Gość: labatt IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 06:57 ...na wycieczke po Europie.Czerwiec - sierpien 2008. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wizytka1 Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 08:25 Labatt, ja z Tobą to z zamkniętymi oczyma :) Chociaż na Europę wolę mieć szeroko otwarte. Tylko skąd ja wiem co będę za rok robiła :( Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 10:49 Dziewczynyyy, pojde z Waamiii...:) Ale powazniej - mam ten sam problem co Wizytka. I ramy czasowe wycieczki bardzo szeroko zakrojone... Niemniej jesli w trakcie wycieczki postanowicie zahaczyc o Holandie, to dajcie znac, i chociaz przystanek Holandia razem poogladamy:). Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 12:05 Bazylku, czy Ty wiesz, że ja Holandię to łyżkami ? Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 12:32 :))) No nie wiem:). Chociaz Holandia najpiekniejsza jest na wiosne, a szczegolnie w ogrodzie kwiatowym w Keukenhof. Moze troche przesunac termin wycieczki na wczesniejszy? Zreszta Labatt, wez pod uwage globalne ocieplenie! Chyba ze w lipcu to nad fiordy norweskie:) Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 12:34 www.keukenhof.nl/nm/english.html Co by slow po proznicy nie rzucac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 13:44 :) Termin - nie szafa ...Da sie przesunac. A poplanowac mozna juz teraz - bez zagrozenia utraty wpisowego /ktorego nie bedzie/....Przystanek Holandia brzmi baaaardzo kuszaco. Warunki.... -tu mam klopot.Chyba checi,mozliwosci, przystosowanie do funkcjonowania w grupie i latwosc przystosowania sie do nowych sytuacji... Zaznaczam,ze ja nie organizuje tego wypadu,a szukam chetnych do wspolorganizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rejwach_w_kibucu Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 13:55 jaka grupa, jakie plcie, gdzie, co, jak? W wojsku nie bylas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 13:57 Bylam...ale tam uczyli -ze jak juz wyjde z wojska - to juz nie bedzie takiego rygoru.I tej wersji sie trzymam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: szukam chetnych..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:56 ale czy to caravaning czy rajd po eksluzywnych hotelach, własnymi pojazdami, czy srodkami komunikacji, a moze rowerowo... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 14:01 TO - to sie dopiero urodzi...Stad ta wzmianka o 'wspolorganizacji'. Choc raczej ekskluzywne hotele nie wejda w gre.Chyba,ze ktos ma 'hot rate' i jest w stanie zapewnic wejscie reszcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas Re: szukam chetnych..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:16 ja kilka lat temu dwa tygodnie spedziłem w Hiszpanii bylismy campingiem - i to był mój najwspanialszy wyjazd... Obawiałem sie tego campingu... ale naprawde tam nie ma problemu! Campingi sa dobrze wyposazone - toalety, restauracje... a nadto przy drogach czyste toalety z prysznicami! A kapałem sie tez w górskich strumieniach - zimna woda bardzo! Jadłem figi z drzew - nie wiedziałem, ze one tak wygladaja swieze, ale szybko sie psuja... Zas mozliwosc wyboru kierunku, czasu... daje wielka swobode! Nawet w Granadzie, to była ekskluzywna restauracja na terenie campingu! Wysoko to było, nad takim kanionem... Zas przy morzu niesamowicie wyposazony z mozliwoscia wynajmowania nawet lodówek, pralek, telewizorów... Bylismy z dziewczyna w 5 miesiacu ciazy i nie było problemów. Jedynie we Francji na zamku w Carcassone najadła sie fasolki... Samochód był bez klimy, ale nie było źle w Madrycie 38 stopni, ale nie czuło sie - dopiero po przekroczeniu gór nad morzem zrobiła sie sauna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 14:31 Zapewne- jest to swietna sprawa.KLopot w tym,ze wypozyczenie takiego pojazdu - to pewnie kosztowna sprawa./Choc pewnosci nie mam - mozna sprawdzic/.Poza tym - z mojego rozeznania - jest to dobre dla pieciu osob i ponizej. A prowadzenie takiego ' potwora' - mnie juz wyklucza z gry.;) Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 18:16 Sa chyba jakies specjalne bilety kolejowe z duzymi znizkami do podrozy po Europie. Na pewno po Holandii. Jak pojde kupowac bilety na wakacje do Polski, to sie dopytam i napisze. Labatt, czy moglabys przeslac na moj adres gazetowy kontakt do Ciebie? Moge tu poorganizowac w Holandii niektore rzeczy - porezerwowac hotele czy cos w tym guscie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 21:13 Wielkie dzieki,Bazyl....Kontakt przesle. ...Z mojego podpytywania wsrod znajomych - nie ma w naszych wypozyczalniach samochodow typu RV.W Avisie powinni wiedziec dokladniej. A wiec wchodzilby samochod mniejszy - a to wiaze sie z ograniczeniem uczestnikow wycieczki do 5....Za takim srodkiem lokomocji- przemawia niezaleznosc,mozliwosc swobodnego przemieszczania sie w kazdym kierunku i o kazdej porze,mozliwosc zmiany planu.Poza tym - oszczednosc.Nie wydaje sie pieniedzy na dodatkowe oplaty innymi srodkami komunikacji.W razie 'nocy wsrod wilkow :) - mozna od biedy przespac sie na siedzaco. Pociagi....Jestem pewna,ze to swietny pomysl - tyle ze przy wczesniejszym wykupieniu biletow - istnieja ograniczenia czasowe,ktore moga 'zabic' najfajniejszy moment...Pieniadze ' trafione' na znizce - pojda na dojazdy do atrakcji w terenie. Samoloty...Wygodnie,szybko....,ale pozbawione klimatu...Z gory wcale wiecej nie widac....;). Rowery odpadaja /!/- choc mozna wkalkulowac to - jako komunikacje wspomagajaca.Np. korzystajac z wypozyczalni od czasu do czasu. Hotele,motele,hostele,kwatery prywatne,chatka Robinsona / nocleg w zamian za jakies krotkotrwale prace/,pola namiotowe....- z tym nie powinno byc problemow,choc sezon turystyczny bedzie w pelni.Oczywiscie - wskazany ogolny plan,rezerwacje - / improwizacja zapewne tez da wyniki,choc bedzie bardziej czasochlonna,a wiec kosztem innych rozrywek/. Pieniadze....nie mam pojecia - ile taka impreza moze kosztowac - zwlaszcza w punkcie zerowym,czyli bez ogolnego zarysu...Ale wiem,ze znacznie taniej wychodzi,niz ruszenie na podboj Europy w pojedynke. Rezerwujac wycieczke zorganizowana - robimy to - srednio- dwa miesiace przed wyjazdem.Mysle,ze rok daje komfort na zorganizowanie od podstaw marzenia. Satysfakcja....Bezcenne uczucie...;) Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 21:39 Z tymi biletami na pociagi to cos mi sie kolacze, ze to sa bilety na okreslony czas, na przyklad na dwa tygodnie, i jezdzisz sobie gdzie chcesz i kiedy chcesz... Ale jeszcze to sprawdze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 22:06 Wiem,ze niektore linie lotnicze maja taka oferte....Ale sa ograniczenia co do kierunku podrozowania i wszystko ma byc jak w zegarku / z naciskiem na podrozujacych,oczywiscie/.... Noclegi....Istnieja banki wymiany miejsc zamieszkania....Fajna sprawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andreas polecam eurocamp IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.07, 22:16 polecam www.eurocamp.pl mam przed soba katalog na 2007 rok! Bo ja miałem - mam zamiar wziac moje auto i ruszyc... mozna zamowic katalog - przysyłaja bezpłatnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: polecam eurocamp IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 22:28 Bylam na tej stronie...ALe tam placisz za organizacje...A fajnie jest to przeskoczyc.Zgadzam sie - to tez ma swoj urok,na pewno wygodne...Ale - wzbudzajac ducha rywalizacji - mozna to zrobic bardziej ' w strone klienta'. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: polecam eurocamp 22.05.07, 23:09 słuchaj ja mam katalog, a tam jest opis kazdego campu, opinie ludzi, zdjecia... w karjach róznych - wiesz gdzie jedziesz i co Ciebie tam spotka, co warto zwiedzic i takie tam! Poza tym koledzy maja biura turystyczne, to musisz wiedziec, ze czy przez biuro czy prywatnie - placisz tyle samo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: polecam eurocamp IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.05.07, 00:26 Andy - katalog sie przyda....Nie naleze do zbyt sprytnych ,ale mam nadzieje przeskoczyc biura podrozy....A moze dasz sie skusic i dolaczysz w realizacji do nas.Bo w organizacji juz uczestniczysz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fianka Re: polecam eurocamp IP: *.chello.pl 22.05.07, 23:31 Labatt!! mloda wlasnie wyrusza na wakacje, jestesmy na bierzaco...co w trawie piszczy..chetnie dolaczymy w przyszle wakacje, wez nas pod uwage a my sie przylozymy do organizacji...przedsiewziecia..caluski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: polecam eurocamp IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.05.07, 00:21 Nie uwierzysz...ale ja wiedzialam.../po rozmowie o Afryce ;)/.Gdzie mloda wyrusza? Odpowiedz Link Zgłoś
wizytka1 kierunek 23.05.07, 08:21 Gdyby nie to, że strach mi dupę ściska to najchętniej wybrałabym wschód. Chyba będę musiała się tam wybrać. Pośladki w stałym napięciu to niezłe ćwiczenie dla kobiety w moim wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: kierunek IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.05.07, 12:58 :) Tez chce zobaczyc ten kierunek.Szczegolnie ulice Zwierzyniecka w Wilnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: labatt Re: kierunek IP: *.hsd1.fl.comcast.net 24.05.07, 07:40 Panstwa,ktore mnie .....ciagna....:)..Portugalia,Holandia,Rumunia,Albania ,Wlochy,Litwa,Estoni a,Finlandia...Reszta zalezy od reszty....;) Odpowiedz Link Zgłoś
1.bazyl Re: kierunek 24.05.07, 10:10 W Albanii polecam hotel Miniri w Tiranie (chyba jeszcze dziala?), nieduzy, ale w centrum. W razie zamieszek to kamieniami obrzucaja wiekszy, ktory stoi obok, i w ktorym rezyduja korespondenci zagraniczni. Chociaz w tym wieksza daja rewelacyjne tiramisu, i w dodatku taki starszy gosc gra na pianianie jazzowe standardy... No ale w sumie dla takich klimatow nie musi sie jezdzic do Albanii.. W ogole mozna byloby na tym forum stworzyc Galerie Miejsc, W Ktorych Ktos Byl, A Ktore Warto Odwiedzic... Albania to w sumie taki troche hardcore, jak u nas w czasach komuny. To znaczy trzeba wziac ze soba wszystko, lacznie z duza iloscia papieru toaletowego... Odpowiedz Link Zgłoś