Dodaj do ulubionych

WŁADZE SZCZECINA

IP: 2.4.STABLE* / 192.168.143.* 28.08.02, 11:43
IPOTENCJA, INDOLENCJA i DEMENCJA

Wszystko na temat :-(

A co na to mieszkańcy? - odsyłam do "konstruktywnej" dyskusji - wątek: "Czy
juz wiecie, czemu szary koniec?"

Podsumowyjąc:
Szczecinianie, pozwalacie sobą pomiatać hołocie a nie władzy (przy okazji
władza znaczy służba - tak przynajmniej powinno być!) i wam to odpowiada.
Prosta logika wskazuje, że jesteście również hołotą, albo jesteście ze
wszech miar leniwi i nieodpowiedzialni. Kiedyś podobał mi się Szczecin,
dzisiaj podoba mi się Szczecin, ale nie ludzie w nim mieszkający. Coraz
bardziej cieszę się, że wyjechałem – nerwowo bym tu po prostu nie wyrobił.

P.S.
Do zobaczenia po wyborach, ciekawe kogo wybierzecie tym razem na
głównego „osrawusa” (od: „osrać”) Szczecina?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zuza Re: WŁADZE SZCZECINA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.08.02, 12:31
      Masz rację, co kadencja to większy złodziej dopada stołka a nasze miasto tonie
      i jest prawie na dnie.Na początku wielkie obietnice i omamianie społeczeństwa
      które naiwnie daje wiarę i obecnie Szczecin to wioska z tramwajami.
      Pozsrawiam
      • Gość: Jazzek Re: WŁADZE SZCZECINA IP: *.it.volvo.se / 153.112.43.* 28.08.02, 12:43
        Ale jednym mozna się szczycic - w żadnym innym mieście podczas jednej kadencji
        nie byłoo tylu prezydentów. Ja się już pogubiłem w obliczeniach: czterech czy
        pięciu czy...?
    • Gość: ZetKa Re: WŁADZE SZCZECINA IP: *.net.com / 3.111.148.* 28.08.02, 13:16
      > IPOTENCJA, INDOLENCJA i DEMENCJA
      SZCECINSKICH MIESZKANCOW!!!
      Najprosciej marudzic - ale co zrobiles, zeby to zmienic?
      Ja narzekalem o to, ze szczecinski pomnik stoi w Warszawie. I zaczalem walczyc -
      teraz pomnik wraca. Gdyby moja walka nie dala skutkow, moglbym narzekac, ze
      wladza mnie olala, ale dopoki nie zaczalem, nie mialem prawa na nich narzekac.

Nie pamietam, czy te slowa powiedzial amerykanski, czy angielski prezydent -
      ale to chyba nie wazne, bo obydwa kraje stoja dobrze gospodarczo i nalezaloby
      wziasc z nich przyklad:

Nie pytaj co ojczyzna moze zrobic dla ciebie - pomysl, co TY mozesz zrobic dla
      ojczyzny.

> A co na to mieszkańcy? - odsyłam do "konstruktywnej" dyskusji - wątek: "Czy
      > juz wiecie, czemu szary koniec?"
      Jakze konstruktywny byl twoj komentarz...
      A czy nie zwrociles uwagi, ze to co pisze, jest prawda? Ze niektorzy w tym
      wypadku nie klocili sie o jakies poglady, ale zaczeli walczyc: skoro jottka
      napisala, to ja musze napisac odwrotnie? Skoro laufer/gryf napisal, to ja musze
      odwrotnie?

> Szczecinianie, pozwalacie sobą pomiatać hołocie a nie władzy (przy okazji
      > władza znaczy służba - tak przynajmniej powinno być!) i wam to odpowiada.
      Pozwalacie soba pomiatac holocie, ktora umie glosno krzyczec, takiej jak Lepper
      czy <imie wygnerowane generatorem literek losowych>. Ktora jedyne co umie to
      obalic - a co po rewolucji? Sami dorwiecie sie do koryta, i wcale nie bedzie
      lepiej. Przepraszam, wy przestaniecie widziec to zlo, ktore istnieje. Tylko to
      zlo nie zniknie, jedynie wy sie od niego odetniecie.

• Gość: Rknsowiw Re: WŁADZE SZCZECINA IP: *.petrotel.bptnet.pl 28.08.02, 20:22
        Hej Zetku!
        Nie marudzę! Definiuję jedynie podstawowy problem!
        Co do Coloniego - gratuluję! byle więcej takich akcji (również dożuciłem)
        Parę żeczy zrobiłem, tyle oczywiście ile mogłem, np. parę artykułów
        (opublikowanych) w GW.
        Przykład z USA lub GB? - jak najbardziej! Znowu jednak ten sam
        problem: "służący" nam włodarze nie słyszeli cytowanego pytania, a i na pewno
        sobie go nie zadali (:-<
        A narzekać na nich mogę, chociarz jestem daleko, bo widzę co się niestety ze
        Szczecinem dzieje, pomimo nieprawdopodobnych wręcz (moim zdaniem) możliwości.
        A jestem daleko bo pomimo całkiem dobrych kwalifikacji musiałem wyjechać
        ze "swojego" miasta, a musiałem wyjechać bo...
        ... zaczynamy wątek od początku.
        Tak!: na walkę nie z poglądami lecz osobami nie trzeba uwagi zwracać, zwracać
        chce się od tego (tzn, ż....)!
        A co do rewolucji, to tak to wygląda jak w "Folwarze...": byli ludzie są
        świnie. A po wyborach będą pewnie małpy.

Pozdrawiam
        • Gość: były Rknsowiw :-O BLAMAŻ IP: *.petrotel.bptnet.pl 28.08.02, 20:47
          Ale się wysiliłem

do Ż uciłem parę liter od Ż eczy chocia RZ
          miało być inaczej… i po ksywce (dobrze, że anonimowo).
        • Gość: były Rknsowiw :-O BLAMAŻ IP: *.petrotel.bptnet.pl 28.08.02, 20:50
          Ale się wysiliłem

do Ż uciłem parę liter od Ż eczy chocia RZ
          miało być inaczej... a jakie kFalifikacje, mmm... - i po ksywce (dobrze, że
          anonimowo).
        • Gość: ZetKa Re: WŁADZE SZCZECINA IP: *.net.com / 3.111.148.* 29.08.02, 08:38
          > Hej Zetku!
          > Nie marudzę! Definiuję jedynie podstawowy problem!
          I na tym sie konczy. A co z jego rozwiazaniem?
          Poza tym - na czym polega ten podstawowy problem? Tak malo konkretnie go
          definiujesz, a patrzysz malo obiektywnie. Bo widzisz, co ma zrobic wladza, choc
          nie zawsze to nalezy do jej obowiazkow. I tylko wladza ma to robic, a
          spoleczenstwo ma sie opieprzac i ma im byc dobrze.

> Co do Coloniego - gratuluję! byle więcej takich akcji (również dożuciłem)
          > Parę żeczy zrobiłem, tyle oczywiście ile mogłem, np. parę artykułów
          > (opublikowanych) w GW.
          Dziekuje za tyle. Ale jesli narzekasz na pewne rzeczy - moze zrob pierwszy
          krok, a nie narzekasz na innych ze tego nie zrobili? A co ty w tej sprawie
          zrobiles? Czy sam nie robisz kreciej roboty temu miastu?

> Przykład z USA lub GB? - jak najbardziej! Znowu jednak ten sam
          > problem: "służący" nam włodarze nie słyszeli cytowanego pytania, a i na pewno
          > sobie go nie zadali (:-<
          Skoro oni sa zli, to ja nie musze byc dobry, a wina zawsze bedzie po ich
          stronie?

> A narzekać na nich mogę, chociarz jestem daleko, bo widzę co się niestety ze
          > Szczecinem dzieje, pomimo nieprawdopodobnych wręcz (moim zdaniem) możliwości.
          Ktore powoli zaczyna sie wykorzystywac. Chociazby Marina - wielu krzyczy, ze
          mala, ze be, ale wreszcie zaczyna sie promowac miasto jako morskie. I jeszcze
          kilka innych rzeczy (w tym i Colleoni), w ktorych (mniej lub bardziej udolnie)
          obecny zarzad zaczal stawiac pierwsze kroki. Niesmiale, bo niesmiale, ale nauki
          chodzenia nie zaczyna sie od biegania na zawodach...

> A jestem daleko bo pomimo całkiem dobrych kwalifikacji musiałem wyjechać
          > ze "swojego" miasta, a musiałem wyjechać bo...
          Bo moze masz niewlasciwe wymagania? Bo kazdy stoczniowiec moze powiedziec, ze
          Praga jest miastem do d... bo on nie moze tam pracy znalezc...
    • lupin2 Nie pytaj co .... 28.08.02, 17:44
      Dostałem niedawno SMS-a z takim hasłem.

Nie pytaj co Szczecin dał Tobie
      Odpowiedz sobie,co Ty dałeś Prezydentowi Runowiczowi

I to jest krótka i dosyć wyczerpująca recenzja sytuacji.
      • Gość: Gradus Re: Nie pytaj co .... IP: *.eemagine.com 28.08.02, 18:46
        Niedawno prosilem Ciebie (albo Laufra ale to chyba wszystko jedno) o wskazanie
        chociaz jednego posta, z ktorego wynika, ze popieram lub pracuje dla obecnie
        rzadzacych. No i nie ma odpowiedzi...

Z urzedniczym pozdrowieniem,
        Gradus
        • Gość: JACEK Re: Nie pytaj co .... IP: 64.9.159.* 28.08.02, 18:52
          Gość portalu: Gradus napisał(a):

> Niedawno prosilem Ciebie (albo Laufra ale to chyba wszystko jedno) o wskazanie
          > chociaz jednego posta, z ktorego wynika, ze popieram lub pracuje dla obecnie
          > rzadzacych. No i nie ma odpowiedzi...
          >
          > Z urzedniczym pozdrowieniem,
          > Gradus

Laufry lupiny to takie obszczymurki !!! Nawypisuja durnot i uciekaja!!!!
          • Gość: Gradus Zaczynam sie martwic... IP: *.eemagine.com 28.08.02, 18:55
            ..., ze moze jednak nie jestem urzednikiem Runowicza :(

• Gość: JACEK Re: Zaczynam sie martwic... IP: 64.9.159.* 28.08.02, 19:04
              Ja sie od tych obszymurkow dowiedzialem ze jestem homosexualista , komunista, debilem,i ze mieszkam na przemian
              w gorzowie i jackowie !!! spoko gradus daj im poszczekac !!!!
              • Gość: Rychu WŁADZE SZCZECINA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.08.02, 21:05
                Gość portalu: JACEK napisał(a):

> Ja sie od tych obszymurkow dowiedzialem ze jestem homosexualista , komunista,
                d
                > ebilem,i ze mieszkam na przemian
                > w gorzowie i jackowie !!! spoko gradus daj im poszczekac !!!!

Przypominam temat: WŁADZE SZCZECINA. I proszę oto spojrzeć w górę^^^^^.
                Jakiż to interesujący komentarz do tematu! Jacku, jak zwykle szokujesz
                bystrością i głębią wypowiedzi. Rozumiem, że chcesz nas rozweselić, bo temat
                jest smutny.
                P.S.Nie wiedziałem, że jesteś homoseksualistą, komunistą i debilem. Nie martw
                się, z tym można żyć. :-)))
                • Gość: JACEK Re: WŁADZE SZCZECINA IP: 64.9.159.* 28.08.02, 21:23

>
                  > P.S.Nie wiedziałem, że jesteś homoseksualistą, komunistą i debilem. Nie martw
                  > się, z tym można żyć. :-)))

Pewnie masz niemala wiedze na temat : mozna z tym zyc!!!! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  ps rychu jesli juz tak tu z inteligencyja i wszystkim innym wyjezdasz to ci odpowiem
                  ze watek na polityke jest w podforum !!! i tu lezy pies pochowany panie super rychu!!! he he he
                  • Gość: Rychu Re: WŁADZE SZCZECINA IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.08.02, 23:05
                    Gość portalu: JACEK napisał(a):

to ci od
                    > powiem
                    > ze watek na polityke jest w podforum !!! i tu lezy pies pochowany panie
                    super
                    > rychu!!! he he he

Nareszcie pół zdania na temat. Proszę skierować do autora tematu. Końcówka
                    twojej wypowiedzi mało finezyjna.
    • lupin2 Ten wierszyk recytował Mundek na apelach szkolnych 30.08.02, 06:14

Prezentuje ulubiony wierszyk Prezydenta Runowicza, który recytował go stojąc w
      białej koszuli na apelach szkolnych.

Adam Ważyk (notka biograficzna) – „Pocztówka z miasta socjalistycznego”

O świcie niecierpliwa,
      niesyta swojego piękna,
      syczała lokomotywa
      nad dziewczyną, która uklękła.

Ktoś, kto przelotnie zobaczył
      pogański profil dziewczyny,
      opacznie sobie tłumaczył,
      że modli się do maszyny.

A jej tylko drgała warga,
      gdy ranną racją oliwy
      maściła, czuła kolejarka,
      tłoki lokomotywy.

Taki to piękny wierszyk recytował mały Mundek w podstawówce, przyszły kandydat
      lewicy, póżniej prawicy (SKL), i znowu lewicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka