Dodaj do ulubionych

Potrącił czwórkę pieszych

IP: *.smsnet.pl 11.05.06, 21:07
Idiota!
Obserwuj wątek
    • Gość: TESIA Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: 213.155.175.* 11.05.06, 21:19
      zabrac prawo jazdy i samochód pustakowi S T O P PIRATA D R O G OWYM
      normalny wariat ???obojetnie czy był nacpany
      • erykxxx Re: Potrącił czwórkę pieszych 11.05.06, 21:30
        A NAĆPANY TO NIE WARIAT ???!!!!!
    • Gość: ed gratulacje!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 21:31
      To jest p r z e s k a k i w a n i e na czerwonym.
    • Gość: verk Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:11
      Ten matoł jechał tak szybko, że po uderzeniu w tych pieszych jeden z nich
      przekoziołkował przez trzy pasy ruch, torowisko i zatrzymał się przy Bramie
      Portowej.
      • Gość: saramona Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 22:26
        byłam tam niedługo po wypadku, już karetek nie było, ale po ustawieniu
        wszystkich trzech samochodów (każdy z innej strony skrzyżowania) widać że było
        ostro, polo skasowany miał cały przód. Rozmawiałam z policjantem, dwie osoby
        kilkanaście metrow przeleciały po udeżeniu, czarna seria, ludzie, wiosna idzie
        i chyba słonko na mózg źle wpływa.
        • Gość: marek Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.06, 23:00
          SARAMONA jak możesz napisz więcej szczegółów w tym wypadku uczestniczył jako
          poszkodowany mój syn.
          • Gość: saramona Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:47
            niestety niewiele mogę dodać, tej nocy jeździliśmy sobie po mieście, o
            zdarzeniu usłyszałam przez radio, byliśmy niedaleko więc pojechaliśmy tam. Nie
            było już karetek, policja obstawiła całe skrzyżowanie. Polo stał ze skasowanym
            przodem na przejściu dla pieszych w poprzek jezdni w stronę placu żołnierza,
            drugi samochód bardzo blisko bramy portowej , trzeci przy prawoskręcie z
            niepodległości w stronę placu zwycięstwa. Trudno więc było domyślić się jak to
            wyglądało. Policja robiła pomiary, badała wnętrze polo. Uderzenie musiało być
            bardzo silne bowiem z tego samochodu wyciekł płyn z chłodnicy. zajechałam
            nieopodal na stację benzynową, podjechała policja więc z ciekawości zapytałam
            policjanta co się stało i jak. Powiedział że kierowca potrącił czwórkę
            pieszych, wypadek bardzo poważny bowiem dwie osoby zostały potrącone bardzo tak
            że siła uderzenia odrzuciła je na kilkanaście metrów, i ich stan jest bardzo
            zły i spodziewać można się najgorszego. Tyle wiem. Jestem wyczulona bowiem
            kilka tygodni temu na przejściu dla pieszych na książąt pomorskich zginęła 12
            letnia córka moich bliskich znajomych.
    • Gość: gosia Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: 217.96.3.* 12.05.06, 00:05
      szkoda, że on sam gir nie przetrącił, takim się należy. ale los zawsze
      niesprawiedliwy - zawsze cierpią niewinni, choć nie powinni.
    • shp80 Re: Potrącił czwórkę pieszych 12.05.06, 02:58
      Gdyby piesi stali na platformie wiszącej 10 metrów nad ziemią, albo chodzili podziemiami, do wypadku by nie doszło. To tak, nawiązując do pewnego wątku, w którym parę osób chciało, by powstawały w centrum miasta bekolizyjne przejścia dla pieszych w postaci kładek i przejść podziemnych. Jak widać, chodniki w mieście też są zagrożone.

Pozdro
      Tomek
      • Gość: Anita rowerowy szczecin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 09:21
        Sama jeżdżę na rowerze (ale jestem też kierowcą samochodu), rowerowyszczecin
        powinien się zająć egzekwowaniem przepisów drogowych od osób w swoim gronie
        (mówię w swoim, nie chodzi mi o ogół szczecińskich rowerzystów).... przykro mi,
        ale myślę, że rowerem powinny jeździć osoby, które mają pojęcie jak trudno jest
        zachować ostrożność i bezpieczeństwo, kiedy rowerzysta bez wyobraźni
        niespodziewanie wjeżdża na ulicę czy w innych tego typu przypadkach. Pozdrawiam
        • shp80 Re: rowerowy szczecin 12.05.06, 14:41
          Gość portalu: Anita napisał(a):

> Sama jeżdżę na rowerze (ale jestem też kierowcą samochodu), rowerowyszczecin
          > powinien się zająć egzekwowaniem przepisów drogowych od osób w swoim gronie
          > (mówię w swoim, nie chodzi mi o ogół szczecińskich rowerzystów)

Ciężko stosować się do przepisów, jeśli np. infrastruktura rowerowa kończy się na płocie, przejściu dla pieszych, parkingu albo skacze co chwila z jednej strony jezdni na drugą. Często jest też tak, że aby móc zastosować się do jakiegoś przepisu, trzeba złamać inny przepis. W Rowerowym Szczecinie, między innym oto walczymy: o sensowne rozwiązania. Nie trudno wskazać rowerzystów, którzy łamią przepisy, jeżdżąc po przejściach dla pieszych itp. Ale by to rozwiązać, trzeba znaleźć przyczynę takiego zachowania. Wielu kierowców nie rozumie, czemu np. rowerzysta omija kolejkę samochodów z prawej strony, po czym wjeżdża na poprzeczne przejście dla pieszych i wykonuje manewr lewoskrętu, zamiast zmienić, jak przystało na normalnego użytkonika drogi, 10 pasów ruchu..
          Na to są rozwiązania - jednak z ciężkimi bólami akcpetowalne przez naszych "ynżynierów" ruchu drogowego. Bo najlepiej byłoby, aby dla swego bezpieczeństwa rowerzysta zawsze prowadził rower.. Tylko, że nie tędy droga...
          Nie ma u nas fachowców, którzy zajmują się tylko i wyłącznie ruchem rowerowym. Grunt, to żeby kierowcy mieli łagodne łuki, promienie skrętów, równą nawierzchnię bez krawężników itp - a rowerzysta? Się dostosuje.. do zakrętów o 90 stopni, slalomu między słupami itp.. Póki takie myślenie będzie przeważać, póty tak często będą olewane przepisy... Osobiście staram się, na ile to moźliwe, przestrzegać przepisów, jednak nie zawsze mi się podoba to, że rowerzyści muszą się stosować do sytemu, stworzonego na potrzeby kierowców.
          Bo samochodem, nawet jadąc przepisowo, możesz kogoś zabić. Dla rowerzysty - nawet jadącego nieprzepisowo, to trudne zadanie.

A pod drugie - my nie jesteśmy od egzekwowania przepisów drogowych - od tego są odpowiednie służby.

Pozdro
          Tomek
        • Gość: dziad Bzdura piramidalna to co piszesz... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 19:23
          Od ekzekowania przepisow jest policja...(kilka innych sluzba ma czesciowo
          podobne uprawnienia do policji). Zarowno Tomek(SHP80) jak i ja tez jestemy
          kierowcami...to niczego nie dowodzi - najpowazniejsze (i jedyne) wypadki jakie
          mialem zwiazane sa z rowerem - wymuszenia pierwszenstwa przez kierowcow na
          rowerzystach to standard.
          Nie ma znaczenia czy osoba kierujaca(jadaca) rowerem zna czy nie zna przepisy i
          czy sie do nich stosuje gdy sytuacje codzienne pokazuja ze to kierowcy
          samochodow lamia to prawo korzystajac z bezpieczenstwa jakie gwarantuje im
          stalowa klatka karoserii ich samochodu.
          Rowerzysyc czesto postawieni sa w sytacji wyboru miedzy zlem a zlem - jadac
          chodnikiem popelniaja wykroczenie, jadac ulica ryzykuja wlasnym zyciem, drogi
          rowerowe wlascwie regularnie wykorzystwane sa jako pobocze lub dodatkowy
          chodnik. Dopoki nie zmieni sie mentalnosc osob postrzegajacych rower jako cos
          najgorszego co moze sie zdarzyc w ruchu drogowym to tak bedzie.
    • Gość: Glexu Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: *.polkomtel.com.pl 12.05.06, 11:38
      Nooo, bylo goraco. Bylem tam z moja dziewczyna jako pierwszy, akurat wracalismy
      do domu. Wzywałem straz i pogotowie. Udzielalismy pomocy. Na szczescie szybko
      pojawilo sie dwoch funkcjonariuszy po cywilu i jeden pielęgniarz (nie mam
      pojecia skad). Sprawca naprawde jechal szybko. Wyrwal nawet kawalek
      krawęznika.
      • Gość: marek Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 21:15
        Glexu dziękuję serdecznie Tobie i Twojej dziewczynie za szybką reakcję. Jeden z
        poszkodowanych jest już w domu, drugi wyjdzie w poniedziałek z pozostałymi jest
        trochę gorzej, ale będzie dobrze. Pozdrawiam.
    • Gość: ?? Re: Potrącił czwórkę pieszych IP: *.vx.pl / *.vx.pl 12.05.06, 12:02
      W Głosie szczecińskim, jest napisane,że kierowca miał 32 lata.. to ile w końcu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka