Dodaj do ulubionych

Masa Krytyczna

30.06.07, 11:39
Byl ktos wczoraj na Masie?
Moze widzial uczestnikow, z chodnika czy z auta.
Jakie wrazenia?

rowerowy.szczecin.pl/joomla/
Obserwuj wątek
    • Gość: EDEK Co moich wrazen, to apel do rowerzystow: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.07, 11:52
      jezeli jest droga rowerowa, to zjezdzajcie prosze na nia. No bo nie nalezy do
      przyjemnosci hamowanie przy 70 km/h z tego powodu, ze pan rowerzysta jeden z
      drugim postanowil jechac po asfalcie a nie po kostce na sciezce i omijajac
      studzienke laduje sie przed maske... Nie mam nic do rowerzystow, ale po co w
      takim razie sciezki? No chyba po to zeby bylo bezpieczniej i komfortowo dla
      kierowcow i rowerzystow? Ale jak widac wielu rowerzystow (obserwuje to na co
      dzien!) olewa sciezki cieplym moczem. Kiedys pamietam pojawil sie spor, ze
      lipa, ze nie asfaltowe sciezki ale z polbruku. Jezeli nawet sa gorsze od
      asfaltowych, to sorry ale macie Panstwo nimi jezdzic. Ktos napisze, no ale jak
      sie zachowuje (kierowca) odpowiednia odleglosc, mija lukiem itd to rowerzysta
      nie przeszkadza, ok, zgoda, ale np na Mieszka i w wielu innych miejsach to nie
      takie proste, bo branie lukiem jest klopotliwe, zmuszaja rowerszysci do
      hamowania, zwalniania duzo ponizej dopuszczalnej predkosci. To tyle ode mnie.
      Pozdrawiam rowerzystow.
    • Gość: ja Re: Masa Krytyczna IP: *.chello.pl 01.07.07, 08:36
      kierowcy tez nie powinni parkowac na sciezkach rowerowych i zmuszac nas do jazdy
      po ulicy.
      • krzysztofsf Re: Masa Krytyczna 01.07.07, 09:23
        Gość portalu: ja napisał(a):

> kierowcy tez nie powinni parkowac na sciezkach rowerowych i zmuszac nas do jazd
        > y
        > po ulicy.

Blagam - jezdzcie po ulicy a nie po chodnikach.
        Jest malo rzeczy bardziej stresujacych pieszego, niz rozpedzony rowerzysta jadacy naprzeciw, lub znienacka wyskakujacy spod lokcia.

Kiedys za to byly mandaty, a po chodnikach jezdzily tylko dzieci do lat 7-u. Co sie porobilo? Dlaczego nikt nie daje za to mandatow?
        • Gość: EDEK Ja nie parkuje na sciezkach. Znam swoje miejsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 10:52

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka