blackexit 10.03.06, 19:41 ze musial dzisiaj tyle godzin obcowac z ta tluszcza pulglowkow. facet ktoremu naleza sie pomniki gnopjony przez ludzi bez szkoly i jakiejkolwiek kultury. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fanka Idiotów Re: Kabaret w TVN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 19:53 Dobry kabaret z Cieniasem GRACJanem, niewykształconym nauczycielem. ..... Yes, Yes Yes. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 10.03.06, 19:56 blackexit napisał: > ze musial dzisiaj tyle godzin obcowac z ta tluszcza pulglowkow. > facet ktoremu naleza sie pomniki gnopjony przez ludzi bez szkoly i > jakiejkolwiek kultury. pozdrawiam black Oj tu bedzie kłótnia! To za te moje odsetki, 50% w skali miesiąca, które musiałam nosić w zębach do banku Pekao pzy pl. Zwycięstwa, na początki lat 90- tych . Wtedy jeszcze rządziła tam niejaka Bartkowiak, ona w sumie poręczyła mi kredyt. Potem została prezeską po utworzeniu centrali w dawnym Komitecie Wojewódzkim PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:02 Tak z ciekawości zagaję, jaka to wysokość odsetek od kredytu by satysfakcjonowała pijaka przy inflacji rocznej powiedźmy 400%? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 10.03.06, 20:10 Gość portalu: Fugazi napisał(a): > Tak z ciekawości zagaję, jaka to wysokość odsetek od kredytu by satysfakcjonowa > ła pijaka przy inflacji rocznej powiedźmy 400%? Właśnie wtedy powstały największe fortuny, ale nie kosztem uczciwej pracy. Wystarczyło mieć na zachodzie bogatego wujka. Pozyczyć milion dolców na zachodzie, wstawić do naszego systemu bankowego - by po roku dostać 300%. To się nazywa przebitka, kosztem biednego społeczeństwa polskiego. Majstersztyk Balcerka - wszyscy jego znakomici koledzy z Harwardów, zarobili wtenczas na Polakach miliony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: nie pitol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:19 a przy inflacji rocznej blisko 2000% Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: nie pitol 10.03.06, 20:20 to byla odpowiedz do pijaczki; nie 300% a 30% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: nie pitol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:30 Na koniec 1990 inflacja roczna była gdzieś w granicach 250%. Odsetki mogły wynosić początkowo nawet 30% miesięcznie. Jaka jednak różnica (przy dzisiejszych 20% rocznie) skoro wtedy płace oraz ceny za towary rosły o 20%? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie pitol 10.03.06, 20:21 swantevit napisał: > 30% Nawet gdybym pitoliła, to ci chce powiedzieć, ze nosiłam średnio po 40% w skali miesiąca. To był chyba miesiąc styczeń - maj 91 roku - chłopcze. Miałam też raty przeterminowane, bo nie wyrabiałam to mi chamy robili kumulacje z karnymi. I wychodziło mi (chyba raz w czerwcu) ponad 60%. Tak,ze nie pitol, ale ty. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: nie pitol 10.03.06, 20:27 byla mowa o fortunach i dolarach.. Pamietam ze mozna bylo bez ryzyka zarobic przyjezdzajac do polski z walizka dolarow zamienic na zlotowki i po roku wyjac. 30% gwarantowane, bez ryzyka! Niezly numer komuchy wywinely wtedy.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie pitol 10.03.06, 20:43 Pamiętam wtedy czesto kupowałam północne waluty. Szwedzkie setki w jasnym kolorze, czerwone pięćsetki norweskie, kaczuszki, motylki duńskie i.. nasze najpiekniejsze baltonowskie:-))Zawsze do zamiany na baltonowskie żyto, jakiegoś maxima czy inne. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie pitol 10.03.06, 20:49 swantevit napisał: > piecsetki byly w odcieniu niebieskim.. Pół zapitego łba dałabym, ze czerwone to były pięćsetki. Takie brzydkie duże płachty. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: nie pitol 10.03.06, 20:53 www.riksbank.se/templates/Page.aspx?id=9100 Tak wygladaja dzisiaj, po zmianie odcienia i dodaniu paska holograficznego z lewej strony.. Nie pij tyle.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie pitol 10.03.06, 21:00 Patrzyłam. Dzisiejsza setka szwedzka jest ZUPEŁNIE inna niżli te z lat 90-tych. Widać, żeś od niedawna w Szwecji. Tamta była jasna. Wybacz, może pijam za dużo - ale waluty rozróżniałam z zamknietymi oczami, po dotyku. Co do 500-tki norweskiej, glowy nie dam, ale jestem prawie pewna ze byla czerwona. W latach 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: nie pitol 10.03.06, 21:04 mowilismy o szwedzkich koronach.. a ja o setkach nic nie mowilem.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie pitol 10.03.06, 21:09 swantevit napisał: > mowilismy o szwedzkich koronach.. > a ja o setkach nic nie mowilem.. Zbiłeś mie z tropu. O jakich setach myślisz? Może seta, lorneta i utrwalacz na zagrychę? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: nie pitol 10.03.06, 21:08 zona.pijaka napisała: Patrzyłam. Dzisiejsza setka szwedzka jest ZUPEŁNIE inna niżli te z lat 90-tych. Widać, żeś od niedawna w Szwecji. '''''''''''''''''''''''''''''''''''' Gdybys uczyla sie jezykow jak ja to przeczytalabys na stronie do ktorej linka ci podalem ze 100 obecna(tzn. wersja pierwotna, bez paska metalowego) obowiazuje od roku 1986, wiec na poczatku lat 90-tych MUSIALA juz byc w obiegu.. Ze tez musze sie tlumaczyc pijakom szczecinskim... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie pitol 10.03.06, 21:13 swantevit napisał: > Gdybys uczyla sie jezykow jak ja to przeczytalabys na stronie do ktorej linka > ci podalem ze 100 obecna(tzn. wersja pierwotna, bez paska metalowego) > obowiazuje od roku 1986, Po prostu wiem co mówie. I zaden dupek mi nie wmówi. Moze te o których mówisz dopiero wchodziły, bo w masowym obiegu niestety były inne. Podobnie było z funtami, nie wiem czy widziałeś, ale oprócz normalnych funtów angielskich były też w obiegu zupełnie inne funty - szkockie. Np. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: nie pitol 10.03.06, 21:15 nic ci skarbie nie bede probowac wciskac.. Z pewnoscia wszystko wiesz lepiej niz ja.. np. jak wygladaja banknoty szwedzkie.. Odpowiedz Link Zgłoś
psychol_ogia Re: nie pitol 10.03.06, 21:17 Zono czy Twój stary to aby nie cynkciarz ? Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Tak wygladaly banknoty ktore wyszly z obiegu 10.03.06, 21:24 w omawianym tu okresie.. www.riksbank.se/templates/Page.aspx?id=14786 Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Tak wygladaly banknoty ktore wyszly z obiegu 10.03.06, 21:28 No właśnie, własnie te były w masowym obiegu w Szwecji, www.riksbank.se/upload/Bilder_riksbank/Kat_sedlar_mynt1/100_1965_fram.jpg Wiem bo byłam tam, importowałam wtedy do polski duże liości szamponu dla psów. Szły tutaj jak woda. Dla ludzi:-) Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Tak wygladaly banknoty ktore wyszly z obiegu 10.03.06, 21:31 nie w masowym.. skoro zaprzestano ich druku w 1985r.. Skarbie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Tak wygladaly banknoty ktore wyszly z obiegu 10.03.06, 21:35 swantevit napisał: > nie w masowym.. > skoro zaprzestano ich druku w 1985r.. > Skarbie! Noż patrz, chłop swoje a dziad swoje. Jak mówię że były w masowym użyciu, przynajmniej do 1990 roku - to wierz mi. I tyla nie gadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Tak wygladaly banknoty ktore wyszly z obiegu 10.03.06, 21:38 nie dziad a baba - bo chyba baba jestes? :-)) banknot byl wazny do 1998r ale musial duzo wczesniej wyjsc z obiegu bo go juz dawno nie kojarze.. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Tak wygladaly banknoty ktore wyszly z obiegu 10.03.06, 21:46 Pogódźmy się, a w dowód zgody dam ci się wymydlić moim szamponem do włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Re: Tak wygladaly banknoty ktore wyszly z obiegu 10.03.06, 21:50 zgoda - jak to miedzy Polakami.. :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: Tak wygladaly banknoty ktore wyszly z obiegu 10.03.06, 21:54 swantevit napisał: > zgoda - jak to miedzy Polakami.. Nie zgody z katolakiem!! Łysy jesteś? Bo ja tak - moje blond nordyckie włosy najpierw zczeriały, potem zsiwiały a na końcu wyleciały. (Moje ostatnie zdanie jest socjotechniką) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fugazi Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:14 Wszystko się zgadza, tylko jakby ciut nie na temat. Ile więc powinny wynosić odsetki od KREDYTÓW (nie lokat) przy inflacji rocznej 400%? Pozdrawiam Fugazi Odpowiedz Link Zgłoś
obiuankenobi współczuję pijaczce 12.03.06, 10:47 zona.pijaka napisała: > Wystarczyło mieć na zachodzie bogatego wujka. Pozyczyć milion dolców na > zachodzie, wstawić do naszego systemu bankowego - by po roku dostać 300%. jakie to proste, prawda? tylko pijak może tak rozumować. Odpowiedz Link Zgłoś
gradus2004 Re: wspolczuje balcerowiczowi 10.03.06, 20:02 zona.pijaka napisała: > blackexit napisał: > > > ze musial dzisiaj tyle godzin obcowac z ta tluszcza pulglowkow. zono nie masz szans w dyskusji z czarnym... on przeciez nie jest POLglowkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: wspolczuje balcerowiczowi 10.03.06, 20:07 Po pierwsze Balcerowiczowi...wiem, to taki mały przystyk ale tobie mogę to wuytknąć po drugie nie ważne że bez szkoły i jakiejkolwiek kultury jednak ważne, póki co, gmin szaleje, jak tak dalej pójdzie to się odezwę na mszy a to będą dopiero jaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: wspolczuje balcerowiczowi 10.03.06, 21:43 święte słowa bleki, dodam że gnojony w majestacie prawa nie tyko przez ludzi bez szkoły ale i bez rozumu ale za to z kłopotami z wymiarem sprawiedlowosci ,smutne tylko że gilowska wpisała sie w ten chór prostackich populistów ,widac wyrażnie że przechodzi powoli na pozycje ideowe dogmatycznych prawicowych oszołomów , zagubiona kobiecina która marnie w przyszłosci skończy marnując swój dotychczasowy dorobek i opinie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: exman Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 21:55 znaczy...Wesele będzie na topie ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: wspolczuje balcerowiczowi 10.03.06, 22:02 raczej tak komisja europejska wyraznie dała do zrozumienia że jest łamane unijne prawo ale przez polski rząd a gilowska brnie w ślepy zaułek ,balcerowiczowi nic nie zrobią nawet jak postawią go przed trybunłem, tylko sie Polska skompromituje przed międzynarodową oipnią publiczna bo jak sie sprzedało akcje swoich banków to nie można pózniej wchodząc do uni i przyjmując jej wszystkie zasady wolnego przepływu kapitału potem tego negować w imie partyjno-ideowych interesów . Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 11.03.06, 07:51 Najlepsze było wczorajsze tłumaczenie Balcerowicza. "To szacunek wobec prawa nakazał mi wyprosić za drzwi przedstawiciela Skarbu Państwa" - rzekł. Dobre. Przy nim Falandysz ze swoim prawem, lub teoria pomroczności jasnej - to pestka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść IP: *.chello.pl 11.03.06, 08:43 tak jak wielu innych. dość. banków na rozdanie więcej już niema. mp Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 09:44 Marian, no to prosze wskaz mi choc taki 1 bank, ktory zostal rozdany. bardzo prosze. Jeszcze bardziej upraszam sie o wskazanie jakiejkolwiek korelacji pomiedzyt tym rozdaniem banku, a Balcerowiczem. A do Zony mam takjze mala uwage: mial do tego prawo jako przewodniczacy KNB i skorzystalz tego prawa i nie bardzo wiem o co Tobie chodzi. Czy to zle korzystac ze swoich uprawnien? Gdzie tu jest falandyzacja? Czy to jest normalne ze jak ktos ma rozstrzygnac jakas kwestie to juz przed jej rozpatrzeniem ma z gory wydana opionie - dodam ze polityczna opinie? Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 10:28 albert_c napisał: > A do Zony mam takjze mala uwage: mial do tego prawo jako przewodniczacy KNB i > "skorzystalz tego prawa" i nie bardzo wiem o co Tobie chodzi. Czy to zle > korzystac ze swoich uprawnien? Mówiąc przewrotnie, skoro większość sejmiowa ma prawo postawić Balcerowicza pred Trybunał, to chyba , mówiąc Twoimi słowami - wolno jej będzie "skorzystalz tego prawa" ? Powtarzam tylko twoje słowa. > Marian, no to prosze wskaz mi choc taki 1 bank, ktory zostal rozdany. bardzo pr osze. Prosze bardzo, Bank Śląski. Pakiet akcji kontrolnych, odprzedanych kapitałowi zachodniemu były "niechcąco" zaniżone 15 krotnie. Nie wierzysz? Przypomnij sobie pierwszy dzień ich akcji na giełdzie. Ci nieliczni po ile zarobili? Pewnie twierdzisz, że Balcerowić niechcąco pomylił się pietnastokrotnie przy wycenie. A ja powiem inaczej. Nie pomylił się ani o złotówkę. Po prostu sprzedał Sląski za darmo??? (ukrytą łapówę, czy co?). I tu jest jeden z przykładów, o których łaskawie raczyłaś zapomnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 11:00 Zono owszem moga postawic przed Trybunal i sie zwyczajnie osmiesza, po prostu. Co do Slaskiego, to i owszem wycena byla zanizona, ale ja nie bardzo kojarze co mial z tym wspolnego Balcerowicz. I szczerze jakbys mogla przypomniec to bede wdzieczny. Ja osobiscie oceniam ze przejecia polskich bankow przez zagraniczny kapital okazal sie korzystny dla tych bankow i przede wszytskim dla nas klientow. Popieram rzad w tym, aby nie doszlo do polaczenia BPH i PEKAO, bo to przede wszytskim bedzie niekorzystne dla nas konsumentow, powinna byc nie tylko na tym rynku jak najwieksza konkurencja, brak konkurencji jest szkodliwy i drogi przede wszytskim. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 11:30 > Co do Slaskiego, to i owszem wycena byla zanizona, ale ja nie bardzo kojarze co mial z tym wspolnego Balcerowicz. I szczerze jakbys mogla przypomniec to bede > wdzieczny. Nie chce mi sie szukać, sam sobie poszukaj: www.google.pl/search?hl=pl&q=prywatyzacja+banku+%C5%9Bl%C4%85skiego&lr= Ooo, jeden z linków o Kowalcu, zaufanym Balcerowicza: belchatow.lpr.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=44 Przytoczę cytat zeń: Prawa ręka Balcerowicza Kawalec już w 1989 r. został dyrektorem i doradcą w Ministerstwie Finansów, a od 1991 r. wiceministrem. Z Balcerowiczem związał się jeszcze podczas studiów, a potem, w latach 80., podczas pracy w Instytucie Funkcjonowania Gospodarki Narodowej SGPiS (dziś SGH). Skok "elit" na kasę O ile przy aferze Art B nazwisko Kawalca pozostało w cieniu, o tyle już przy kolejnej aferze finansowej - związanej z prywatyzacją Banku Śląskiego - trafiło wprost na czołówki gazet. Rzecz miała miejsce w początkach rządów premiera Waldemara Pawlaka (1994/1995). Opinią publiczną wstrząsnęła informacja, że akcje BŚ, wycenione przez resort finansów na 500 tys. starych złotych za jedną akcję, w pierwszym notowaniu na giełdzie osiągnęły 13,5-krotne przebicie. Posiadacze akcji po "preferencyjnej" cenie z dnia na dzień zostali miliarderami i multimiliarderami. Skarb Państwa stracił krocie. A kto zarobił? Oczywiście inwestor strategiczny - holenderski ING-Bank, wybrany przez resort finansów pod kierunkiem Marka Borowskiego, i zarząd oraz pracownicy Banku Śląskiego, którzy, za zgodą resortu finansów, mieli możliwość zakupienia trzy razy większej puli akcji po cenie wyjściowej, niż dopuszczało prawo (otrzymali na to preferencyjny kredyt w... Banku Śląskim!). Prawdziwy jednak skandal wybuchł, kiedy okazało się, że duże ilości akcji poza kolejnością zakupiły powszechnie znane osobistości ze świata polityki i mediów. To był po prostu skok "elit" na kasę! > Ja osobiscie oceniam ze przejecia polskich bankow przez zagraniczny kapital > okazal sie korzystny dla tych bankow i przede wszytskim dla nas klientow. Może dla ciebie, ja jako kredytobiorczyni w tamtych czasach swoimi spłatami kredytów kapitalizowanych miesięcznie do poziomu 40%, przyczyniłam się ze wszystkie banki, jak jedem mąż zaczeły kupować marmury do swoich siedzib. Nie wpływały do Polski żadne nowe technologie, produkcję - jedno co mnozyło się to banki, pozyczające na wysoką lichwę. A obecnie dołączyły do nich hipermarkety. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 12:04 Zono, ja na szczescie nie bralem wtedy kredytow, mam je jednak teraz i uwazam z punktu widzenia dnia dzisiejszego, ze zmiany w sektorze bankowym dobrze wplynely na polska gospodarke i ze jest duza konkurencja w Polsce pomiedzy bankami co jest tylko korzystne dla klienta. I to wlasnie dzis m.in. dzieki Balcerowiczowi moge placic kredyt na poziomie 10% rocznie, a nie 40% miesiecznie. Jak sama przytoczylas prywatyzacja BS to rzady Pawlaka i koalicji SLD-PSL, szefem resortu finansow byl Marek Borowski. I teraz ponownie stawiam pytanie: co wspolnego z decyzjami rzadu SLD-PSL ma Leszek Balcerowicz? Kto ponosi jako decydent odpowiedzialnosc za tak przeprowadzone prywatyzacje? leszek Balcerowicz czy owczesni rzadzacy Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 12:32 Czyli sumując szczęśliwy jesteś ze biorąc kredyt, dajesz zarobić kapitałowi zachodniemu. Wszak zyski z procentów są w dużej części transferowane na zachód. Więc pracuj w pocie czoła na spłatę odsetek. A ponieważ prawie cały system bankowy w Polsce jest w rękach obcego kapitału, więc ty i miliony tobie podobnych - przyczyniasz się do bogacenia się kapitalistów z Zachodu. I pogłębiania się ubóstwa w Polsce. Myślę ze powstanie odpowiednia komisja sejmowa, która kiedyś unaoczni ci, jak rozkradziono nasz wspólny majątek narodowy. Ja uważam ze można było tą całą prywatyzację usług bankowych przeprowadzić zupełnie inaczej. Tak by wszędzie zachować kontrolę Panstwa. A Państwo to my. Jeśli chodzi o Bank Sląski, jego prywatyzację - to pamietaj ze od początku przemian ustrojowych z w Polsce, za wszystkimi działaniami, w sposób oczywisty stał Balcerowich. I nie jest prawdą nagle struganie głupa, ze Balcerowicz nie ma i nigdy nie miał nic wspólnego z finansami. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 12:41 Tlumaczac to na jezyk polski zona powiedziala: 'komuno wroc!':) Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 12:55 absztyfikant napisał: > Tlumaczac to na jezyk polski zona powiedziala: 'komuno wroc!':) Pewno na sam dzwięk "Szwecja" z jej systemem opieki socjalnej, NIESŁYCHANIE wysokimi podatkami - tymi tłumami niepełnosprawnych, którymi opiekuje się tamtejsze państwo - wzdrygasz się. Nie mówiąc nawet o tych wieczorach na ulicach Sztokcholmu, gdzie prawie wszystkie kafejki, puby - zapełnione są tłumami niepełnosprawnych na wózkach. Nie mając innego tłumaczenia, pewno zwalisz wszystko na katolaków. Jakżesz to proste tłumaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:03 Bardzo mi sie Szwecja podoba. To kraj czysty, ekologiczny, tolerancyjny, otwarty, z piekna przyroda, z ludzmi mowiacymi po angielsku - Eldorado. Szkoda tylko, ze jest tam tak strasznie zimno. Jednak porownywanie Szwecji do Polski jest z bardzo wielu powodow intelektualnie nieuczciwe. Ich na ten socjal stac, bo maja dynamiczna gospodarke, zamozne spoleczenstwo, jedno z najzwyzszych PKB na swiecie, potezne koncenry (IKEA, Volvo etc.) i przede wszystkim od setek lat na terenie Szwecji nie bylo zadnych niszczycielskich wojen. Szwedow jest kilka milionow, a Polakow kilkadziesiat. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:04 Do wad zaliczylbym glupi system dystrybucji alkoholu (Systembolaget), no i ohydne miejscowe jedzenie. Oni nawet pasztet jedza na slodko. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:12 Wszyćko ładne, pikne. Ale tam jest prawdziwa komuna - i o takiej marzę. Wolno mi? Wolno! Wiec nie zarzucaj mi moich tęsknot, za takim moim wyidealizowanym systemem. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:16 A moze Swar Cie przygarnie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:20 absztyfikant napisał: > A moze Swar Cie przygarnie:))) Jam nie tchórzyca, by z byle powodu uciekać z mojej Ojczyzny. Nawet, jeśli 99% Polski będzie w rękach obcego kapitału (a na to się zanosi) - to i tak swoje zbolałe kości złoże w tutejszej glebie. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:21 Raczej ktos je zlozy Zono:) Polecam kremacje. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:25 Właśnie się otrząsnęłam z tego przygnębiającego humoru. Idę pić. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:30 No tak, juz po trzynastej. Stare przyzwyczajenia:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 14:23 coz, szwecja, bardzo wdzieczny temat to jest dla porownan do Polski, z ty6m ze to jest inna bajka. Absztyf nie przesadzalbym ze stwierdzeniem ze tam przez kilka setek lat nie bylo wojny i to dlatego. faktem jednak jest ze ostatni raz w hitorii zolnierz szwedzki bral udzial w dzialanich wojennych w 1814 r., Otoz na poczatku XX wieku Szwecja byla bardzo,a le to bardzo biednym rolnicznym krajem, pod koniec XIX i na poczatku XX wieku bardzo wielu Szwedow wyjechalo za praca do Ameryki - to byla twedy najwieksza fala emigracyjna Szwedow w historii. dla przykladu: w latach 1880-1889 wyemigrowalo blisko 347 tysiecy, z kraju, ktory w 1850 r. liczyl zaledwie 3.5 mln. mieszkanacow. XX wiek byl niezwykle dobrym okresem dla wszytskich krajow skandynawskich. a szczegolnie zwrocilbym uwage na: Do roku 1920 przemysl szwedzki rozwijal się w tempie szybszym niz przecietne tempo osiasgane w skali miedzynarodowej. Uniknal on dewastacji podczas I wojny swiatowej. Niezbyt mocno dotknal go takze kryzys lat 1929-1933. Po tym kryzysie nastapil znowu szybki jego rozwoj, charakteryzujacy się 8,5% stopa wzrostu rocznie, az do II wojny swiatowej . Szwecja w tempie ekspresowym przestawila sie z kraju rolniczego na kraj przemyslowy i dzieki temu osiagnela w XX wieku ogromny sukces gospodarczy. A na Twoim mijescu Zono nie przesadzalbym z tym ze w Szewcji sa bardzo, ale to bardzo wyskoie podatki - dla tych najbogatszych owszem, ale juz dla klasy srednie to jest poziom polski z podatkami. W Szwecji z bardzo krotka zmiana rzadza caly czas socjaldemokraci od czasu zakonczenia II wojny swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:38 tak jestem szczesliwy biorac kredyt, bo w inny sposob nie byloby mnie np. stac na zakup mieszkania o jakim marze. I ten kapial zachodni proponuje mi splate odsetek na poziomie jaki zaplacilbym w tych kraach z ktporych ten kapiatl pochodzi. i wali mnie co sie dzieje z odsetkaimi byleby te banki placily podatki w Polsce. jak chailem wziac kredyt w polskim banku czyli tzw. panstwowym to zawsze, ale to zawsze proponowali mi wieksze odsetki niz co zachodni. mozesz mi wytlumaczyc jak to sie dzieje ze ten panstwowy cchial mnie okrasc na wieksza kase niz ci zachodni kapitalisci? poza tym spojrz na to jak obsluguja klientow w tych panstwowych a jak w tych zachodnich. wspolczuje szczerze tym ktorzy maja konto np. w pko bp. oczywisice dla mnie nie jest tak oczywiste jak dla Ciebie ze za wszytskimi przemianami stal Balcerowicz - jakby tak bylo to dzis mielibysmy w Poslce bezroboscie na poizomie 7% a nie 20%. Ze nie wspomne o poziomie dochodu PKB na glowe, a poniewaz nikt nigdy poza Mazowieckim nie dal pozradzic Balcerowiczowi to wlasnie jestesmy wciaz takimi biedakami jako spoleczenstwo. Nie mam wiary wto ze panstwowe jest lepiej zarzadzane niz niepanstwowe i stad we mnie brak wiary w pomyslonosc rozwoju panstwowych przedsiebiorstw w sektorze bankowym szczegolnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:58 Czego ci życić Albercik. Ano tego że już niedługo nie będzie co zastawiać na Zachodzie. Bo wszysto co było możliwe, to już będzie zastawione. Wtedy chcąc nie chcąc bedziesz musiał spłacać w tych dolarach lub frankach. Może stracisz pracę może inflacja bedzie taka ze dolar zdrożeje (już zdrożał) o 100%. Dobry gospodarz to nie ten, co żyje na kredyt - tylko ten co oszczędza. A kupuje z oszczędności. Nie martw się przyszłością - po tobie choćby potop. Najwyżej swoje dzieci wyślesz na Zachód, do sprzątania domów. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 14:26 Zono nie bede wyslal na zachod bo obecne pokolenia widac zajmie wsztskie miejsca pracy na zachodzie. ja bym sie martwil soba ani Toba martwilbym sie bardzo powaznie tym jak zadluza sie za zagranic ansze panstwo, jak zadluza nas nasz rzad, ktory wiecznie biadoli ze kapital zachodni ze i tamto,a le jak co do czego to zadluza sie u nich ponad miare. To jest ogromne zagrozenie, a nie przyslowiowy Kowalski. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: nie wspolczuje balcerowiczowi, musi odejść 11.03.06, 13:35 balcerowiczowi pomniki nasze wnuki bedą stawiać ,zapisze i zapisał sie już do histori POLSKI podobnie jak grabski ."ing bank ślaski" to najlepszy obecnie w ocenie niezależnych finasowych rankingów bank działający na terenie polski ,na debiucie giełdowym i wysokiej cenie jakie uzyskały akcje skorzystał najbardziej nie nikt inny jak skarb państwa który w momencie debiutu miał ponad 60 proc akcji nie licząc pracowników banku. Odpowiedz Link Zgłoś
masaladosa Re: wspolczuje balcerowiczowi 11.03.06, 16:09 w zupelnosci sie zgadzam balcerowicz to w dzisiejszej polsce bodaj ostatni wybitny fachowiec na wysokim stanowisku panstwowym a osobnicy typu jurgiel dorn wassermann albo marcinkiewicz zeby nie wspomniec leppera i giertycha w porownaniu z nim nie zrobili dla poski nic to zalosne i podle ze to wlasnie oni najglosniej teraz przeciw niemu ujadaja mdosa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Do Żony i reszty co do kredytów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 16:51 moi drodzy ja mam pamieć juz nie ta, bo przezartą... ale jak ja brałem kredyt, to kalkulacje robiłem na 32 procent, a jak spłacałem to miałem prawie (!!!) 90 procent!! Powtarzam słownie DZIEWIEĆDZIESIĄT procent!!!! Dziecko Balcerowicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Do Żony i reszty co do kredytów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 17:36 wyobraźcie sobie wzięłem wtedy 250 tysiecy i spłacałem co miesiąc 90%!! Od tamtej pory boje sie bankowych kredytów i nie biorę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Do Żony i reszty co do kredytów! IP: 87.207.54.* 11.03.06, 18:18 imądrze i politycznie mówisz. dlatego Balcerowicz musi odejść. nie ma już bankow do oddania kolesiom. mp Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Do Żony i reszty co do kredytów! 12.03.06, 09:08 Gość portalu: marian paździoch napisał(a): > imądrze i politycznie mówisz. > dlatego Balcerowicz musi odejść. > nie ma już bankow do oddania kolesiom. idioto prezes nbp nie prywatyzuje bankow. a bank powinien bnyc dobry a dobry oznacza prywatny. im wiecej prywatnej wlasnosci wszedzie dookola tym lepiej. to sa rzeczy za trudne dla komuchojurczykowca. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: Do Żony i reszty co do kredytów! IP: 87.207.54.* 12.03.06, 09:52 blackexit napisał: > pozdrawiam black również; pozdrawiam serdecznie! mp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: Do Żony i reszty co do kredytów! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 19:01 znaczy podniosłao mnie trochu to roczne oprocentowanie oczywizda! A raty chyba były kwartalne, ale spłaciłem im całość i ... bakom dziekujem! Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Do Żony i reszty co do kredytów! 12.03.06, 09:07 Gość portalu: andreas napisał(a): > moi drodzy ja mam pamieć juz nie ta, bo przezartą... > ale jak ja brałem kredyt, to kalkulacje robiłem na 32 procent, > a jak spłacałem to miałem prawie (!!!) 90 procent!! > Powtarzam słownie DZIEWIEĆDZIESIĄT procent!!!! a moze bylo tam napisane na umowie ze oprocentowanie jest zmienne? a moze wiesz z czego to wynika ze sie zmienia? a moze z inflacji? a moze nie balcerw\icz specjal;nie na zlosc panu andreasowi zrobil 90 proc bo sobie siedzial i w niedziele przy kawie takl wymyslil? pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Black IP: *.centertel.pl 12.03.06, 14:57 ciebie chyba poraziło cos... proszę przejrzyj moje posty i znajdź miejsce, w którym piszę cos o Balcerowiczu... A 15 lat temu mój drogi nie było tak jak teraz, ze wchodzisz i nie wiesz co wybrać... Masz co daja i tyle... procent był zmienny. już nie pamietam dlaczego wybrałem taką forme... Stwierdziłem tylko fakt takiego oprocentowania i tyle mistrzu prawdy jedynej! Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: Black 12.03.06, 17:53 Gość portalu: andreas napisał(a): > ciebie chyba poraziło cos... > proszę przejrzyj moje posty i znajdź miejsce, > w którym piszę cos o Balcerowiczu... > > A 15 lat temu mój drogi nie było tak jak teraz, ze wchodzisz > i nie wiesz co wybrać... > a teraz właśnie jest tak że wchodzisz i nie wiesz co wybrać ,a dzieki komu miedzy innymi? ano dzieki temu znienawidzonemu przez ciemniactwo balcerowiczowi . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Piotr IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:53 wiesz w okolicach 1990 do Polski przywoziłem jogurty takie różne z Niemiec... teraz to w Polsce sa juz fabryki tego mamy od groma! Ile ja sie naszarpałem z dopuszczeniem tego... I co Piotr naprawde uważasz, że to dzieki mnie mamy jogurty teraz w Polsce??? Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: Black 13.03.06, 09:30 Gość portalu: andreas napisał(a): > ciebie chyba poraziło cos... > proszę przejrzyj moje posty i znajdź miejsce, > w którym piszę cos o Balcerowiczu... no tak zrozumialemz kontekstu ze za swoje nieszczescie wzorem partii ziemniaczanej i pijakow obarczasz balcerowicza. rozumiem ze tak nie jest i poylilem sie w interpretacji za co przepraszam. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
hiphiper facet zachował godność! Po prostu ma klasę!!! 11.03.06, 21:03 nie poszedł na śliskie układziki walnął prawdą w ślepia nie darzyłem go sympatią ale ta postawa wzbudziła mój do niego szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: facet zachował godność! Po prostu ma klasę!!! 12.03.06, 13:33 Polska już całkiem zidiocieje cakowicie komisjami stojąc które nie wiedzieć czemu mają zastąpic konstytucyjne organy powołane do scigania ewentualnych afer czy przestepstw ,organy te żeby było jasne całkowicie już upolitycznione i opanowane przez neptyków z pis-u czy lpr-u ,teraz nastał czas wojny z bankami , dziennikarzami ,gazetami itp itd. paranoja i obłęd w jednym nie mający nic wspólnego z dobrem państwa i prawem a jedynie z zaspokojeniem chorych ambicji chorych ludzi czyli braci kaczyńskich i ich sojuszników z lpr-u i samoobrony . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czas wyjeżdżać Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 18:06 Dajcie spokój pisorki z Lepperem i naziolami z LPR zrujnują to państwo do poziomu Rumunii pod koniec rządów Czauszesku czy jak tam on mial? Banda imbecyli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: 83.168.96.* 12.03.06, 23:42 Ale niektórzy mają krótka i wybiórczą pamięć. Ja jestem wdzięczna prof. Balcerowiczowi, że nie muszę polować na papier toaletowy nanizany na sznurek i kupować pomarańczy tylko przed świętami, że nie kupuję kiełbachy i paru innych rzeczy na kartki... Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 09:47 Gość portalu: Karo napisał(a): > Ale niektórzy mają krótka i wybiórczą pamięć. > Ja jestem wdzięczna prof. Balcerowiczowi, że nie muszę polować na papier > toaletowy nanizany na sznurek i kupować pomarańczy tylko przed świętami, że nie kupuję kiełbachy i paru innych rzeczy na kartki Wdzięczne mu jest również 2 miliony młodych Polaków/Polek, które pracując za sprzątaczki, czy zbierając truskawki w obcych państwach - nie muszą tam polować na papier toaletowy i kiełbachę. Pewno coniektórzy zaczną udowadniać że te wszystkie 2 miliony Polaków, wyjechało w ciągu ostatnich stu dni prób rozliczeń PIS-u Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 11:28 zona.pijaka napisała: > Wdzięczne mu jest również 2 miliony młodych Polaków/Polek, które pracując z 1.skad liczba 2 mln? 2. owszem otwarcie granic likwidacja panstwa rozumianego jako oboz koncenracyjny to zasluga balcerowicza 3. rowniez wejscie do ue i mozliwosc pracy tam 4. pracy na roznych stanowiskach takich na jakie kto ma umiejtnosci.] 5. moim zdaniem nie nadajesz sie nawet na sprzataczke. w zasadzie ejstes takim paierem toaletowym co to podetrzec i wyrzycic. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 17:29 blackexit napisał: > 5. moim zdaniem nie nadajesz sie nawet na sprzataczke. w zasadzie ejstes takim > paierem toaletowym co to podetrzec i wyrzycic. pozdrawiam black Po pierwsze nigdzie się nie wybieram. Tu moja ojczyzna, tu moje miaso, tu moji przyjaciele, tu moja rodzina i praca. Jak umiem, buduję tą Polskę, ten Szczecin. Osobiście gardzę ludzmi ciągle narzekającymi, tymi którym nic się nie podoba. Którzy plują na nasze państwo, miasto - którzy ciągle straszą emigracją. Wg mnie obojętnie jaki byłby tutaj system, miejsce Polaków jest tutaj. Nawet jeśliby mieli zaczynać od zera, a Państwo nie dałoby ani złotówki - obowiązkiem patrioty jest dobrobyt Poslki tu a nie na obczyźnie. Więc po drugie i ostatnie, nie mów mi o swoim patriotyźnie, bo tylko pusty śmiech słychać. Do bycia patriotą, jeszcze buraczku nie dorosłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 18:10 Dedykuję Blackexitowi: piv.pivpiv.dk/ www.spie..j.org Zona Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 18:12 Co jest? Nawet oryginalne linki cenzura wycina? www.spier(WytnijTo)dalaj.org Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 18:34 zona.pijaka napisała: > "Tu moja ojczyzna, tu moje "miaso, tu moji " popisałam się ortografią na miare czarnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marian paździoch Re: żono olej czarnego, on jakiś taki obłąkany je IP: *.chello.pl 13.03.06, 19:01 st. pewnie ma problem z erekcją. mp Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 23:56 zona.pijaka napisała: > > Po pierwsze nigdzie się nie wybieram. tp moze i lepiej wstyddu nie bedzie. Tu moja ojczyzna, tu moje miaso, tu moji > przyjaciele, tu moja rodzina i praca. chlop panszczyzniany. Jak umiem, buduję tą Polskę, ten > Szczecin. i co ocstatnio zbudowales? > Wg mnie obojętnie jaki byłby tutaj system, miejsce Polaków jest tutaj. III rzesza np. Nawet > jeśliby mieli zaczynać od zera, a Państwo nie dałoby ani złotówki - obowiązkiem > > patrioty jest dobrobyt Poslki tu a nie na obczyźnie. polak nie ma zadnych obowiazkow a juz napewno nie pomyslnosc innych polakow. pracuj na siebie badz szczesliwy. z patriotyzmem nie ma to nic wspolnego. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
zona.pijaka Re: wspolczuje balcerowiczowi 14.03.06, 10:32 blackexit napisał: > i co ocstatnio zbudowales? Za malutki jesteś, bym się przed tobą tłumaczyła, co buduję i co robię. Niech ci będzie że buduję kościoły i odaszam je niebieską blachą. By tobie jako żebrającemu pod kościołem, nie padało na ryj. Po tekstach przypominasz mi takiego jednego spod kościoła przy pl. Zwycięstwa. Wszyscy go nazywali "łapką". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: 83.168.96.* 13.03.06, 22:37 Sama żono napisałaś że Ty wybrałaś pozostanie. Inni wybrali inaczej. Znam jedną osobę sprzatajacą za granicą, a mieszkajacą tutaj, ale to ktoś komu się nie chciało uczyć i imała się bzdurnych zajęć tu, to i tam musi. Watpię czy to wina Balcerowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: wspolczuje balcerowiczowi 15.03.06, 20:05 zona.pijaka napisała: > Wdzięczne mu jest również 2 miliony młodych Polaków/Polek, które pracując za > sprzątaczki, czy zbierając truskawki w obcych państwach - nie muszą tam polować > > na papier toaletowy i kiełbachę. > Pewno coniektórzy zaczną udowadniać że te wszystkie 2 miliony Polaków, > wyjechało w ciągu ostatnich stu dni prób rozliczeń PIS-u * sugerujesz ze przed '89 rokiem mniej Polakow przebywalo jako murzyny na zachodzie za praca??? no to zle sugerujesz i cofnij sie pokornie pamiecia do tamtych czasow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 13.03.06, 15:04 Merytorycznie ten wątek jest równie silny jak czołówka dzisiejszej Wyborczej :) Oto kilka próbek słownictwa z GW: wojna, zemsta, szantaż, pomysł niespotykany, zaszkodzi, nieodpowiedzialne, wzrósł dług, straciła giełda, stopniały oszczędności, szczuje, zawiść, ksenofobia, podkopać złotego, zagrozić oszczędnościom, prymitywne hasło, groźne, atak na niezależność prezesa, kompromituje, niepoważni, populistyczni. Z tego forum: tłuszcza, półgłowki, gnojony, bez szkoły, bez kultury. Mamy też stanowisko PiS-u, które wywołało powyższy seans nienawiści: - dwie trzecie banków kontrolują inwestorzy zagraniczni, - konkurencja na rynku jest zbyt mała, - koszty usług bankowych są wysokie. Kto więc kogo napada? Czy Balcerowicz jest nieomylny? O co naprawdę chodzi? J. Odpowiedz Link Zgłoś
simr1979 Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 15:18 Gość portalu: Jazzek napisał(a): (.....) > Mamy też stanowisko PiS-u, które wywołało powyższy seans nienawiści: > - dwie trzecie banków kontrolują inwestorzy zagraniczni, ----------------------------------------------------------------- Za mało - bo to oznacza, że 1/3 banków to nadal państwowe popeerelowski molochy Gość portalu: Jazzek napisał(a): > - konkurencja na rynku jest zbyt mała, ----------------------------------------------------------------------- Zabija ją realsocjalistyczny mamut PKO BP i umowy związkowe w Pekao SA, nie pozwalające zreformować tego słonia....brrrr Gość portalu: Jazzek napisał(a): > - koszty usług bankowych są wysokie. ------------------------------------------------------------------------ j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 14.03.06, 09:45 O proszę, można polemizować bez uciekania się do grożąco-obraźliwego słownictwa. >to oznacza, że 1/3 banków to nadal państwowe popeerelowski molochy Nie. Duża część banków to banki spółdzielcze. Drobny polski kapitał. >Zabija ją realsocjalistyczny mamut PKO BP i umowy związkowe w Pekao SA PKO BP narzuca koszty innym bankom? Uniemożliwia konkurencję?! Z Twoich wypowiedzi wynika, że jesteś stronniczy. Wobec tego wykluczam Cię z dalszej dyskusji. Mam do tego prawo, co potwierdziło moich trzech kolegów i dwie koleżanki. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: wspolczuje balcerowiczowi 13.03.06, 17:02 Gość portalu: Jazzek napisał(a): > > Mamy też stanowisko PiS-u, które wywołało powyższy seans nienawiści: > - dwie trzecie banków kontrolują inwestorzy zagraniczni, > - konkurencja na rynku jest zbyt mała, > - koszty usług bankowych są wysokie. > > Kto więc kogo napada? > Czy Balcerowicz jest nieomylny? > O co naprawdę chodzi? oczywiscie to bezsczelny atak balcerowicza i mediow oraz calego ukladu ktory spiskuje przeciwko blizniakom czyli polsce ktorzy buduja polske piekna bogata i uczciwa a takze straja sie przeprowadzic rewolucje moralna. oczyszczenie poprzez zamkniecie a) balcerowicza b) wolnych mediow znacznie przyblizy nas do dobrobytu i odnowy moralnej. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: wspolczuje balcerowiczowi IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 14.03.06, 09:55 > oczywiscie to bezsczelny atak balcerowicza Bezczelny? Raczej arogancki. Arogancja i buta to niestety znane przywary prezesa NBP. Do tej pory imponował mi spokojem i rzeczowością, dziś zadziwia ich brakiem. Zupełnie niepotrzebnie wdaje się w polityczne utarczki. Na temat, kto ma rację w sporze o banki, wypowiedzą się mam nadzieję odpowiednie organy. Bez niepotrzebnych emocji. A komisje powinno się powoływać. Im więcej jawności w życiu publicznym, tym lepiej. Oczywiście, nie powinny to być komisje śledcze, tylko coś na wzór komisji Izby Reprezentantów Stanów Zjednoczonych, które systematycznie prowadzą przesłuchania istotnych osób. A najlepiej, jakby te osoby mówiły językiem zrozumiałym dla tłuszczy, jak z wrodzoną sobie delikatnością określasz społeczeństwo i jego wybrańców. Pozdrawiam, Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
blackexit Re: wspolczuje balcerowiczowi 14.03.06, 09:59 Gość portalu: Jazzek napisał(a): >> Na temat, kto ma rację w sporze o banki, wypowiedzą się mam nadzieję > odpowiednie organy. Bez niepotrzebnych emocji. odpowiednie czyli jakie? trybunal stanu zlozony z polityjkow czy komisja oszolomow? to byla decyzja administracyjna i mozna ja zaskarzyc do sadu. > A komisje powinno się powoływać. Im więcej jawności w życiu publicznym, tym > lepiej. komisja to nie jawnosc. komisja to hucpa dla tluszczy. pozdrawiam black Odpowiedz Link Zgłoś
albert_c Re: wspolczuje balcerowiczowi 15.03.06, 21:14 Jazzek wyzywam Cie do merytorycznej dyskusji, nico niezwyklej dla tego forum i Gazety, nie mniej: 1. Jak myslisz dlaczego obsluga klienta w PKO BP czy tez BGZ jest drozsza niz w tych banakch z obcych kapitalem? 2. jakie inne kraje bylego bloku ZSRR maja mniejszy kapital zagraniczny w bankach i dlaczego Wegry maja obecnie klopoty ze swoja waluta a ich system bankowy jest niewydolny? 3. jak zakonczyl sie dla Czechow eksperymet pt nie oddamy bankow w zagraniczne rece? Od odpowiedzi na powyzsze pytania uzasadniam moja wole do przystapienia z Toba do tak wyczekiwanej przez Ciebie merytorycznej dyskusji - w przeciwnym razie szukam innego merytorycznego interlokutora. Owszem balcerowicz to typ dosc arogancki - ja tez jestem arogancki na to samo co Balcerowicz - jak stara sie mnie pouczyc jakis nieuk i9 ktos kto merytorycznie nie siega mi piet - wtedy puszczaja mi nerwy i mysle ze Balcerowiczowi tez - i to jest nasz blad, bo nie powinny puszczac... Odpowiedz Link Zgłoś