Gość: kmiotek IP: *.chello.pl 31.05.07, 18:39 Może i dobrze, że sprawiedliwości stało się dość. Każda śmierć jest niepotrzebna. Pytanie tylko, kto odcina teraz kupony z wygraną od tej gry, co w niej górnicy walczyli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: miki Re: Skazani Zomowcy! IP: *.chello.pl 31.05.07, 19:18 Jak kto odcina kupony ? ZOMOwcy dobrze sytułowani na niezłych posadach, mogą się teraz odwoływać. Będą mieli tylko problem z lewymi zwolnieniami do im zaprzyjaźnionych mengele zaczęli ścigać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Skazani Zomowcy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 21:28 Dla mnie istotni są Ci, którzy wydali rozkazy i to obojętnie w jakiej formie. Bohaterzy czczeni przez Obrońców Demokracji. To jak w przysłowiu : cygan zawinił kowala powiesili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Skazani Zomowcy! IP: *.chello.pl 31.05.07, 21:40 Są tacy co z miłości dla Kiszczaka pójdą na kilka lat do pierdla , vide Piotrowski, Pietruszka. Na razie Cieślaka szukają, nie czekał na nich w domu, jutro postanowią zamknąć granicę,. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Gdzie autorytety od wymiaru sprawiedliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.07, 22:35 Nikt z aktywnych najczęściej wybotnych autorytetów jakoś nie próbuje społeczeństwu wyjasnić jak to możliwe (dlaczego ?), że od upadku komunizmu (zdaniem pewnej aktorki) do NIEPRAWOMOCNEGO wyroku mija 18 lat. Gdzie są specjaliści profesor ZOll, Ryszard Kalisz i wielu wielu innych. Europejscy demokraci , którzy w tym okresie gdy ginęli górnicy wstępowali do PZPR lub w niej działali stulili uszy ku sobie i ....milczą. Gdzie jest wypowiedż demokraty Jacka Piechoty aktywisty PZPR w czasach stanu wojennego oraz w okresie śmierci nie tylko zresztą tych górników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dori Re: Gdzie autorytety od wymiaru sprawiedliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 00:20 Zbędny nie wiesz gdzie są? Na paradzie równości, walczą o wolność słowa i demokrację :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Istotne jest to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 07:10 Zawsze więcej informacji i definicji na temat forumowiczów przynosi nie to gdzie się wpisują i co piszą ale to gdzie się nie wpisują i czego nie piszą. Wstydzicie się czegoś drodzy państwo ? Przecież Kwaśniewski już powiedział przepraszam więc wszytsko jest OK :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komuch już można łomem przez łeb policję.. IP: *.agro.ar.szczecin.pl 01.06.07, 09:28 Prawo:"czynnej napaści na funkcjonariusza w związku i w tracie wykonywanych czynności". ...w Polsce nie istnieje. ....oto post Ecika.b: dosc tej zakłamanej propagandy !!! Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: ecik.b Data: 16.12.06, 14:48 + dodaj do ulubionych wątków skasujcie post + odpowiedz Mam co roku dosc tej zakłamanej propagandy.Byłem wtedy gornikiem na kopalniWujek i pamietam dokładnie te dni.Dlaczego nie pisze sie wszystkiego o tychzajsciach tylko wybiera wygodna dla propagandy sytuacje i na ich bazie robi siez gornikow meczennikow.Sam byłem gornikiem ale potrafie sie przyznac do prawdy ipowiedziec jak naprawde było.Przed dniem konfrontacji pracowalismy całą noc wwarsztatach robiąc sobie bron.Demontowalismy wozki trasportowe i z tych czescirobilsmy rodzaj kuszy do strzelania wiertłami.Wszyscy przygotowywali prety ikule stalowe, napełniano butelki benzyną i przygotowywano sie do normalnejwalki.Pamietam jak chodziły takie mendy z Solidarnosci,ktore podburzały ludzi iprowokowały atmosfere agresji.Potem w akcji widziałem jak wystrzelone prety rozbijały tarcze zomowcow i ichraniły.Wielu z nich padło na ziemie ale gornicy nie pozwolili grupomsanitariuszy udzielic pomocy medycznej rannym.Byłem przerazony i widziałem,zewiele z nich nie ruszało sie i myslałem ze są zabici.Milicja prosiła przez megafon o zachowanie spokoju i rozsądku ale hienysolidarnosciowe nie chiały słuchac.Agresja ze strony gornikow siezwiekszała.Pdczas kolejnego wybuchu agresji i rzucania butelkami z benzyna kiedypadli nastepni ranni zomowcy zdecydowano sie uzyc bron.Zanim padły strzaływielokrotnie proszono gornikow i ostrzegano przed niepotrzebnym rozlewem krwizeby zaprzestali ale nic nie pomagało.Niech wkoncu społeczenstwo pozna prawde otym,ze nie wolno robic z gornikow swietych krow i meczennikow bo krew polała siegłownie przez nich a szczegolnie przez krzykaczy z Solidarnosci,ktorzy nawoływali do agresji.Według prawa kopalnia była zakładem chronionym ostrategicznym znaczeniu i nie wolno było strajkowac.Konsekwencje strajku aszczegolnie takiej agresji fizycznej były wszystkim doskonale znane Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny do komucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:14 Wierzyć mi się nie chce aby istniał ktoś zdrowy na umyśle, trzeżwy i nienaćpany usprawiedliwaiłby tym co napisaleś (zacytowałeś) jakiekolwiek morderstwo, zabójstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
tauron10 Re: do komucha 01.06.07, 14:38 Zbedny nie bądź taki świeto..j..bliwy! Ci zomowcy a właściwie milicjanci mieli żony i dzieci i co rówmież ważne działali w/g prawa(wprawdzie ówczesnego ale jednak). To co się dzieje to klasyczna nagonka! a wyrok z uzasadnieniem jest dziwny jesli nie smieszny! a co za znaczenie ma czy wydali faktycznych"spawcow" czy niewydali. Zbedny takie to były czasy ,niestety ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZBędny Re: do komucha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:43 Co Ty mi tłumaczysz ? W tych czasach ktoś wezwany do rezerwy w wojsku, podczas akcji wyjścia na miasto z bronią, odmówił wykonania rozkazu. Ja nie atakuję ZOMOWCÓW ale sposób myślenia i obrony zaprezentowany przez komucha z AR. To zbrodnia i tyle. W ten sposób (cyt) : takie były czasy można wyjaśnić wszystko nawet największe zbrodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Skazani Zomowcy! 01.06.07, 09:51 Ale czemu? Czy przez 26 lat to "przestępstwo" się nie przedawniło? Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Skazani Zomowcy! 01.06.07, 09:52 W ogóle nie rozumiem. Jak można policjanta karać za to, że chciał uspokoić tę rozjuszoną hołotę?! Gdyby siedzieli spokojnie, toby nic im nie było i wszyscy by żyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr hab Czy Geremek już skrytykowal wyrok w spr. Wujka? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 14:24 Ostatnio nie mam czasu na TV i radio. Czy Geremek już skrytykowal wyrok w spr. Wujka ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monty Re: Czy Geremek już skrytykowal wyrok w spr. Wujk IP: *.chello.pl 01.06.07, 15:00 Jeszcze nie ! Ale ciotka Rzeplińska jedzie przykuć sie do bramy aresztu gdzie został uwięziony biedny szef ZOMOwców. Odpowiedz Link Zgłoś
switonemsi Re: Czy Geremek już skrytykowal wyrok w spr. Wujk 01.06.07, 15:03 A co zrobili ci policjanci? Wykonywali swoja prace. Nie powinni zostac ukarani skoro mieli takie polecenia! To ma byc sprawiedliwosc?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbędny Re: Czy Geremek już skrytykowal wyrok w spr. Wujk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 15:10 Skąd wiesz , że dostali jakieś rozkazy ? Ponadto jest regulamin obowiązujący w wojsku precyzujący kiedy broń ostrą można użyć. Odpowiedz Link Zgłoś