Dodaj do ulubionych

Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców

IP: 217.96.3.* 11.05.05, 23:35
Takie piękne nazwisko - Mickiewicz, a taka znieczulica na dobro społeczne.
To, że pan przekazuje pieniądze na cele charytatywne to zupełnie osobny
rozdział. To tak jakbym ja przedłużała swoje delegacje na konto szkoły (np.
przy wyjazdach na olimpiady do Poznania), za co koszty ponosi gmina. "Ale
przecież co roku wspieram WOŚP!" - mogłabym się tłumaczyć. Jednak takie
tłumacznenie nic by nie dało, gdyby ktoś odkrył mój przekręt. Od razu bym
wyleciała... nie powiem na co.
I tu zachodzi pewna różnica między takimi szarakami jak ja a tą zgrają z UM.
Im takie wyjazdy na koszt podatnika ktoś odgórnie proponuje, nie widząc w tym
nic złego. W dobie, gdy obcina się wydatki na oświatę, służbę zdrowia i inne
naglące potrzeby. Jak ktoś jest religijny, to niech jedzie na własną rękę,
tak jak to uczynili zwykli mieszkańcy miasta. I całe to gadanie o
reprezentowaniu naszego miasta! Akurat ja nigdy nie chciałam aby mnie takie
buraki gdziekolwiek reprezentowały. PANOWIE I PANIE! NIE JESTEŚCIE GŁOWAMI
PAŃSTWA.
Obserwuj wątek
    • phobos.755 Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców 12.05.05, 01:05
      "Intencje nasze były szlachetne i czyste"

Skoro mieliscie takie szlachetnie i czyste intencje to dlaczego nie zwroci Pan
      tych 2,2 tyś?...

Wstyd... poprostu wstyd...
    • Gość: szczecinianka Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 01:22
      szanowna czytelniczko "gosiu" dyskutowałabym , kto jest większym BURAKIEM , czy
      ludzie o których pani sie tak wyraża, czy właśnie ci, którzy w ten sposób
      wyrażają się o innych. Brak szacunku dla drugiego człowieka jest barrrrrrdzo
      brzydką cechą .Jak to łatwo przychodzi-prawda?-a słowo "poleciało"- zapomniała
      pani?-nie rób drugiemu, co tobie niemiłe.......to takie po chrześcijańsku, ale
      gdy jest okazja popluć sobie na innych- co się dzieje z naukami kościoła?????-
      jakoś tak łatwo są zapominane........z pani wypowiedzi wnioskuję, że pracuje
      pani w szkole, mam nadzieję,że nie ma pani udziału w nauczaniu młodych, bo
      dziwnie jakoś tak chyba nie chciałabym, aby moje dzieci pobierały nauki u
      pani......uczę je szacunku dla człowieka, a pani postawa mogłaby zniweczyc moje
      wysiłki......z szacunkiem(jednak)- szczecinianka
      • Gość: andreas Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 01:32
        bo jak taki normalny człowiek czyta wypowiedzi takich niby polityków,
        to ogarnia taka bezsilnośc na taki b... o przepraszam,
        i wtedy cisna sie na usta słowa różne - to ta bezsilność.
        Jak człowiek może powiedzieć,
        że on by nie jechał, ale musiał bo mu zaproponowano...
        i ze to zaszczyt dla niego (chyba za taka diete to zaszczyt)!

Jak zaszcyt to zaszczyt, a gadanie ze jak by nie dieta to by nie pojechał,
        to niestety ale jest własnie buraczany sposóby myslenia i co gorsza mówienia.
        I to kto mówi nasi zaszczyceni przedstawiciele -
        JA NIE CHCE TAKICH PRZEDSTAWICIELI!
        • Gość: andreas Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 01:46
          a jeszcze gwoli ciekawostki,
          nasi radni zostali zaszczyceni dużo wieksza dieta na ten wyjazd,
          niz nasi posłowie!!

To przepraszam reprezentowanie przez posła jest mniej kosztowne
          niz reprezentowanie przez radnego szczecińskiego...

No ja rozumiem bo radni nie chcieli a musieli!
          Bo im zaproponowano!
          • albert_c Andreas 13.05.05, 15:14
            Gość portalu: andreas napisał(a):

> a jeszcze gwoli ciekawostki,
            > nasi radni zostali zaszczyceni dużo wieksza dieta na ten wyjazd,
            > niz nasi posłowie!!

* skad masz takie info??????

zapewniam ze dieta radnych jest nizsza niz dieta poselska. przynajmniej ja mam
            takie info.

> To przepraszam reprezentowanie przez posła jest mniej kosztowne
            > niz reprezentowanie przez radnego szczecińskiego...

* poslowie zwrocili tylko diety, z tego cow iem, calych kosztow wyjazdu nie
            zwrocili.

> No ja rozumiem bo radni nie chcieli a musieli!
            > Bo im zaproponowano!

* Andreas gdzie tkiw problem:

1. w radnych ze sie zdecydowali na wyjazd?

2. w systemie, ktory zezwala radnym na takie wyjazdy? i czy jezeli w sytemie to
            czy to jest blad ze miasto wysyla reprezentacje na takie uroczystosci? zapewne
            jest tak ze Dzikowski jako wiceprzedwodniczacy RM reprezentuje miasto na
            zewnatrz dosc czesto i jak wyjezdza reprezentowac miasto to miasto mu te pobyty
            oplaca. czy to zle??????
            • Gość: gosia do alberta_c IP: 217.96.3.* 13.05.05, 21:06
              Media podawały, że dieta NA TEN KONKRETNY WYJAZD w przypdku posłów wyniosła 70
              euro (www.gazetaprawna.pl/depesze/depesza.html?id=PAP20050416W00536), a
              nasi radni dostali po 100 euro kieszonkowego. Dieta i kieszonkowe to chyba w
              tym przypadku to samo?
              • albert_c Re: do Gosi 16.05.05, 13:34
                Gosiu, napisalas ze poslowie dostali diety...a radni kieszonkowe.

co to do cholery jest to kieszonkowe???????? ja nie bardzo rozumiem co prasa
                chciala przez to napisac. z tego co wiem, to nie w wynagrodzeniu radnego takiej
                pozycji jak kieszonkowe.
                • Gość: gosia kieszonkowe IP: 217.96.3.* 16.05.05, 14:36
                  kwestia nazewnictwa i tyle. pieniądze natomiast dostali, bez względu na to, jak
                  je nazwiesz. i nie denerwuj się, bo to szkodzi zdrowiu :)
                  • albert_c Re: kieszonkowe 16.05.05, 15:01
                    Gosiu, ja sie nie denerwuje, a kwestia nazewnictwa wbrew temu co napisalas jest
                    bardzo wazna.

W miedzyczasie dowiedzialem sie, ze nasi radni otrzymali diete - za dzien
                    wyjazdu circa 20 euro. dieta rzecz inna niz kieszonkowe. Poslowie mieli diety
                    70 euro. ale mniejsza z tym, bo nie o to rzecz idzie. Ani jedni ani drudzy nie
                    pojechali tam dla diet.
      • Gość: Norko Re: Do Szczecinianki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.05, 08:12
        Od kiedy bronisz złodzieji. Mickiewicz to "farbowany lis".Wierny każdej partii
        z której może uszknąć pieniądze.
        • albert_c Norko 13.05.05, 15:15
          Gość portalu: Norko napisał(a):

> Od kiedy bronisz złodzieji. Mickiewicz to "farbowany lis".Wierny każdej
          partii
          > z której może uszknąć pieniądze.

* Buraczku, kto jest zlodziejem????? Ty czy kto inny?
      • Gość: kosa Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.05.05, 09:24
        Trudno nie zgodzić się z Panią , ale uważam ,że czasem trzeba nazwać sprawę po
        imieniu. Przecież całkowitym brakiem szacunku i lekceważeniem wyborców są słowa
        i postępowanie radnych .Czyż to nie "buractwo"?
      • Gość: e.beata szczecinianko IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.05.05, 12:05
        Myślę, że BURAK w tym przypadku jest bardzo łagodnym określeniem.
        Określa człowieka prostego, bez odpowiednich manier.
        W koncu to zdrowe warzywko ino nie nadaje się na salony.
        A skoro już na stół wjechało... nie stało się z tego powodu szparagami.

Masłowska wybrneła ze sprawy szybko. Myślę, że nikt jej do przeprosin nie
        musiał zmuszać, sama spostrzegła błąd i zadecydowała co robić.
        Mam wrazenie że Dzikowskiemu ciężko przez gardło przeszły słowa skruchy.
        I w moim odczuciu nie są szczere. Ale cieszę się bardzo że w ogóle się ich
        doczekałam. Jest to w koncu jakaś oznaka liczenia się z WYBORCAMI ;-), choćby i
        wymuszona.
      • Gość: gosia Pani też radna??? IP: 217.96.3.* 12.05.05, 23:33
        Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się z ANDREASEM i NORKO. I zdaje się, że kieruje
        szanowną panią jakieś fałszywe poczucie sprawiedliwości. Naciągać społeczeństwo
        jest ok, ale nazwać kogoś za takie naciągactwo i banialuki to już nie przystoi.
        Zwłaszcza nauczycielce. Za to tacy ludzie, jak ci radni mogą rządzić miastem,
        gdzie i pani, i pani dzieci mieszkają. W dodatku nie plułam ludziom w twarz za
        poglądy, tylko napiętnowałam burackie zachowanie. Szacunek do kogoś, kto nie
        szanuje podatników i jeszcze ich lekceważy w swoich wypowiedziach... Śmieszne!
        • albert_c Re: Pani też radna??? 13.05.05, 15:19
          Gość portalu: gosia napisał(a):

> Nic dodać, nic ująć. Zgadzam się z ANDREASEM i NORKO. I zdaje się, że kieruje
          > szanowną panią jakieś fałszywe poczucie sprawiedliwości.

* falszywym poczuciem sprawidliwosci jest to ze Pani i inni maja poczucie ze
          jak radni zwroca kase to bedzie ok. otoz nie bedzie ok.

z drugiej strony; gdyzby Szczecin nie wyslal oficjalnej delegacji na pogrzeb
          Papieza, prasa nastepnego dnia po pogrzebie napislaa by ze wszyscy wyslali
          tylko nie Szczecin. i badz tu madry...

. Za to tacy ludzie, jak ci radni mogą rządzić miastem,
          > gdzie i pani, i pani dzieci mieszkają.

* moga rzdzic bo tacy jak ja, Pani i tysice innych wybrali jako swoich
          reprezentantow wlasnie takich ludzi, bo uznali ze beda oni najlepsi!

• Gość: gosia do alberta_c IP: 217.96.3.* 13.05.05, 17:47
            Często dopiero po wyborach okazuje się, jakie podejście ma radny do swoich
            wyborców, środków publicznych, dobra ogółu. Wtedy już jest za późno.
            Co do tego, że gdyby Szczecin nie wysłał swojej delegacji do Rzymu, też by było
            źle, pragnę przypomnieć, że inne miasta też wysłały do Rzymu swoich włodarzy,
            którzy nie wahali się wiąć diety oraz liczyć na świadczenia dodatkowe, ale nie
            wszystkim mieszkańcom się to podobało. Mają prawo do oburzenia, bo chodzi o
            publiczną kasę, którą trzeba 10 razy ważyć zanim się ją wyda. Uważam, że
            większość tych osób mogła sobie spokojnie pozwolić z własnych środków na
            przejazdy lokalne po Rzymie czy kieszonkowe (tymczasem dla szczecińskich
            radnych wyniosło ono 100 euro, czyli więcej niż w przypadku posłów, którzy
            wzięli po 70 euro). I tu nie chodzi jedynie o zwrócenie kasy z powrotem, ale o
            rozważenie całej tej sprawy i jej podobnych zawczasu - co wypada, a co nie,
            gdzie się kończy reprezentowanie własnego regionu, a gdzie zaczyna prywatny
            interes i wygoda.
      • Gość: gosia raz jeszcze do szczecininaki IP: 217.96.3.* 13.05.05, 15:09
        Aha, proszę nie wątpić w moje kwalifikacje nauczycielskie i to, czy mam moralne
        prawo do nauczania. Tak jestem nauczycielką. W pracy jednak nie pozwoliłabym
        sobie na takie komentarze, bo to nie miejsce na wyrażanie prywatnych poglądów.
        Ja tam chodzę i uczę. Kropka. Dzieci burakami nie nazywam, debilami tym
        bardziej, nie biję ich, szanuję je. Do pracy się nie spóźniam, lekcji nigdy nie
        odwołuję. Staram się też uczyć szacunku do ludzi, zwłaszcza żeby zaczęły od
        szanowania siebie nawzajem. A po pracy mogę chyba podzielić się swoimi
        spostrzeżeniami, co? Proszę sobie zapamiętać jedno - nauczyciele po pracy
        gotują obiady, piorą, sprzątają, kupują mięso i buraki, chodzą do sexshopów,
        palą papierosy, krzyczą na swoje dzieci, popełniają błędy, niektórzy nie są
        wierzący, nie wszyscy z nich podzielają szeroko rozpowszechnione poglądy.
        dopóki nie naruszają żadnych norm społecznych, mają do tego pełne prawo.
    • Gość: wojtek Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 06:02
      niech pieniądze zostaną zwrócone do kasy miasta i wykorzystane na inne światłe
      cele, dlaczego akurat na cele charytatywne.Dlaczego akurat pan radny ma
      decydować komu dać te pieniądze ,niesłusznie,także wg niego podjete.Dlaczego
      człowiek tak długo myślący/przeszło miesiąc/ ma nas reprezentować w radzie
      miasta.Jeśli ma kłopoty z podejmowaniem decyzji niech się wycofa.Ale mamy radę
    • Gość: federalny Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: 83.168.106.* 12.05.05, 06:45
      pacanie oddaj pieniądze do kasy miejskiej, a nie dysponuj nimi!!!
      • Gość: wizytka Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.teleton.pl 12.05.05, 08:23
        Zastanawiam się, gdzie jest ta niewidzialna granica, która pozwala nam trzeźwo
        ocenić sytuację i dokonać właściwego wyboru. Jeżeli ktoś od wielu lat porusza
        się w otoczeniu granic płynnych ? Jak długo jest w stanie stawiać opór ?
        To broń Boże nie jest próba wytłumaczenia tych, ktorym te granice się
        poplątały. Raczej refleksja - Ilu z nas jeszcze ?
      • albert_c Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców 13.05.05, 15:22
        Gość portalu: federalny napisał(a):

> pacanie oddaj pieniądze do kasy miejskiej, a nie dysponuj nimi!!!

* Dlaczego ma oddac pieniadze????

niech ktos postara mi sie uzasadnic dlaczego radni powinni zwrocic pieniadze za
        wyjazd? serio, bo ja tego nie rozumiem.

• Gość: e.beata Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.05, 20:42
          Trudno zrozumieć, że można nie rozumieć ale rozumiem.
          Mamy różnicę pogladów moralno-etycznych ;-)
          Cofnij się na forum i poczytaj wątki.
          • albert_c Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców 16.05.05, 13:42
            Gość portalu: e.beata napisał(a):

> Trudno zrozumieć, że można nie rozumieć ale rozumiem.
            > Mamy różnicę pogladów moralno-etycznych ;-)
            > Cofnij się na forum i poczytaj wątki.

* Beato, przeczytalem watki i posty zanim napisalem moj post.

Beato postaraj sie za pomoca racjonalnych albo i nie argumentow wyjasnic mi
            dlaczego radny Dzikowski i reszta radnych powinni oddac kase za delegacje do
            Rzymu?

Czy jezeli ktorykolwiek z radnych pojedzie reprezentowaz Szczecin np. na
            jakiejs konferencji miast polskich czy innej to takze bedziesz sie domagala aby
            oddal kase?

Nie wydaje mi sie aby roznica naszych pogladow opierala sie na etyce czy
            moralnosci. Mi sie wydaje ze patrzysz na to demagogicznie i nie do konca w
            sposob obiektywny czy tez racjonalny, po prostu.

kwestia etyki moze byc pytanie: dlaczego radni maja uprawnienia ze do
            reprezentowania naszego miasta potrzeba az tylu osob???? kwestia do dyskusji w
            kontekscie tej sytuacji moze byc w ogole temat tego czy aby rajcy i urzednicy
            miejscy nie maja zbyt duzych przywilejow?

pozdrawiam, albert
      • jacek.zienkiewicz Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców 14.05.05, 20:17
        Oddanie na cele charytatywne jest lepsze niż do kasy miejskiej podobnie jak 1 %
        podatku lepiej oddać organizacji pozarządowej niż do budżetu państwa.
        Jak tego pacanie nie rozumiesz to się lepiej nie wypowiadaj.
        Pozdrawiam
        JZ
    • Gość: mirek kto tam zaprosił radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 09:26
      nikt radnych ze Szczecina nie zapraszał na pogrzeb Papieza. Pojechali WYŁĄCZNIE
      z własnej inicjatywy bądź kolegów z Rady Miasta. Reprezentacji Szczecina pies z
      kulawą nogą tam nie zauważył i była to tylko wycieczka na koszt podatnika. W
      przyszłości należy więcej myśleć zanim wyjedzie się na taką wycieczkę. Chociaż
      tego myślenia to zabrakło znowu Jurczykowi.
      • Gość: Szczecdinianin Re: kto tam zaprosił radnych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.05, 10:50
        A od kiedy to zaprasza się na pogrzeb kolego co? Widzę że twoja wiedza jest
        krótka !!!! O pogrzebie się jedynie informuje pacanie. Dziękuję że to że nie
        jesteś wśród głów Rządzących, bo był następny który kazał by "złożyć
        podziękowanie na ręce " - osoby nieżyjącej. Ludzie zanim coś napiszecie to
        pomyślcie!
    • Gość: smiechu warte Grzegorz Durski, radny niezrzeszony IP: 213.155.167.* 12.05.05, 09:45
      Brawo a gdzie jeszcze Pan radny jezdzi w delegacje, moze bedzie wiecej okazji
      wyjechac! Czas przeciez plynie...
    • Gość: s Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: 213.155.167.* 12.05.05, 10:07
      Ludzie jak szybko zapominaja slowa Papieza: Jestescie z ludu dla ludu
    • Gość: Maciek przekaże na cele charytatywne IP: 213.76.137.* 12.05.05, 14:44
      Wydaje mi się, że bardziej uczciwe będzie oddanie tych pieniędzy do kasy
      miejskiej. ja też jeden procent podatku dwa miesiące temu przekazałem na cele
      charytatywne (z resztą Wszystkich zachęcam: www.mammarzenie.org ), a jakiś czas
      temu fiskus mi to oddał.
      Dobrze dysponować nie swoimi pieniędzmi. Dobry Pan radny: był na wycieczce, i
      jeszcze wspomaga potrzebujących - a tak na prawdę sam nic nie traci.

Żenada.
    • Gość: LEX Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.idea.pl 13.05.05, 06:36
      Co za poruta totalna...najpierw bunczucznosc,teraz zalosne przeprosiny
      przestraszonego blazna,ktory w obawie o ten marny stolek zupelnie zatracil
      jakiekolwiek poczucie godnosci osobistej.Poziom szamba "panie" radny!!
      • Gość: play Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.teleton.pl 13.05.05, 07:00
        Szkoda naszego czasu. Właściwe słowa na tym Forum już padły.
        • Gość: Kat Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.05, 21:54
          Nie sądzę!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=23790810&v=2&s=0
      • jacek.zienkiewicz Re: Radny Dzikowski przeprasza mieszkańców 14.05.05, 20:22
        LEX czy ty umiesz czytać? Jeżeli oświadczenie Dzikowskiego to żałosne
        przeprosiny związane z jakimś stołkiem i utratą godności to Chiny leża w
        Ameryce a ty jesteś geniuszem. Jednak ani jedno ani drugie dalekie jest od
        rzeczywistości. Poziom tłumoka z rynsztoka panie lex.
        Pozdrawiam
        JZ
    • Gość: e.beata do alberta IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 16.05.05, 18:54
      Albert sorry ale nie mam ochoty na pisanie tego samego w kółko.
      Napisano w tym temacie naprawdę dużo, nic nowego nie mam do dodania.
      Skoro poczytałeś i mimo wszystko nadal nie rozumiesz, to jednak RÓŻNIMY się
      pogladem moralno-etycznym w tej sprawie.

To nie był wyjazd na konferencję ani szkolenie.
      Chociaż nie każdą konferencję, nie każde szkolenie zaaprobuję ;-)
      Dlatego wyraziłam swój na forum sprzeciw co do paru wycieczek.

Nie wiem jak Tobie pomóc zrozumieć?
      Może postaw sobie pytanie - jakie byłoby zdanie samego papieża w tej sprawie, o
      ile jest dla ciebie autorytetem.

Nie wydaje mi sie aby roznica naszych pogladow opierala sie na etyce czy
      moralnosci. Mi sie wydaje ze patrzysz na to demagogicznie i nie do konca w
      sposob obiektywny czy tez racjonalny, po prostu.

kwestia etyki moze byc pytanie: dlaczego radni maja uprawnienia ze do
      • albert_c Re: do Beaty 17.05.05, 11:13
        Gość portalu: e.beata napisał(a):

> Albert sorry ale nie mam ochoty na pisanie tego samego w kółko.

* Beato, a co takiego napisalas w tym temacie poza tym ze ogolnie jestes
        oburzona faktem wyjazdu?
        Ze przypomne co napisalas:
        'Myślę, że BURAK w tym przypadku jest bardzo łagodnym określeniem.
        Określa człowieka prostego, bez odpowiednich manier.' - jezeli masz zamiar
        udowadniac mi swoja racje za pomoca wyzej przytoczonych stwierdzen/argumentow,
        no to sorry nie dogadamy sie, bo ja chce z Toba porozmawiac za pomoca
        argumnetow, a nie inwektyw skieorwnych przeciw komus. rozmumiesz?

tak swoja droga skad znasz maniery radnego Dzikowskiego? i z drugiej strony czy
        mialabys odwage powiedziec w/w slowa mu porsto w twarz?

> Napisano w tym temacie naprawdę dużo, nic nowego nie mam do dodania.

* w tym temacie nie przytoczono zadnych argumnetow dlaczego kasa powinna byc
        zwrocona.

> Skoro poczytałeś i mimo wszystko nadal nie rozumiesz, to jednak RÓŻNIMY się
        > pogladem moralno-etycznym w tej sprawie.

* roznimy sie tym, ze Ty zdajesz sie nie rozumiec mojego pytania. Ja rozumiem
        Twoje oburzenie, ale sie z nim nie zgadzam.
        >
        > To nie był wyjazd na konferencję ani szkolenie.
        > Chociaż nie każdą konferencję, nie każde szkolenie zaaprobuję ;-)

* ja takze.

> Dlatego wyraziłam swój na forum sprzeciw co do paru wycieczek.

* ja takze nie raz, i nie dwa wyrazam swoj sprzeciw. tak samo nie podoba mi sie
        to ze miasto wyslalo tak liczna delegacje na pogrzeb Papieza. Co nie znaczy ze
        teraz oczekuje ze ci ludzie maja zwrocic ta kase.

> Nie wiem jak Tobie pomóc zrozumieć?

* mi nie musisz pomagac, serio.

jak chcesz mnie przekonac do swoich racji postaraj sie zaprezentowac mi
        argumnety za tym dlaczego radny Dzikowski wg Ciebie powinien zwrocic kase.
        Tylko tyle, bo jak na razie nie prezentujesz zadnych argumnetow, ale za to
        bardzo ladnie ze mna polemizujesz, wtracajac nieco ironiczne komunikaty.

> Może postaw sobie pytanie - jakie byłoby zdanie samego papieża w tej sprawie,
        o ile jest dla ciebie autorytetem.

* 1. jest (byl) autorytetem
        2. odp. na takie pytanie nie potrafie udzielic samemu sobie, bo nie wiem po
        prostu, a nie chce sie domyslac.
        • xyz-xyz Jeśli pozwolisz albercie:) 17.05.05, 11:20
          "jak chcesz mnie przekonac do swoich racji postaraj sie zaprezentowac mi
          argumnety za tym dlaczego radny Dzikowski wg Ciebie powinien zwrocic kase".

Otóż moim wielce skromnym zdaniem dlatego, że mniej kontrowersyjnie jest
          okazywać szacunek zmarłej głowie Kościoła, którego jest się wyznawcą, na koszt
          własny.
          • jacek.zienkiewicz Re: Jeśli pozwolisz albercie:) 17.05.05, 11:49
            Dlatego radny Dzikowski po przemyśleniu wszystkich za i przeciw oraz
            uwzględnieniu opinii społecznej oświadczył to co oświadczył i przekaże kasę na
            cele które przyświecały naukom i ideom Jana Pawła II.
            Pozdrawiam
            JZ
            • xyz-xyz Re: Jeśli pozwolisz albercie:) 17.05.05, 12:07
              Ja temat uważam za zamknięty, a nawoływanie do "wywalenia" Dzikowskiego to
              krzyki mające zagłuszyć smród wokół Łuczaka.
              • albert_c albert pozwala i jezeli Ty pozwolisz:) 17.05.05, 16:38
                ...mimo tego ze temat uwazasz za zamkniety...;)

masz racje ze duzo bardziej przyzwoice wyglada gdy sie towarzyszy w ostatniej
                drodze za swoja kase niz za wspolna, co wg mnie nie zmienia faktu, ze radni nie
                baczac z jakiej opcji (bo przeciez nie byl tam sam Dzikowski z PO), nie powinni
                zwracac kasy.

Na przyszlosc natomiast powinni sie sami samoograniczac w takim 'wojazach'. Wg
                mnie mogl jechac sam prezio i to by bylo zupelnie wystarczajace.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka