IP: *.devs.futuro.pl 06.05.05, 17:51
Czy u was ktoś myśli,czy macie wszystko i wszystkich w D..... A może
pozamykać wszystkie ulice w mieście i będzie fajnie.Przejazd przez Szczecin
to gorzej niż horror.Jak można zamknąć 3 główne ulice w mieście-to jest
całkowite olewanie mieszkańców i swojej pracy-ale do kasy to jesteście
pierwsi-powinni wywalić was co do jednego.I ja się o to postaram.4 lata temu
jeden z urzędników zadarł ze mną poczekałem i już nie pracuje w Urzędzie i
myślę że teraz to nigdzie nie pracuje bo taki z niego był fachowiec.Mam wroga
do usunięcia i go usunę, nie daruję, jest to tylko kwestia czasu
Obserwuj wątek
    • Gość: ZDiTM Re: Do ZDiTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 20:11
      Fenol odpowiedz - BAĆ SIĘ CIEBIE CZY MOŻE PŁAKAĆ NAD TWOJĄ GŁUPOTĄ I BURACTWEM.
      • Gość: stoodentka Re: Do ZDiTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:41
        Szkoda, że jeszcze nie wspomniałeś o np. 15-minutowych spóźnieniach i ani
        chociażby słowa "przepraszam", o podstawieniu nowego autobusu/tramwaju nie
        wspominam. Ale i tak szczyt szczytów jest właśnie w godzinach szczytu, kiedy to
        ZDiTM podstawia małe autobusy na obleganych liniach, a poza szczytem człowiek
        może sobie jechać sam w pustym volvo. Paranoja.
        Aaaa, ale i tak najfajniejsze sceny dzieją się pod Uniwersytetem
        Szczeczecińskim na ul. Cukrowej. Chyba nikt w mieście nie zdaje sobie sprawy z
        tego, że w tym kompleksie studiuje ok. 7-8 tys. dziennych studentów (zaocznych
        i wieczorowych nie wspominam :)). W godzinach popołudnowych co pół godziny
        zajęcia kończy zazwyczaj od kilku do kilkunastu grup na raz. Krzyżyk im na
        drogę we wsiadaniu do autobusu - najpierw trzeba odstać swoje (ZDiTM kosztem
        utworzenia linii 61 bis, zmniejszył częstotliwość kursowania 61 i 81, co i tak
        jest bezsensem, bo 'bis' jezdzi zaraz po 61 i 81 i to zazwyczaj
        rozklekotanym "Jelczem"), następnie trzeba stoczyć boje przy wsiadaniu, ale i
        tak szkołą przetrwania jest dojechanie w miarę w stanie niewiele naruszonym na
        miejsce. Szkoda gadac, pzdr.
        • Gość: Edek Re: Do ZDiTM IP: 83.168.96.* 07.05.05, 22:08
          Jak wam Rektor wybudował szkołę na odludziu niech Was teraz wozi. A tak na
          marginesie to ZDiTM nie podstawia autobusów, bo ich nie ma. Mają je firmy,
          które wykonują przewozy na rzecz ZDiTM.
          • Gość: stoodentka Re: Do ZDiTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:48
            tak, słońce, ale rozkłady jazdy z nieba się nie biorą :)
            • shp80 Re: Do ZDiTM 07.05.05, 23:40
              > tak, słońce, ale rozkłady jazdy z nieba się nie biorą :)

Zaczęlibyście dojeżdżać rowerami, jak cywilizowani ludzie, a nie wieczne
              pretensje, że korki, że autobusy się spóźniają, że tłok... :-)
              A podobno Polacy to zaradny naród...
              • Gość: stoodentka Re: Do ZDiTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:15
                Zaczęlibyście dojeżdżać rowerami, jak cywilizowani ludzie, a nie wieczne
                > pretensje, że korki, że autobusy się spóźniają, że tłok... :-)

Hahaha!!!! Jasne, z Płoni będę na Cukrową rowerem jeździć!!! :o) bym musiała
                chyba o 2 w nocy wstać, żeby na 8:00 zdążyć :o)))
                • Gość: jerzy do stoodentki IP: *.arkonskie.v.pl 08.05.05, 13:06
                  spodobało mi się że odpisuję dla sto dentek rowerowych ;-))

w tym czasie co Ty rowreem to ja na piechotę przechodzę w tę i zpowrotem.

śmiech to zdrowie .......>
                • Gość: Edek Re: Do ZDiTM IP: 83.168.96.* 08.05.05, 13:07
                  Rozkłady biorą się z główek. A jak Ci tłoczno jak jedziesz do szkoły to zawsze
                  z Płoni można jechać na Cukrową przez Podjuchy. W tym kierunku raczej tłoku nie
                  ma. A zatem proponuję po kolei. 79 lub 73 zależy gdzie mieszkasz, dalej 64
                  (ewentualnie 66), potem 61 i już. Z Płoni wyjeżdżasz o godz. 7.12. Na
                  Gryfińskiej jesteś o 7.26. Przesiadkę masz minutę wcześniej więc nie zdążasz.
                  Zatem pozostaje Ci przesiadka o 7.37 na Wiosennej na 66. Dojeżdżasz do Podjuch
                  w niecałe 10 minut. I też nie zdążasz na przesiadkę. Masz 61 dopiero 7.51 i w
                  szkole jesteś na 8.10. Jakie to łatwe prawda? A jak rozkład jazdy nie pasuje
                  zawsze możesz napisać wniosek do ZDiTM o dopasowanie rozkłądu jazdy. Oni na
                  pewno się do tego przychylą. Na 100 proc. Mi kiedyś zmielili jak chciałem.
                  • Gość: stoodentka Re: Do ZDiTM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:16
                    Drogi Edku z ZDiTM, gdyby autobusy:
                    a) jeździły punktualnie
                    b) nie dublowały się (w sensie - nie jeżdziły jeden po drugim i później długo
                    dłuuuugooo nic - por. 73, 79 i "G") i miały rokłady jazdy dostosowane do
                    zapotrzebowania
                    c) nie psuły się
                    d) miały rozkłady jazdy zsynchronizowane z innymi liniami tak, by umożliwiało
                    to spokojną przesiadkę (tylko proszę Cię nie pisz mi o zsynchronizowaniu linii
                    61 z 55, bo w praktyce to jest śmiech na sali, 55 jedzie zanim 61 dotrze do
                    Podjuch i w efekcie człowiek i tak czeka 20 minut na przystanku jak ten
                    kołek :))
                    to naprawdę nie byłoby problemu. Uwierz mi, że mam zajęcia o 8.00 i ani minuty
                    później, na mojej uczelni nie toleruje się spóźnialstwa, zwłaszcza, że
                    utyskiwanie na komunikację miejską jest tak powszechnym usprawiedliwieniem, że
                    wykładowcy juz na nie nie reagują.

Poza tym nie musisz mi tłumaczyć jak i czym mam jechać. Mieszkam tam, gdzie
                    mieszkam już lat parenaście, a komunikacja miejska z tego tytułu jest
                    praktycznie moim drugim domem, więc wiem, o czym mówię.
                • shp80 Re: Do ZDiTM 08.05.05, 13:35
                  > Hahaha!!!! Jasne, z Płoni będę na Cukrową rowerem jeździć!!! :o) bym musiała
                  > chyba o 2 w nocy wstać, żeby na 8:00 zdążyć :o)))

No dobra. Ty masz może i nieco daleko, chociaż dystans Płonia - Cukrowa da się
                  przejechać rowerem w godzinę przy tempie spacerowym.
                  No, ale funkcjonalność roweru sprawdza się z reguły na krótkich,
                  kilkukilometrowych odcinkach miejskich - dłuższe trasy są dla ambitniejszych :-)
                  Ilu Twoich kolegów i koleżanek ma na uczelnię te kilka kilometrów właśnie?
                  • Gość: xxxxxx Re: Do ZDiTM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 20:24
                    Moim zdaniem autobusy jezdza punktualnie, i ogolnie nia ma co nazekac na
                    komunikacje miejska w sz-n. Jak ci nie wygodnie to jezdzij taxi.
                    • etaxi >>>Gość portalu: xxxxxx napisał(a): 09.05.05, 11:49
                      >>>Gość portalu: xxxxxx napisał(a):
                      >>>>Jak ci nie wygodnie to jezdzij taxi.
                      **************************************** tak trzymać, dzięki za reklamę!!!
                      ale też bałbym się, że nie zdąży studentka na czas bo taxi też się spóźnia /
                      he,he ;-))))
                      • Gość: stoodentka Re: >>>Gość portalu: xxxxxx napisał(a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 21:52
                        Kogo stać na taksówki, tego stać. Mnie niestety nie, ale na komunikacje tez w
                        sumie niemalo kasy wydaje. Płace - wymagam chociazby tego, abym dojechala bez
                        klopotów i w przewidzianym czasie, o ludzkich warunkach nie wspominam.
                        • shp80 Re: >>>Gość portalu: xxxxxx napisał(a 09.05.05, 23:20
                          > Kogo stać na taksówki, tego stać. Mnie niestety nie, ale na komunikacje tez w
                          > sumie niemalo kasy wydaje.

Postawisz dwa browce etaxi'emu, to może kilka dni będziesz miała gratis :-P
                          • etaxi Re: >>>Gość portalu: xxxxxx napisał(a 27.05.05, 21:55
                            shp80 napisał:

> > Kogo stać na taksówki, tego stać. Mnie niestety nie, ale na komunikacje t
                            > ez w
                            > > sumie niemalo kasy wydaje.
                            >
                            > Postawisz dwa browce etaxi'emu, to może kilka dni będziesz miała gratis :-P
                            >

no! no ! temat mnie zaciekawił ;-))) dwa browce mówisz ? .. ale po dwóch to
                            mnie zaraz "ZASTĘPCA" namierzy, który kiedyś na Tym forum bywał i dalej stop (
                            po kontroli antydopingowej )Oj ! te dwa browarki !!!
        • Gość: Błażej Re: Do ZDiTM IP: 83.168.104.* 09.05.05, 23:05
          > ZDiTM kosztem
          > utworzenia linii 61 bis, zmniejszył częstotliwość kursowania 61 i 81

Nieprawda, żadnego zmniejszania częstotliwości na 61 i 81 nie było.

> 'bis' jezdzi zaraz po 61 i 81

Linia 61 Bis razem z linią 81 są ustawione tak by jeździły na zmianę z linią 61
          co daje wspólną częstotliwość co 5 minut (oczywiście kilka razy jest inaczej
          przez wydłużone kursy 81 do Kołbaskowa)

> Szkoda, że jeszcze nie wspomniałeś o np. 15-minutowych spóźnieniach i ani
          > chociażby słowa "przepraszam

To już nie wina ZDiTMu oraz spółek autobusowych, że na mieście jest co raz
          więcej samochodów i tworzą się korki
    • Gość: mała Re: Do ZDiTM IP: *.pl / 213.155.191.* 09.05.05, 01:08
      jasne .. uniwerek na Cukrowej.. na Gumience do gimnazjum jeżdzi cała Reda.... a
      ja nie mogę się wbic do 60 :((
      • ja_aska Re: Do ZDiTM 09.05.05, 15:37
        za korki i remonty są inni odpowiedzialni. coś mi się wydaje, że niektóre
        jołopy się tylko nazwą sugerują.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka