Dodaj do ulubionych

Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mętów

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 11:55
"Gdańsk, Wrocław, Szczecin znów niemieckie, "Jesteśmy ludźmi Hitlera", "Aryjscy wojownicy", "Heil Hitler", "Wódz wzywa", "Ludzie Hitlera", "Żydowskie błoto", "Wojna ras" - płyty z takimi piosenkami czekały na klientów, na targowisku w Lubieszynie. Płyty sprzedawał 27-letni Krzysztof G. ze Szczecina. Celnikom tłumaczył, że kupił je na szczecińskim targowisku "Turzyn" oraz na giełdzie samochodowej w Płoni. podał Głos Szczeciński.

Za swojej strony mogę dodać, że odwiedziłem pierwszy raz giełdę w Płoni w zeszłą niedzielę. To co ujrzałem przeszło moje najśmielsze oczekiwania.
90% sprzedawanego towaru jest nielegalne. Koszulki, bluzy, spodnie, buty, czapki z podrobionymi znakami markowymi. Alkohol, papierosy bez akcyzy i zezwolenia na obrót. CD, DVD – wszystkie nielegalnie kopiowane. Nawet z pozoru oczywisty towar jakim jest sprzęt RTV w dużej części pochodzi z paserstw. Radioodbiorniki samochodowe są niekompletne. Brak pilotów w telewizorach . Ani jednej kasy fiskalnej i ani jednego wystawionego rachunku. Na pytanie o fakturę u sprzedawcy felg usłyszałem, że nie prowadzi zarejestrowanej działalności. I w ogóle już mnie nie zna i nie chce mi sprzedać felg.
Zamiast patroli policyjnych kwitnący hazard. Bandy oszukańców z trzema kartami czy kubkami.
Czegoś podobnego nie sposób znaleźć nigdzie indziej jak w Bantustanie.

Pozdrawiam tym samym miejskich decydentów, policjantów, ZUS, PiP, US i inne tam urzędy. Dobrego samopoczucia w nowym roku A.D. 2005. I owocnej jak dotychczas pracy (przy kawie i manicure).

Fugazi
Obserwuj wątek
    • Gość: wizytka Re: Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mę IP: 217.153.19.* 14.12.05, 12:08
      Ale powiedz, jak już się wyluzujesz i gdy masz w nosie cały świat to nie łapie
      Cię ten klimat ? :)))
      A wiesz jakie fajne "antyki" tam czasami można kupić ? A ludzie niektórzy
      mili,normalni, niczego nie udają, spróbuj jeszcze raz kiedyś, ale nie jedź
      taki "napakowany" :)))
    • xyz-xyz Re: Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mę 14.12.05, 12:28
      Dobrego samopoczucia w nowym roku A.D.
      2005. I owocnej jak dotychczas pracy (przy kawie i manicure).

Fugaziulku, ależ się na tych urzędasów wściekłeś, deć nowy to będzie rok pański
      2006:)
      • Gość: Fugazi Re: Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 12:54
        > Fugaziulku, ależ się na tych urzędasów wściekłeś, deć nowy to będzie rok pański
        > 2006:)

Ło matko, przespałem cały rok.

Pozdrawiam
        Fugazi
        • swarozyc Re: Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mę 14.12.05, 13:17
          Gość portalu: Fugazi napisał(a):
          Ło matko, przespałem cały rok.
          '''''''''''''''''''''''''''''''''
          Chyba nie przy kawie i manikurze..?
          Nie mow, niech zgadne! - pedicure..
          • Gość: Fugazi Re: Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:25
            > Nie mow, niech zgadne! - pedicure..
            Nie, tak nisko nie upadłem.

Pozdrawiam
            Fugazi
            • swarozyc Re: Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mę 14.12.05, 13:27
              Gość portalu: Fugazi napisał(a):
              Nie mow, niech zgadne! - pedicure..
              > Nie, tak nisko nie upadłem.
              '''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Siedzac tez mozna..
              :-)
              PS Cos sie tak nachmurzyl..?
              (:-
              • Gość: Fugazi Re: Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 13:44
                > PS Cos sie tak nachmurzyl..?

Socjalizm mnie boli bo uwiera. I nieuczciwość, niekompetencja, brak refleksji i brak wiedzy.
                Myślałem, że idzie na lepsze.

Pozdrawiam
                Fugazi
                • swarozyc [...] 14.12.05, 13:46
                  Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
                  • Gość: Fugazi coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczytać. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.05, 14:03
                    • swarozyc Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta 14.12.05, 14:06
                      Napisalem jak Mazowiecki budowal wolna polske w 1989r i jak ja sie z tego
                      cieszylem.
                      A pozniej..synonim cory Koryntu..

PS Albert ty fiucie !
                      Ty nie wiesz co jest nieprzyzwoite!
                      • albert_c Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta 14.12.05, 14:13
                        Fugazi, Swar w sumie zacytowal wiernie swoj post.

i nie synonim cor koryntu byl powodem sciecia postu, a to ze przegiales
                        nazywajac Mazowieckiego okresleniem uwazanycm za obelzywe.

tyle. Nie wiesz czasami gdzie sa granice kulturalnej krytyki i zmuszasz mnie do
                        tego zebym Cie cial w takich sytuacjach, co tez czynie bez zadnej satysfakcji:(
                        • swarozyc Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta 14.12.05, 14:22
                          W szwecji miedzy 06.00 a 22.00 moge stac na ulicy i drzec sie jaki krol to
                          glupi pajac..
                          a pan mazowiecki i towarzycho sa niedotykalni w polsce pookraglostolowej..
                          Malutki albercik jestes..
                          • albert_c Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta 14.12.05, 14:27
                            Byc moze malutki, ale i tak sie zdarza ze czesto bywa tak ze jestes - licytujac
                            sie w tych kategoriach - mniejszy niz ja.

A to o ktorej drzesz pale jak 'glupi pajac' zaprawde nic mnie nie obchodzi.
                            • albert_c Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta 14.12.05, 14:28
                              i jeszcze jedno: Mazowiecki mnie ni grzeje ni ziebi, jego towarzystwo tym
                              bardziej.
                              • piotr33k2 Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta 14.12.05, 15:29
                                a pro po mazowieckiego to był najlepszy premier jak do tej pory a taki figurant
                                marcinkiewicz to mu może co najwyżej buty czyścić.
                                • Gość: Jazzej Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 14.12.05, 15:56
                                  A ten znowu swoje :) Słaby był, bo dał się uwłaszczyć nomenklaturze, zamiast
                                  ich rozliczyć. Zero kontaktu ze społeczeństwem, tyle, że miał Kuronia.

Najlepszy był Belka, bo go w ogóle widać nie było.
                                • Gość: Brend bezcłowy kontygent IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:03
                                  Mam pytanko ? Za którego Premiera nasz lokalny baron paliwowy otrzymał bezcłowy
                                  kontygent na import paliwa ? :-)
                                  • piotr33k2 Re: bezcłowy kontygent 14.12.05, 17:52
                                    mam pytanko ile mazowiecki był premierem?
                          • Gość: galoty Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:46
                            Tak rzeczywiście to był wpaniały Premier tylko ten głupi naród Polski go nie
                            chciał. Pan Mazowiecki z ekipą musi sobie zmienić wyborców bo za wyjątkiem kilku
                            forumowiczów niestety ale jest żle oceniany o czym świadczą ostatnio wyniki
                            Partii Demokratycznej , która mimo tak wybitnego expremiera dostała parę głosów
                            a im więcej autorytetów w tym stylu za tą partia stawało tym niższe robiły się
                            notowania.
                            • piotr33k2 Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta 14.12.05, 16:04
                              Gość portalu: galoty napisał(a):

> Tak rzeczywiście to był wpaniały Premier tylko ten głupi naród Polski go nie
                              > chciał. Pan Mazowiecki z ekipą musi sobie zmienić wyborców bo za wyjątkiem
                              kilk
                              > u
                              > forumowiczów niestety ale jest żle oceniany o czym świadczą ostatnio wyniki
                              > Partii Demokratycznej , która mimo tak wybitnego expremiera dostała parę
                              głosów
                              > a im więcej autorytetów w tym stylu za tą partia stawało tym niższe robiły się
                              > notowania.
                              to że mazowiecki przestał byc premierem nie zależało od narodu ,mazowiecki jest
                              na emeryturze i w parti demokratycznej jego obecość była tylko kurtuazyjna więc
                              naród na niego nie głosował co nie znaczy ze jego cześć jest rzeczywiście
                              głupkowata nie wyłączając powyzszego forum internetowego.
                              • Gość: galoty Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 16:13
                                Twój bezkrytycyzm a wręcz zaślepienie niczym sie nie rózni od tegoz samego ze
                                strony moherowych beretów wpatrzonych w Ojca Rydzyka. Twoja postawa jest
                                podobnie krańcowa, wpatrzenie,uwielbienie, cześc wobec Premiera Mazowieckiego
                                podobne tyle , że krańcowość z drugiego krańca.
                                • piotr33k2 Re: coś napisał? że co? Bo nie zdążyłem przeczyta 14.12.05, 16:38
                                  żadne zaślepienie tylko czyste pragmatyczne i obiektywne podejście bo teraz to
                                  łatwo powiedzieć uwłąszczyła sie nomenklatura ale trzeba to było powiedzieć
                                  wtedy w tamtych uwarunkowaniach z wojskami sowieckimi w karaju z całą sb. i
                                  reżimowym prezydentem na karku.jak ktoś ci daje palec to nie można chwytać
                                  całej reki bo to sie zle kończy jezeli nie tragicznie .
                                  • Gość: parafianka Czym to sie rózni ? Niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 17:16
                                    Ksiądz Rydzyk jest moim idolem i nie jest to "żadne zaślepienie tylko czyste
                                    pragmatyczne i obiektywne podejście "
                                    • Gość: Fugazi Precz z Unią Europejską - Niemiecką Nierządnicą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 17:29
                                      > Ksiądz Rydzyk jest moim idolem i nie jest to "żadne zaślepienie tylko czyste
                                      > pragmatyczne i obiektywne podejście "

Nie jestes siostro sama. Moim też.

"Pędzi pociąg historii
                                      błyska stulecia – semafor
                                      Odnowy w Duchu Świętym
                                      nie trzeba szumnych metafor.

Potrzebny jest Maszynista,
                                      którym jest właśnie On:
                                      Wielki Dyrektor i Ojciec
                                      a Słowo Jego jak Grom!

Jemu nie trzeba ni Glorii,
                                      ni sławy ni złota i władzy
                                      On taki dobry i skromny
                                      do raju nas poprowadzi.

Odaddajmy Mu serca swoje,
                                      oddajmy Mu oszczędnoćci
                                      bo złoto nam niepotrzebne
                                      w kraju świetlanej radości.

Magnificencja Dyrektor
                                      Ojciec Profesor Tadeusz
                                      wskazuje nam jasne drogi,
                                      kroczymy w szczęściu do celu.

Pędzi pociąg historii
                                      błyska stulecie – semafor
                                      niech żyje Ojciec Tadeusz
                                      Wódz nasz i świata kreator!"

• piotr33k2 Re: Czym to sie rózni ? Niczym 14.12.05, 17:55
                                      Gość portalu: parafianka napisał(a):

> Ksiądz Rydzyk jest moim idolem i nie jest to "żadne zaślepienie tylko czyste
                                      > pragmatyczne i obiektywne podejście "
                                      chyba jednak jest jakas różnica między mazowieckim o zwykłym oszustem z mocno
                                      wątpliwie moralnym życiorysem ,że o pogladach głoszonych już nie
                                      wspomne .NADAJNIKI NA URALU.
                                      • Gość: galoty Re: Czym to sie rózni ? Niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 18:17
                                        Problem w tym, że Ci od Rydzyka maja równiez złe zdanie o Mazowieckim jak Ty o
                                        Rydzyku. To jest właśnie krańcowe oszołomstwo. Jednym i drugim nie wytłumaczysz.
                                        Gardzisz nimi oni gardza Tobą. Estrema polityki
                                        • exman Re: Czym to sie rózni ? Niczym 14.12.05, 18:29
                                          Kolejny strumień świadomości wypuszczony przez towarzycho....co za gnój.
                                          Dlaczego nic na temat wątku tylko pierdu, pierdu Pani Elżbieto, co ?
                                        • piotr33k2 Re: Czym to sie rózni ? Niczym 14.12.05, 18:29
                                          a ty o rydzyku masz dobre?problem w tym ze twoje rozumowanie jest równie
                                          chwytliwie nośne co błędne ,to typowe spłycenie tematu i swoiste zrównanie roli
                                          kata i ofiary ,"niewązne komu i co ukradli wazne że ten ktoś jest zamieszany
                                          w kradzież". tak najlepiej powiedzieć.
                                          • Gość: galoty Re: Czym to sie rózni ? Niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 18:50
                                            Ja kolego nie lubię krańcowości. Zwolennicy Rydzyka jak również fanatycy
                                            Mazowieckiego (historyczny, ważny ale fatalny rząd) to krańcowości. Kat i
                                            ofiara ? Rozbawiłeś mnie tym
                                            • piotr33k2 Re: Czym to sie rózni ? Niczym 14.12.05, 21:08
                                              a ty mnie ubawiłeś stwierdzeniem "fanatycy mazowieckiego" ,takie pojęcie
                                              nawet nie funkcjonuje w świadomosci polaków bo jest z zasady sprzeczne z
                                              podmiotem tego stwierdzenia.
                                              • Gość: galoty Re: Czym to sie rózni ? Niczym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 22:16
                                                Tylko, że mnie bawi zarówno Rydzykowy jak i UWolowski fanatyzm. Bawię się więc
                                                podwójnie. Ty bawisz sie pojedynczo :-)
    • Gość: galoty Re: Szczecińskie targowiska – wylęgarnia mę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.05, 15:42
      Jasne i widoczne tzw "gołym okiem", że tak jest jak to opisałeś. Na ryneczkach
      dla uspokojenia sytuacji raz na jakiś czas " wystawiają " obcego lub
      podpadniętego, przyjeżdza policja , telewizja i społeczeństwo patrzy jak to
      pilnuje się prawa i porządku. Bzdura. Obok leżą koszulki bez licencji z napisem
      np : Bayern Munchen i nikogo to nie rusza.
      Pusty smiech wywoływały u mnie zrzeszenia tych kombinatorów (nie wszyscy !),
      którzy tworzyli cos pod nazwą "polscy kupcy" lub "szczecińscy kupcy" co służyło
      tylko koniunkturalnym decyzjom politycznym w okresie wyborczym i jakimś tam
      decyzjom z rynkami związanymi.
      Ze swojej strony uważam iż najmniej menciarski rynek to rynek Pogodno.
    • Gość: andreas moze sie boja IP: *.orange.pl 14.12.05, 17:31
      moze urzednicy i policjanci boja sie tam chodzić?
      Boja sie, że im cos ukradną!
      • exman Re: moze sie boja 14.12.05, 18:30
        Bo policja i inni działają od święta i na pokaz. A po Płoni to po i po gębie
        później mogą dostać u siebie w Remizie na przykład.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka