Dodaj do ulubionych

Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść

02.11.05, 00:05
Bardzo interesujacy wywiad. Ale na litosc boska, ilez razy mozna sie
dystasowac od tego, ze jest sie politykiem! Jeszcze jak sie bylo tylko radna,
a nawet szefowa klubu radnych, to moze to jakos uchodzilo, ale do jasnej
cholery jak sie jest ministrem finansow Najjasniejszej, to takie deklaracje
brzmia nawet nie tyle nieszczerze, co groteskowo! Pani minister, pani ma byc
teraz nie tylko politykiem, ale dobrym i skutecznym politykiem! Bardzo mnie
ciesza pani deklaracje o pamieci o Szczecinie. Trzymam za slowo i zycze
powodzenia na tym trudnym odcinku, tym bardziej, ze rzadko kiedy minister
finansow jest powszechnie lubianym politykiem. Ale stalo sie jak stalo.
Chcialbym wierzyc, ze szczecinianie beda chcieli wystawic pani pomnik. Oby
pani zasluzyla.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kris To niebezpieczny babol! Zanosi się na eksperymenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 00:31
      Nawet z tego wywiadu bije agresywna ambicja, granicząca z chorobą! Jeśli Balcer
      zostanie, Endriu nie da swego poparcia i taki rząd będzie istnieć tylko do
      głosowania votum. Ale magazynier zaciera ręcę, nie będzie już jednej pyskatej
      na sesjach hehe
      • Gość: asystent Re: To niebezpieczny babol! Zanosi się na ekspery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 07:49
        Nie ma i nie było arogancji równej arogancji SLD jak zdobyło władzę. Cytuję :
        "Jak SLD będzie chciało to i gruszki na wierzbie będą rosły"
        • Gość: Tramtadractwo Pięknie, fantastycznie, rewelacyjnie... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.11.05, 15:59
          "Finanse publiczne zawsze mnie pasjonowały."
          Szkoda że nie własne, cudze widać są bardziej interesujące...
          Tak interesujące, że ich drukowanie staje się nad wyraz łatwe.
          Senny koszmar, 1-2 mld w tę czy we wtę. Zgroza, drenaż portfeli najuboższych.
          No to będą wam, wyborcy PiSu, znikać pluszaki, żywność i lekarstwa, ktoś musi
          za to zapłacić.
        • Gość: zenek Re: To niebezpieczny babol! Zanosi się na ekspery IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 18:19
          To co napisałeś, to klasyczny przykład manipulacji. Premier Leszek Miller
          mówiąc o dotrzymywaniu obietnic powiedział: "jeżeli SLD obieca, że wyrosną
          gruszki na wierzbie, to wyrosną". Widzisz różnicę? Jest taka sama jak między
          prawem i sprawiedliwością a Prawem i Sprawiedliwością.
    • Gość: stachower Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: *.cho.vectranet.pl / 82.160.77.* 02.11.05, 06:31

Ciesze się, że Pani prof. bedzie pracować dla nas, gratulacje.
      • enancjo Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść 02.11.05, 07:42
        .. coz mowic .. wytarczy powiedziec .. WOT efekt globalizacji !!!
        Enancjo
      • anamar Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść 02.11.05, 09:21
        Gość portalu: stachower napisał(a):

>
        > Ciesze się, że Pani prof. bedzie pracować dla
        nas, ...........................................................................
        .........a ja się martwię,że dla nas nie...
    • ergie no popatrz absztyf 02.11.05, 07:59
      baba-lepper a nie mówi że 'balcerowicz musi odejść' ;-)))
      pogiełło ją czy cóś ???
      • Gość: polak Re: no popatrz absztyf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 08:15
        koniec świata , trzeba już spi...alć z tego kraju, jak takie mier...y zostają
        ministrami
        • Gość: pieszy gratulacje IP: *.fnet.pl 02.11.05, 09:06
          jednak będziemy dumni z polski
          • Gość: Nerv Mała ta duma będzie skoro Polska piszesz z małej l IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:00
          • Gość: Nerv Mała ta duma będzie skoro Polska piszesz z małej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:02
            litery! I myślę, że tak rzeczywiście będzie, bo KaczyLand nie zapowiada się na
            normalne państwo.
    • Gość: mirek Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 09:09
      a ja nie chcę aby pani minister preferowała Szczeci w swojej pracy z przemysłem
      stoczniowym. Chciałbym natomiast aby w Polsce zapanowała w końcu równość
      podmiotów wobec prawa, i żeby nie było ręcznego sterowania gospodarką i
      podatkami jak jest to obecnie. Wówczas nie będzie potrzeby "dawania"
      dodatkowych środków na te czy inną działalność, bo za tym zawsze idzie korupcja-
      jeżeli nie zwykła to polityczna.
      • dyrgosia Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść 02.11.05, 10:05
        Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść

A co na to Andriu ?
    • Gość: :) Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.05, 10:48
      bingo !!! - rasowy z niej polityk : "balcerowicz musi odejść ..." - tak to było
      przed wyborami zeby na nas glosowali i drugi kwiatek - Ja niczego sie nie boje,
      nawet o tym nie mysle ... "
      • Gość: andreas celnie :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.05, 11:03
        i jeszcze dodam... polityk co ... nawet nie mysli...
        Gratuluje pani profesor i bardzo wywiad rozegrany politycznie.
        I nie wirzę, że pani Lubinska nie mysli!
        MYsli i przewiduje, to robi kazdy inteligentny człowiek,
        a juz na pewno powinien minister i tak dobry POLITYK!
    • Gość: Ania Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: 195.68.233.* 02.11.05, 11:50
      A sytuacja oświaty w innych miastach to niby lepsza?
    • Gość: stylista Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: 83.168.96.* 02.11.05, 13:23
      1. kontrast miedzy konserwatywna czarna marynarka, a nienaturalnie blada twarza
      nie jest korzystny. radze zwrocic sie do dermatologa, ktory powie pani czy moze
      pani korzystac z solarium czy wystarcza tzw. samoopalacze

2. konserwatywny styl jest w pani przypadku idealny, czern, bardzo elegancki
      kolor, podkresla pani cechy: profesjonalizm, skromnosc

3. wlosy i fryzura - wlosy sa za jasne, a fryzura dobra dla pani przdszkolanki,
      albo pani irenki z miesnego. Zycze pani wiecej odwagi. Jest pani ladna kobieta i
      ma pani przyjemne rysy twarzy - zmienilbym pani tez szminke. te perly, ktore ma
      pani na szyji - bardzo ladne
    • Gość: annamalek Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: 212.234.218.* 02.11.05, 14:13
      ja tez nie rozumiem, w wyborach prezydenckich haslo politykom dziekujemy, teraz
      nie jestem politykiem, to kto jest? a pamiec o Sz-nie to na razie tylko
      deklaracje, zobaczymy
    • Gość: K.F. Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 16:11
      Jak na razie - mamy powody, by się tęgo rumienic z powodu pani minister.
      Bo albo pani minister profesor zapowiada w najpoważniejszycm periodyku
      finansowym Europy (Financiel Times) ....wojnę z hipermarketami, albo komisarze
      UE zapowiadają poważne rozmowy z panią minister - by babie wbić do głowy kilka
      podstawowych zasad do głowy - m.in. dotyczących deficytu i budżetu państwa czy
      wejścia Polski w strefe euro.
      Jakby nie patrzeć - mamy kompromitację a Komisją Europejska, delikatnie mówiąc
      jest wkurzona.
      • hotcat01 Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść 05.11.05, 17:28
        kit z KE, naród jest wkurzony, to ważniejsze!
        • Gość: K.F Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.05, 19:33
          Na kogo wkurzony? W hipermarkecie nr 1 w Szczecinie, czyli w Galaxy - ogromne
          tłumy, jakoś tego wkurzonego narodu na te molochy - nie zauważylem, a robiłem
          dzisiaj tradycyjne zakupy na 2 tygodnie.
          Market częstuje lud torcikami z okazji 9-tych urodzin.
          Lud po wydaniu stówy na zakupy dostawał dzisiaj takie łakocuie i stał grzecznie
          w kolejce po darmowe słodkości. Chyba mu smakowały...
          • hotcat01 Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść 05.11.05, 20:10
            wkurzony na pseudo rząd, pseudo polityków, pseudo ministrów
    • vargas Kaczynski, czy jest jakas obietnica wyborcza, 05.11.05, 21:32
      ktorej zamierzasz dotrzymac?
    • student1 Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść 05.11.05, 21:47
      pani profesor Lubińska reprezentuje humanistyczną szkołe finansów publicznych
      kasa jest po to aby ją wydawać a nie po to aby ją ciąć
      chodzi o to aby działaniami prorozwojowymi mieć tej kasy dużo
      czyli nacisk położyć trzeba na zarabianie a nie na oszczędzanie na wydatkach
      prorozwojowych
      gdyby pani minister powiedziała że trzeba rozdawać kasę biednym to może można
      byłoby jej zarzucić że działa na szkodę Polski
      ale jeżeli pani minister chce kasę zainwestować po to aby w przyszłości było
      tej kasy więcej to chyba dobrze
      a dlaczego UE chce nas pouczać i nie pozwolić nam na przeznaczenie 1 czy 2 mld
      na naukę i nowe technologie
      czyżby UE chodziło o 30 milionowy rynek zbytu w hipermarketach budowanych
      nagminnie w całym tego słowa znaczeniu a nie o to abyśmy byli rozwiniętym krajem
      nie widzę powodów abyśmy chcąc przypochlebić się UE robili wszystko pod jej
      dyktat
      a może zaczniemy działać we własnym interesie nie oczekując naiwnie aż inni za
      nas to zrobią

• Gość: liberalizm1 Re: Lubińska: Balcerowicz nie musi odejść IP: 217.153.180.* 07.11.05, 09:14
        Nie chodzi o to, że pani minister chce przeznaczyć 1 czy 2 mld na rozwój nauki.
        Chodzi o to, że zwiększy deficyt o 1 czy 2 mld i te pieniądze nie pójdą na
        naukę tylko będą dodatkiem do wydatków socjalnych co mnie martwi. Poza tym
        zwiększanie deficytu jest sygnałem dla inwestorów, że z finansami nie jest
        dobrze a jeśli minister finansów nie jest strażnikiem dyscypliny budżetowej to
        kto ma być???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka