Gość: jolex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:56 Szukam psa z rodowodem dla suczki goldenki w celach matrymonialnych, suczka ma rodowód nie była jednak wystawiana. Sprawa pilna. jolaikrzys@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piotrus1 Re: golden retriever 11.01.06, 10:41 ja z przyjemnością wezmę szczeniaka jak ktoś by chciał sie pozbyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolex Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:11 Dam znać jak się coś urodzi, narazie szukam ojca;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al_magra Re: golden retriever IP: 212.160.133.* 11.01.06, 11:33 Skontaktuj się ze związkiem kynologicznym na al. fontann. Powinni pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolex Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 11:47 No tak, tylko, że tak jak pisałam moja sunia nie była wystawiana, nie ma więc papierów aby jej dzieci mogły mieć rodowód. Nie szukam więc uznanego reproduktora przez związek. Chciałabym jednak aby był z rodowdem aby mieć pewność, że to nie jest mieszaniec i żeby dzieci były ładne i zdrowe. Mam dużo próśb od znajomych. podro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: golden retriever IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 12:27 czyli produkujesz mieszańce. Nawet jesli twoje suka ma rodowód - nie znaczy, ze nadaje sie do hodowli. Na "ojca" weźmiesz też jakiegos bez papieru. Nie masz gwarancji, ze szczeniaki będą o odpowiednich cechach. Tak się psuje rasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolex Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:54 Wiedziałam, że ktoś wyrazi takie zdanie jak Ty. Napisałam wyraźnie szukam psa z rodowodem i nie będą to mieszańce, tylko psy rasowe bez rodowodu. MAm chętnych znajomych, których nie stać na psa z rodowodem, a swoich szczeniaków nie zamierzają rozmnażać. Poza tym i naszczęście jeszcze nie mamy takiego wpływu, żebyśmy wiedzieli jakie dzieci się urodzą, choćbyśmy nie wiem jak dobierali psy! Zreszta moja sunia jest pięknym, zdrowym i szczęśliwym psem, napewno zdobyłaby nie jedno trofeum, jednak z przyczyn obiektywnych nie mogłam jej wystawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: golden retriever IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 14:18 mimo wszystko. Schronisko dla psów tez jest właśnie dobrymi chęciami wybrukowane. I niestety dlatego nie zmienie zdania - jesli kogos nie stać na psa, nie powinien go miec. Nawet to, ze jest to sliczny goldenek, a nie potwór amstaff, nie usprawiedliwia takiego mnożenia psów - moim zdaniem oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pies_na_kretynów Re: golden retriever IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:40 Postawa jolex jest ze wszech miar słuszna. Oto postanowiła mieć pieski rasy golden retriver nie dając zarobic zwiazkowi bo tzw "papiery" wystawiane przez ten zwiazek ma gdzies. Ja mam jamnika tez bez papierów i jest on ze wszech miar jamnikiem bez wzgledu na to co qwert sobie o tym myśli. Jolex prosiła o kandydata płci męskiej a nie 'dobre rady'. A to co nazywasz psuciem rasy jest raczej psuciem kasy zwiazkowi kynologicznemu. Odpowiedz Link Zgłoś