Dodaj do ulubionych

Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchupem!

IP: 217.116.110.* 22.12.06, 13:04
No, policja jest bardzo potrzebna!
Woża VIP i donoszą do wagonów ministerialnych hamburgery....
Obserwuj wątek
    • Gość: andreas Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu IP: 217.116.110.* 22.12.06, 15:23
      czy naprawde, na pewno jest tu wielu policjantów,
      czy na pewno policjanci maja tyle wolnego,
      że spokojnie moga wozic VIPów i dowozic do pociagów VIPom hamburgery?

Ja prosze o Coca Cole!

• galoty Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu 22.12.06, 17:01
      Nie mam żadnych wątpliwości, że pan Surmacz powinien być za to natychniast
      zdymisjonowany. Nieprawdopodobna arogancja władzy !
      wiadomosci.onet.pl/1454860,11,item.html
      W odruchu współczucia (tak twierdzi) to niech zamówi taxi na własny koszt i
      wysle taksówką.
      • beatrix13 Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu 22.12.06, 17:57
        czyli przez ponad rok IV RP kontynuowane są stare praktyki,
        nihil novi
    • Gość: andreas podobno w ramach współczucia dla współobywateli IP: 217.116.110.* 22.12.06, 22:05
      podobno w ramach współczucia dla współobywateli
      policja ma sprzedawac w wagonach bez Warsu hamburgery
      oraz wozić podróznych do i z dworca!

Wszystko w ramach troski o obywatela!

Ja prosze z ketchupem i musztarda!
      • piotrus1 Re: podobno w ramach współczucia dla współobywate 22.12.06, 22:06
        hamburgery są niezdrowe ;) sprzyjają otyłości i chorobom wieńcowym

minister zdrowia powinien zakazać takich praktyk

niech zezwoli na sałatki i wodę niegazowaną

;)
        • Gość: andreas to moze to był zamach stanu a nie odruch IP: 217.116.110.* 22.12.06, 22:12
          to moze to był zamach stanu,
          a nie odruch!!!

Chcieli otruć!
          • piotrus1 Re: to moze to był zamach stanu a nie odruch 22.12.06, 22:13
            Gość portalu: andreas napisał(a):

> to moze to był zamach stanu,
            > a nie odruch!!!
            >
            > Chcieli otruć!

na to wychodzi ;) chcieli wykończyć minister rękoma policji ....
            • Gość: andreas Re: to moze to był zamach stanu a nie odruch IP: 217.116.110.* 22.12.06, 22:24
              nalezy bezwarunkowo zakazać policji dostarczania hamburgerów,
              powinni jakąs zdrowa zywnośc... raczej!
    • whiteentrance Hołoto bezlitosna!!! 22.12.06, 22:28
      Kto puścił farbę z tą informacją? To jaieś nieodpowiedzialne zachowanie.
      Jeszcze te teksty o dymisji Pana Ministra Surmacza. Ludzie! Dajcie spokój.
      Kobieta se jedzie! Kanapek nie ma w Warsie - bo Warsu nie ma (ten Polaczek od
      transportu powinien coś z tym zrobić - np. rozporządzenie, że w każdym pociągu
      w którym jeździ od podsekretarza stanu wzwyż - Wars być musi), głód jak jasna
      cholera, Wrocław za oknami. No i co bidula miała zrobić? Też mi wielkie mecyje.
      Zadzwoniła do kolegi Ministra, a ten ludzki gość, pomoże w niedoli, przecież
      to w końcu idzie o Ministerialny Brzuszek (i jelitka i odbyt). Czy wy nie
      macie litości?
      Świnie jesteście. I tyle! Oni tam w pocie czoła nad naszą przyszłością.
      Wdzięczności!!! I pokory!!! Oj przelewa wam się w dupach, oj przelewa!
    • Gość: Lehoo Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu IP: *.globalconnect.pl 23.12.06, 13:56
      Jak w amerykańskiej policji - " to serve and protect"
    • Gość: Kaśka Re: Hallo panie przewodniczący, autko poproszę IP: *.chello.pl 23.12.06, 14:01
      Znacie numer do przewodniczącego sejmiku? Chciałabym pożyczyć samochód, bo
      wybieram się na wycieczkę do Gdańska. Prawo jazdy mam.
      • whiteentrance Re: Hallo panie przewodniczący, autko poproszę 23.12.06, 14:04
        Gość portalu: Kaśka napisał(a):

> Znacie numer do przewodniczącego sejmiku? Chciałabym pożyczyć samochód, bo
        > wybieram się na wycieczkę do Gdańska. Prawo jazdy mam.

Znam -ale wiem też, że chwilowo przewodniczący nie samochodu bo mu się zepsuł!
        Ale gdyby był dobry (samochód- a nie przewodniczący) to napewno by Ci pożyczył.
        Napewno!
        • Gość: andreas Re: Hallo panie przewodniczący, autko poproszę IP: 217.116.110.* 23.12.06, 14:07
          możesz spróbowac u marszałka,
          to ta sama opcja.... cos tam jeszcze maja!
    • Gość: Sarenka Re: Popasy bez flików IP: *.globalconnect.pl 23.12.06, 14:29
      Wsiada kobiecina niekumata ni stąd ni z owąd do pociągu, a tam horror. Zimno i
      jeść nie ma co. Drzewniej jak wyruszać mi wypadało do Warszawy, to kuraki na
      ogniu piekłam, po minięciu Poznania delektowałam się jadłem, a i
      współuczestnikom tych historycznych wypraw mogłam poczęstunkiem służyć, choć
      gromada ta też wyrychtowana odpowiednio była. Teraz ludzie jacyś z głową w
      chmurach, a jeść trzeba. Odkąd wspaniałe nasze czasy umożliwiły mi przesiąść
      się na pojazd poruszający się żwawo po naszych pożal się Boże drogach,
      zapomniałam jak pociągi wyglądają. Zajazdów, jak Ojczyzna długa i szeroka, mamy
      dostatek, więc popasam po drodze jak nie przymierzając sarenka to tu, to tam.
      Może by i ministrowie nam tak z nienacka podrzucani do utrzymywania przykład z
      kobiecinki takiej jak ja wzięli i pomyśleli, gdy trzeba zawczasu, gdzie jadą,
      czym jadą, jak jadą i po co jadą. Praw autorskich za ten wynalazek zrzekam się,
      bo to plagiat ściągnięty od wszystkich podróżujących, znanych mi pań z mojego
      grajdołka.
      • Gość: andreas Re: Popasy bez flików IP: 217.116.110.* 23.12.06, 14:46
        a co Ty myślisz, ze pani minister stoi przy garach?
        A myslisz, ze kanapki mąż robi...
        Normalnie policja przywozi jej kanapki,
        ale tu byli znowu kolejowi policjanci...

Kolejowi to feralni dla władzy, bo zawsze wyjdzie jakas afera!
        Czuje, ze doigraja sie i zlikwiduja policje kolejową,
        w ich miejsce normalnie otworza Bar z dowozem!
        Skończa sie afery!
        • Gość: Sarenka Re: Popasy bez flików IP: *.globalconnect.pl 23.12.06, 18:01
          Nie myślę, bo obcowanie z ministrami, paniami nie jest mi obce. Nie ja, nie
          mąż, ale specjaliści od dostarczania jadła serwują je tam gdzie się chce. Nie o
          tą panią zresztą chodzi, lecz o pana. Sprawa nie ujrzałaby światła dziennego,
          gdyby dotyczyła niekontrowersyjnego vipa. Podwładni go chyba nie cierpią. Parę
          tygodni temu zobaczyłam go w tv pierwszy raz w życiu, i o ten jeden raz za
          dużo. Lubię ludzi uśmiechniętych, z poczuciem humoru.
          • Gość: andreas Re: Popasy bez flików IP: 217.116.110.* 23.12.06, 20:28
            czyz to nie jest wspaniałe poczucie humoru...
            pani wysiada z pociagu,
            a tu dwóch/dwoje/dwie policjantów wrecza hamburgery...
            Cudowne!
    • krzysztofsf Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu 23.12.06, 20:54
      Czy oni nie maja etatow roznych asystentow, pomagierow?
      Na pewno sa (tacy ludzie w zalozeniu maja spelniaz rowniez podobne do wspomnianych obowiazki), tyle, ze zamiast przez odpowiednie sily, sa poobsadzane przez ludzi z ukladu, dla ktorych podbne "przynies, wynies , pozamiataj" sa ponizej godnosci. Stad takie problemy i wyslugiwanie sie innymi podwladnymi, zamiast swoimi do tego miedzy innymi przeznaczonymi ludzmi.

Tak przy okazji, kiedys przypadkowy znajomy wspomnial mi, ze wojsko odbywal w ochronie rzadu, i najbardziej niecierpial trzepania dywanow u Gierkowej :)
      • Gość: NoBlack Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 20:59
        Oni mają przede wszytskim własne ręce, nogi i portfele.TKM !
        • krzysztofsf Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu 23.12.06, 21:02
          Gość portalu: NoBlack napisał(a):

> Oni mają przede wszytskim własne ręce, nogi i portfele.TKM !

No nie, przy pewnych funkcjach, czy to panstwowych, czy w w korporacji, czy w wojsku - przysluguje pewna otoczka osob wyreczajacych w sprawach bytowych - problem, zeby wykorzystywac do tego wlasciwe osoby a nie wszystkich podleglych sluzbowo.
          • Gość: andreas Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu IP: 217.116.110.* 23.12.06, 21:22
            w wojsku to sie nazywa kwatermistrz...
            taki od wszystkiego, a duzo wie!
            • krzysztofsf Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu 23.12.06, 21:24
              Gość portalu: andreas napisał(a):

> w wojsku to sie nazywa kwatermistrz...
              > taki od wszystkiego, a duzo wie!

Raczej ordynans - jesli chodzi o takie sytuacje.
          • Gość: No Black Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:33
            Tak ale od tego sa osoby , które mają takie zadania i obowiązki czyli
            korporacja itp uznała, że taka obsługa nalezy się takiej osobie. W tym
            przypadku mielismy do czynienia z jawnym nadużyciem.
            • krzysztofsf Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu 23.12.06, 21:43
              Gość portalu: No Black napisał(a):

> Tak ale od tego sa osoby , które mają takie zadania i obowiązki czyli
              > korporacja itp uznała, że taka obsługa nalezy się takiej osobie. W tym
              > przypadku mielismy do czynienia z jawnym nadużyciem.

O tym wlasnie pisze.
              Sadze, ze wlasciwe do takich zadan etaty sa obsadzane zbyt "powaznymi" osobami (np byly posel) i nie ma komu zlecac takich fuch.

Nie wiem jak wygladaja zakresy obowiazkow kierowcow sluzbowych - czy tylko przewozenie osob, czy tez mozna im zlecac drobne, typu powyzszych, zadania. Obawiam sie, ze obowiazki sa raczej zawezone do samochodu i przewozenia - stad albo kierowca wiezie kogos w celu "zakupu hamburgera", albo osoba, ktora ma taka "misje" bieze do niej woz z kierowca, jesli sama nie moze prowadzic sluzbowego.
              • Gość: NO Black Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 21:48
                Zgoda ale przecież w tym konkretnym przypadku to ewidentne naduzucie władzy
                • krzysztofsf Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu 23.12.06, 21:51
                  Gość portalu: NO Black napisał(a):

> Zgoda ale przecież w tym konkretnym przypadku to ewidentne naduzucie władzy

Zgoda.
                  Ja pisze o genezie i zastanawiam sie, czy ktos stara sie rowniez zdiagnozowac przyczyny i zrobi cos, zeby to zmienic.

Przeciez na tego goscia, co go odwozili policjanci i zgineli w drodze powrotnej, rowniez powinien czekac sluzbowy samochod z kierowca - ktos nie dopatrzy? Latwiej bylo (jak zwykle?) wykorzystac zaprzyjaznionych policjantow?
              • sobiepan1 Re: To jest małe piwo 23.12.06, 23:16
                W porównaniu, jak pamiętam zatrudnieniu swego czasu przez Kwaśniewskiego
                oficera do wyprowadzania psa.
                Jesteście małostkowi,
                troszeczkę mało rozgarnięci,Konowicz przy Was to geniusz:)
                • andreas.007 Re: To jest małe piwo 23.12.06, 23:20
                  Konowicz przebija wszystkich ...

Nic juz po nim nie bedzie, NIC!
                • sobiepan1 Re: To jest małe piwo 23.12.06, 23:51

Robienie afery z hamburgera, to trzeba mieć niezłego świra.
                  ha ha ha.
                  Zdrowia, zdrowia życzę
                  • Gość: Rumburak Re: To jest małe piwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 23:53
                    Trzeba miec zanik świadomości społecznej aby nie widzieć tej arogancji władzyw
                    tym przypadku. W każdym cywilizowanym kraju byłaby to afera i dymisja
                    • sobiepan1 Re: To jest małe piwo 24.12.06, 00:00
                      W każdym kraju są podobne do Ciebie przypadki.
                      To się jakoś nazywa, psychiatrzy to wiedzą.
                  • krzysztofsf Re: To jest małe piwo 23.12.06, 23:56
                    sobiepan1 napisał:

>
                    > Robienie afery z hamburgera, to trzeba mieć niezłego świra.
                    > ha ha ha.
                    > Zdrowia, zdrowia życzę

Wyczulenie nastapilo przez to, ze kilka dni wczesniej dwoje policjantow stracilo zycie w efekcie podobnej przyslugi. Dalej cie to bawi?
                    • andreas.007 Re: To jest małe piwo 24.12.06, 00:04
                      wyczulenie przez to... ????

ja dwadziescia pere lat temu do pani redaktor
                      telefon od dyrektora firmy...
                      rzucili parówki, kierowca o ktorej ma przyjechac odwiezc i dostarczyc?

To stare jak swiat!
                      • krzysztofsf Re: To jest małe piwo 24.12.06, 00:24
                        andreas.007 napisał:

> wyczulenie przez to... ????
                        >
                        > ja dwadziescia pere lat temu do pani redaktor
                        > telefon od dyrektora firmy...
                        > rzucili parówki, kierowca o ktorej ma przyjechac odwiezc i dostarczyc?
                        >
                        > To stare jak swiat!
                        >

Jesli to robi wlasciwy pracownik, ktorego mozna zgodnie z zatrudnieniem do tego oddelegowac, to czemu nie?

A tak przy okazji, jakby pan wiceminister osobiscie (czytaj - jadac samochodem z kierowca, na siedzeniu obok asystent. poprzedzony policyjnym motocyklem, z tylu drugi samochod z dwoma przydzielonymi ochroniarzami) pojechal zeby kupic i wreczyc tego hamburgera, to byloby ok ?
                        • andreas.007 Re: To jest małe piwo 24.12.06, 00:33
                          ooo i to jest dobre pytanie!!!
                          bardzo dobre, bardzo!
                    • sobiepan1 Re: To jest małe piwo 24.12.06, 00:23
                      krzysztofsf napisał:

>
                      > Wyczulenie nastapilo przez to, ze kilka dni wczesniej dwoje policjantow
                      stracil
                      > o zycie w efekcie podobnej przyslugi. Dalej cie to bawi?
                      >

Widzę,że też poniosła Cię fala bzdurnych sensacji. Szkoda, miałem Cię za
                      jednego z nielicznych myślących tego forum.
                      • krzysztofsf Re: To jest małe piwo 24.12.06, 00:25
                        sobiepan1 napisał:

> krzysztofsf napisał:
                        >
                        > >
                        > > Wyczulenie nastapilo przez to, ze kilka dni wczesniej dwoje policjantow
                        > stracil
                        > > o zycie w efekcie podobnej przyslugi. Dalej cie to bawi?
                        > >
                        >
                        > Widzę,że też poniosła Cię fala bzdurnych sensacji. Szkoda, miałem Cię za
                        > jednego z nielicznych myślących tego forum.

Przeczytaj wszystkie moje wypowiedzi w watku, a pozniej oceniaj.
                      • andreas.007 Re: To jest małe piwo 24.12.06, 00:28
                        Wybacz ze ciebie zawiodłem,
                        ale to prawda 20 lat temu tak juz bywało...
                        A znam wielu policjantów....
                        jak bym chcial opowiadac....
                        To zycie przeciez tylko zycie...

Czyb to afera, czy tylko odruch kolezeństwa...?
                        Kretyn mógł zadzwonic do firmy jakiejs, a nie wiedział,
                        ze pania minister stac na zakup w barze?
                        Chciał kretyn zaszpanowac i tyle!
                        Dzieciniada, powiedziałbym łyk wody sodowej uderzył!

Afera? - NIE!
                        Kretynstwo kretyna!
                        Policja ma inne zadania chyba...
                        chyba ze ktos uwaza inaczej!
                        • sobiepan1 Re: To jest małe piwo 24.12.06, 00:52
                          Codziennie są setki a być może tysiace podonych sytuacji. Powiem Wam że nawet
                          ulica o tym nie mówi, uznając to za śmieszny epizot.
                          Bo rzeczywiście to mało (nic nie) znaczący fakt, wobec prawdziwych afer
                          ściganych przez policję.
                          Niektórzy takimi pie..mi, próbuja je przyćmić a niektórzy sie na to łapią.

Miło się z Wami gawędziło, Wesołych Swiąt!
                          • andreas.007 ! 24.12.06, 00:58
                            masz dokładnie racje dokładnie...
                            i wstyd i zal, ze daja sie tacy madrzy łapac na takich pie..ch...

Mi szczególnie, jak moj ulubionhy bohater ginie,
                            gdy nawet ja krzyczałem w kinie przed ekranem: UWAŻAJ!

Wtedy tak jakos głupio sprzedał całe moje zaufanie,
                            w tej jednej chwili!

Pełno takich sytuacji my je znamy,
                            ale nasi bohaterowie przeciez tez powinni....

Miło było, sorry, Wesołych Świat
    • Gość: MacDomalds Mc Surmacz. Nowa kanapka w naszej sieci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.12.06, 06:46
      Wprowadzamy nową kanapke w naszej sieci.
      Zapraszamy na Mc Surmacza.
      Mc Surmacz to kanapka z kotletem mielonym z kaczki i dodatkiem sałatki
      buraczano-ziemiaczanej.
      Sprzedawana tylko w drivie, do samochodów, tylko koloru niebieskiego.
    • wesolyromekmmv Kto chce zamówić kanapkę przez telefon ? 24.12.06, 07:41
      Kto zgłodniał niech dzwoni :
      minister Surmacz urzęduje przy telefonie:
      w MSWiA - (022) 628 99 79 biuro poselskie - (095) 735 20 50
    • Gość: GIT Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.12.06, 10:19
      Nie przesadzajcie kochanii!!!

Bo jak nasi rządzący przeczytają wasze prześmiewcze posty.
      To pomyślą że to prawdziwe opinie społeczeństwa i społeczeństwo domaga się aby
      na każdej stacji był radiowóz z 4 funkcionariuszami z tego dwóch do wożenia
      napojów i dwóch do wręczania ich w ramach pomocy wyższym rangą obywatelą!

A za pięć lat nastąpi ciemność, bo ani w baku radiowozu nic nie będzie ani
      żadnego Policjanta nie ujżycie na ulicy bo będą stacjonować w kamizelkach np.
      KFC (oczywiście jak wygra w przetargu świadczenia usług dla VIPów) w obszarach
      lotnisk, stacji PKP i PKS, a dresiarstwo w tym czasie będzie wyżywać się na
      ludziach.
      • Gość: Fnkcjonariusz Re: Hallo policja, dwa hamburgery proszę z ketchu IP: *.chello.pl 27.12.06, 19:10
        I tu jest pokazane dno tej instytucji, a miała być odnowa moralna tylko czego?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka