze mieszkam w Szczecinie a nie w Hamburgu - bo mnie bardziej interesuje stocznia,huta(zlkwidowana)nawozy fosforowe(zlikwidowane)POLMO (zlikwidowane)FAMABUD (zlikwidowany)włukna sztucznew Skolwinie(zlkwidowane) PPDIUR GRYF(zlikwidowany) Transocean (zlikwidowany) i tak dalej.Ja oraz moi koledzy z tych zakładow strajkowalismy w SZCZECINIE pod szyldem Solidarnosci i walczelismy z komuna o inna Polske i CO MAMY TERAZ ?
              TERAZ jakis chłopaczek gębe sobie wyciera nazwa związku zawodowego Solidarnosc za to ze upomina sie o biednych,bezrobotnych ludzi bo elita PLATFUSOW ZAPOMNIAŁ KTO IM DAŁ TĄ WOLNOSC I USADZIŁ ICH NA WYSOKOPŁATNYCH STOŁKACH W WARSZAWIE,SZCZECINIE,i innych miastach Polski. W podziece ta wredna dzieciarnia zlikwidowała stocznie iinne zakłady a moje dzieci i wnuki wysłala za chlebem zagranice bo w Polsce juz dla nich nie ma miejsca.
              • zed.1 Re: adamsie chlopku piszesz sam do siebie ?a ty t 21.01.14, 16:36
                Ty wrzucisz do jednego worka gospodarkę i twoje roszczeniowe życie i myślisz, że ma to działać tak by tobie dawać. Walczyliście zamiast rozwijać. Efekty macie. Czas byś wyciągnął wnioski na ile jest skuteczna ta wasza walka jak zawsze się kończy upadkiem firm.
              • Gość: mariner Re: adamsie chlopku piszesz sam do siebie ?a ty t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 15:33
                Na pewno mieszkasz w Szczecinie ? Gdzie na Skolwinie byla fabryka włÓkien sztucznych ?
                Fabryka nawozow ma sie niezle, nazywa sie Fosfan :)
                • Gość: Vlad.H. Re: adamsie chlopku piszesz sam do siebie ?a ty t IP: *.FTTH.ispfabriek.nl 27.01.14, 07:59
                  pewnie chodzilo mu o pl.wikipedia.org/wiki/Wiskord_S.A.

zaczynam myslec ze to kwestia wieku co mnie przeraza bo tez niedlugo bede w ich wieku...
          • Gość: franek Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.14, 23:07
            "admas96" jak zwykle opowiada bzdury. ta Solidarność nie ma nic wspólnego z tą pierwszą, prawdziwą Solidarnością która zrzeszała 10 mil. obywateli. przyszli nowi spryciarze zawłaszczyli nazwę i logo , powołują na tamte tradycje. byłem do czasu w Solidarności i znam z autopsji te dzieje. nie ma prawdziwej Solidarności, nie ma zakładów pracy są tylko działacze, gdyby ich opłacano z funduszy własnych związku chudo było by, niestety to z naszej kasy a tak być nie powinno!
            • adams96 Re: Platfusom bardzo sie nie podoba ze biedni lud 21.01.14, 13:46
              Jakis kiepski propagandzista PO stara sie udawadniać ze obecny ZWIAZEK ZWODOWY Solidarnosc to nie to co on by chcial aby stale chwalił nieudolnego premiera Tuska i jedynie słuszną partie PO.Dziwne bo nawet Bruksela juz zorientowała sie ze obecny rząd polski przesladuje związki zawodowe bo jest ich razemm Solidarnoscią trzy i wszystkie maja ten sam problem z nieudolnym rzadem premuera Tuska.Polacy juz dawno sie zorientowali ze jednak nasze zwiazki zawodowe słusznie nie chca rozmawiac z takim rządem ktory tylko obiecuje i nie słucha postulatow zwiazkowcow i naturalnie nic nie realizuje.Na terenie Szczecina pan wojewoda Zidorowicz wezwał policje bo zwiazkowcy z Solidarnosci domagali się powaznych rozmow z udziałem trzech ministrow aby wysłychali o postulatch zwiazkoowcow z naszego regionu. Tak sie rozmawia z ze zwiazkiowcami i społeczenstwem -tylko arogancja nawet wojewody w Szczecinie.Moze pan o nicku Gosc portalu franek wymysli inne argumenty na temat naszych zwiazkow zawodowych bo to co napisał są tylko ŚMIESZNE.
          • jeepwdyzlu adams nie kłam! 21.01.14, 15:04
            ze to własnie SOLIDARENIOSC WYWALCZYŁA NASZA WOLNOSC
            --------------
            pier do lisz
            gdyby nie Gorbaczow
            nic by nie było z naszej wolności
            i nie ty ją wywalczyłeś tylko KAŻDY Polak
            zapomniałeś kto popierał solidarność w 88?
            NIKT!

nie oszukuj się
            upadek zsrs spowodował zmiany
            jeep
            • Gość: franek nie warto polemizować IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.14, 17:12
              nie warto bo ich argumenty identyczne i idiotyczne jak ich idoli
              • adams96 nie warto polemizować a moze warto bo w innych 21.01.14, 19:36
                krajach Uni Europejskiej rządy szanują zwiazki zawodowe i nie śmią mowic ze lidererzy zwiazkowi duzo zarabiją.Powinni duzo zarabiac aby nie dac sie przekupic pracodawcom.
                Towarzyszowi chyba z SB lub komitetu PZPR przypominam ze tow.Chruszczow nie dał nam wolnosci tylko jednak sami sobie wywalczylismi po przez zwiazek Solidarnosc co przyznaja wszyscy historycy nawet z krajow zachodnich.Dlatego ja w tej materii nie kłamie co mozna łatwo sprawdzic ale Platfusy o tym tez zapomnieli?
                • jeepwdyzlu Re: nie warto polemizować a moze warto bo w inny 21.01.14, 19:41
                  u nas zarabiają za mało
                  bo można ich kupić za wiadro kartofli
                  j.
                • anika31 Re: nie warto polemizować a moze warto bo w inny 22.01.14, 13:25
                  Sądzisz że związkowcy zarabiają za mało, to niech im członkowie zapłacą więcej. Niehc podniosą składki. I tak jest totalnym kuriozum żeby pracodawca płacił pensję liderom związkowym. Albo Państwo, jak myśłisz skoro stać Zwiazkowców na bieganiu po kraju ze pomnikiem to dlaczego ktos ma im za to płącić wiecej?
                  Płaci sie za prace równiez związkowcom, a jak sam zauważyłeś skutecznosc ich wyniosla w ostatnim okresie okrągłe zero.
                  Wiec Panowie liderzy zwiazkowu do pracy..!!!!!
                  • zbysio45 Re: nie warto polemizować a moze warto bo w inny 22.01.14, 15:29
                    Moze Pani anika31 poda adres gdzie mozemy jako bezroboeni zgłosic sie do pracy ? Chciałem usilnie uzyskac informacje kto zapłacil za pobyt ,wyzywienie i noclegi w Karpaczu za zjazd i wybory członkow PO z Dolnego Ślaska ? kTO SFINNSOWAŁ ZAKUPY GARNITUROW, CYGAR ,ALKOHOLU DLA prominientnych działaczy PO w ciagu ostarnich tylko 3lat ?
                    • Gość: pisio46 Re: nie warto polemizować a moze warto bo w inny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.14, 17:07
                      nie warto
                    • Gość: telegrafSA Re: nie warto polemizować a moze warto bo w inny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.14, 05:14
                      zbysio45 napisał:

> Moze Pani anika31 poda adres gdzie mozemy jako bezroboeni zgłosic sie do pra
                      > cy ?
                      Proszę bardzo : Spółka Srebrna, Gazeta Polska......
                • Gość: mariner Re: nie warto polemizować a moze warto bo w inny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.14, 15:40
                  Najbardziej szanowala Margaret Tatcher :) szczegolnie gornikow i dlatego z gornictwem maja w GB spokoj.
    • Gość: SromotnikBezwstydn Re: Brawo S... , Adams 96.... IP: *.static.espol.com.pl 22.01.14, 17:37
      Adamsie , "S" , gdy ze swoimi 10 milionami członków sparaliżowała PRL , to głosiła, że zbuduje "SOCJALIZM z LUDZKĄ TWARZĄ !"
      Tymczasem ,cała wierchuszka "S" z kaczorami , jako osobistymi doradcami Walesy , rozwaliła cała gospodarkę ( z morską włącznie) i zafundowała Narodowi DZIKI KAPITALIZM ; w którym :
      : "...ani prawa rządzą
      ani sprawiedliwość ma miejsce,ale wszystko
      złotem kupić trzeba.."
      jak przewidział przed wieelu laty poeta....
      • Gość: były związkowiec Re: Brawo S... , Adams 96.... IP: 80.50.132.* 23.01.14, 10:27
        Taki Jurek to ma klawe życie. kasuje co misięc kilka tysięcy zł, służbowa fura, garaż, telefon, dzcieom załatwił pracę, ale nie chce powiedzieć ile duszyczek liczy ten jego związek? Ilu płaci składki? Co to za związkowcy z warskiego, skoro stoczni już dawno nie ma?
      • adams96 Propagandzisci PO bardzo nie lubia Solidarnosci 23.01.14, 10:27
        Pomorza Zachodniego w Szczecinie ktora organizuje słuszne protesty zwiazkow zawodowych w tym miescie .Jak czytam pełne głupoty Wasze posty to tylko sie chcr mnie śmiac .PRAWDY NIE DA SIE ZAGADAC LUB UKRYĆ.
        Ponownie pisze ze SLOLIDARNOSC OBECNIE JEST JEDYNA DOBRZE ZORGANIZOWANA SIŁA ktora moze zmienic ten nieudolny rzad PO.Dotyczy to Pomorza Zachodniego jak rowniez całej Polski.
        • Gość: Cap koscielny Re: Re: Brawo S... , Adams 96.... IP: *.static.espol.com.pl 23.01.14, 10:52
          Adams , "S" już była u władzy z Mańkiem na czele (na tylnym siedzeniu), cały czas rządzą popłuczyny "S", typu 2 kaczorki , Buzek ,Gosiewski , Tomaszewski ,Bielecki ,Suchocka , Ziobro , Tusek , i cała czereda innych przedziwnych figur ...
          Tylko wzajemnie obrzucacie się błotem , na zasadzie :
          "Wójt Pana wini ,
          Pan- księdza a nam -Prostym,
          ze wsząd NĘDZA !!!"
          • adams96 Brawo S..;dziekuje Panu za to ze mianował mnie 23.01.14, 18:42
            moze premierem ktory w otoczeniu tak znamienitych osob rzadzil Polską .Niestety na moje szczescie do zadnego rzadu nie trafiłem i napewno nie trafie ,Jezeli Pan o nicku Gosc portalu Cap koscielny uwaza ze jestem z PIS-u to sie grubo myli bo jestem i byłem bezpartyjny.
            Moja wada jest ze umiem myslec i wyciągac wnioski a ze uwazam PO za partie bez żdanego sensownego programu dla Polski a jej rzady w ciagu prawie 7lat uwazam za KATASTROFE DLA NASZEGO MIASTA I KRAJU.Mam na to uzasadnienie w gospodarce ,zadłuzeniu kraju oraz naet w sprawach spolecznych ,Dziwi mnie fakt ze rzad pana Tuska nie dostrzega ze w Uni Europejskiej jest jedynym rządem ktory lekcewazy legane ZWIĄZKI ZAWODOWE łacznie z Solidarnoiscią .Podobno chwali sie ze kiedys nalezał do tego zasłuzonego dla Polski zwiazku zawodowego i własciwie dzieki niemu został nawet premierem?
            • Gość: Cap kościelny Re: Brawo S..,Adams 96.... IP: *.static.espol.com.pl 23.01.14, 18:55
              Adamsie, nie podniecaj się ,czytaj ze zrozumieniem , co mądrzy ludzie piszą iak starają się Ci wytłumaczyć ,że całe łajno jakie pozostało po S ,nadaje się tylko na śmietnik historii .Nic dobrego dla zwykłych ludzi już nie zrobią .Kupczą wszystkim.Napychają kieszenie sobie i swoim rodzinom. A te tzw. związki zawodowe , to mydlenie oczu i okradanie resztek klasy robotniczej.Cytuję Ci przedmówcę: Re: Brawo S... , Adams 96....
              Autor: Gość: SromotnikBezwstydn IP: *.static.espol.com.pl 22.01.14, 17:37
              Adamsie , "S" , gdy ze swoimi 10 milionami członków sparaliżowała PRL , to głosiła, że zbuduje "SOCJALIZM z LUDZKĄ TWARZĄ !"
              Tymczasem ,cała wierchuszka "S" z kaczorami , jako osobistymi doradcami Walesy , rozwaliła cała gospodarkę ( z morską włącznie) i zafundowała Narodowi DZIKI KAPITALIZM ; w którym :
              złotem kupić trzeba.."
              jak przewidział przed wieelu laty poeta....
            • jeepwdyzlu Re: Brawo S..;dziekuje Panu za to ze mianował mn 23.01.14, 18:55
              adams rząd zmienić może większość sejmowa
              i pewnie zmieni
              za 2 lata

a solidarność?
              związki zawodowe nie są od rządzenia
              tylko dbania o prawa pracownicze
              a z tym w Polsce kiepsko - choćby w hipermarketach
              solidarność dba o ludzi w dużych firmach ZLEWAJĄC młodych, studentów, miliony na działalnościach...
              pierdo lcie się stare dziady
              nikt was nie szanuje
              zwłaszcza w Szczecinie - gdzie Jurczyk wystarczająco się skompromitował, a jego przydupasy tylko myślą o kasie (vide przychodnia portowa)
              jeep
    • adams96 Re: Brawo Solidarnosc zachodniopomorska w was j 25.01.14, 22:23
      Całkowicie ośmieszyli sie dwaj internauci po moim poscie bo nie mają zadnych argumentow i powtarzaja śmieszne rzeczy na temat istniejacych w Polsce zwiazkow zawodowych ktore defakto sa przesladowane przez rzad Pana premiera Tuska.
      • Gość: ad rem Re: Brawo Solidarnosc ... i Adams ... IP: *.static.espol.com.pl 26.01.14, 13:54
        "Adamsie, nie podniecaj się ,czytaj ze zrozumieniem , co mądrzy ludzie piszą iak starają się Ci wytłumaczyć ,że całe łajno jakie pozostało po S ,nadaje się tylko na śmietnik historii .Nic dobrego dla zwykłych ludzi już nie zrobią .Kupczą wszystkim.Napychają kieszenie sobie i swoim rodzinom. A te tzw. związki zawodowe , to mydlenie oczu i okradanie resztek klasy robotniczej.Cytuję Ci przedmówcę: Re: Brawo S... , Adams 96....
        Autor: Gość: SromotnikBezwstydn IP: *.static.espol.com.pl 22.01.14, 17:37
        złotem kupić trzeba.."
        jak przewidział przed wieelu laty poeta...."
        • Gość: Mieszkaniec Re: Brawo Solidarnosc ... i Adams ... IP: *.dynamic.chello.pl 27.01.14, 07:39
          A nie przypadkiem to "s" rozwaliła ten kraj i jego gospodarkę, kogo jeszcze reprezentuje, czy nie samych " działaczy ?
          • Gość: też mieszkaniec Re: Brawo Solidarnosc ... i Adams ... IP: *.static.espol.com.pl 27.01.14, 12:41
            Co widać w Szczecinie !
            Co "s" zrobiła z kwitnącego miasta ludzi pracy?!
            • zbysio45 Re: Brawo Solidarnosc ... i Adams ... 27.01.14, 22:27
              Towarzysze z komitetow PZPR ,SB-cy,WSI i nni agenci Moskwy mozecie wypisywac swoje cenne uwagi dla dzieci i głupich lemingow z PO .Bo normalni ludzie wiedza ze dzieki głupocie politykow wiadomej opcji nie przeprowadzono po zwycistwie Solidarnosci DEKOMUNIZACJI ORAZ LUSTRACJI I WYSCIE PRZETRWALI I UWŁASZCZYLI SIE NA MAJATKU PANSTWOWYM oraz zaczeliscie robic wode z mozgu ze najlepiej było za PRL.Doszło do tego ze agent BOLEK doprowadził do upadku rzadu premiera Olszewskiego z poprciem Tuska,Pawlaka i ninych .Znowu komuna z SLD i Kwachem zaczeła rzadzic i nadal miesza w naszej polityce oraz gospodarce.Najgorzej na tym wyszli prosci ludzie i robotnicy bo powstalo teraz panstwo tylko dkla bogatych i złodzieji a reszta ma tylko pracowac za gosze i nic nie gadac.Pomaga im wtym kłamliwa i lizusowska prasa oraz telewizja.Zobaczymy jak długoludzie w Polsce wytrzymają bo SCENARIUSZ Z UKRAINY JEST WIELE MÓWIACY.
              • Gość: pisio46 Re: Brawo Solidarnosc ... i Adams ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 23:03
                adam96, zbysio tam ileś, estoński - zawsze na tą samą modłę w głupi lecz skuteczny sposób prowokują do polemiki. wiemy z kim mamy do czynienia, ignorujmy, szkoda, że zaśmiecaja forum
                • zbysio45 Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni w 30.01.14, 16:55
                  naszym kraju? Chyba Polacy JUZ MAJA DOSC AROGANCJI RZADU pana Tuska i dadza tego wyraz w głosowaniu w nadchodxzacych wyborach.
                  • Gość: gość Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.14, 21:19
                    przykład Ukrainy jest racej słaby.. Polska ma w doopie te całą Ukrainę i protesty.. słusznie czy nie, nie ma znaczenia wg mnie. Oczywiście lepiej żeby ludzi nie bili i nie mordowali, ale czy dla Ukrainy lepsza Rosja czy UE tego nie wiem...

Poza tym jak rozumiem jesteś szczerym przeciwnikiem UE, więc życzysz Ukraincom wejście do tego 'szatana'? dość przewrotne to jest..
                    Polska już jest w UE i nikt więc rządu z tego powodu obalać nie będzie.. a najwięksi przeciwnicy UE jak krk są największymi beneficjentami dotacji unijnych, które jakoś ich nie brzydzą :)))

Więc ten cały przykład Ukrainy jest od czapy.. poza tym chyba Ci się chce walczyć na ulicach z policją.. śmiał, możesz już zaatakować dzisiaj w nocy a nawet się zabarykadować :D
                    mi się nie chce.. nie lubie ulicznych walk.. napatrzyłem się na nie do woli i nawdychałem gazu... potrzebne to jak umarłemu kadzidło. Ale jak lubisz, to nie mam nic przeciwko, nie dyskutuje się z tym co inni lubią czy nie lubią :D
                    • zbysio45 Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni 30.01.14, 22:13
                      Dziwne wnioski wyciagnol internauta Gosc portalu z mojego pstu ,ktory miał na celu zwrocic aroganckiej władzy z PO ze zwiazki zawodowe to jest narod polski ciezko pracujacy i lekcewazyc go nie wolno.Odnosnie Ukrainy to zycze im jednak aby byli razem z nami w UNI bo Rosje oni tez dobrze poznali podobnie jak my.
                      • Gość: gość Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.14, 00:32
                        no ale przecież PiS i przykościelne gremia w Polsce, to tej Unii szczerze nienawidzą upatrując w niej zagrożenie dla cywilizacji.. więc chcesz Ukrainę w Unii? tego nie rozumiem... dżender etc. to wszystko płynie z Unii. Zabijanie nienarodzonych, eutanazja i in vitro.. to unijne dzieła szatana... czyż nie?!
                        Po co Ukraina ma być w takiej okrutnej Unii? by mieć kłopoty takie same jak my???

Poza tym jeśli tam na Majdanie rządzą ukraińscy nacjonaliści, którzy zwalczają Janukowycza bo prorosyjski ci on jest, a jednocześnie krzyczą, że Przemyśl ma być w granicach Ukrainy, do tego to są banderowcy nielubiani przez Kaczynskiego, polskich patriotów etc. to po cholerę nam taka Ukraina? może lepiej żeby Janukowycz z Putinem trzymali ich pod kontrolą???

A przeciętnych obywateli w Polsce Ukraina mało interesuje.. już to sprawdziłem. Raczej to pożywka dla mediów... i pokazując bijatyki w njusach od razu zwiększa się oglądalność i kasa dla tv...
                      • Gość: gość Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.14, 01:26
                        związki zawodowe są obecnie narzędziem do manipulacji politycznej i mają mocne polityczne cele.. przypomnę choćby AWS... to był rząd S-ki, nieprawdaż? a co Krzaklewski miał wspólnego z dobrem ludzi pracy? tych właśnie ciężko pracujących? Nic..

a Duda i cała reszta urzędników S? kogo reprezentuje? pracowników??? nie jestem taki pewny.. to się stała taka sama nomenklatura jak w partiach politycznych...
                        • Gość: Mieszkaniec Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.14, 11:46
                          Działacze mają "ciepłe i dobrze płatne stołki" ich rodziny zapewnione posadki, co więcej im potrzeba, kogo oni reprezentują ? Siebie ? Przykład "niezbędnego " marka jurka, mieszkanie kasa i o to on walczy by tego nie stracić !!!!!!!!!!!!!!!!!
                          • zbysio45 Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni 01.02.14, 16:44
                            Słusznie NIE WOLNO KRYTYKOWAC NIEUDOLNEGO ORAZ SZKODLIWEGO DLA POLSKI RZADU PANA PREMIERA TUSKA !!! jEZELI zwiazki zawodowe poddaja prawdziwej krytyce ten nieudolny rzad wraz z premierem to TRZEBA ZLIKWIDOWAC ZWIAZKI ZAWODOWE A LIDEROW OSKARZYC ZE ZA DUZO ZARABIĄJA zgodnie z obowiązujacymi przepisami.
                            • Gość: gość Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.14, 09:52
                              Naprawdę nie chcę bronić Tuska... szczególnie że KLD uważałem za wysoce szkodliwe dla kraju, a PO to już zupełna karykatura KLD...

Natomiast twierdzenie o rzekomej mądrości S i jej postulatach.. hmmm.. zastanówmy się. S miała swoje 5 minut rządząc Polską od 97 do 2001... po tych rządach to już nikt więcej S-ki nie chciał i woleli wybrać Millera, dobrego ministranta koscielnego, niż wracać do władzy S i jej szefów... Coż solidarność zrobiła dla robotników w okresie swoich rządów??? pokażcie mi choćby jedną rzecz wartą uwagi czy pochwały... to była żałosna kompromitacja, łącznie z lewymi interesami, debilnymi prywatyzacjami etc. jakie panowie z AWS-u sobie wówczas urządzili...
                              Czy coś się zmieniło od tamtego czasu w S? raczej nie, powiedziałbym, że się wręcz pogorszyło.. S-ka jeszcze bardziej sparszywiała. Nawet jeśli ma jakieś postulaty, to szczerze mówiąc takie obrzydzenie mnie bierze na tych bonzów w S-ce jak dawniej też mnie brało i ani razu się nie pomyliłem... to dość parchata organizacja, która żyje dzięki ludziom pracy.

Ale ma za to swoje własne aspiracje polityczne, niekoniecznie zgodne z interesem pracujących.. przypomnę tylko jak S-ka w stoczni poparła rząd Millera w 2001, dzięki czemu zamknięto pierwszy raz stocznię, nielegalnie i z naruszeniem prawa..... skutecznie zmanipulowano S-cią i robotnikami i co z tego mieli? No mogą sobie teraz poszukać pracy :)))

• adams96 Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni 01.02.14, 18:25
                            W Polsce mamy podwojną demokracje bo rzad chce aby zwiazki zawodowe tylko akceptowały szkodliwe dla ludzi pracy dezyzje rzadu Pana Tuska .Postulaty zwiazkow zawodowych nie sa w porozumieniu z nimi analizowane a tylko werbalnie odrzucane przez rzad. Nasz rzad Pana Tuska jako jedyny w Uni nie przyjmuje rzeczowej dyskusji ze zwiazkowcami a tylko stosuje jednostronny dyktat.
                            • anika31 Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni 04.02.14, 14:56
                              a ile zarabia zwiazkowiec? tak sie pytam poniwaz mam wrazenie ze akurta p. Duda i jego koledzy z trybuny to juz dawno nie pracowali.... garnitur wygladal na dobry , ifon tez nie najtanszy a ten mlodziak asystent to kto go oplaca?
                              • zbysio45 Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni 04.02.14, 17:08
                                Chyba Pani anika31 nie wie ze Pan Duda jako przewodniczacy zarzadu krajowego Solidarnosci jest opłacany wyłacznie ze składek członkowskich zwiazkowcow solidarnosci .Rowniez Pani nie wie ze w Polsce i nie tylko sa wyrazne przepisy prawne z czego opłaca sie pensje działaczy zwiazkow zawodowych .Rowniez informuje wszystkich propagandzistow PO ze w innych krajach Uni i nie tylko sa wyzsze płace liderow zwiazkowych i Nkt sie temu nie dziwi bo zrobiono to CELOWO ABY NIE MOZNA ICH BYŁO PRZEKUPIC PIENIEDZMY OD PRACODAWCOW.
                                • Gość: pisi46 Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.14, 00:11
                                  a tych lokalnych kacyków związkowych z upadłych firm kto opłaca?
                                • Gość: gość Re: Mam nadzieje ze przykład Ukrainy cos zmieni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.14, 01:23
                                  to wiadomo, że są oplacani ze skłądek członków związku.. tego chyba nikt nie podważa.. pytanie ile dostaje co miesiąc do ręki?
                                  I jeśli stać go na polityczne walki, to ciekawe czy do tego został powołany. pieniądze, realizacja swoich włąsnych celów politycznych etc. etc. to wszystko rozumiem, ale co to ma wspólnego ze związkiem zawodowym?
                                  Poza tym po co się tak znowu porównywać do tej brzydkiej Unii co nam Polskę psuje? Przecież to siedlisko dżender i aids.. nie kierujmy się tym co w Unii, bo nasz kraj jest czysty, no i nie przekupny :)
                                  PO-yeby są po-yebami i tyle, ale górka S-ści to ciekawe zjawisko.. tam zawsze tak było, od 80 roku.. pamiętam jak dzisiaj jak pieniądze się pojawiły w zarządzie regionu to przecież od razu palma odbiła wszystkim... nawet jak komuna coś chciała powiedzieć, to zaraz milkła bo wszyscy oskarzali komuchów o propagandę, ale jak robole dostali szmal do ręki, i to TAAAKI szmal, to od razu porobiły się z nich bosy związkowe.. ex-robotnik z nową gablotą i prywatnym kierowcą :)))

Oj to się musiało źle skończyć... a dzisiejsza S-ść? no tak Duda... z tego zrobiono tak naprawdę partię polityczną i to dość głupią.. czasami trafi im się taki trybun ludowy jak Duda a reszta to jak pokazały rządy AWS - marnej jakości styropian... i oby byli jak najdalej od rządów bo dopiero skończy się katastrofą jak już raz rządy S się skończyły..
                                  • Gość: gość Ile zarabia Duda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.14, 01:37
                                    Związek co miesiąc wypłaca mu pensję w wysokości prawie trzykrotnego przeciętnego miesięcznego wynagrodzenia w sektorze przedsiębiorstw. To ok. 11 tys zł. Do tego samochód z kierowcą do dyspozycji, dwa służbowe mieszkania - w Gdańsku i Warszawie, fundusz reprezentacyjny.

Duda jest też przewodniczącym rady nadzorczej spółki Dekom. To firma, której właścicielem jest NSZZ "Solidarność". Jak przyznaje w rozmowie z "Wprost" - wynagrodzenie z tego tytułu pobiera. Ile? Tego już zdradzić nie chce. Podobnie jak władze spółki. - Dekom sp. z o.o. jest podmiotem prywatnym, a nie spółką Skarbu Państwa i dane dotyczące wynagrodzenia rady nadzorczej, zarządu oraz pracowników są poufne - odpisała nam pracownica biura zarządu.

Do tego wynagrodzenie za zasiadanie w Komisji Trójstronnej, które reprezentujący "S" związkowcy otrzymują poza zwrotem kosztów. Jakie? Tego też Duda nie powie.

no to razem z niekontrolowalnym FR to może być nawet 3 dychy miesięcznie :) czyli rocznie ok 350 tys. ile trwa jego kadencja? teraz leci 4 rok Dudy.. to już ponad balona łyknął.. nic tylko zostać szefem S :))) i od razu jesteś milionerem...
                                    • Gość: gość Re: Ile zarabia Duda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.14, 12:21
                                      przy taki źródełku jakie ma Duda, też miał bym ciśnienie na szkło etc. coby mnie dalej wybrali na szefa S-ki... jeśli ktoś całe dorosłe życie robi karierę jako aparatczyk związkowy, to osiągając szczyt próbuje się na nim utrzymać jak najdłużej...

Wszyscy szefowie S-ki to ludzie ustawieni i bogaci.. podobnie jak polscy robotnicy :))) he he he he he...

No, ale niektórzy mają wiarę w S, wiarę nieskażoną brudem myślenia, jak to J. Słowacki mawiał o Polakach... więc z tą wiarą to można uwierzyć w świętość szefa S, a nawet nosić zdjęcia Dudy można sobie w klapie.. albo Krzaklewskiego, czy Śniadka... a nawet Jurczyka... w końcu kiedyś był wice-Wałęsą :))))
                                      • anika31 Re: Ile zarabia Duda? 05.02.14, 14:43
                                        A ile osób musi liczyć związek zawodowy aby pracodawca mial obowiazek oplacać etet związkowy?
                                        Nie zebym sie czepiala, rozumiem i popieram idee zwiazkow zawodowych dbajacych o pracownikwo. To jest calkiem dobra mysl, jedynie zastanawiam sie kogo tak naprawde reprezntuje obecnie S...
                                        Dziwilo mnie ze zwiazki zawodowe nie wyprowadzily stoczniowco na ulice przy ostatniej likwidacji ...ale to pewni eodprawy zalatwily sprawe...
                                        Mam tez wrazenie ze tak naprawde zwiazki finansowane sa ze spolek panstwowych - ... wzruszaj mnie demonstrujacy ludzie z KGHM ...
                                        to jasne i oczywiscte ze obowiazkiem zwiazkow jest walka o np obnizenie wieku emerytalnego, podniesieni placy minimalnej, nie wiem przedluzenia urlopow czy np chorobowego w wysokosci 100% a nie 80% ja jest obecnie...
                                        w firmach tez zwiazki maja co robic ...choc czesto mam wrazenie ze jest to sposob aby pracodawcy trudniej bylo kogos zwolnic...
                                        zwiazkowcy sami powinni dbać o swoj wizerunek eliminujac wszytstkich leniuchow, kunktatorow, karierowiczow, nierobow i pasożytow....tylko hmmm moze by za wielu nie zostalo?
                                        a ludzie jak placili takplaca ciekawe czy ci zwiazkowyc wiedza na co placą...
                                        a czyprzypadkiem S nie odstawla kilku nieruchomości, nie prowadzi dzilanosic gospodarczej...bo z samych skladek to sie chyba calego towarzystwa nie da utrzymac
                                        • Gość: gość Re: Ile zarabia Duda? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.14, 18:08
                                          W Polsce zarządzający czymkolwiek są miszczmi w wyciąganiu nieswojej kaski... czy S to robi? dla mnie to nie jest istotne..
                                          S nigdy nie lubilem.. bo od razu byl skok na kasę... na wiosnę 1981 to już było dla mnie ewidentne co sie dzieje w zarzadzie regionu.. a rzady S-sci w latach 1997-2001 tylko mnie utwierdzily w tym co widzialem, slyszalem wczesniej etc.
                                          Za rzady S placimy do dzisiaj.. mi to S do niczego nie jest potrzebne, ale jesli S dostaje cokolwiek ze spolek skarbu panstwa to zwykly skandal...
                                          no i jesli prowadza dzialalnosc gospodarcza.. to sorry - toż to jest karykatura i kabaret a nie zw. zawodowe..
                                          • adams96 Żenujace posty na temat zarobkow działaczy Solidar 07.02.14, 15:22
                                            Jak przeczytałem zenujace swoja głupota posty na temat zarobkow Przewodniczacego Dudy oraz innych działaczy tego zwiazku to zadałem sobie pytanie kto to pisze i w jakim celu ?Musza to byc sfrusyrowane komuchy z byłych Komitetow PZPR ktorych Solidarnosc pozbawiła władzy oraz kiepscy propagandzisci PO ktorzy nie majac innych merytorycznych argumentow dlaczego ten nieudolny rzad Pana Tuska chce aby Zwiazki zawodowe w Polsce jemu podlegały i tylko akceptowały jego błedne pciagniecia gospodarcze w sparawie umow smieciowych o prace i tak dalej.Odnosnie komuchow to spuszczam wode ale Platfusom Radze aby rozpoczeli kampanie wyborcza do Parlamentu Europejskiego od żadan likwidacji płac dla działaczy zwiazkowych i podporzadkowania zwiazkow zawodowych rzadowi danego panstwa.Nastepnie wybrani posłowie z listy PO i chyba Palikota wystapili na forum parlamentu i Komisji europejskiej aby wprowadzic ustawy ograniczajace płace liderow zwiazkowych i podporzadkowania ich premierom rzadow narodowych.Ciekaw jestem jakie odpowiedzi by uzyskali w UNI i Parlamencie Europejskim ?
                                            • Gość: gość Re: Żenujace posty na temat zarobkow działaczy So IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.14, 16:50
                                              Adamsie96, ze względu na młody wiek zapewne nie wiesz, że takich przywilejów finansowych to nawet przeobrzydliwi bonzowie partyjnie nie mieli :)))
                                              jak rozumiem musisz byc apartczykiem S skoro piszesz bogobojnie z dużej litery per Przewodniczący Duda :)
                                              No cóż, z j. polskim i zasadami pisowni coś u ciebie związkowy aparatczyku nie najlepiej.. a maturę ty już masz? czy wskoczyłeś z awansu po zawodufce do S-ki i na biurokratę za 10 tys. na łapę? może jeszcze po linii znajomości i koneksji?

Takie związki zawodowe, to wiesz gdzie mam?... brzydziły mnie komuchy z tymi swoimi obrzydliwymi tępymi i aroganckimi zachowaniami, przywilejami i chamstwem.. tak samo brzydzi mnie S-ka i jej aparat biurokratyczny i to od 81 roku jak zobaczyłem kolesi w akcji i w skoku na kasę, która się wtedy nagle pojawiła... i to nawet jeszcze bardziej brzydzi niż komuchy, bo komuchom to się nie dziwiłem, ale S-ce? z takimi hasłami i bogobojnością? to już nawet się nie dziwię, tylko zwykłe obrzydzenie człeka bierze jak na to patrzy... czyta i słyszy... i nie trzeba być komuchem, by czuć jakąś zazdrość (trzeba być niesłychanie tępym móiąc w takim kontekście w ogóle o jakiejś "zazdrości").. dla mnie S=kryptokumychy=PO=wszystko-co-najgorsze.. tak bardzo popieram PO, PiS, SLD i całą tę polityczną swołocz w Polsce... ale są palanty, które tego nie rozumieją.. każde słowa krytyki wobec S to od razu komuna, albo PO, albo hooy wi co.. radzę takim tępym palantom trochę się palnąć w coś czego i tak nie mają, czyli głowy, bo jak mawiał Słowacki są pozbawieni brudu myślenie.. a ja dodam - brudu samodzielnego myślenia...
                                            • Gość: gość Żenujaca przeszłość działaczy S... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.14, 18:26
                                              Piotr Duda - w stanie wojennym ochraniał budynek Radia i Telewizji w Warszawie jak przemawiali Jaruzelski i inni :) czyli gdzie był? Po stronie komuchów.. tak obecni działacze S obalali komunę bu ha ha ha ha ha ha ha ha haaa.............
                                              • Gość: gość Piotrek Duda opowiada pierdoły byłemu członkowi S IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.14, 18:43
                                                www.youtube.com/watch?v=T99-olKraws
                                                wszystko i na temat :))) były S-kowiec dobrze podsumował etatową S-kę... posłuchajcie :)
                                                • zbysio45 Re: Piotrek Duda opowiada pierdoły byłemu członko 08.02.14, 16:01
                                                  Moze zaproponujecie w Brukseli likwiadacje trzech central zwoiazkowych w Polsce ?bedzie taniej jak bedzie tylko jedna ale posłuszna tak jak było w PRL-u.
                                                  • Gość: gość Re: Piotrek Duda opowiada pierdoły byłemu członko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.14, 19:07
                                                    Prawda jest taka, że jak S prowadzili jeszcze ludzie z ideą i społęcznie to na manifestacjach pojawiało się po 200 tys. ludzi..
                                                    Teraz jak jest to S etatowa, to zebrali 100 osób pod Sejmem :))) wszystko i na temat. najważniejsze, że są kamery, reszta się nie liczy.. ani to że nie ma żadnego oddźwięku społęcznego, ani to, że S kierują ludzie używający związku jako trampoliny do kariery politycznej jak np. Krzaklewski czy Śniadek.. wszyscy byli prominentni przewodniczący S...
                                                    Ludzie to też widzą..
                                                  • zbysio45 Re: Piotrek Duda opowiada pierdoły byłemu członko 08.02.14, 20:41
                                                    Moze bardzo tajemniczy Pan o nicku Gosc gosc z PO zamiast wypisywac bzdury odpowie na pytanie dlaczego Pan premier Tusk nie chce rozmawiac ze zwiazkami zawodowymi i stale podnosi tematy zastepcze jak płace liderow zwiazkowych.Przeciez wszystkie zwiazkin zawodowe a jest ich TRZY CENTRALE ZAPROTESTOWAŁY ZA NIEPOWAZNE TRAKTOWANIE ZWIAZKOW ZAWODOWYCH PRZEZ PREMIERA TUSKA.
                                                  • Gość: pisio46 Re: Piotrek Duda opowiada pierdoły byłemu członko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.14, 22:37
                                                    gdzie się podział projekt nowej ustawy związkowej. to skandal by firmy opłacały nieraz bardzo liczne zastępy kadrowych związkowców, to skandal by ich biura tkwiły w przedsiębiorstwach.
                                                    do diabła niech funkcjonują za pieniądze składkowe swoich członków i na zewnątrz.
                                                    wreszcie nich Duda i ci wszyscy pojmą, że ten dzisiejszy związek zawodowy zwany Solidarność to zupełnie inny twór , ma więcej wspólnego z fabryką czekolady o nazwie Solidarność niż z 10 mil ruchem społecznym SOLIDARNOŚĆ.
                                                  • anika31 Jaki Związki takie traktowanie 10.02.14, 08:57
                                                    Odkąd S weszła w romans z PiS - stała sie niewiarygodna. Związki mogą mieć poglądy ale nie powinny popierać żadnej partii politycznej.
                                                    Wiec trudno się dziwić ze jej zdanie jest uznawane za głos opozycji politycznej a nie reprezentanta osób pracujących.
                                                  • Gość: gość Re: Jaki Związki takie traktowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.14, 11:18
                                                    Tak można powiedzieć, że S stała się przybudówką PiS-u i realizuje cele jednej partii, a ze związkami zawodowymi S łączy coraz mniej. Stąd też rozczarowanie wielu ex-członków S, którzy pamiętają zupełnie inny związek.
                                                    Po nieszczęsnych rządach AWS-olidarność najwyraźniej S nie wyciągnęła żadnej lekcji i ponownie brnie w politykę jak za czasów Krzaklewskiego później za przewodniczącego Śniadka, obecnie posła PiS (!) i teraz za rządów Dudy
                                                    Tak S stała się trampoliną dla jej szefów do kariery politycznej i partyjnej, będąc rzeczywiście przybudówką partyjną, tak jak kiedyś CRZZ za czasów PRL była przybudówką PZPR...
                                                  • adams96 Jacys niedouczeni propagandzisci PO chca zmienic 10.02.14, 13:47
                                                    trzy centrale zwiazkow w Polsce bo im sie nie podoba SOLIDARNOSC ?MOZE do swich pomysłow uzyskacie akcept w Uni Europejskiej.Przeciez TUSKOLAND nie jest panstwem demokratycznym i nawet w UNI o tym wiedza bo przyznali ze ZWIAZKI ZAWODOWE W POLSCE maja racje i zagrozili KARA ZA NIEPRZESTRZEGANIE DYREKTYW UNI w zakresie wielkiej ilosci UMOW ŚMIECIOWYCH .
                                                  • Gość: gość Jacys niedouczeni propagandzisci PZPR ściemniają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.14, 15:31
                                                    I nie na temat gadają tylko zajmują się PO-yebaną partią, a nie rzeczywistą sytuacją z etatowo-partyjno-polityczną S... PO-yebuf wielu ma w doopie eskomisa, ale zajadłość krypto-czerwonej hołoty, przesłania im oczy i tylko po-yebuf widzą wokół siebie...

Pewnie woleliby SS zamiast pojedynczej S i wprowadzenie rząduf tfardej renki kaczolandu :)

S ma coraz mniej wspólnego ze związkiem zawodowym.. to etatowe kacyki i szlag ich trafia jak się prawdę powie w oczy...

PZPR pasożytowało, po pis sld etc. pasożytuje no i S-ka również, jak wszyscy to wszyscy :)
                                                    Czyli TKM.. czyżby ktoś zapomniał co S-ka powiedziała w 1997??? to przypomnę, teraz qrwa my... i tak do dzisiaj myślą..

Nawet kaczor się od tego próbował odciąć acz nieudolnie, bo sam to stosował 8 lat pozniej..
                                                    pl.wikipedia.org/wiki/TKM
                                                  • adams96 Re: Jacys niedouczeni propagandzisci PZPR ściemni 13.02.14, 15:38
                                                    Ma racje Pan o nicku Gosc portalu bo wypisuja te same bzdury co wymyslił Jaruzeski,Rakowski,Kiszczak ze były dwie Solidarnosci jedna bardzo dobra przed stanem wojennym i druga bardzo ZŁA PO WPROWADZENIU STANU WOJENNEGO .
                                                    POWYZSZE BZDURY rowniez powiela obecnie Polikot z Rozenkiem od Urbana i dlatego głupstwa tez wypisuja PLATFUSY.
                                                  • Gość: gość Re: Jacys niedouczeni propagandzisci PZPR ściemni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.14, 16:59
                                                    nie istniajły dwie solidarności tylko 2 rzeczywistości... S od sierpnia 80 roku jako poważny ruch społęczny masowego sprzeciwu i frustracji z władzą której przestano się bać, oraz S po 89 która dorwała sie do władzy tworząc własny rząd w latach 1997-2001..

ta etatowa post S-ka nie ma nic wspólnego z tą poprzednią.. ani to masowy uch ani związek zawodowy sensu stricto.. jeśli to mówi Jaruzelski czy ktokolwiek inny to się zgadzamy... a pisduchy platfusom dalej zazdroszczą, że nie mogą sie oderwać od tematu poyebuf jak mowa o skundlonej politycznie S-ce?

słuchanie radia co ma ryja jest szkodliwe w nadmiarze.. lepiej oddać odbiornik wnuczkowi :)
                                                  • adams96 Re: Jacys niedouczeni propagandzisci PZPR ściemni 16.02.14, 18:44
                                                    Nie istniały uprzednio w PRL dwie Solidarnosci ale komuniustyczna władza musiała je wymyslec aby spacyfikowac grozny dla nich ruch społeczny i teraz tez obserwujemy tą samą metode .Dlatego propaganda Pana Tuska wmawia ze obecna Solidzarnosc to nie jest ta co uprzednio była .Wszystko sie zaczyyna od tego ze Zwiazek zawodowy Solidarnosc nie chciał sie podporzadlkowac nieudolnemu rzadowi Pana Tuska i wraz z innymi centralami Zwiazkowymi upomniał sie o respektowanie poistulatow zwiazkowych oraz REFERENDUM W SPRAWIE WIEKU EMERYTALNEGO.ROZPOCZETO nagonke na działaczy zwiazkowych i ich płace .Powyzsze trwa do chwili obecnej ale Solidszrnosc ma racje i musi zwyciezyc.
                                                  • Gość: gość Re: Jacys niedouczeni propagandzisci PZPR ściemni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.02.14, 21:58
                                                    Adamsie, jesteś za młody by amietać rok 1980 i jaka była to Solidarność na początku... Jeśli chcesz porównać to co było miedzy 1980-89 a tym co jest teraz w 2014 to niema co porównywać...
                                                    To żadna propaganda Tuska.. którego mam szczerze w doopie i jego PO.. tylko jaka było S po 89 to widać już było wyraźnie za czasów Krzaklewskiego o ile w ogóle wiesz kto to był :)
                                                    Tusk może mieć swoje powody do walki z S-ką bo biją się o to samo, czyli o 1 koryto :)

Tacy jak Śniadek już są przykorycie, tym razem z logo PiS, a Duda też nie w ciemnię bity i jak inni mogą to on też.. S w polityce skompromitowała się przez Wałęsę, Krzaklewskiego, Jurczyka i innych i nie ma wielkiego poparcia społecznego.. nawet nie ma co porównywać z S w której znalazło się 10 mln ludzi..

Tylko idiota może myśleć że ta S z 1980 roku to jest to samo co robi dzisiaj Duda i jego dwór związkowych baronów..
                                                  • zbysio45 Re: Jacys niedouczeni propagandzisci PZPR ściemni 19.02.14, 16:05
                                                    Szanowny Pan gosc portalu sie myli ze ja nie pamientam czasu powstania Solidarnosci -pamietam bo brałem udzial w jej powstawaniu .Rowniez pamietam okres gdy przewodniczacym był Krzaklewski .Szanowny Pan chyba wie co to było Obywatelski Komitet Wyborczy?
                                                    Rowniez powinien Pan pamietac rzecznika rzadu Pana Urbana i premiera Rakowskiego ktorzy wraz z Jaruzelskim uknuli powiedzenie ze sa dwie Soldarnosci jedna robotnicza a druga antysocjalistyczna pragnaca władzy .Teraz niektorzy propagandzisci sobie to przypomnieli dla własnych celow walki z Panem Dudą ,Sniadkiem ktorzy maja inne zdanie jak Pan Tusk i jego ekipa.Nie bede pisał o Panu Wałesie bo okazał sie niepowazny i mial cos za uszami z SB.
                                                  • Gość: gość Re: Jacys niedouczeni propagandzisci PZPR ściemni IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.14, 17:10
                                                    A ja wcale nie odpowiadałem panu zbysiowi45 :)
                                                    Tylko młokosowi asowi :)))

Co do Urbana i Rakowskiego... no trzeba mieć rzeczywiście pamięć by przypisywać obecne fakty dawnej propagandzie PRL-u...

Też pamiętam powstawanie Soidarności i jak szybko okazały się ułomne ludzkie dusze, szególnie tych co się znaleźli we władzach regionalnych i krajowych.. na poziomie krajowym co się działo tego nie wiem, ale w Szczecinie.. przecież tam od razu był skok na kasę.. choć solidaryzowałem się z robotnikami w 70 i 80... ale jak zobaczyłem co robi władza S w szczecinie to tylko mi się kojarzyło z Wyspiańskim i złotym rogiem.
                                                    Cóż do strajkó Ci ludzie się nadawali do władzy w S, kompletnie nie.. obecna etatowa władza S w niczym dla mnie nie różni się od PRL-wskich partyjnych związków zawodowych CRZZ, dokładnie to samo, nomenklatura, ciepłe posadki, jak trzeba to się poprostestuje etc. Krzaklewski i Śniadek byli tacy sami jak Duda...

Taka jest moja opinia i wielu innych byłych członków S... zresztą szmal nie przestał płynąć do S nawet w stanie wojennym i po nim... każdy przerzut do Polski materiałów to było 1000 S do kieszeni.. mieszkałem w punkcie przerzutowym blisko granicy a moi kolesie się tym zajmowali.. w tamtym czasie 1000 S to był majątek... to że nawet kogoś SB złapało nic nie oznaczało.. Opłacało się. Ludzkie dusze szybko się zmieniły z ideowych w liczenie forsy.

Zwkli ludzie nawet nie wiedzieli co się dzieje w tych strukturach podziemnej S...
                                                  • Gość: gość Borowczak z S o bonzach z S... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.14, 09:35
                                                    Jerzy Borowczak o przywódcach związków: ewakuują się do polityki?

- Wy­po­wie­dzi przy­wód­ców związ­ków za­wo­do­wych nie są związ­ko­we, ale po­li­tycz­ne. Oni teraz za­da­ją sobie py­ta­nie albo już sobie na nie od­po­wie­dzie­li: czy trze­ba się już ewa­ku­ować do po­li­ty­ki? - mówi o przy­wód­cach cen­tral związ­ko­wych Jerzy Bo­row­czak, poseł PO. Dodał także, iż "za strajk do­sta­je się dniów­kę i wy­ży­wie­nie, w sumie 150-200 zł".
                                                    ....
                                                    W opinii polityka Platformy Obywatelskiej i zarazem członka NSZZ "Solidarność" demonstracje, które na wrzesień zaplanowały trzy centrale związkowe, zgromadzić mogą 50-60 tys. osób.
                                                    Ale, dodaje Borowczak, mogą to być w dużej mierze emeryci i renciści. Dlaczego? - Za strajk dostaje się dniówkę i wyżywienie, w sumie 150-200 zł. Dla emerytów i rencistów liczy się każda stówka - wyjaśnia polityk PO, który wcześniej sam organizował strajki.

Bu ha ha ha ha haaa, ciekawe kto z was chodzi na te strajki.. 150-200 zeta to niezła kaska :)))

Co to ma wspólnego z S-ką z sierpnia 1980???
    • aysy.1 powinny być zachęty 25.02.14, 05:56
      uważam, że członkowie zarządu tej walecznej, zachodniopomorskiej solidarności powinni mieć przydzielone mieszkania komunalne , takie około 100 m2 , poza kolejnością.
      są niezbędni dla miasta i regionu.
      • Gość: gość Podziały na 2 S... czyli hipokryci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.14, 10:06
        Obrońcy Dudy, Śniadka, Krzaklewskiego krzyczą, że krytycy wymienionych mówią o 2 S, niby tak jak Urban i Jaruzel... no to trzeba mieć pamięć szczerze mówiąc..
        Ale Ci sami obrońcy obecnej S odmawiają wszystkiego tym, którzy mają inny pogląd na dzisiejszą S, szczególnie na byłych członków S i członków założycieli z 80 roku... Czyli sami wprowadzają podział na obecną 'prawdziwą' S i tych, którzy nie mają prawa sądzić inaczej, nawet jeśli identyfikują się z początkami S...
        To wy hipokryci sami wprowadzacie podział na 2 S, i niczym Janukowycz odmawiacie innym odmiennych poglądów na temat tego czym S ostatecznie się stało.. propagandową tubą prawicy bogojczyźnianej w swojej fasadzie na zewnątrz, a w rzeczywistości trampoliną polityczną dla etatowych aparatczyków.
        Hipokryzja to mało powiedziane, to zwykła bigoteria...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka