Dodaj do ulubionych

szukam chetnych.....

IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 06:57
...na wycieczke po Europie.Czerwiec - sierpien 2008.
Obserwuj wątek
    • wizytka1 Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 08:25
      Labatt,
      ja z Tobą to z zamkniętymi oczyma :) Chociaż na Europę wolę mieć szeroko
      otwarte.
      Tylko skąd ja wiem co będę za rok robiła :(
      • 1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 10:49
        Dziewczynyyy, pojde z Waamiii...:)

Ale powazniej - mam ten sam problem co Wizytka. I ramy czasowe wycieczki bardzo
        szeroko zakrojone... Niemniej jesli w trakcie wycieczki postanowicie zahaczyc o
        Holandie, to dajcie znac, i chociaz przystanek Holandia razem poogladamy:).
        • wizytka1 Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 12:05
          Bazylku, czy Ty wiesz, że ja Holandię to łyżkami ?
          • 1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 12:32
            :)))
            No nie wiem:).

Chociaz Holandia najpiekniejsza jest na wiosne, a szczegolnie w ogrodzie
            kwiatowym w Keukenhof. Moze troche przesunac termin wycieczki na wczesniejszy?
            Zreszta Labatt, wez pod uwage globalne ocieplenie! Chyba ze w lipcu to nad
            fiordy norweskie:)
            • 1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 12:34
              www.keukenhof.nl/nm/english.html
              Co by slow po proznicy nie rzucac...
    • rejwach_w_kibucu Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 11:47
      warunki?
      • Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 13:44
        :)
        Termin - nie szafa ...Da sie przesunac.
        A poplanowac mozna juz teraz - bez zagrozenia utraty wpisowego /ktorego nie
        bedzie/....Przystanek Holandia brzmi baaaardzo kuszaco.
        Warunki.... -tu mam klopot.Chyba checi,mozliwosci, przystosowanie do
        funkcjonowania w grupie i latwosc przystosowania sie do nowych sytuacji...
        Zaznaczam,ze ja nie organizuje tego wypadu,a szukam chetnych do
        wspolorganizacji.
        • rejwach_w_kibucu Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 13:55
          jaka grupa, jakie plcie, gdzie, co, jak?
          W wojsku nie bylas?
          • Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 13:57
            Bylam...ale tam uczyli -ze jak juz wyjde z wojska - to juz nie bedzie takiego
            rygoru.I tej wersji sie trzymam.
        • Gość: andreas Re: szukam chetnych..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 13:56
          ale czy to caravaning czy rajd po eksluzywnych hotelach,
          własnymi pojazdami, czy srodkami komunikacji,
          a moze rowerowo... ;)
          • Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 14:01
            TO - to sie dopiero urodzi...Stad ta wzmianka o 'wspolorganizacji'.
            Choc raczej ekskluzywne hotele nie wejda w gre.Chyba,ze ktos ma 'hot rate' i
            jest w stanie zapewnic wejscie reszcie...
            • Gość: andreas Re: szukam chetnych..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 14:16
              ja kilka lat temu dwa tygodnie spedziłem w Hiszpanii
              bylismy campingiem - i to był mój najwspanialszy wyjazd...

Obawiałem sie tego campingu...
              ale naprawde tam nie ma problemu!
              Campingi sa dobrze wyposazone - toalety, restauracje...
              a nadto przy drogach czyste toalety z prysznicami!
              A kapałem sie tez w górskich strumieniach - zimna woda bardzo!
              Jadłem figi z drzew - nie wiedziałem, ze one tak wygladaja swieze,
              ale szybko sie psuja...

Zas mozliwosc wyboru kierunku, czasu... daje wielka swobode!
              Nawet w Granadzie, to była ekskluzywna restauracja na terenie campingu!
              Wysoko to było, nad takim kanionem...
              Zas przy morzu niesamowicie wyposazony
              z mozliwoscia wynajmowania nawet lodówek, pralek, telewizorów...

Bylismy z dziewczyna w 5 miesiacu ciazy i nie było problemów.
              Jedynie we Francji na zamku w Carcassone najadła sie fasolki...

Samochód był bez klimy, ale nie było źle w Madrycie 38 stopni,
              ale nie czuło sie - dopiero po przekroczeniu gór nad morzem
              zrobiła sie sauna!
              • Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 14:31
                Zapewne- jest to swietna sprawa.KLopot w tym,ze wypozyczenie takiego pojazdu -
                to pewnie kosztowna sprawa./Choc pewnosci nie mam - mozna sprawdzic/.Poza
                tym - z mojego rozeznania - jest to dobre dla pieciu osob i ponizej.
                A prowadzenie takiego ' potwora' - mnie juz wyklucza z gry.;)
                • 1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 18:16
                  Sa chyba jakies specjalne bilety kolejowe z duzymi znizkami do podrozy po
                  Europie. Na pewno po Holandii. Jak pojde kupowac bilety na wakacje do Polski,
                  to sie dopytam i napisze. Labatt, czy moglabys przeslac na moj adres gazetowy
                  kontakt do Ciebie?
                  Moge tu poorganizowac w Holandii niektore rzeczy - porezerwowac hotele czy cos
                  w tym guscie...
                  • Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 21:13
                    Wielkie dzieki,Bazyl....Kontakt przesle.

...Z mojego podpytywania wsrod znajomych - nie ma w naszych wypozyczalniach
                    samochodow typu RV.W Avisie powinni wiedziec dokladniej.
                    A wiec wchodzilby samochod mniejszy - a to wiaze sie z ograniczeniem
                    uczestnikow wycieczki do 5....Za takim srodkiem lokomocji- przemawia
                    niezaleznosc,mozliwosc swobodnego przemieszczania sie w kazdym kierunku i o
                    kazdej porze,mozliwosc zmiany planu.Poza tym - oszczednosc.Nie wydaje sie
                    pieniedzy na dodatkowe oplaty innymi srodkami komunikacji.W razie 'nocy wsrod
                    wilkow :) - mozna od biedy przespac sie na siedzaco.
                    Pociagi....Jestem pewna,ze to swietny pomysl - tyle ze przy wczesniejszym
                    wykupieniu biletow - istnieja ograniczenia czasowe,ktore moga 'zabic'
                    najfajniejszy moment...Pieniadze ' trafione' na znizce - pojda na dojazdy do
                    atrakcji w terenie.
                    Samoloty...Wygodnie,szybko....,ale pozbawione klimatu...Z gory wcale wiecej nie
                    widac....;).
                    Rowery odpadaja /!/- choc mozna wkalkulowac to - jako komunikacje
                    wspomagajaca.Np. korzystajac z wypozyczalni od czasu do czasu.
                    Hotele,motele,hostele,kwatery prywatne,chatka Robinsona / nocleg w zamian za
                    jakies krotkotrwale prace/,pola namiotowe....- z tym nie powinno byc
                    problemow,choc sezon turystyczny bedzie w pelni.Oczywiscie - wskazany ogolny
                    plan,rezerwacje - / improwizacja zapewne tez da wyniki,choc bedzie bardziej
                    czasochlonna,a wiec kosztem innych rozrywek/.
                    Pieniadze....nie mam pojecia - ile taka impreza moze kosztowac - zwlaszcza w
                    punkcie zerowym,czyli bez ogolnego zarysu...Ale wiem,ze znacznie taniej
                    wychodzi,niz ruszenie na podboj Europy w pojedynke.
                    Rezerwujac wycieczke zorganizowana - robimy to - srednio- dwa miesiace przed
                    wyjazdem.Mysle,ze rok daje komfort na zorganizowanie od podstaw marzenia.
                    Satysfakcja....Bezcenne uczucie...;)

• 1.bazyl Re: szukam chetnych..... 22.05.07, 21:39
                      Z tymi biletami na pociagi to cos mi sie kolacze, ze to sa bilety na okreslony
                      czas, na przyklad na dwa tygodnie, i jezdzisz sobie gdzie chcesz i kiedy
                      chcesz...

Ale jeszcze to sprawdze.
                      • Gość: labatt Re: szukam chetnych..... IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 22:06
                        Wiem,ze niektore linie lotnicze maja taka oferte....Ale sa ograniczenia co do
                        kierunku podrozowania i wszystko ma byc jak w zegarku / z naciskiem na
                        podrozujacych,oczywiscie/....
                        Noclegi....Istnieja banki wymiany miejsc zamieszkania....Fajna sprawa....
    • Gość: andreas polecam eurocamp IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 22.05.07, 22:16
      polecam www.eurocamp.pl
      mam przed soba katalog na 2007 rok!
      Bo ja miałem - mam zamiar wziac moje auto i ruszyc...
      mozna zamowic katalog - przysyłaja bezpłatnie!
      • Gość: labatt Re: polecam eurocamp IP: *.hsd1.fl.comcast.net 22.05.07, 22:28
        Bylam na tej stronie...ALe tam placisz za organizacje...A fajnie jest to
        przeskoczyc.Zgadzam sie - to tez ma swoj urok,na pewno wygodne...Ale -
        wzbudzajac ducha rywalizacji - mozna to zrobic bardziej ' w strone klienta'.
        • andreas.007 Re: polecam eurocamp 22.05.07, 23:09
          słuchaj ja mam katalog,
          a tam jest opis kazdego campu, opinie ludzi, zdjecia...
          w karjach róznych - wiesz gdzie jedziesz i co Ciebie tam spotka,
          co warto zwiedzic i takie tam!

Poza tym koledzy maja biura turystyczne, to musisz wiedziec,
          ze czy przez biuro czy prywatnie - placisz tyle samo!
          • Gość: labatt Re: polecam eurocamp IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.05.07, 00:26
            Andy - katalog sie przyda....Nie naleze do zbyt sprytnych ,ale mam nadzieje
            przeskoczyc biura podrozy....A moze dasz sie skusic i dolaczysz w realizacji do
            nas.Bo w organizacji juz uczestniczysz....
        • Gość: Fianka Re: polecam eurocamp IP: *.chello.pl 22.05.07, 23:31
          Labatt!! mloda wlasnie wyrusza na wakacje, jestesmy na bierzaco...co w trawie
          piszczy..chetnie dolaczymy w przyszle wakacje, wez nas pod uwage a my sie
          przylozymy do organizacji...przedsiewziecia..caluski!!!
          • Gość: labatt Re: polecam eurocamp IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.05.07, 00:21
            Nie uwierzysz...ale ja wiedzialam.../po rozmowie o Afryce ;)/.Gdzie mloda
            wyrusza?
            • wizytka1 kierunek 23.05.07, 08:21
              Gdyby nie to, że strach mi dupę ściska to najchętniej wybrałabym wschód.

Chyba będę musiała się tam wybrać. Pośladki w stałym napięciu to niezłe
              ćwiczenie dla kobiety w moim wieku :)
              • Gość: labatt Re: kierunek IP: *.hsd1.fl.comcast.net 23.05.07, 12:58
                :)
                Tez chce zobaczyc ten kierunek.Szczegolnie ulice Zwierzyniecka w Wilnie ...
                • Gość: labatt Re: kierunek IP: *.hsd1.fl.comcast.net 24.05.07, 07:40
                  Panstwa,ktore
                  mnie .....ciagna....:)..Portugalia,Holandia,Rumunia,Albania ,Wlochy,Litwa,Estoni
                  a,Finlandia...Reszta zalezy od reszty....;)
                  • 1.bazyl Re: kierunek 24.05.07, 10:10
                    W Albanii polecam hotel Miniri w Tiranie (chyba jeszcze dziala?), nieduzy, ale
                    w centrum. W razie zamieszek to kamieniami obrzucaja wiekszy, ktory stoi obok,
                    i w ktorym rezyduja korespondenci zagraniczni. Chociaz w tym wieksza daja
                    rewelacyjne tiramisu, i w dodatku taki starszy gosc gra na pianianie jazzowe
                    standardy... No ale w sumie dla takich klimatow nie musi sie jezdzic do
                    Albanii..

W ogole mozna byloby na tym forum stworzyc Galerie Miejsc, W Ktorych Ktos Byl,
                    A Ktore Warto Odwiedzic...

Albania to w sumie taki troche hardcore, jak u nas w czasach komuny. To znaczy
                    trzeba wziac ze soba wszystko, lacznie z duza iloscia papieru toaletowego...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka