Gość: pepe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:58 Hańba wisi nad stanem kupieckim! Jak można występowac przeciw dokarmianiu Ptaka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kloni Re: Jurczyk podpadł kupcom IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 08:04 co ma ptak do tego. jak nie wyjdzie inwestycja to cały majątek ZWiK będzie banków a to dotknie wszystkich nie tylko kupczyków Odpowiedz Link Zgłoś
krokus5 Re: Jurczyk podpadł kupcom 06.09.04, 11:05 Trzeba było iść na referendum.Teraz nie płaczcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaki Re: Jurczyk podpadł kupcom IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 06.09.04, 20:31 kupcy byli a ty krokus5 BYŁEŚ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Sami sobie winni IP: *.82-134-53.bkkb.no 06.09.04, 19:21 Trzeba bylo glosowac za odwolaniem Jurczyka w referendum a nie teraz biadolic. Wlasnie kupcy mogli pomoc odsunac Jurczyka. Wystarczylo troche plakatow w witrynach itp. Tyle ludzi przewija sie przez targowiska ze akcja napewno zostalaby zauwazona. A tak maja za swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Sami sobie winni IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 06.09.04, 19:48 A kto ich wcześniej chciał sprzedać i zlikwidować ...? . Właśnie kupcy zmądrzeli i nie dają się wykorzystywać politycznie, głosują tak jak sami uważają a nie jak ktoś im każe, czasy komuny się skończyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Sami sobie winni IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.04, 20:13 Dość zaskakująca wypowiedź. Domyślam się, że chciałeś kupcu, kupców bronić? Tylko iż wyszło na to, że kupcy to jak kibole - "patrzą własnego nosa". Zmądrzeli nagle gdy sprawa zaczęła ich osobiście dotykać?? Wcześniej nie widzieli co Jurczyk wyprawia? Byli aż tak tępi? A może widzieli i wiedzieli, tylko nie reagowali, bo ich sprawy szersze, znajdujące się poza obrębem straganu nie interesowały. Gdyby referendum, czy wybory miały się odbyć jutro, jak myślisz jak by kupcy głosowali... i skąd taka zmiana? To nie Jurczyk się nagle zmienił, zmieniła się tylko i wyłącznie sytuacja kupców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: droga Beatko - Sami sobie winni IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 06.09.04, 20:23 droga Beatko dlaczego odbierasz kupcom prawo do głosowania tak jak chcą, do tej pory tylko jadna opcja polityczna (i to nie p. Jurczyka) tak naprawdę szczerze i normalnie z kupcami rozmawiała (nie podam jaka, bo nie o to chodzi) A kupcy są poprostu o KILKA WYBORÓW mądrzejsi i rozważniejsi. Sama pewnie wiesz, że polityka jest brudna i to co wydaje się być białe nie zawsze takie jest. Pozdrawiam serdecznie KUPIEC (o niezależnych poglądach, cokolwiek to znaczy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gargamel Re: Jurczyk podpadł kupcom IP: 82.160.33.* 06.09.04, 20:20 Dzieje głupoty polskiej a zarazem i szczecinskiej niestety nadal są pisane.Zresztą co tu dużo mówić; takiego Prezydenta macie jakiego wybraliscie i to nie jest złośliwość tylko fakt!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Jurczyk podpadł kupcom IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 06.09.04, 20:25 a skąd wiesz jak kupcy głosowali chyba nie śledziłeś zbyt dobrze ostatnich wyborów do R.M. Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Jurczyk podpadł kupcom 06.09.04, 21:15 szanowny panie kupiec kupcy to przyzwoici ludzie i ci majacy stragany na targowisku i ci mający eleganckie sklepy w centrum natomiast ludzie żyjacy z publicznych pieniędzy których między innymi kupcy utrzymują nie zrozumieją co to znaczy ryzykować własnym majątkiem oni niczym nie ryzykują najwyżej chorą wątrobą jeżeli są fachowcami lekarzami nauczycielami przyzwoitymi urzędnikami to naturalne jest że trzeba ich utrzymywać gorzej jeżeli są to łachudry z nadania partyjnego czy układowego czyli pasożyty tacy są najgorsi trzymam kciuki za was mam nadzieję że ten niedouczony Krawiec jako przedstawiciel klasy pasożytów dostanie po łapach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: Jurczyk podpadł kupcom IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 06.09.04, 22:50 student dzięki za poparcie widzę że wiesz w czym rzecz Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Jurczyk podpadł kupcom 07.09.04, 14:34 Kupiec kupca zrozumie. Czy to wazne, ze jeden handluje marchewka, a drugi oknami? Kwestia skali:) Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: Jurczyk podpadł kupcom 10.09.04, 07:11 no proszę ciężko tyram jako prawiegastronomik czyli kelner więc nie zauważyłem odkrywczej myśli pasożyta absztyfikanta powiem ci tak darmozjadzie którego kupiec musi utrzymywać mądry zrozumie kupca a głupi pasożyt zamiast zamknąć gębę w pełnym pokory ukłonie w stosunku do kupca to jeszcze podskakuje takiemu pasożytowi jak ty to strach byłoby powierzyć na jeden dzień stragan z marchewką bo zbankrutowałby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorientowany O co tyle krzyku!!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:28 Cała ta dyskusja jest mało sensowana, bo nie o to chodzi jakie tereny mają iść pod zastaw ale dlaczego mają iść. Któś szykuje mega przewał z tymi terenami, a wywnioskować to łatwo bo od kiedy to miasto wielkości Szczecina o dużej wiarygodności kredytowej musi brać kredyty pod zastaw hipoteczny - w końcu miasto to nie prywatna firma która znika z dnia na dzien. Pozostawiam do przemyślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
student1 Re: O co tyle krzyku!!? 06.09.04, 21:34 miasto do realizacji kontraktu przystąpiło 2 lata temu i dopiero dzisiaj dowiedziało się że konieczne będzie zabezpieczenie kredytu a może wiedziało wcześniej tylko z pewnych wzgledów nie chciało tego ujawniać do tego Ania Nowak i Czesny w radzie nadzorczej ZWiK gwarantują że grunty te na 100 proc zostaną przejęte przez bank Odpowiedz Link Zgłoś
pluya Re: O co tyle krzyku!!? 06.09.04, 22:18 Czyżby ten facet o wyglądzie Piszczyka z filmu "Zezowate szczęście" którego przed chwilą widziałam w kronice to był prezydent Szczecina? Przecież ten facet nie potrafił sklecić zdania. A może zamienić - tego młodego przystojniaczka na prezydenta a tego dziada do straganu? Miasto kwitłoby ale stragan by zbankrutował :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: westbam Re: Jurczyk podpadł kupcom IP: *.arkonskie.v.pl 07.09.04, 10:16 przez pana jurczyka przemawia niesamowite prostactwo,intelektualna jałowosc i najprostsza w swiecie zenada!!!!!!!!!!jak długo tym miastem bedzie rzadził ten pan-bedziemy wielką wsia!!!!!!!!!!LUDZI OBUDZCIE SIE DO CHOLERY!!!!!!!!!!!!! 1ile jeszcze trzeba zeby ludzie przestali w koncu martwic sie o własny portfel a zaczeli sie martwic sie o to miasto.Przypominam ze juz niedługo wszelcy krętacze nie bedą mieli wykręcić kasy bo juz najzwyczajniej nie będzie z czego!!!Może warto uwierzyc w koncu w to miasto i dać mu szanse????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrus Re: Jurczyk podpadł kupcom IP: *.devs.futuro.pl 07.09.04, 11:01 gadaj zdrów !!! oprucz gadania szczecinanie nic nie robią!! a krzyczą dopiero jak ich samych coś dotyczy! panowie i panie, matki i ojcoiwe, pracownicy i bezrobotni, pora zacząć patrzeć w przyszłość, a nie na teraźniejszość! bo co nam da ze zmieni sie prezydent za 2 lata, jak potrzeba około 10 lat aby te miasto zaczeło funkcjonować wmiare normalnie! czy to mozliwe? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pluya Re: Jurczyk podpadł kupcom 07.09.04, 11:47 Pracuję w instytucji związanej z miastem i będąc często w Urzędzie z obrzydzeniem obserwuję jak przedstawiciele różnych pseudoelit umizgują się do tego faceta który udaje prezydenta ale bierze za to pieniądze. Załatwiają swoje interesy słodząc mu: Panie Prezydencie, czy Pan Prezydent byłby uprzejmy, czy Pan Prezydent mógłby. Wszyscy zachowują pozory, udają że wierzą w to iz rozmawiają z człowiekiem który cokolwiek rozumie co się do niego mówi. A najobrzydliwsza jest P. Anna Nowak która cały czas powtarza: uzgodniłam to z P. Prezydentem, Pan Prezydent wyraził wolę, przedstawię sprawę Panu Prezydentowi. Jak można być tak fałszywym, czy faktycznie pieniądze przesłaniają tym ludziom wszystko? Dopóki tacy ludzie będą utwierdzać tego faceta w jego dobrym samopoczuciu, dopóty będzie w nim trwał. A zamierza startować nha drugą kadencję i przez takie świnie będziemy go mieli. Bo skąd ludzie spoza urzędu maja wiedzieć kim naprawdę jest ten człowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata do kupca IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.04, 18:47 >>droga Beatko dlaczego odbierasz kupcom prawo do głosowania tak jak chcą, Widzę żeś nowy na forum, bo inaczej byś wiedział, że nigdy nikomu praw do dowolnego głosowania nie odbierałam. Nie wiem też skąd taki wniosek wyciągnąłes ;-) Nie wiem jak kupcy głosowali i co myśleli o Jurczyku. Ja nie tykam prawa do głosowania, a wyłącznie tumiwisizmu pewnych osób. O której ty sam wspomniałeś: >>A kto ich wcześniej chciał sprzedać i zlikwidować ...? Jurczyk nagle zrobił się be, bo nagle kupcy poczuli się bezpośrednio zagrożeni. Tak zrozumiałam sens twoich słów. >>A kupcy są poprostu o KILKA WYBORÓW mądrzejsi i rozważniejsi. Dzięki Bogu, że zmądrzeli ;-). Lepiej póżno niz wcale. Pomyślec, jak to prezydent wpływa na rozwój szarych komórek u mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: do beatki IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 10.09.04, 01:21 "Nie wiem też skąd taki wniosek wyciągnąłes ;-) Nie wiem jak kupcy głosowali i co myśleli o Jurczyku." trochę dużo tych niewiadomych , jak na tak dobrze poinformowaną "Ja nie tykam prawa do głosowania, a wyłącznie tumiwisizmu pewnych osób." ...jeśli się nie mylę to na Referendum było ok. 10% mieszkańców (skąd wiesz , a może to byli TYLKO kupcy), bo w moim okręgu na listach nie widziałem podpisu żadnej Beatki ??? "Jurczyk nagle zrobił się be, bo nagle kupcy poczuli się bezpośrednio zagrożeni. Tak zrozumiałam sens twoich słów." ...przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, bo ja nic takiego nie powiedziałem, a może rozmawiałaś z jakimś kupcem , który Ci to powiedział??? Wydaje mi się, że opierasz swoją opinię na tytułach prasowych...(a to zasadnicza różnica) A co do mądrości to wyjaśniam: kupcy są o KILKA WYBORÓW mądrzejsi i rozważniejsi, w sensie nie nabierania się na populistyczne hasełka różnej maści tzw. polityków "Pomyślec, jak to prezydent wpływa na rozwój szarych komórek u mieszkańców." ...wszystkich mieszkańców, wszystkich , mam nadzieję że i twoich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: od beatki IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.09.04, 21:33 Zgryźliwy starasz się być, zamiast pomyśleć przed napisaniem ;-))))) Do własnej bramki strzelasz? >>>trochę dużo tych niewiadomych , jak na tak dobrze poinformowaną No, wybacz ale w myślach nie czytam. Zarzucasz mi że nie rozumiem twojego toku myślenia? To zamiast zarzutów moze wystarczyłoby wytłumaczyć? Ja się przyznaję, ze nie wiem jak kupcy głosowali i w związku z tym nic do nich nie miałam, dopiero po informacji w twoim poście zmieniłam zdanie, a ty wywracasz kota ogonem. Pomimo tego, że nawet zacytowałam twoją wypowiedz? >>>...jeśli się nie mylę to na Referendum było ok. 10% mieszkańców (skąd wiesz , a może to byli TYLKO kupcy), bo w moim okręgu na listach nie widziałem podpisu żadnej Beatki ??? Uszanuj powagę zawodu kupieckiego i nie pisz banialuk. - jeżeli nie jestem kupcem, to nie mogli być tam sami kupcy, gdyż też byłam przy urnie i jeszcze paru innych "niekupców" też ;-). - jeżeli jestem kupcem, to najwidoczniej nie z twojego okręgu ;-) - dlaczego wykluczasz z grona kupców osoby o imieniu Beata? ;-) >>"Jurczyk nagle zrobił się be, bo nagle kupcy poczuli się bezpośrednio zagrożeni. Tak zrozumiałam sens twoich słów." ...przeczytaj jeszcze raz moją wypowiedź, bo ja nic takiego nie powiedziałem, A ty przeczytaj ponownie swoje słowa z poprzednich postów. Masz krótką i wybiórczą pamięć. post forumowicza: >Trzeba bylo glosowac za odwolaniem Jurczyka w referendum a nie teraz biadolic. Wlasnie kupcy mogli pomoc odsunac Jurczyka. Wystarczylo troche plakatow w witrynach itp. Tyle ludzi przewija sie przez targowiska ze akcja napewno zostalaby zauwazona. A tak maja za swoje. I twoja na te słowa odpowiedź: >Gość: kupiec 06.09.2004 19:48 odpowiedz na list .....A kto ich wcześniej chciał sprzedać i zlikwidować ...? >>>>>>A co do mądrości to wyjaśniam: kupcy są o KILKA WYBORÓW mądrzejsi i rozważniejsi, w sensie nie nabierania się na populistyczne hasełka różnej maści tzw. polityków W takim razie skoro są mądrzejsi, skoro nie nabrali się na frazesy wyborcze Jurczyka, skoro głosowali za jego odwołaniem..... to skąd taka twoja wypowiedź po poscie forumowicza? >>"Pomyślec, jak to prezydent wpływa na rozwój szarych komórek u mieszkańców." ...wszystkich mieszkańców, wszystkich , mam nadzieję że i twoich. Nie nadzieję, miej pewność ;-). Taki prezydent miasta ma niewątpliwy wpływ na mój mózg. Szczególnie część przednią kory mózgowej ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kupiec Re: od kupca do beatki IP: *.asternet.pl / *.asternet.pl 10.09.04, 22:25 No to sobie pogadaliśmy. Im dalej w las tym więcej drzew. Spór ??? nasz mógłby być długi..., ale że jakoś ogólnie mam do Ciebie pozytywne nastawienie ... pozdrawiam serdecznie. Do zobaczenia na najbliższych wyborach (zawsze chodzę). Odpowiedz Link Zgłoś