Dodaj do ulubionych

Nowa większość

IP: *.dedicate.pl 08.04.03, 20:13
Kompromitacja dotychczasowych elity politycznych stawia pytanie o podstawy utworzenia nowej większości po przyszłorocznych wyborach
Szykuje się kolejna klęska rzadzących, tym razem siwiejacych dziadków z SLD, oni też moga spaść poniżej progu wyborczego
Resztki po dawnej koalicji AWS-UW pętają się w PO, PiSie i LPR i do tej pory nie dotarło do nich dlaczego są przegrani
PSL ograniczyła się do strażaackich remiz a Samoobrona straszy burdami i swoim nie końca przewidywalnym wodzem
Dlatego chyba nadszedł czas na stworzenie nowej większości spośród tych chcą walczyć z korupcją i wszechogarniającym złodziejstwem
Obserwuj wątek
    • Gość: Zagloba Re: Nowa większość IP: 193.82.16.* 10.04.03, 13:47
      I kto ma to zrobic?Ludzie dla ktorych podstawowym problemem jest"problem psich
      kup"?Niestety watpie czy dobrze trafiles z tym tematem na to formu.Swiadczy
      chociazby o tym ilosc wypowiedzi:(
      • swarozyc Re: Nowa większość 10.04.03, 14:03
        Trzeba wam bylo do kosciola nie chodzic.
    • skuter70 Re: Nowa większość 10.04.03, 13:50
      wiekszosc istnieje i wyraza swoje zdanie milczac
      • ergie Re: Nowa większość 10.04.03, 13:55
        ale milcząca większość, nie głosując,
        popiera wybranych.
        czyli w następnym rozdaniu :
        prezydent lepper, premier getrych ;-)))
        • skuter70 Re: Nowa większość 10.04.03, 14:04
          ergie napisał:

> ale milcząca większość, nie głosując,
          > popiera wybranych.

ja w imieniu milczacej wiekszosci oswiadczam, ze niespecjalnie mnie wzrusza czy
          okradac mnie bedzie krzaklewski, lepper czy kwasniewski

a co do wrozb to sie zgadzam:)
          • Gość: Dębski Re: Nowa większość IP: 62.233.173.* 10.04.03, 14:18
            skuter70 napisał:

> ergie napisał:
            >
            > > ale milcząca większość, nie głosując,
            > > popiera wybranych.
            >
            >
            > ja w imieniu milczacej wiekszosci oswiadczam, ze niespecjalnie mnie wzrusza
            czy
            >
            > okradac mnie bedzie krzaklewski, lepper czy kwasniewski
            > Korwin Mikke miał racje 70% nie powinno się dopuszczać do wyborów bo nie
            mają pojęcia na co głosują. Wielu Polków musi się jeszcze długo uczyć
            demokracji,dlatego że jej nie rozumieją mają to co mają.Odsuneli ludzi mądrych
            takich jak Gieremek,Balcerowicz,Suchocka ,Skubiszewski ,Bartoszewski,a
            wprowadzili chołote.
            >
            • skuter70 Re: Nowa większość 10.04.03, 14:24
              czyli

gdy wybory wygrywaja kandydaci Kalego to demokracja jest cacy
              a gdy wygrywaja przeciwnicy kalego to "polacy musza sie dopiero nauczyc
              demokracji i 70% nie nalezy dopuszczac do glosowamnia"

a kto to jest ten pan G_i_eremek?
              • jottka Re: Nowa większość 10.04.03, 14:28
                ten który wprowadził chołotę :)
    • amsterdamer Re: Nowa większość 10.04.03, 14:38
      Gość portalu: Dębski napisał(a):

> > Korwin Mikke miał racje 70% nie powinno się dopuszczać do wyborów bo nie
      > mają pojęcia na co głosują. Wielu Polków musi się jeszcze długo uczyć
      > demokracji,dlatego że jej nie rozumieją mają to co mają.Odsuneli ludzi
      mądrych
      > takich jak Gieremek,Balcerowicz,Suchocka ,Skubiszewski ,Bartoszewski,a
      > wprowadzili chołote.
      > >

Brawo, ja sie w 100% procentach zgadzam z ta wypowiedza. Nie rozumiem tego co
      sie dzieje w polityce. Nie rozumiem dlaczego chlop nie siedzi w polu, tylko w
      parlamencie. Nie rozumiem co twarz psychopaty robi na plakacie wyborczej
      jakies malo powaznej patrii (ktorych ostanio wiele), zastanawiam sie dlaczego
      nie siedzi w zakladzie psychiatrycznym.
      Dlaczego jak chce znalesc prace, to wymagane jest ode mnie wyksztalcenie,
      doswiadczenie i dobra opinia, a od polityka nie sa wymagane?
      Nic dziwnego, ze ludzie glupieja (i wybieraja niewlasciwych kandydatow) przy
      takim praniu mozgu!
      • piotr33k2 Re: Nowa większość 10.04.03, 19:15
        popieram w diagnozie kol.dębskiego i amsterdama ,z perspektywy czasu widać
        wyrażnie że lepszego premiera jak mazowieckiego i ludzi wywodzących się z tego
        środowiska nie było .mazowiecki już raczej zszedł ze sceny politycznej ale
        trzeba kontynuować jego linię polityczną i gospodarczą, np .bartoszewski to
        był prawdziwy patriota a skubiszewski dyplomata z krwi i kości,o balcerowiczu
        dzieci będą się uczyć w książkach jak o grabskim itd ,itp.czas wrócić do
        prawdziwych polityków i patriotów a nie cwaniaczków i złodziei typu lepper czy
        giertych.
        • swarozyc Re: piotrus 10.04.03, 19:24
          Przed chwila na sasiednim watku mialem pretensie do Karuzelowego ze spaskudzil
          watek o Saddamie wulgaryzmami i inwektywami.
          Nie dziwie sie teraz...
          Przy takich pogladach latwo pasc ofiara bardziej dojrzalych obserwatorow sceny
          politycznej...
          Nie chce mi sie polemizowac, zalaczam jednak swoj post ktory umiescilem na
          forum kraj
          Bywaj

Co o Mazowieckim sadzi klecha, choc nie zdemoralizowany zyciem w Polsce(w
          polsce do 1939)Jedyny chyba intelektualista wsrod polskiej czarnej braci,
          Jozef M. Bochenski; "Mnie najbardziej zabolalo, ze czlowieka skrajnego
          kompromisu, bylego redaktora gadzinowki, ktorego wspomniany prymas [Wyszynski]
          nazwal czlowiekiem bez charakteru, uznano za autorytet moralny i ze ludzie
          gotowi byli powierzyc mu wladze. Latwosc z jaka "byli" komunisci a wiec agenci
          moskiewskiego okupanta stali sie szanowanymi politykami jest innym bardzo
          przykrym przejawem braku kregoslupa moralnego."

Po tym medalu doskonale widac ze i kosciol kat. stal sie beneficjentem zdrady
          magdalenkowej.
          Znow powinnismy wyznawac zasade "dwoch wrogow"!
          • piotr33k2 Re: piotrus 10.04.03, 21:25
            nie wiem czemu miałbym paść ofiarą teraz twoich obelg ,jeżeli uważasz że
            mazowiecki to taki łobuz ,to twoje poglądy i sprawa ,tylko pokarz mi twoją
            opcję polityczną i wizje polski ,jezeli nie bedzie to wizja leppera lub
            giertycha to możemy podyskutować ,jeżeli nie to trudno nie mam zamiaru
            zabiegać o twoje wzgledy ,mam swoje poglądy które uważam za słuszne ,polską
            scene polityczną śledze od bardzo dawna .
            • swarozyc Re: piotrus 10.04.03, 22:43
              Spoko, ja nie ublizam ludziom... Jezeli jednak ktos nie widzi ile zla dokonal
              Mazowiecki to... przykro mi sie robi.
              • piotr33k2 Re: piotrus 10.04.03, 22:53
                jezeli ktoś nie widzi ile dobrego dokonał mazowiecki i wyznaje przy tym
                spiskowa teorię dziejów to ręce można załamać .dziękuje łaskawie że mi nie
                ubliżasz i nie wiem czym sobie na to zasłużyłem !przecież mam inne poglądy od
                twoich ,a zrozumiałem z twojej wcześniejszej sugesti że to wystarczyło aby
                niejaka karuzela się zapienił jak rozwydrzony bachor.
    • Gość: MQ normalni sobie IP: 217.97.137.* 10.04.03, 21:09
      jak normalni nie przekonają reszty aby skończyć z afrykanizacją Polski to ta reszta ma szansą na utrwalenie nienormalności
      mówią mi utopia a ja sie pytam kto to powiedział, że cos takiego jak samolot nie moze istnieć
      tylu madrych a dlaczego jakoś nie potrafia przekonać ciemniaków?
      otóż pragnienie pomyj z koryta jest wieksze niz chec do pracy, wszak aby zachłeptać nie trzeba nic robic tylko sie dobrze rozepchać
      dopóki lenistwo madrali kieruje ich w kierunku koryta dopóty madralińscy nie są przywódcami stada tylko chwilowo lepiej dorwanymi do koryta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka