evela7 04.10.05, 19:39 witajcie, chcę rodzić na Pomorzanach, czy ktoś wie jak to jest z zzo? Od okulisty słyszałam, że na żądanie powinno się je dostać, od kogoś innego znowu, że jest to odpłatne. Będę wdzięczna za wszelkie info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
magduss Re: zzo - Pomorzany 04.10.05, 20:16 Ja rodziłam na pomorzanach w maju, o ile nic sie nie zmieniło to zzo jest tam odpłatne 500 zika i trzeba się wczesniej umówić z anestezjologiem. Pozdrawiam Magdus Odpowiedz Link Zgłoś
bozka111 Re: zzo - Pomorzany 05.10.05, 11:01 musisz się dowiedzieć teraz, ja rodziłam w czerwcu i np. dowiedziałam się , że w szpitalu w zdrojach zzo jest bezpłatne; oczywiście nie dają je na prawo i lewo, ale jeśli się kwalifikuje rodząca i chce to jest wykonywane nieodpłatnie. inf. ta pochodzi od połoznej tam pracującej, ja z tego nie korzystałam; a rodziłam w Policach pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
evela7 Re: zzo - Pomorzany 05.10.05, 11:19 dzięki za wiadomość, ale w związku z tym mam pytanie - co kwalifikuje do takiego znieczulenia? Posiadam sporą wadę wzroku, jednak nie mam zmian na dnie oka i okulista wystawił mi zaświadczenie, że mogę rodzić naturalnie. Zasugerował jednak, że zzo powinnam sobie załatwić zamiast płacić za cesarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gatak Re: zzo - Pomorzany 05.10.05, 01:09 zerknij tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=24112&w=22674533&a=22681932 nie słyszałam, zeby coś się zmieniło w tej kwestii, chyba nie ma możliwości nawet wykupienia zzo na Pomorzanach, ale ja rodziłam w maju, moze jeszcze jakieś "swieże" mamy sie odezwą agata, mama hani i amadeusza Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: zzo - Pomorzany 05.10.05, 14:08 Witaj,rodziłam na Pomorzanach 8 dni temu.Nie ma tam możliwośći dostania zzo.W Policach jest taka możliwość kosztuje 500zł Pozdrawiam Monika Odpowiedz Link Zgłoś
zabelka24 Re: zzo - Pomorzany 07.10.05, 18:57 Witam :) Ja mam zamiar rodzić na Pomorzanach i byłam tam tydzień temu na takim obchodzie po oddziale. Lekarz, który nas oprowadzał, mówił że jest taka możliwość, ale trzeba wcześniej przyjść i umówić sie z anestezjologiem, natomist nie wspominał nic o dopłatności, ale w związku z sytuacją pewnie takowa istnieje. Powiedział natomiast że w trakcje porodu nie ma zzo na życzenie, dostaje się narkotyczne środki przeciwbólowe i rozkurczowe. Warto przedzwonić i samemu pojechać dowiedzieć się o szczegóły :), pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś