Dodaj do ulubionych

Biorą zwłoki za grosz

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 02:29
A jakie doświadczenia ma autorka tekstu, ze z góry widzi uchybienia w
świadczeniu usług firmy, która została wyłoniona przez Urząd. Ja natomiast
widzę, że GW ma szczególny interes w grzebaniu się nawet w zwłokach, albo
redaktor jest rzecznikiem jakiejś innej firmy. I właśnie tym należy się
zająć. Niech panienka pojedzie do łodzi. Tam powiedza jej jak się to robi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kriso Re: Biorą zwłoki za grosz IP: 217.153.19.* 22.12.05, 06:42
      I słusznie.Jak coś jest tanio to zaraz szwindel, jak drogo to ktos wziął w łapę.
      Miła redaktorko:)-o co ci chodzi....nie ma juz wam kto i jak dogodzić?
      Dla mnie nawet tramwaje mogą sprzedawać bilety po 1gr byleby miasto do tego nie
      dokładało
      Pozdrawiam "Wybiórczą"
      • Gość: Jogi Wyborcza powina pozwalniać tych nierobów... IP: *.vf.pl 22.12.05, 08:34
        ...zajmują się głupotami. Wczoraj jakiś cymbał pisał o niczyim słupie, dziś jak
        miasto oszczędnie wydatkuje pieniądze to jest wrzawa. Tymczasem gdyby odrzucono
        te oferty za 1 gr, 4 gr czy 16 gr, a wybrano tą za 85 zł ponieważ odzwierciedla
        koszt usługi, to ci sami dziennikarze pisali by o skandalu i wysokich wydatkach
        na ten cel. Od wielu lat jestem stałym czytelnikiem GW, szczególnie lubiłem
        szczeciński dodatek, od kilku miesięcy piszecie jednak same bzdury i robicie z
        najlepszej polskiej gazety zwykłego brukowca. Ja bym was pozwalniał wy
        poszukiwacze tanich sensacji. Obawiam się, że wkrótce zaczniecie sami
        prowokować jakieś dziwne sytuacje aby mieć tematy do artykułów. To żałosne
      • Gość: galoty Mam propozycję na dalsze oszczędności w mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:57
        Moją propozycję dedykuję bezmyślnemu Kriso.
        Oferuję opracowanie dokumentacji, przygotowanie i przeprowadzenie wszelkich
        przetargów miejskich za 1 grosz od przetargu.
        Pozwoli to zaoszczędzić kilkaset tysięcy złotych miesięcznie.
        Byłem pierwszy i dlatego proszę mnie nie przebijac ofertą.
    • Gość: handlowiec Re: Biorą zwłoki za grosz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:21
      Nic nie rozumiecie... autor artykułu ma w pełni rację, że sprawa jest
      śmierdząca o tyle, że pod przykrywką taniej usługi (1gr) tak naprawdę chodzi o
      zdobycie klienta (rodzina zmarłego), który zapłaci ponad 4000 zł za pochówek. I
      tu jest kasa, na którą liczy Zakład Pogrzebowy. I to wszystko w majestacie
      prawa... miasto samo podsyłać będzie klientów pod nos i nie trzeba będzie
      nikomu w łapę dawać.
      A jeśli miasto chce oszczędzić, to chyba Uskom jest firmą państwową i niech ona
      wozi zwłoki i odprowadza część dochodów do miasta.
      • Gość: Grosz Re: Biorą zwłoki za grosz IP: 212.160.165.* 23.12.05, 08:14
        Nikt rodziny nie zmusza do wybrania tej firmy jak nie będzie chciała.
        A nawet jeśli wybiorą to co w tym nagannego? Ktoś musi zmarłego pochować
        godnie i w sposób profesjonalny. Inne firmy to niby są lepsze bo dały cenę
        4,6,10 groszy? A jak miasto wybierze Uskom za 85 zł to on już klienta nie
        będzie zdobywał??!! Bo mu się zabroni?? Wolne żarty. Handlowiec - jak pracujesz
        w USKOMIE t chyba wiesz, że nie jest to firma państwowa tylko spółka a
        socjalizm się skończył(mówili o tym w TV) a Ty wierzysz mediom. Wyborcza
        lokalna zjada niestety swój ogon i traci wiarygodność- takich bzdetów
        świadczących o nieznajomości prawa już dawno nie czytałem a komentarz p.Jachima
        to już takie mniej niż zero, że Holandia to Himalaje.Artykuł pisany wyraźnie na
        zlecenie konkurencji.
    • Gość: lol no to może Zakłady zaczną płacić Miastu? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 16:25
      no to może Zakłady zaczną płacić Miastu? byłby to zdrowy i normalny układ.
      chcesz wozić? płać! wydaje sie że to byłaby najlepsza zasada.
    • Gość: Kontra Re: Biorą zwłoki za grosz IP: *.spx.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 22.12.05, 18:57
      Patologię to widzę w fakcie napisania takiego artykułu. Skąd wątpliwości
      autorki natury moralnej ? O co chodzi ? Podejrzewam,że artykuł został napisany
      na zamówienie konkurencji.
    • Gość: asys W państwach prawa wykonywanie usługi poniżej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 19:01
      W państwach prawa wykonywanie usługi poniżej kosztów jest zakazane
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka