Dodaj do ulubionych

Dwugodzinny strajk lekarzy

IP: *.sysnet.pl 09.05.07, 21:34
Może by tak postrajkowali w kwestii podniesienia jakości usług i swojej wiedzy? Może by tak Ci wszyscy biedni lekarze pokazali swoje PIT-y oraz udokumentowali jak dorobili się majątku, który na podstawie tych PIT-ów mają?

Powiem krótko - cierpią młodzi lekarze, bo sitwa profesorsko-ordynatorska opływa w luksusy. Teraz trudniej brać łapówki czy kierować na "swój" oddział pacjentów krojonych w swoich prywatnych gabinetach...

Który z tych strajkujących uczciwie pracuje na jednym etacie wg liczby godzin? Chętnie poznam nazwisko lekarza ze specjalizacją, który nic nie ma i pracuje uczciwie po 8 godzin dziennie w jednym miejscu.

Obserwuj wątek
    • Gość: rh Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:11
      Popieram! Poza tym te różne PAMy i AMy ciągną ostro z budżetu. Może zamiast
      jęczeć pomyślą o swojej drogiej "darmowej" edukacji.
    • Gość: lekarzdoZmęczonego Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.chello.pl 09.05.07, 23:22
      Chyba Pan jest faktycznie trochę zmęczony, jeśli Pan uważa,że dobry lekarz musi
      być biednym lekarzem.Pracuję solidnie na swoje 1757 zł brutto jako rezydent i
      mam to szczęście, że pomagają mojej rodzinie Rodzice.Zaraz Pan powie-ale
      przecież lekarze dorabiają dyżurami, prywatną praktyką, itp.Tak, ale każdy może
      sobie dorobić jeśli tylko ma do tego odpowiednie kwalifikacje(również
      Pan).Strajk ma pokazać nie tylko rządzącym, ale również społeczeństwu, że za
      tak podłe pieniądze nie da się żyć i kształcić. Pana wypowiedź tylko mnie
      utwierdza w słuszności protestu, gdyż jak raz, czy dwa zostanie Pan odesłany z
      Izby Przyjęć, to może Pan całą swoją wściekłość za ten nieudolny system służby
      zdrowia zobaczy gdzie indziej, niż tylko w "luksusach" i "majątkach" i zbierze
      rodzinę, znajomych, przyjaciół i wyjdzie protestować jako pacjent, który domaga
      się zmiany polityki zdrowotnej.
      • Gość: brrrrrrrrrrrrrr Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:48
        uwazam ze wielu ludzi zle zarabia..przeicez placimy podatki?zamalo/
        czy ktos zarabia za duzo?
      • Gość: zmęczony do "lekarzadoZmęczonego" IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 00:55
        Panie Rezydencie, proponuje czytać ze zrozumieniem... chyba chociaż tego na medycynie uczą, czy nadal bezmyślne wkuwanie anatomii na pierwszym roku jest podstawowym kryterium tego, czy zostanie się lekarzem?

No więc jak Pan sobie ze zrozumieniem przeczyta, to może dojdzie, że bynajmniej nie piszę o tym, że lekarze mają być biedni. Piszę tylko, że nie lubię obłudy i zakłamania tego środowiska. Samo wiele lat blokowało skutecznie wszelkie zmiany pływając w brudzie i korupcji. Środowisko lekarskie nie ma za grosz chęci samooczyszczenia. Ten protest nie ma niczego zmienić poza ilością kasy im przekazywanej. Korzystacie z okazji, że zaczyna brakować wykształconych medyków.

Wiesz Rezydencie ilu protetyków dentystycznych kształci sitwa profesorska co roku w tym kraju? JEDNEGO. Wiesz czemu? Bo nie chcą konkurencji a w poważaniu mają zdrowie ludzi... ten system jest CHORY.

Dlatego jak mi pokażesz biednego lekarza ze specjalizacją, który faktycznie "głodowo" zarabia to chętnie mu uścisnę dłoń. Religa zarabia rocznie koło 300 000 zł... mimo problemów z alkoholem. Itd. itp.
        • Gość: lolo Re: do "lekarzadoZmęczonego" IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.05.07, 08:09
          Widze ,ze ktos tu anatomii nie zdal i teraz sie rzuca :P
          • henio56 Re: do "lekarzadoZmęczonego" 10.05.07, 08:38
            nikt, nikogo nie zmuszał aby został lekarzem, darmowe studia, odroczenie ze
            służby wojskowej, przydziały mieszkań poza kolejnością, itp.
            Śmieszy mnie ta wielka odpowiedzialność, jakoś nie słyszałem aby lekarze
            ponosili konsekwencje za złą diagnozę, co najwyżej za partactwo, łapownictwo,
            wykorzystywanie stanowisk w państwowych szpitalach do prywatnej praktyki.
            Mam w rodzinie lekarzy, płaczą jak księża, że biedni, ale wszyscy z maja piekne
            domy, samochody, wczasują się w ciepłych krajach.
            Za PRL-u siedzieli cicho, teraz pirsi wyciągaja łapy po dobra wywalczone przez
            innych.
            • Gość: lolo Re: do "lekarzadoZmęczonego" IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.05.07, 08:46
              No tak cholera w polsce lekarz ma byc golodupcem a pan mietek nie...
              Zauwaz ,ze robotnik zarabia lepiej od lekarza.
              Nie widziales biednego i masz w rodzinie lekarzy spytaj z ilu etatow i godziny
              pracy w tygodniu maja te kokosy.
              W dupie sie polakom przewrocilo!
              LEKARZE STRAJKOWAC!!!
              • Gość: zmęczony Re: do "lekarzadoZmęczonego" IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 16:05
                Ale jeśli lekarzom tak źle na ich stanowiskach, to niech zaczną płytki układać. Myślisz, że jakiś socjolog, czy ekonomista będzie strajkował, bo nie może wykonywać swojego zawodu, choć chciałby prowadzić badania... tylko, że jest bezrobotnym? Albo rozkłada towar po półkach?

Co do odpowiedzialności, to przeciętny kierowca autobusu potrafi zabić więcej ludzi niż lekarz...
                • Gość: zmęczony Re: do "lekarzadoZmęczonego" IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 16:13
                  Acha, nigdy nie chciałem być lekarzem. Zresztą bym nie mógł... nie jestem genetycznie uwarunkwany na bycie lekarzem jak to jakiś kretyn z Rady Lekarskiej twierdził... moi rodzice nie są lekarzami ani wujkowie, ani nikt z rodziny nie pracuje w NFZ czy w Sanepidzeie, żeby mieć punkty za pochodzenie przy egzaminach...
      • Gość: mirek Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:04
        Chyba Pan jest faktycznie trochę zmęczony, jeśli Pan uważa,że dobry lekarz musi
        >
        > być biednym lekarzem.Pracuję solidnie na swoje 1757 zł brutto

a pana kolega Mirosław G zatrzymany przez CBA oswiadczył w prokuraturze, że
        zarabia 22 tysiace miesięcznie - Dziennik z 8.05.2007 r
        I w tym przypadku wierzę w informacje z prokuratury a nie w kłamstwa lekarzy,
        którzy twierdzą, że aby dobrze zarabiać PRACUJĄ na trzech etatach i jeszcze
        mają dyżury. Mając podpisane umowy na trzy etaty praktycznie nigdzie nie
        pracuje tylko tę pracę markuje.
    • Gość: fik Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:31
      Zna ktoś biednego lekarza? Nie. Ale znam biednych nauczycieli. A to z też z
      podatków
      • Gość: miki Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.multimo.gtsenergis.pl 10.05.07, 08:08
        Ile lat uczy sie lekarz a ile nauczyciel?
        Jak odpowiedzialnosc podejmuje lekarz a jaka nauczyciel?
        • Gość: mirek Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 09:11
          lekarze chcieliby zarabiać tak jak na zachodzie. Ale nie chca płacić za nauke
          tak jak na zachodzie. Tam zdobycie dyplomu lekarza kosztuje setki tysiecy euro.
          I to jest inwestycja we własny rozwój i na własne ryzyko.
          A co do odpowiedzialności lekarzy, proszę mi pokazać chociaż jednego lekarza,
          który został osadzony w wiezieniu za popełnione na trzeźwo błędy lekarskie. Ja
          natomiast mogę pokazać wielu ludzi z innych dziedzin gospodarki, którzy sie tam
          znaleźli za nieumyślne popełnienie przestępstwa.
      • Gość: aj Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 15:09
        znam wyobraż Ty sobie!
    • kakq Re: Dwugodzinny strajk lekarzy 10.05.07, 09:12
      biedni lekarze
      strajkuja
      a moze wszyscy zastrajkujemy by ich poprzec:)
      • sobiepan1 Re: Dwugodzinny strajk lekarzy 10.05.07, 09:16
        Lekarz powinien zarabiac wystarczająco dużo, aby brzydzić się dowodami
        wdzięczności.
        Tylko, kto to zrozumie?
        • Gość: zmęczony wystarczająco IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 16:17
          Ten, kto nie jest tak głupi, by wiedzieć, że wystarczająco dużo oznacza niemal nieograniczenie wielką kwotę. Jakbyś miał pojęcie o funkcji płacy to może byś głupot nie gadał. Są zawody, które w Polsce zarabiają bardzo dużo - posłowie czy sędziowie, ale nie po to, by się brzydzić, ale po to, by nie było warto ryzykować stracić tych dochodów... w razie wpadki.
      • beatrix13 Re: Dwugodzinny strajk lekarzy 10.05.07, 23:36
        kakq napisała:

> biedni lekarze
        > strajkuja
        > a moze wszyscy zastrajkujemy by ich poprzec:)

........................
        przestańmy chorować !
    • Gość: rocky Lekarze chamieja,mam takiego w klatce IP: 213.155.191.* 10.05.07, 10:36
      Najwiekszy cham ze wszsytskich mieszkancow, nie szanuje innych , brudzi, smieci
      rzuca gdzie sie da, a pochodzi z ze znanej rodziny profesorsko-
      lekarskiej.Mieszkanko oczywiscien kupili rodzice. To naprawde robi sie sitwa
      korzystajaca z bajzlu organizacyjnego i tacy maja forse. szkoda uczciwych i
      kulturalnych lekarzy ktorzy cierpaia za to ze nie wskazuja palcem na tych
      oszustow i chamow- lapownikow.Popieram Dorna takich tylko w kamasze niech
      spokornieja i zaczna szanowac ludzi. Nikt nikpogo nie zmuszal studiowac
      medeycyne to nie obowiazek to przywilej i druga pozycja w hierarchii
      spoleczneej idac na studia wiedzieliscie jak lekarze zarabiaja bylo wwiele
      iunnych zawodow do wyboru. A jak sie chce na czyims nieszcesciu kosic kase to
      trudno mozna wyjsc ze szpitala w kajdankach
    • Gość: thommy18 Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.globalconnect.pl 10.05.07, 10:49
      Kolejny pomysł strajku jest chory tak jak Nasza cała służba zdrowia. Przykro to
      stwierdzać, ale trzeba trzymać się prawdy. Strajki są jedynie po to, by osobom
      chorym i potrzebującym pomocy przyspożyć dodatkowy bagaż kłopotów. Nie tak dawno
      był strajk lekarzy, uzgodnili podwyżki, doszli do porozumienia, a dziś co?
      Kolejny strajk, w którym postuluje się o rzeczy nierealne i nie mające szans
      powodzenia. Każdy głupi wie, że 5 i 7,5 tyś za miesiąc pracy lekarza to stawka
      nierealna, a więc cały ten lekarski strajk już na wstępie bieże w łeb. Sprawa
      jest bezdyskusyjna, niegodna strajku. Po raz kolejny bogaci, nie objęci
      podatkiem lekarze pracujący na 4 etatach domagają się poprawy swojej
      "tragicznej" sytuacji finansowej. Nie wiem czy w tym miejscu śmiać się czy
      płakać? Co ma powiedzieć rencista miesięcznie na przeżycie mający niewiele ponad
      500 zł. Również wystąpić ze strajkiem i domagac się 5 tysięcy? Nie ma się co
      oszukiwać, wiadomo, że lekarze prowadzą prywatne praktyki gdzie osiągają
      niebotyczne dochody. Ja na miejscu lekarza wstydził bym się podjąć strajk!
      • Gość: medyk Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:10
        thommy18 zacznij od lektury słownika ortograficznego a potem próbuj pisac na
        tematy o których nie masz bladego pojęcia
    • zainteresowana21 Re: Dwugodzinny strajk lekarzy 10.05.07, 11:44
      znam kilku lekarzy...nie wiem dokladnie, jakie są ich zarobki i warunki w domu,
      ale wiem, że są świetnymi fachowcami. Jedynym problmem jest to, że wiecznie nie
      ma ich w domu...tak jak każdy, starają się zapewnić jak najlepszy byt swojej
      rodzinie, dlatego pracują w kilku szpitalach, przyjmują w przychodniach...nie
      mają czasu wolnego...i to nie dlatego, że dążą do tego, by żyć ponad stan, al
      eby mieć szansę jak wielu innych ludzi, którzy podejmują mniej odpowiedzialne
      decyzje, pracują mniej, a żyją na lepsszym poziomie. niestety taka jest kolej
      rzeczy, że jednym wiedzie się lepiej, innym gorzej... ale nie
      powinniśmykrytykować tego, że ktoś dąży do poprawy swojej sytuacji...
      • Gość: zmęczony złodziej i propozycja IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 16:21
        złodziej też dąży do poprawy swojej sytuacji... jego tez nie krytykować.
        Taki lekarz na dwóch etatach to chodzący zabójca... niedouczony i niedospany.

Ciekawe ilu zdecydowałoby się pracować na jednym etacie za 5 tys.? Założę się, że nie byłoby chętnych... teraz na lewiznach więcej wyciągają.
        • Gość: medyk Re: złodziej i propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 17:12
          wszyscy ci którzy teraz muszą zap.. na te 5000 na 3 etatach po 450 godzin w
          miesiącu czyli jakieś circa 50% polskich medyków kutafonie
          • Gość: max Re: złodziej i propozycja IP: 194.168.231.* 10.05.07, 17:28
            Tak, medyk, dotknales sedna - trzeba przestac rozmawiac z kutafonami. Im zawsze
            bedzie sola w oku zawod lekarza. A poniewaz nie ma co liczyc na rozum
            spoleczenstwa - trzeba te podwyzki wydrzec spoleczenstwu (panstwu) z gardla -
            silowo, bez dyskusji i bezwzglednie. Tylko tak mozna cos zmienic. Inaczej
            bedziemy niewolnikami w tym kraju.
            • Gość: medyk Re: złodziej i propozycja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 19:47
              i tu się Max z tobą w pełni zgadzam w społeczeństwie gdzie 80% nie potrafi
              zrozumiec rozkładu jazdy PKS vox populi w sprawie podwyżek dla lekarzy nie ma
              żadnego znaczenia...
              • Gość: H56 wk......sz mnie medyk IP: *.chello.pl 10.05.07, 20:31
                moja siostra miała wyznaczoną wizytę z sistrzeńcem pod koniec maja, u pani
                doktor kardiolog z Unii Lubelskiej. Wzieła wolne w pracy, pojechała na wizytę.
                Pani doktor powiedziała ,ze nie moze ich przyjąc bo nie ma jeszcze wynków badań.
                Powiedziała ,ze jak będą to ona zadzwoni, ponieważ chłopak sie kiepsko czuje,
                miewa krwotoki i ma wysoki puls, pojechała dziś do kliniki, do laboratorium,
                jakież było jej zdziwienie, gdy okazało sie ,ze wyniki badań były dostarczone
                pani doktor jeszcze przed poprzednią jej wizytą. Teraz wczuj sie w role matki
                która nie moze nic powiedzieć lekarce, bo ona jest jedyną specjalistka w
                Szczecinie od młodzieży, takiej babie dać podwyżkę ? ja bym ją pod prokuratora
                zaprowadził, a nie dał podwyżke. Jutro bierze następne wolne z pracy i jedzie
                do pani doktor, ciekawe czy ją przyjmie , bo akurat w tym czasie ma być strajk.
                • Gość: medyk Re: wk......sz mnie medyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:22
                  to twoja siostra i siostrzeniec podróżują w czasie bo dzisiaj dopiero 10 maja...
                  • Gość: medyk Re: wk......sz mnie medyk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:25
                    aha i co to znaczy "wysoki puls"???????????????

=============
                    też mnie wk...sz
                    • henio56 Re: wk......sz mnie medyk 12.05.07, 09:10
                      chodziło oczywiście o kwiecień. Jak to rozumieć ,ze gadam sam ze sobą ?
        • Gość: PaBlo Re: złodziej i propozycja IP: 217.153.170.* 10.05.07, 21:23
          Zastanów się lepiej co piszesz? Jak nie znasz sytuacji to lepiej nie pisz. Już dawno powinna wejść ustawa o ograniczeniu liczby godzin pracy dla lekarzy-tak jak jest w Unii Europejskiej. Ja chętnie bym się zgodził na pracę NORMALNĄ na jednym etacie. Połowę życia niestety spędzam w pracy (ok. 300godz / m-c) żeby do domu przynieść 3500zł.
          Dlaczego Religa i spółka niechętnie chcą przystać na to by lekarz miał jakiś ustalony limit godzin tygoniowo? Bo zabrakło by im tysiące lekarzy do pracy by wypełnić tą lukę. A tak dadzą takiemu jak mi 1180 zł i każą pracować do 15.00.
          Dlatego dopóki to jest chory kraj dopóty lekarze będą walczyć o normalność
          • Gość: zmęczony Re: złodziej i propozycja IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 21:42
            Bzdury to Ty gadasz. Jak się skończy udawanie pracy w szpitalach i przychodniach, jak w końcu zamiast przyjmować przedstawicieli handlowych korumpujących lekarzy Ci zajmą się tylko badaniem a średni personel przestanie być traktowany przez "Panów" doktorów jak sprzątaczki, tylko zacznie zajmować się biurokracją i poprawi koordynację pracy... to się nagle okaże, że w kraju mamy 3 razy za dużo łóżek.
            Pacjent zamiast "leżeć" szpitalodoby będzie leczony w 3 dni. Zamiast chodzić po 5 razy od jednego prywatnego do drugiego gabineciku i załatwiać różne durne recepty, badania - zostanie raz przyjęty, przebadany i z diagnozą leczony... to się skończą te fikcyjne kolejki, fikcyjne niedobory i to złodziejstwo jakie teraz kwitnie.

Powiedzmy krótko - znaczna część lekarzy okrada państwo nie ujawniając faktycznych dochodów, lecząc pacjentów "prywatnie" na państwowych oddziałach itd.

A Ci co pracują na 3 etatach (czyli, że w ogóle nie śpią i tu kłamią w żywe oczy) powinni się zastanowić, czy już zabili kogoś, czy jeszcze nie. Dziwicie się, że służba zdrowia nieefektywna? A jak ma być efektywna, jak jeden z drugim oszukuje na każdym "etacie" na którym jest zatrudniony?
            • Gość: zmęczony i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 21:46
              Bo póki co szczyt polskiej medycyny przypada na poziom septyki rodem z lat 50. ubiegłego wieku. Bród, smród, brak pojęcia i diagnostyka za pomocą słuchawki... jak ograniczycie zakażenia szpitalne i liczbę ludzi, którym zafundowaliście nieodwracalne szkody "lecząc", to od razu będzie dla Was po 100 zł na łepetynę więcej.

Co roku rośnie składka na ubezpieczenie zdrowotne. Z 7,5% do chyba 9,5% gdzie giną te pieniądze?
              • Gość: PaBlo Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: 217.153.170.* 10.05.07, 22:19
                To co powiesz na chociażby Czechy i kraje zachodnie gdzie składka na służbę zdrowia i kasa jest większa? Tam to dopiero giną pieniądze...
                Jesteś kolego bardzo sfrustrowany. Albo trafiłeś na jakiegoś konowała albo oglądzasz TV i przyjmujesz wszystko to co pokaża za obraz prawdziwej służby zdrowia (czyli same sensacje że piją, uśmiercają i tylko biorą w łapę).
                A gdzie są te niby szpitalodoby? Na jakim oddziale jeśli można wiedzieć. Bo w szpitalu gdzie ja pracuję NFZ płaci za wykonaną procedurę więc nie opłaca się pacjenta trzymać w łóżku jak to napisałeś.
                Naprawdę jesteś zmęczony.
                • Gość: zmęczony Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 23:33
                  Jak chcesz se bajki opowiadać, to może podaj konkrety.

Co zaś konowałów do których Ty w swoim mniemaniu pewnie się nie zaliczasz, to tak się składa, że w życiu na jakiś 50 lekarzy spotkałem mniej więcej 5, którzy zachowali się na minimalnie poprawnym poziomie. Reszta odpieprzała taką popylinę, że szkoda gadać.

Przynajmniej dwóch lekarzy mało mnie na tamten świat nie wysłało przez swoją GŁUPOTĘ albo olewactwo. Czyli, przynajmniej dwa razy moje życie lub zdrowie było poważnie zagrożone przez lekarzy. Nieźle, co?

I ja mam dać podwyżkę kłmacom, którzy chodza i nie mogą się zdecydować, czy pracują na jednym czy na trzech etatach. Którzy nie mogą się zdecydować, czy zarabiają 1200 zł na rękę, czy 3500 zł? I takim, którzy od lat kradną a wzywają do moralnego ich traktowania?

Zacznijmy w końcu liczyć defraudowane pieniądze. Okaże się, że jest ich tyle, że nie będzie trzeba żadnych dodatkowych środków.

Za pieniądze utopione w remonty szpitali można byłoby każdy od nowa zbudować na najwyższym poziomie...
              • Gość: medyk Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 22:24
                jak widzę jesteś już tak zmęczony że nie dośc że piszesz bzdury to jeszcze
                gadasz sam ze sobą...
                • Gość: zmęczony Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.sysnet.pl 10.05.07, 23:34
                  Pewien psychiatra stwierdził, że 98% lekarzy to socjopaci. Wiesz, chyba nie chce mi się z Tobą gadać. Nie powiedziałeś tu nic ciekawego...
                  • Gość: misiu Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.chello.pl 10.05.07, 23:54
                    Zmęczony- niestety muszę przyznać, że jesteś skończonym debilem.Bez odpowiedzi.
                    • zainteresowana21 Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek 11.05.07, 09:16
                      zmęczony - nie wszyscy lekarza są tacy, o jakich Ty piszesz... naprawdę
                      spotkalam świetnych specjalistów, zarówno ortopedę, jak i chirurga, którzy
                      bezinteresownie się mną zajęli...W mojej rodzinie niestety bardzo często mamy
                      do czynienia z lekarzami i jakoś nikt nie narzeka...
                      • Gość: zmęczony Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.sysnet.pl 11.05.07, 09:20
                        No więc i ja nie piszę, że wszyscy lekarze są tacy. Jednak standardy merytoryczne i etyczne tego środowiska są tak niskie, że ich żądania, aby wynagradzać "po europejsku" mogą prowadzić tylko do dalszego wzrostu patologii.

A takich "doktorków", co się podniecają anatomią zamiast biochemii czy wyzywają od debili... to najlepiej wysłać na Sybir po specjalizację. Właśnie o takich zawodnikach piszę... dzieciach swoich ustawionych rodziców, którzy ordynarny narcyzm wyssali z mlekiem i "genami".
                        • zainteresowana21 Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek 12.05.07, 09:00
                          tu muszę się z Toba zgodzić. ale tak jest nie tlyko w środowisku lekarskim,
                          niestety też prawnicy, czy właściciele przedsiębiorstw, a w zasadzie ich dzieci
                          zachowują się jakby rozum stracili...takie jest to nasze społeczeństwo
                          • Gość: never06 Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.smsnet.pl 12.05.07, 12:18
                            od kilku lat w polsce leczylem sie na alergie
                            kolejne wizyty u kolejnych lekarzy
                            kolejki zapisy badania itp
                            w miedzyczasie problemy podobne zaczela miec moja rodzina
                            trafilem do lekarza OGOLNEGO nie specjalista dermatolog
                            mala przychodnia w afryce
                            dostalem kilka tabletek
                            jestem zdrowy
                            po powrocie do kraju kupilem takie same tabletki w kraju
                            9,50 za opakowanie
                            lekarze:
                            ksztalccie sie

• Gość: zmęczony Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.sysnet.pl 12.05.07, 14:35
                              I to jest ciekawe - o ile więcej pieniędzy byłoby dla konowałów, gdyby potrafili leczyć a nie tylko dostawać prowizje od przedstawicieli handlowych za wielomiesięczne przewlekanie leczenia bez odpowiedniej diagnostyki.

Ręka do góry Ci, co mieli zapisywane antybiotyki bez zrobienia testu odporności na nie?

Ilu ludzi w Polsce zostało inwalidami a ile rodzin musi żyć z rent i emerytur po zmarłych? Jakby te pieniądze zamiast na utrzymywanie wdów i dzieci można było przeznaczyć na służbę zdrowia... ale nie można - bo brud i głupota niektórych lekarzy powoduje, że nasze zarobki zamiast na podnoszenie jakości leczenia idą na renty i odszkodowania dla ofiar konowałów.
                              • Gość: PaBlo Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: 217.153.170.* 12.05.07, 23:36
                                Napisałeś:
                                Ręka do góry Ci, co mieli zapisywane antybiotyki bez zrobienia testu odporności na nie?

Teraz to już wiem że jesteś wyjątkowo zmęczony i znasz się tylko na klepaniu w klawiaturę.
                                A kto ci zaraz przy każdym antybiotyku antybiogram robi? Widzę, że na niczym się nie znasz ale najwięcej komentujesz. Idź do księgarni i kup sobie parę prostych książek o medycynie dla laików. To Ci nie zaszkodzi...
                                • Gość: zmęczony Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.sysnet.pl 13.05.07, 10:26
                                  To, że w złodziejskiej Polsce nie robi się tego badania, nie znaczy, że nie powinno być robione. Poleć mi "fachowcu" jakiś tytuł, w którym NIE ZALECA się robienia testu.
                                  Prawda jest taka: lekarzom opłaca się szafować zdrowiem pacjentów i zapisywać po kilka nieskutecznych leków (tudzież brać premie od przedstawicieli). Zamiast sfinansować diagnostykę wolą aby pacjent płacił i truł się nieskutecznymi lekami po kilka razy "aż się uda".
                                  • Gość: PaBlo Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: 217.153.170.* 13.05.07, 21:54
                                    Taaa...
                                    A jak Cię szanowny kolego złapie ból głowy od tego marudzenia to od razu zażądaj od lekarza POZ (nie wiem czy Ci coś ten skrót mówi) tomografii komputerowej żeby też w ślepo nie leczył.
                                    • Gość: zmęczony Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: *.sysnet.pl 13.05.07, 22:47
                                      Zapomniałem - tomografia komputerowa taki fetysz dostępny tylko niezwykle wtajemniczonym magikom... takim tępakom, którzy nie potrafią już zrobić badania neurologicznego (wiem, wiem - trwało godzinami i było dokładne tylko dla dużego guza) ale za to mają "dojście" do jednego z dwóch czy trzech tomografów w Szczecinie...

Czy to prawda, że pierwszy zakupiony na Arkońskiej tomograf zgnił w krzakach, bo tego daru czy zakupu nie było gdzie wstawić i jak obsłużyć?

Czemu sprzęt wart kilka milionów jest eksploatowany tylko kilka godzin dziennie zamiast badać przynajmniej przez 12 godzin na dobę?

Dlaczego oddziały szpitalne nie mają dostępu w nocy do najnowszego sprzętu i pacjenci z wypadków mają znacznie gorsze szanse na przeżycie? W Polsce umieralność wypadkowa jest jedną z najwyższych w Europie? Czyżby przez nieuctwo i brak właściwej organizacji pracy pseudolekarzyn z aspiracjami?
                                      • Gość: PaBlo Re: i zacznijcie myć ręce oraz używać rękawiczek IP: 217.153.170.* 13.05.07, 23:49
                                        Startuj na stołek Religi jak takiś mądry, może coś zmienisz he he.
                                        Ja nie twierdzę, że w służbie zdrowia nie ma patologii, że są sami porządni lekarze itp.
                                        Ale Ty nie myśl, że wszędzie jest tak jak w Leśnej Górze.
                                        Co do tomografu - ma pracować 12 godz. ale na jakich zasadach niby? Promocja i robimy badania komu tylko się zechce (na zasadzie że darowany) czy wg Ciebie powinien dłużej pracować bo jest pełno skierowań a lekarzyki siedzą i się obijają :) ?
                                        • Gość: zmęczony brud i "daleko od noszy" IP: *.sysnet.pl 14.05.07, 12:50
                                          No zobacz, ja niestety jako punkt odniesienia profesorsko-ordynatorskiej sitwy zarabiającej prywatnie na państwowym sprzęcie biorę serial "DALEKO OD NOSZY".

Niestety polskie szpitale pracują de facto tylko 6 godzin na dobę, sprzęt medyczny podobnie - skutek - trzeba płacić za 2-3 razy więcej łóżek, niż potrzeba.

Z powodzeniem w Szczecinie można byłoby zamknąć ze 2 szpitale, gdyby lekarze w nich pracowali na dwie zmiany a sprzęt nie kurzył się...

... na jakich zasadach? Po pierwsze trzeba zacząć liczyć te rozkradane pieniądze. Te nieprzepracowane godziny w pracy. Te fikcyjne procedury. Te remonty, których nikt nie widział i te środki wynoszone z oddziałów.
                                          • Gość: PaBlo Re: brud i "daleko od noszy" IP: 217.153.170.* 14.05.07, 15:27
                                            Zmęczony, demagog z Ciebie. Rzeczywiście może lepiej udaj sie na kurację do psychatry. Oj przepraszam. Może lepiej do psychologa. Wszak psychiatra to też lekarz a Ty ich nie lubisz. Pozdrawiam
                                            • Gość: zmęczony Re: brud i "daleko od noszy" IP: *.sysnet.pl 14.05.07, 15:59
                                              Taki sam demagog jak Ci lekarze opowiadający bajki o głodowych zarobkach i podjeżdzający do pracy samochodami za kilkanaście tysięcy złotych...

Zamiast protestować wzielibyście się za swoje środowisko i w nim posprzątali... rękawiczki też się przydadzą.
                                              • Gość: PaBlo Re: brud i "daleko od noszy" IP: 217.153.170.* 14.05.07, 18:36
                                                To super te fury muszą być, że za kilkanaście tys. zł. Młode jakieś, rocznik ok. '98. A powinni dojeżdżać rowerem albo najlepiej na piechotę. W wytartym płaszczu, najlepiej z lumpeksu. I pracować społecznie.
                                                Czyja to wina, że inni tylko umieją narzekać, pracować im się nie chce dłużej niż do 15tej i w oczy kole ich samochód za kilkanaście tys.zł.
                                                Zostawiam Cię Zmęczony sam na sam z Twoimi zmartwieniami
                                                • Gość: zmęczony Re: brud i "daleko od noszy" IP: *.sysnet.pl 14.05.07, 18:54
                                                  Więc zamiast mówić o uczciwych biedakach pracujących do 15. Może pogadamy o tych nieuczciwych udających biedaków, co to tymi furami podjeżdzają ze swoich mieszkań i pracują na etacie góra 2/3 czasu a resztę poświęcają na hałtury na boku, często na lewo...

Powiedziałem na początku dyskusji - porozmawiajmy o PITach i to nawet tych, w których jak powszechnie wiadomo często nie ma prawdy... a nie o opowiadaniach o gołych pensjach na 1 etacie.
    • Gość: matematyk Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.07, 14:44
      Znam dobrego psychiaterę i psychologa zarazem. Takie kompeksy leczy bardzo
      skutecznie. Kontakt matdol@us.pl
    • Gość: zmęczony Re: Dwugodzinny strajk lekarzy IP: *.sysnet.pl 16.05.07, 23:46
      Warto poczytać: wiadomosci.onet.pl/1409196,2677,1,kioskart.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka