Gość: rozsikana IP: *.bazapartner.pl 06.01.05, 09:22 A ja z nerwow sikam minimum co pol godziny! Nie zdam matury! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: K.P. czarny długopis? IP: *.devs.futuro.pl 06.01.05, 12:46 pierwsze słysze że można mie TYLKO czarny długopis w każdym z informatorów jest napisane ze czarny również, i co teraz zrobia Ci co pisali niebieskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K.P. Re: czarny długopis? popr. IP: *.devs.futuro.pl 06.01.05, 12:47 pierwsze słysze że można mieć TYLKO czarny długopis w każdym z informatorów jest > > napisane ze NIEBIESKI również, > i co teraz zrobia Ci co pisali niebieskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Re: czarny długopis? popr. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 14:48 a wogole jaki waszym zdaniem byl poziom probnej matury?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r21 Poziom IP: 213.155.167.* 06.01.05, 15:16 W sumie pisałem podstawową i rozszeżoną. IMO podstawowa była banalna, szczególnie pierwsza część, druga już dla znających lektury.. szczególnie podobał mi się temat z Lalką Prusa. Zdać nie będzie trudno, gorzej z uzyskaniem wysokiego poziomu. Licząc wszystkie za i przeciw (A szczególnie 12 punktów za język w 1 arkuszu) podstawowa będzie zdana na średnim poziomie. Rozszeżona już trudniejsza, z tytułu tego, że nie było testu ;>. Balaaalny był 1 temat (Hymn Kochanowskiego i fragment Hymnu Kasprowicza, analiza porównawcza, jako, że pierwszy to renesansista, a drugi dekadentysta ;>). 2 temat... hmmm... wybrali ciekawy fragment Granicy, a metafor można było znaleźć wiele... od różnic klasowych po ograniczenia wolności ;> Irytujące było tylko to, że jak powiedziała moja koleżanka... ostatnie wypracowanie o psie pisała w podstawówce ;) Poziom będzie średni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziombel Re: Poziom IP: 213.25.201.* 06.01.05, 19:09 jaki kozaczek! nie przesadzaj, ze bylo takie łatwe! no chyba, ze jestes takim pedalem co siedzi nad ksiazkami tylko jak ze szkoly wroci :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r21 Re: Poziom IP: 213.155.167.* 06.01.05, 23:11 Albo po prostu rozróżniam fakty. Uczę się niewiele... może 3 godziny tygodniowo, ale i czytam od czasu do czasu jakieś opracowanie... była prosta.. wystarczy umieć czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r21 Re: Poziom IP: 213.155.167.* 06.01.05, 23:09 hahah ale ze mnie głąb rz / ż ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: Poziom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 23:21 powodzenia na rozszeRZonej (choćby dlatego, że szeRZej-szeRoki) dobrze, że na to wpadłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r21 Re: Poziom IP: 213.155.167.* 08.01.05, 00:20 Lepiej, że teraz, aniżeli w ogóle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant hej hej abiturienci in spe! 08.01.05, 07:21 O polityce to nawet sprztaczka moze sie nauczyc deliberowac, a napisac cos madrego o psie to trudna sztuka. Ostrzegam wiec przed lekcewazeniem tej pozornie niepowaznej tematyki, bo nawet taka blahostka moze byc dla wielu z was koncem snow o studiach. Bo to, ze Slowacki wielkim poeta byl to wie nawet Marian Jurczyk, nie dlatego, ze taki 'mundry', po prostu ma poplecznika, ktory nazywa sie dokladnie tak samo, jak ten przywolany przeze mnie wieszcz. Odpowiedz Link Zgłoś