Dodaj do ulubionych

Mówią kupcy

IP: 213.77.101.* 25.04.05, 20:08
Drodzy Kupcy szczecińscy!!! Pytam ilu z was było na referedum oddac głos za
odwołaniem Maniusia z fotela Prezydenta?! Teraz płaczecie nad rozlanym
mlekiem, ale wtedy kiedy trzeba było stanąć na wysokości zadania to nikomu
się nie chciało wyjść z domu i iść głosować!!!!!!!!!!! Ale cóż w tym mieście
z tymi ludźmi daleko nie zajedziemy!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkaniec Mówią kupcy IP: 213.77.101.* 25.04.05, 20:12
      Drodzy Kupcy szczecińscy!!! Pytam ilu z Was było zagłosować w referendum za
      odwołąniem Maniusia z fotela Prezydenta. Teraz płaczecie nad rozlanym
      mlekiem, ale kiedy trzeba było zrobić konkretny krok dla tego miasta nikomu
      nie chciało się wyjść z domu zagłosować. Tylko to jest tak, że to nie Jurczyk
      jest tutaj winien - tylko ludzie, którzy go wybrali i nie są w stanie go
      odwołać!!!!!
      • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 25.04.05, 20:19
        Odwolać? A jaki palant na jego miejsce? Przypomnij nam wszystkim jaka była
        alternatywa? Kto był tym nowym, którego nie chcieliśmy na miejsce Jurczyka?
        • Gość: pieszy do mieszkańca i Mieszkańca IP: *.fnet.pl 25.04.05, 20:49
          a skąd czerpiecie swoją wiedzę, że tak autorytatywnie się wypowiadacie,

i ten relatywizm "to nie MJ to wyborcy" (a czy łodzianie i rzgowiacy - z całą
          atencją dla nich - brali udział w wyborach w szczecinie? że teraz ich interesy
          są u nas najmocniej reprezentowane)

• Gość: Ekspans Re: do mieszkańca i Mieszkańca IP: 83.168.120.* 25.04.05, 20:56
            I rewolucji inwestycyjnej nie będzie !!! Zapomnijmy o wodnym parku i hali.
            Marian się ugnie pod naciskiem sczecińskiego kupiectwa he he i dalej będą
            najwyższe ceny w Polsce na wszystko w tym mieście i okropne wstrętne bazary.
            • Gość: Marian Paździoch Re: do mieszkańca i Mieszkańca IP: 62.69.200.* 25.04.05, 21:15
              Czy rewolucja inwestycyjna to wodny park i hala?
              A może gó..ane budy Ptaka? W łodzi można zobaczyć jak to wygląda!!!!
              Nam trzeba zakladów produkcyjnych bo tylko one robią kapitał.
              Handel i usługi to tylko mielenie pieniedzy.
              Jurczyk jest kiepski to fakt ale bierzemy na prezydenta Muszyńskiego?
              • Gość: Ekspans Re: do mieszkańca i Mieszkańca IP: 83.168.120.* 25.04.05, 21:22
                To nie tylko Jurczyk to miasto zniszczył ale Koćmiel zwany kopertą,Malanowska
                zwolniona za poręczeniem wpłacenia kaucji 400 tys zł za przewałki,Rujnowicz nic
                nie robił i Jurczyk wcześniej wszystkich przegonił i mamy jak mamy. Wspomniane
                inwestycje będą dobre dla miasta to dlaczego je blokować ? Oczywiście ten bazar
                tak ale, nie na takich atrakcyjnych terenach miasta.
                • Gość: Marian Paździoch Re: do mieszkańca i Mieszkańca IP: 62.69.200.* 25.04.05, 21:34
                  Espans możesz coś powiedzieć dlaczego te inwestycje będą dobre dla miasta i
                  oczywiście ten bazar tak? Dlaczego "oczywiście"?
                  • Gość: Ekspans Re: do mieszkańca i Mieszkańca IP: 83.168.120.* 25.04.05, 21:55
                    Szczecin nie będzie długo lub wcale miastem przemysłowym Oczywistym jest że
                    teraz czy w innym czasie na tych terenach i tak powstaną tego lub innego typu
                    obiekty jak hotele,centra handlowe czy parki wodne bo, zakłady pracy nie buduje
                    się w takich miejscach.To masz masz do zaproponowania no jaki masz pomysł na
                    zagospodarowanie tych tak atrakcyjnych miejsc w mieście ? Jak długo maja te
                    tereny straszyć ? We Wrocławiu Poznaniu nie będe wymieniał innych podobne
                    tereny do naszych są zabudowywane lub już zagospodarowane Hotel;ami bankami
                    centrami handlowymi i rozrywką połączona z handlem. We Wrocławiu obecnie
                    wnoszonwe sa dwa centra handlowe ( nie mylic z blaszakami) pow trzy razy takie
                    jak nasze Galaxy Miasto na tym wygrywa i jego mieszkańcy bo nie mają takich
                    astronomicznie wysokich cen jak to ma miejsce w Szczecinie!Trzeba jeszcze mioeć
                    na uwadze że w tych miastach jest niższe bezrobocie i wyższe płace a niższe
                    ceny odpowiedź sama się nasuwa dlaczego nie blokować tego rodzaju inwestycji.
                    Jak ja słyszę sczecińscy kupcy to mnie krew zalewa. Niech nasi kupcy pojada do
                    miast o wiele biedniejszych od Szczecina i zobaczą jak tam wyglądają bazary a
                    poatrza na swoje sczecińskie. W takim biednym Włocławku już nie ma nawet
                    takiego jednego jak nasze obleśne Podjuchy,Dąbie czy Turzyn. Kupcy obiecywali
                    jak tylko dostaniemy Turzyn to zbudujemy halez galerią i co / a no nic chcą
                    tylkom postwić blache typu dawna finkla ale galerii już nie. W Poznaniu kupcy
                    wybudowali trzy Galerir handlowe podobne do Carrefoura w Szczecinie a nasi nic
                    tylko potrafią protestować i mieć najwyższe ceny w Polsce . Pozdrawiam
                    • Gość: Marian Paździoch Re: do mieszkańca i Mieszkańca IP: 62.69.200.* 25.04.05, 22:16
                      > W takim biednym Włocławku już nie ma nawet
                      >takiego jednego jak nasze obleśne Podjuchy
                      Byłeś kiedyś na targowisku na dworcu Wrocław Świebodzki?

>Trzeba jeszcze mieć
                      >na uwadze, że w tych miastach jest niższe bezrobocie i wyższe płace
                      Gdzie ci ludzie pracują w tych innych miastach w centrach handlowych czy w
                      zakładach produkcyjnych .
                      Koniecznie proponuje podróże
                      • Gość: Ekspans Re: do mieszkańca i Mieszkańca IP: 83.168.120.* 25.04.05, 22:28
                        drogi człowieku mi nie musisz proponować podróży bo takiego w Polsce chyba nie
                        ma jak ja co tak dokładnie zwiedza i bardzo wiele ogląda miast. w Samej tylko
                        Polsce byłem w 500 miastach i miasteczkech i tio nie tylko że byłem ale
                        dokładnie zwiedziłem i to z ziemi i z lotu ptaka a do tego wszystkie te
                        dzielnice osiedla mam uwiecznione na kilku tysiącacj slajdów i setek godzin
                        filmów tak więc nie pod ten adres słowa sa kierowane. Oczywiście nie tylko
                        blłędy popełniają w Szczecinie ale Szczecin wiedzie prym w bałaganie i
                        blokowaniu inwestycji. Pozdrawiam
                        • Gość: Marian Paździoch Re: do mieszkańca i Mieszkańca IP: 62.69.200.* 25.04.05, 23:10
                          Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> drogi człowieku mi nie musisz proponować podróży bo takiego w Polsce chyba
                          nie
                          > ma jak ja co tak dokładnie zwiedza i bardzo wiele ogląda miast. w Samej tylko
                          > Polsce byłem w 500 miastach i miasteczkech i tio nie tylko że byłem ale
                          > dokładnie zwiedziłem i to z ziemi i z lotu ptaka

Maklakiewicz powiedział w "Wniebowziętych" patrząc z lotu ptaka na Poland ze
                          takie to wszystko malutkie!
        • anna451 Re: Mówią kupcy 26.04.05, 09:44
          Panie Pażdzioch vel p.Jurczyk przestań pan mieszać.
    • Gość: e.beata Re: Mówią kupcy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.05, 21:51
      Ptak dostał propozycję /teren pod hale/od gminy Kołbaskowo.
      Nie skorzystał, ciekawe dlaczego?
      Cały czas mówi, że bliskość granicy mu odpowiada ze względu na Niemców. Miałby
      jeszcze bliżej.
      Tłumaczy tę decyzję "patriotyzmem lokalnym" ;-).

Hale miały być na Górce. Jak dostanie lotnisko Górki nie odda. Już zapowiedział
      że może mieć to i to ;-).
      Widać, że utrzymanie Pogoni to worek bez dna.
      • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 25.04.05, 22:01
        Nikt jeszcze nie zastanowił się czy aby ta gó..ana Pogoń nam potrzebna?
        50% mieszkańców to kobiety i prawdopodobnie im Pogoń zwisa i powiewa.
        Zwolenników piłki nożnej w wykonaniu Pogoni jest garstka a mimo to brandzlujemy
        się tym tematem kilka lat. Walić Pogoń! Walić hale Ptaka!
        • Gość: Ekspans Re: Mówią kupcy IP: 83.168.120.* 25.04.05, 22:14
          wakisz się sam i innych. Miasto musi widzieć interesy wszystkichj nie tylko
          jednej społeczności zawodowej. Musi prowadzić interes miasta a nie penej
          garstki jego mieszkańców. Pewnie żę nie raz wychodziły w tym smutnym mieście
          jaja ale mamy tkie władze jakie sobie wybraliśmy,one są odzwierciedleniem
          mądrości Szczecinian więc niech do siebie mają pretensje.
          • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 25.04.05, 22:32
            > garstki jego mieszkańców.
            Kolego?!! Kibice są garstka w tym przypadku.

> ale mamy takie władze jakie sobie wybraliśmy, one są odzwierciedleniem
            > mądrości Szczecinian więc niech do siebie mają pretensje.
            Gó.. prawda!
            Do wyborów na kandydatów zgłosili się sami nieudacznicy a mieszkańcy ogłupieni
            hasłem ze trzeba głosować wybrali NAJLEPSZEGO(!!!) ze wszystkich kandydatów.
            Reszta wydawała im się totalnymi głupkami lub krętaczami.
            Referendum było nieważne, bo ludzie nie brali udziału widząc np. Muszyńskiego z
            jego super akcją.
            Nie wydaje Ci się ze, jeśli widzieliby kogoś sensownego to wybraliby właściwie?
            • Gość: Fugazi Re: Mówią kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:38
              Twoja wiara w siłę demokracji zdumiewająca Marianie.
              Czy wiesz, że 90% Polaków nie czyta ze zrozumieniem tekstu?
              Jak wobec tego ma wybrać najlepszego? Po wyglądzie albo zapachu bo programu nie
              kuma.

Pozdrawiam
              Fugazi
              • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 25.04.05, 22:42
                Jaki wiec system proponujesz? Chyba lubimy podkreślać że demokracja jest naszą
                super zdobyczą.
                • Gość: Fugazi Re: Mówią kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 22:51
                  Ja nic nie proponuję, bo i tak jestem bez szans wobec 90% rzeszy.
                  Tylko moje zaufanie wobec siły demokracji jest ograniczone.

Pozdrawiam
                  Fugazi

p.s. Jestem także pod wrażeniem wcześniejszych twoich postów. Powiedź prawdę -
                  wypiłeś?

• Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 25.04.05, 22:55
                    Gość portalu: Fugazi napisał(a):
                    > p.s. Jestem także pod wrażeniem wcześniejszych twoich postów. Powiedź prawdę -
                    > wypiłeś?

Trzeba coś wypić, aby napisać prawdę? Inaczej się nie da?
                    • Gość: Fugazi Re: Mówią kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.05, 23:01
                      > Czy rewolucja inwestycyjna to wodny park i hala?
                      > A może gó..ane budy Ptaka? W łodzi można zobaczyć jak to wygląda!!!!
                      > Nam trzeba zakladów produkcyjnych bo tylko one robią kapitał.
                      > Handel i usługi to tylko mielenie pieniedzy.
                      > Jurczyk jest kiepski to fakt ale bierzemy na prezydenta Muszyńskiego?

Nigdy tak nie pisałeś. Coś się stało?

Pozdrawiam
                      Fugazi
            • Gość: ekspans Re: Mówią kupcy IP: 83.168.120.* 25.04.05, 22:39
              Widzisz a w Poznaniu do wyborów zgłosili sie udacznicy bo, w następnej turze
              obie kandydatury były super,myślenie nowoczesne, liberalne i otwarte na świat.
              W szczecinie się nie zgłosili to czyja wina ? tak jak się nie zgłaszali tak jak
              olewają wybory albo mają myślenie Giertycha czy Leppera to, lepiej wcale niech
              nie idą głosować.
              • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 25.04.05, 22:44
                Gość portalu: ekspans napisał(a):

> Widzisz a w Poznaniu do wyborów zgłosili sie udacznicy bo, w następnej turze
                > obie kandydatury były super,myślenie nowoczesne, liberalne i otwarte na
                świat.
                Czyli przyznajesz mi racje?
                • piotr33k2 Re: Mówią kupcy 25.04.05, 22:53
                  a propo nieudaczników to wiekszego jak na nasz nie było nigdy przedtem a kupcy
                  sa sami sobie winni i wcale mi ich nie żal bo napewno gro z nich głosowało za
                  jurczykiem, przecież miał bronic polski przed obcym wrogim im i konkurencyjnym
                  kapitałem ,referendum też pewno olali a teraz drą sie w niebogłosy ,mądry
                  szczecinianin po szkodzie.
                  • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 23:56
                    decyzje ponoć jeszcze nie zapadły więc chyba szczecinianin mądry przed szkodą...
                    a ponadto jeśli wierzycie że przy hipermarkecie powstanie Aquq Park ...to
                    dopiero jest NAIWNOŚĆ

stawiam każdemu chętnemu który chce się zalozyć skrzynkę piwa że hiper stanie a
                    parku wodnego nie będzie . nie wierzcie w cuda, wystarczy trochę wiedzy z
                    ekonomii ...
                    • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 26.04.05, 00:12
                      Gość portalu: kupiec napisał(a):
                      > parku wodnego nie będzie . nie wierzcie w cuda, wystarczy trochę wiedzy z
                      > ekonomii ...

Pytanie tylko na cholere nam ten park wodny??????????????????
                      • Gość: Ekspans Re: Mówią kupcy IP: 83.168.120.* 26.04.05, 08:59
                        Pewnie po co nam lepiej puste pole niech będzie myślenie Leppera nic ująć nic
                        dodać. Wtym mieście nic nie powstanie i bezrobocie będzie rosło pewne jak w
                        banku.
                      • Gość: Awro Re: Mówią kupcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 10:55
                        Park wodny jest potrzebny a choćby po to, że by młodzież miała proste
                        kręgosłupy a ja 50-latek mógłbym skorzystać z basenu, masarzu wodnego i inych
                        atrakcjii bez jeżdzenia do Gryfina i innych małych miasteczek w Polsce ( nie
                        wojewódzkich) gdzie takie parki wodne są już od dawna.Pozdrawiam wszystkich
                        dyskutantów bo jasteście bez względu na poglądy aktywni intelektualnie.
                        • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:12
                          też jesteśmy za Aqua Parkiem

ale są inne sposoby aby go wybudować
                          tereny wokół Gontynki sprzedać w przetargu i za te pieniądze miasto wybuduje
                          bez łaski Aqua Park a nie oddawać grunty za grosze i pilnować inwestora żeby to
                          zrobił a on się wypnie

do zobaczenia na basenie i pozdrawiam
                          kupiec
                          • Gość: Watykanus Re: Mówią kupcy IP: *.idea.pl 27.04.05, 10:52
                            Kupiec napisał, wystawić tereny na przetarg a z tych wielkich sum uzyskanych w
                            licytacjii wybudować aquapark. A co z planem zagospodarowania kto to kupi za
                            takie pieniądze. Teren ten nie uzyska ceny wyższej niz 400-500 złotych za metr.
                            • maciej.popielarz To nie sprzedawać wcale 27.04.05, 13:23
                              > Teren ten nie uzyska ceny wyższej niz 400-500 złotych za metr.

To może lepiej wcale go nie sprzedawac? lepiej sprzedać działkę droższą a tutaj postawić Aqwapark.
                            • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:44
                              Gość portalu: Watykanus napisał(a):
                              Teren ten nie uzyska ceny wyższej niz 400-500 złotych za metr.

a kto przypuszczał, że teren pod Galaxy pójdzie za 130 mln
                              myślę że tereny przy Gontynce są równie atrakcyjne
                              kupiec szczeciński
                          • maciej.popielarz Aqwapark 27.04.05, 11:52
                            Zgadzam sie w pełni, że mamy tu doczynienia z niepotrzebną kombinatoryką która dla miasta może się skończyć niedobrze.

Ale ponoć wiceprezydent Chwat stracił prace właśnie dlatego, że forsował pomysł o zbudowaniu Aqwaparku za pieniądze miasta a nestępnie chciał sprzedać pozostałe grunty kiedy ich cena by już wzrosła na skutek wczesniejszej inwestycji.
                • Gość: Ekspans Re: Mówią kupcy IP: 83.168.120.* 25.04.05, 22:54
                  Ja nie jestem za byłymi czy obecnymi władzami tego miasta ale, nie wszystkie
                  decyzje Mariana są złe.Jeśli inwestor chce budować kryty park wodny i oddać go
                  miastu to takiego inwestora trzeba szanować bo może się juz taki nie trafi a
                  nie ma ich tak wielu by grymasić. Carrefour jest wiarygodnym inwestorem buduje
                  z riozmachem i wiele na nim inne miasta coś dla siebie wytargowały. Pozostali
                  inwestorzy mieli tylko deklaracje jakby zagospodarowali ten teren gontynki ale
                  nie mieli odpowiedniego kapitału. Oczywiście Marian narobił ogromnej szkody
                  temu miastu i nie chcę tu tego wszystkiego wyliczać bo pozytywnie to tylko z 5
                  % jego działań.W Szczecinie tak jest że nawet jeśli cos jest dla miasta dobre
                  to inni będą robili na złość tak po prostu z zasady bo z zasady treba
                  krytykować Mariana nawet jeśli to będzie słuszna decyzja.
                  • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 25.04.05, 23:05
                    Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> Jeśli inwestor chce budować kryty park wodny i oddać go
                    > miastu to takiego inwestora trzeba szanować bo może się już taki nie trafi
                    > nie ma ich tak wielu by grymasić.

Tak jest!
                    Niektóre panny biorą sobie za męża potwora, bo może się już nie trafi.
                    Buahahaha!!!!!!

Przypomnę Ci że Jurczyk jaki jest każdy widzi ale został wybrany jako najlepszy
                    z kandydatów
                    Koćmiel Runowicz Wieczorek i inni słabi są.
                    • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 00:01
                      Marian masz u mnie plusa
                  • piotr33k2 Re: Mówią kupcy 25.04.05, 23:06
                    chodzi o gontynke? również jestem za ,zreszta o gontynce jurczyk juz mówi dwa
                    lata że juz lada chwila itd. niech w koncu zaczna to inwestycje bedzie to chyba
                    jego jakis jedyny w pewnym sensie sukces .
                    • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 25.04.05, 23:19
                      piotr33k2 napisał:

> chodzi o gontynke?
                      Laskę kadźmy na Gontynkę.
                      Po cholerę ona nam teraz?
                      Jak będziemy mieć dobry zakład pracy dobra pensje to skoczymy to wtedy
                      fundniemy sobie ten luksus. A może na gontynie w parku wodnym będą darmowe
                      abonamenty dla bezrobotnych i ich rodzin. Kuchnie polowe w hali wydające
                      darmowe posiłki
                      • piotr33k2 Re: Mówią kupcy 25.04.05, 23:28
                        to że nie ma wedki nie znaczy że należy całkiem rezygnowac z łódki.pozatym to
                        my sobie nic sami tam akurat nie fundujemy to określony teren z okreslonym
                        przeznaczeniem i fabryki np. opla tam za chiny ludowe i tak nikt nie postawi.
                        • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 00:08
                          drogi piotrze ja wiem że Ci zależy bo to blisko twoich dzielnic i chwała Ci że
                          myślisz o swoich mieszkańcach, ale pamiętaj, są jeszcze inne możliwości budowy
                          takich obiektów ..., wystarczy sprzedać teren na przetargu niech się inwestorzy
                          biją o teren , jak miasto uzyska cenę jak pod Galaxy (130 mln) to samo będzie
                          mogło wybudować Aqua Park i starczy jeszcze na parę lat na jego utrzymanie
                          co Ty na to ?
                          • piotr33k2 Re: Mówią kupcy 26.04.05, 01:08
                            ma gontynke było chyba kilka przetargów nawet jakis zdaje się roztrzygniety i
                            miał byc pieknie juz dawno tylko ze inwestor nie dotrzymał umowy jak zwykle.
                            • Gość: Ekspans Re: Mówią kupcy IP: 83.168.120.* 26.04.05, 09:07
                              ma gontynke było chyba kilka przetargów nawet jakis zdaje się roztrzygniety i
                              miał byc pieknie juz dawno tylko ze inwestor nie dotrzymał umowy jak zwykle.

drogi Piotrze inwestor dotrzymał umowy tylko że Malanowska nie dostała w łape.
                          • Gość: Ekspans Re: Mówią kupcy IP: 83.168.120.* 26.04.05, 09:04
                            Było trech inwestorów i został na polu bitwy tylko jeden więc o co Ci chodzi ?
                            tamci pozostali mieli tylko przeciąg w kieszeni i chcieli pozyskiwać fundusze
                            od wielu prywatnych więc nie glendź jak nic nie wiesz i nie graj speca od
                            wszystkiego.
                  • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.05, 23:59
                    Gość portalu: Ekspans napisał(a):Jeśli inwestor chce budować kryty park wodny i
                    oddać go miastu

była kiedyś taka piosenka " oj naiwny , naiwny , naiwny...." HA HA HA
                    • Gość: Ekspans Re: Mówią kupcy IP: 83.168.120.* 26.04.05, 09:11
                      Nie jestem naiwny muszą być dobrze spisane umowy i kolejność inwestycji
                      pierwszy park a potem sklep proste i logiczne. A tak na marginesie pojedź do
                      Warszawy i zobacz że Carrefoour zbudował nawet dworzec kolejowy i to
                      elegancki.Widzę że wy nie macie wcale pojęcia kto jest jakim inwestorem i cio
                      buduje w Polsce zero pojęcia bez urazy. Pozdrawiam
    • Gość: zgodny Re: Mówią kupcy IP: *.devs.futuro.pl 26.04.05, 08:55
      Pamiętajcie przy wyborach , że Marianowi udzielili absolutorium SLD a dwóch z
      nich pojechało na pogrzeb Papieża jako podróż służbowa .A swoją drogą czy
      kupcom odpowiadają nieuzytki na Gontynce, bo mnie wcale.
    • anna451 Re: Mówią kupcy 26.04.05, 09:41
      przestancie lamentować bo to wasza wina.Trzeba było przyść na
      referendum.Zresztą nie pierwszy raz kupcy zawiedli.A teraz wyszło to wam
      bokiem.bo myśleliście ze Jurczyk to dobry i uczciwy a guzik!On się trzyma
      rękami i nogami stołka.A z tego co słyszałam to p.Jurczyk oprócz swojej
      pensji pobiera jeszcze emeryturę ! Jak wam sięto podoba?
      • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.04.05, 20:26
        anna: takie ładne imię a taka złośliwa

Jurczyk jest ubezwłasnowolniony przez czesnego
        a na referendum nie było 90 % mieszkańców czy to wszystko kupcy?

pozdrawiam serdecznie
        kupiec
      • Gość: pieszy Re: Mówią kupcy do anna451 IP: *.fnet.pl 26.04.05, 21:03
        proszę przeczytać moją wypowiedz "do mieszkańca i Mieszkańca" - to także do Pani

(jezeli czytała Pani, wczesniej ten post to dlaczego taka tendencyjność, wręcz
        wyrok w Pani wypowiedzi?
    • student1 Re: Mówią kupcy 27.04.05, 12:04
      w całym świecie ludzi cywilizowanych dba się o własne interesy
      z prostej przyczyny w przypadku kupców także powinniśmy to robić
      ich interes to nasz interes
      to są ludzie którzy pracują i zarabiają kasę
      ta kasa pozostaje w Szczecinie
      jeżeli nie będą handlować i zarabiać kasy to będą bezrobotni
      a więc ci mądrusie co krzyczą że wolą hipermarkety w każdej ilości będą musieli
      ich utrzymywać
      bedą musieli utrzymywać także pozostałe 34 000 bezrobotnych w mieście
      no i stoczniowców gdy stocznia padnie bez polityki rządu wspierającej stocznię
      może kasy zabraknąć więc mądrusiom i firmom zatrudniającym mądrusiów podwyższy
      się podatki
      tego mądrusie i ich firmy mogą nie wytrzymać
      firmy padną a mądrusie skończą na bruka
      paru wyjedzie do Irlandii do roboty
      niektóry nawet pracę znajdzie
      w tym czasie hipermarketom zwrócą się już poniesione nakłady i zostawią nam w
      prezencie śliczne blaszane budy
      a sami zaczną robić interesy na następnych idiotach
      w następnych krajach pretendujących do cywilizowanych
      natomiast nam będą wysyłać racje żywnościowe w ramach pomocy humanitarnej z
      resztek które zostaną niesprzedane w tych hipermarketach
      scenariusz może zbyt przerysowany ale nie niemożliwy
      • hans_kloss_szczecin Re: Mówią kupcy 27.04.05, 14:08
        Pytanie fundamentalne - podstawowe:

Czym powinien zajmować się Zarząd Miejski + Rada Miasta ?

Ja ze swoje strony od razu odpowiem - tylko i wyłącznie dbaniem o
        infrastrukturę ! Nie jakąś wyimaginowaną "misją społeczną" , która zawsze
        będzie wypaczona - pod naciskami między innymi takich pikiet czy rządań.

Miasto powinno posprzedawać na LICYTACJACH - nie mylić z przetargami -
        atrakcyjne tereny. Sprzedaż powinna się jednak ograniczać tylko do kwot
        pieniędzy które pozwolą miastu na własne inwestycje infrastrukturalne (drogi,
        komunikacja), które podniosą atrakcyjność sprzedawanych terenów (całego miasta)
        wtedy inwestorzy zadecydują co na tych terenach chcą wybudować (w co
        zainwestować).
        • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 19:49
          hans co ty żeś się uparł z tą "misją społeczną" miasta
          po prostu trochę pomyśl
          czesny i łodziaki robią nam wszystkim szczecinianom kuku a TY k...a tego nie
          widzisz?
          ile ty masz lat , może jeszcze chodzisz w krótkich majtach ???
          • Gość: Klient Re: Mówią kupcy IP: *.pl / 213.155.191.* 27.04.05, 20:13
            Kupcy jestem z Wami.Prosta zasada "wszystko i tanio" nie sprawdziła się. Bo kto
            oszczędza na jedzeniu temu na lekarza zabraknie. Klient.
            • Gość: Klient2 Re: Mówią kupcy IP: *.sytes.net / 213.155.191.* 27.04.05, 20:57
              A pamiętacie,jak obiecywali kręgielnię obok Media Market. Ta w Galaxy też
              nieczynna. Od tego sportu i obiecanek to inwestorom w głowach się
              poprzewracało.Byle kasę zarobić a potem nie ma z kim gadać.
              • Gość: kupiec Re: Mówią kupcy IP: *.asternet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.05, 23:52
                Aqua Park to teraz nowe hasło, bo kręgielnie nie wytrzymały już próby czasu
                wielki bajer i przekręt a niektórzy naiwni dają się jeszcze nabrać

Klient dobrze że jeszcze są tacy jak Ty
                pozdrawiam
                • Gość: powoli Re: Mówią kupcy IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.05, 20:00
                  WYDAJE MI SIE ZE TO JAKAS HISTERIA KTORA NIC NIE DA - TYLKO USZTYWNI
                  STANOWISKA. A NIE LEPIEJ ZAPROPONOWAC COS ROZSADNEGO I WSPOLNEGO? TYLKO PLACZ
    • Gość: drmw Re: Mówią kupcy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 01:01
      Nie tylko kupcy* OBYWATELE roznej masci "olali"w znaczacej czesci
      mieszkancy Szczecina wybory ktore mogly odwolac tego zalosnego
      prezydenta juz dawno,ale dobrze tak szczecinowi zawsze mial
      stygmaty zapyzialego miasteczka,niemrawego biernego wsiowego,
      nijakiego,bezbarwnego.
      A stara dewiza ojca dyplomacji (Talejrandt-napisano fonetycznie)mowi:
      ),,,kazdy narod ma taki rzad na jaki zasluguje.,,,i odnosi sie
      to swietnie do szczecina kazde miasto,,,,ma takiego prezydenta ,,,,itd.
      Gratuluje !!!!tym ktorzy glosowanie zaspalo-w myslach "olalo"drmw
      • Gość: lila Re: Mówią kupcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.05.05, 07:55
        To prawda że do referendum podeszli mieszkańcy ze spokojem i utwierdzeni w
        przekonaniu, że PO i PiS sobie poradzi. Pomyślcie tylko co by było gdyby
        prezydentem została Lubińska. Wtedy panowie w jarmułkach sprzedaliby nas
        wszystkich. Ta święta lubińska, która do Papieża pojechała z całą rodziną za
        własne pieniądze - tak naprawdę nigdzie nie była. Pojechała do Wałcza do swojej
        rodziny. Resztę zrobiła GW. Za to teraz stoi przy Was kupcy bo być może
        dostanie parę głosów.
        • Gość: Marian Paździoch Re: Mówią kupcy IP: 62.69.200.* 04.05.05, 08:12
          Gość portalu: lila napisał(a):

Ta święta lubińska, która do Papieża pojechała z całą rodziną za
          > własne pieniądze - tak naprawdę nigdzie nie była. Pojechała do Wałcza do
          swojej
          >
          > rodziny. Resztę zrobiła GW. Za to teraz stoi przy Was kupcy bo być może
          > dostanie parę głosów.

* nie jestem fanem tej pani, jednak podobała mi się decyzja rodzinnej
          pielgrzymki na pogrzeb Jana Pawła II
          będziesz chyba musiał(a) udowodnić te rewelacje. inaczej będziesz zwykłą '
          obsrywającą sarenką'

mp
          • Gość: pieszy Re: Mówią kupcy IP: *.fnet.pl 04.05.05, 20:18
            drmw, lila, i inni tego typu myśliciele, że tak spytam: a kim Wy jesteście?

a ten nasz kraj Polska, miodem i mlekiem płynący to za waszą mądrością jest
            jaki jest. dzięki za Was, och dzięki temu , który dał nam Waszą mądrość.
            jeszcze raz dzięki.

może juz pora na was pociag rusza ...

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka