Dodaj do ulubionych

Nowe przepisy maturalne

IP: *.bazapartner.pl 06.01.05, 09:22
A ja z nerwow sikam minimum co pol godziny!
Nie zdam matury!
Obserwuj wątek
    • Gość: K.P. czarny długopis? IP: *.devs.futuro.pl 06.01.05, 12:46
      pierwsze słysze że można mie TYLKO czarny długopis w każdym z informatorów jest
      napisane ze czarny również,
      i co teraz zrobia Ci co pisali niebieskim?
      • Gość: K.P. Re: czarny długopis? popr. IP: *.devs.futuro.pl 06.01.05, 12:47
        pierwsze słysze że można mieć TYLKO czarny długopis w każdym z informatorów jest
        >
        > napisane ze NIEBIESKI również,
        > i co teraz zrobia Ci co pisali niebieskim?
        • Gość: kiki Re: czarny długopis? popr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 14:48
          a wogole jaki waszym zdaniem byl poziom probnej matury??
          • Gość: r21 Poziom IP: 213.155.167.* 06.01.05, 15:16
            W sumie pisałem podstawową i rozszeżoną.
            IMO podstawowa była banalna, szczególnie pierwsza część, druga już dla znających lektury.. szczególnie podobał mi się temat z Lalką Prusa.

Zdać nie będzie trudno, gorzej z uzyskaniem wysokiego poziomu.

Licząc wszystkie za i przeciw (A szczególnie 12 punktów za język w 1 arkuszu) podstawowa będzie zdana na średnim poziomie. Rozszeżona już trudniejsza, z tytułu tego, że nie było testu ;>. Balaaalny był 1 temat (Hymn Kochanowskiego i fragment Hymnu Kasprowicza, analiza porównawcza, jako, że pierwszy to renesansista, a drugi dekadentysta ;>). 2 temat... hmmm... wybrali ciekawy fragment Granicy, a metafor można było znaleźć wiele... od różnic klasowych po ograniczenia wolności ;> Irytujące było tylko to, że jak powiedziała moja koleżanka... ostatnie wypracowanie o psie pisała w podstawówce ;)

Poziom będzie średni.
            Pozdrawiam
            • Gość: Ziombel Re: Poziom IP: 213.25.201.* 06.01.05, 19:09
              jaki kozaczek! nie przesadzaj, ze bylo takie łatwe! no chyba, ze jestes takim
              pedalem co siedzi nad ksiazkami tylko jak ze szkoly wroci :)
              • Gość: r21 Re: Poziom IP: 213.155.167.* 06.01.05, 23:11
                Albo po prostu rozróżniam fakty. Uczę się niewiele... może 3 godziny tygodniowo, ale i czytam od czasu do czasu jakieś opracowanie... była prosta.. wystarczy umieć czytać.
            • Gość: r21 Re: Poziom IP: 213.155.167.* 06.01.05, 23:09
              hahah ale ze mnie głąb rz / ż ;-)
            • Gość: may Re: Poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:21
              powodzenia na rozszeRZonej (choćby dlatego, że szeRZej-szeRoki) dobrze, że na
              to wpadłeś.
              • Gość: r21 Re: Poziom IP: 213.155.167.* 08.01.05, 00:20
                Lepiej, że teraz, aniżeli w ogóle ;-)
    • absztyfikant hej hej abiturienci in spe! 08.01.05, 07:21
      O polityce to nawet sprztaczka moze sie nauczyc deliberowac, a napisac cos
      madrego o psie to trudna sztuka. Ostrzegam wiec przed lekcewazeniem tej
      pozornie niepowaznej tematyki, bo nawet taka blahostka moze byc dla wielu z was
      koncem snow o studiach. Bo to, ze Slowacki wielkim poeta byl to wie nawet
      Marian Jurczyk, nie dlatego, ze taki 'mundry', po prostu ma poplecznika, ktory
      nazywa sie dokladnie tak samo, jak ten przywolany przeze mnie wieszcz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka