Gość: max IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 01.07.03, 19:14 mam oto wlasnie pytanie do szczecinskich forumowiczow. ciekawy jestem czy szczecin jest miastem szans dla drobnej przedsiebiorczosci, czy jest to miasto perspektywiczne z szanasami na rozwoj. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: el matador Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.03, 22:15 Gość portalu: max napisał(a): > mam oto wlasnie pytanie do szczecinskich forumowiczow. ciekawy jestem czy > szczecin jest miastem szans dla drobnej przedsiebiorczosci, czy jest to > miasto perspektywiczne z szanasami na rozwoj. W/g ocen analityków niemieckich, francuskich, angielskich i skandynawskich ma największe szanse w Polsce by stać się najbogatszym i najwyżej rozwiniętym oś- rodkiem przemysłu, handlu,szkolnictwa wyższego, technologii i multimedialnego transportu i logistyki,różnorodnych usług materialnych i niematerialnych w Polsce,za małą jest tylko dynamika ściągania zagranicznego kapitału do aglomeracji szczecińskiej i brak jest nasilonej akcji promocyjnej w najważniejszych centrach dyspozycji kapitału produkcyjnego i nieprodukcyjnego (hamburg-DIE WELT,berlin-BERLINER MORGENPOST,BERLINER ZEITUNG,kopenhaga- BERLINGSKE TYGENDE,monachium-SUEDDEUTSCHE ZEITUNG oraz telewizje ZDF,ARD,3SAT, ORB,MDR(MITTELDEUTSCHER RUNDFUNK-Lepzig,OSTDEUTSCHER RUNDFUNK-Potsdam k.Berlina),program pierwszy i drugi telewizji duńskiej oraz pierwszy i drugi program lokalnych telewizji w GOETEBORGU,MALMOE i OSLO.Gdyby informacja o możliwościach Regionu tak nie szwankowała jak dotychczas roczny dopływ nowych inwestycji mógłby być w Regionie Zachodniopomorskim silnie wzmocniony i mógłby osiągnąć w pierwszym etapie 3-3,5 MLD EURO w skali roku(I-sze miejsce w kraju). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 02.07.03, 15:52 dziekuje za informacje, tym bardziej ze jest ona tak optymistyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 02.07.03, 15:58 Gość portalu: el matador napisał(a): > Gość portalu: max napisał(a): > > > mam oto wlasnie pytanie do szczecinskich forumowiczow. ciekawy jestem czy > > szczecin jest miastem szans dla drobnej przedsiebiorczosci, czy jest to > > miasto perspektywiczne z szanasami na rozwoj. > W/g ocen analityków niemieckich, francuskich, angielskich i skandynawskich ma > największe szanse w Polsce by stać się najbogatszym i najwyżej rozwiniętym oś- > rodkiem przemysłu, handlu,szkolnictwa wyższego, technologii i multimedialnego > transportu i logistyki,różnorodnych usług materialnych i niematerialnych w > Polsce,za małą jest tylko dynamika ściągania zagranicznego kapitału do > aglomeracji szczecińskiej i brak jest nasilonej akcji promocyjnej w > najważniejszych centrach dyspozycji kapitału produkcyjnego i nieprodukcyjnego > (hamburg-DIE WELT,berlin-BERLINER MORGENPOST,BERLINER ZEITUNG,kopenhaga- > BERLINGSKE TYGENDE,monachium-SUEDDEUTSCHE ZEITUNG oraz telewizje ZDF,ARD,3SAT, > ORB,MDR(MITTELDEUTSCHER RUNDFUNK-Lepzig,OSTDEUTSCHER RUNDFUNK-Potsdam > k.Berlina),program pierwszy i drugi telewizji duńskiej oraz pierwszy i drugi > program lokalnych telewizji w GOETEBORGU,MALMOE i OSLO.Gdyby informacja o > możliwościach Regionu tak nie szwankowała jak dotychczas roczny dopływ nowych > inwestycji mógłby być w Regionie Zachodniopomorskim silnie wzmocniony i mógłby > osiągnąć w pierwszym etapie 3-3,5 MLD EURO w skali roku(I-sze miejsce w kraju). prosze o wiecej takich informacji, ktore powoduja ze sie serce raduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: 153.112.40.* 02.07.03, 16:11 Takie teksty już ćwierć wieku temu pisał Henryk Mąka, a nawet mówił w radiu za Jaruzela. Lata jednak mijają, a perspektywy jak były perspektywiczne, tak są. Może to nie sa perspektywy, tylko horyzonty? Zaczynam się bać, że nie doczekam spełnienia tych proroctw. :( Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? 02.07.03, 16:51 Jakby szczecin był niemiecki to może by i się sprawdziły.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: *.biomag.uni-jena.de 02.07.03, 16:55 k.o.h napisał: > Jakby szczecin był niemiecki to może by i się sprawdziły.... ale Wy macie jakies niesamowite wyobrazenia na temat Niemiec i Niemcow... ile sie nasluchalem juz na temat kultury jazdy w Niemczech na temat lepszej benzyny itp. itd... Polacy lubia sobie chyba wmawiac, ze sa gorsi... Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? 02.07.03, 17:14 wg. obliczeń PKB(Przychód Krajowy Brutto) Polski osiągnie poziom PKB Niemiec za jakieś 60 lat...to minimalnie gorzej w porównaniu z PKB Czech które ten sam poziom osiągnie już tylko za 40 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: *.biomag.uni-jena.de 02.07.03, 17:41 k.o.h napisał: > wg. obliczeń PKB(Przychód Krajowy Brutto) Polski osiągnie poziom PKB Niemiec za > > jakieś 60 lat...to minimalnie gorzej w porównaniu z PKB Czech które ten sam > poziom osiągnie już tylko za 40 lat... no i co z tego?? O czym to ma swiadczyc??? A kto to obliczal? Bo zazwyczaj nie da sie przewidziec jaki bedzie rozwoj kraju w ciagu roku a co dopiero w ciagu kilkudziesieciu lat... No i czy to chodzi o PKB na glowe mieszkanca?? poza tym za 60 lat osiagnie poziom ten, ktory jest teraz w Niemczech czy sie zrowna z Niemcami?? Bo jesli to drugie to bardzo dobrze swiadczy o Polsce (jestesmy 50 lat do tylu albo moze i wiecej bo Niemcy sie rozwijaly a Polska szla wrecz wstecz...) Jesli porownujesz Polske z Czechami to uwzglednij to, ze mniejsze kraje maja zazwyczaj wiekszy PKB na glowe mieszkanca i latwiej w malym kraju przeprowadzac zmiany. To tak jak z duzym i malym przedsiebiorstwem. Duze ma duza bezwladnosc a male latwiej i szybciej sie dostosowuje do zmian na ranku... Tyle, ze czesto w koncu duzy polyka malego... a tak poza tym to wg ostatnich danych w Niemczech gospodarka sie nie tylko nie rozwija ale nawet PKB spadlo o 0.25%. W Polsce jednak ciagle jeszcze jest wzrost gospodarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
longplay Polska za 60 lat. Szczecin za 64 lata ! 02.07.03, 21:29 Gość portalu: Gradus napisał(a): > k.o.h napisał: > > > wg. obliczeń PKB(Przychód Krajowy Brutto) Polski > osiągnie poziom PKB Niemiec za > > > > jakieś 60 lat... Jeżeli chodzi o Szczecin to : 60 lat + 4 lata rządów Jurczyka= 64 lata Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h Re: Polska za 60 lat. Szczecin za 64 lata ! 03.07.03, 09:06 longplay napisał: > Jeżeli chodzi o Szczecin to : > 60 lat + 4 lata rządów Jurczyka= 64 lata W PRZYSZŁYM ROKU POLSKA WEJDZIE DO UNI A SZCZECIN ZOSTANIE OGRODZONY I ZOSTANIE DZIAŁKOWYM KSIĘSTWEM POLSKI...A STUBNITZ BĘDZIE MÓGŁ STAĆ PRZY KEJI PRZY ZAKŁADACH CHEMICZNYCH W POLICACH... Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? 03.07.03, 09:03 Gość portalu: Gradus napisał(a): > k.o.h napisał: > > > wg. obliczeń PKB(Przychód Krajowy Brutto) Polski > osiągnie poziom PKB Niemiec za > > > > jakieś 60 lat...to minimalnie gorzej w porównaniu z PKB > Czech które ten sam > > poziom osiągnie już tylko za 40 lat... > > > no i co z tego?? O czym to ma swiadczyc??? O CZYM ?...ŻE JESTEŚMY W DOŁKU EUROPY....NIEPOPRAWNY OPTYMISTO > A kto to obliczal? Bo zazwyczaj nie da sie przewidziec > jaki bedzie rozwoj kraju w ciagu roku a co dopiero w > ciagu kilkudziesieciu lat... NIE PAMIĘTAM KTO ZACZ TO PRZYGOTOWAŁ, ALE CZYTAŁEM O TYM W GAZECIE WYBORCZEJ... > No i czy to chodzi o PKB na glowe mieszkanca?? NO A NA CO INNEGO? > poza tym za 60 lat osiagnie poziom ten, ktory jest teraz > w Niemczech czy sie zrowna z Niemcami?? Bo jesli to > drugie to bardzo dobrze swiadczy o Polsce (jestesmy 50 > lat do tylu albo moze i wiecej bo Niemcy sie rozwijaly a > Polska szla wrecz wstecz...) TO BARDZO DOBRZE ŚWIADCZY O POLSCE?...NIE RÓB SOBIE JAJ... > Jesli porownujesz Polske z Czechami to uwzglednij to, ze > mniejsze kraje maja zazwyczaj wiekszy PKB na glowe > mieszkanca i latwiej w malym kraju przeprowadzac zmiany. > To tak jak z duzym i malym przedsiebiorstwem. Duze ma > duza bezwladnosc a male latwiej i szybciej sie > dostosowuje do zmian na ranku... Tyle, ze czesto w koncu > duzy polyka malego... PKB podaje się proporcjonalnie do ilości mieszkańców a nie że jak niemców jest 2 x więcej niż nas to znaczy że mają 2x większy wspł.PKB > a tak poza tym to wg ostatnich danych w Niemczech > gospodarka sie nie tylko nie rozwija ale nawet PKB spadlo > o 0.25%. W Polsce jednak ciagle jeszcze jest wzrost > gospodarczy... NO TO MOŻE FAKTYCZNIE DOGONIMY W NASZYM NIESAMOWITYM POSTĘPIE CZECHY A MOŻE NAWET AZERBEJDŻAN... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: *.biomag.uni-jena.de 03.07.03, 10:32 k.o.h napisał: > Gość portalu: Gradus napisał(a): > > > k.o.h napisał: > > > > > wg. obliczeń PKB(Przychód Krajowy Brutto) Polski > > osiągnie poziom PKB Niemiec za > > > > > > jakieś 60 lat...to minimalnie gorzej w porównaniu z PKB > > Czech które ten sam > > > poziom osiągnie już tylko za 40 lat... > > > > > > no i co z tego?? O czym to ma swiadczyc??? > > O CZYM ?...ŻE JESTEŚMY W DOŁKU EUROPY....NIEPOPRAWNY OPTYMISTO no dobra i co z tego? Trzeba po prostu z tego dolka wyjsc... > > > No i czy to chodzi o PKB na glowe mieszkanca?? > > NO A NA CO INNEGO? nie musi byc wcale podany na glowe mieszkanca... > > > > > poza tym za 60 lat osiagnie poziom ten, ktory jest teraz > > w Niemczech czy sie zrowna z Niemcami?? Bo jesli to > > drugie to bardzo dobrze swiadczy o Polsce (jestesmy 50 > > lat do tylu albo moze i wiecej bo Niemcy sie rozwijaly a > > Polska szla wrecz wstecz...) > > TO BARDZO DOBRZE ŚWIADCZY O POLSCE?...NIE RÓB SOBIE JAJ... jak widzisz sam nie wiesz o czym piszesz... Nie odpowiedziales na pytanie czy osiagnie obecny poziom Niemiec czy sie zrowna z Niemcami... Bo jesli sie zrowna za 60 lat (przy zalozeniu, ze oba panstwa sie beda dalej rozwijac gospodarczo) to dalej twierdze, ze to dobrze swiadczy o Polsce... > > > > Jesli porownujesz Polske z Czechami to uwzglednij to, ze > > mniejsze kraje maja zazwyczaj wiekszy PKB na glowe > > mieszkanca i latwiej w malym kraju przeprowadzac zmiany. > > To tak jak z duzym i malym przedsiebiorstwem. Duze ma > > duza bezwladnosc a male latwiej i szybciej sie > > dostosowuje do zmian na ranku... Tyle, ze czesto w koncu > > duzy polyka malego... > > PKB podaje się proporcjonalnie do ilości mieszkańców a nie że jak niemców jest > 2 x więcej niż nas to znaczy że mają 2x większy wspł.PKB no ale nie zmienia to faktu, ze male kraje maja zazwyczaj wiekszy PKB na glowe. W malym kraju jak juz pisalem latwiej o reformy, latwiej o utrzymanie niskiego poziomu bezrobocia. Ale tu moze niech sie jakis ekonomista wypowie bo ja sie na tym nie znam > > > a tak poza tym to wg ostatnich danych w Niemczech > > gospodarka sie nie tylko nie rozwija ale nawet PKB spadlo > > o 0.25%. W Polsce jednak ciagle jeszcze jest wzrost > > gospodarczy... > > NO TO MOŻE FAKTYCZNIE DOGONIMY W NASZYM NIESAMOWITYM POSTĘPIE CZECHY A MOŻE > NAWET AZERBEJDŻAN... wlasnie to jest najgorsze... najlepiej dolowac siebie, dolowac innych i jeszcze sie cieszyc jesli bedzie jeszcze gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
k.o.h Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? 03.07.03, 12:13 Gość portalu: Gradus napisał(a): > > > no i co z tego?? O czym to ma swiadczyc??? > > > > O CZYM ?...ŻE JESTEŚMY W DOŁKU EUROPY....NIEPOPRAWNY > OPTYMISTO > > no dobra i co z tego? Trzeba po prostu z tego dolka wyjsc... ODPOWIEDZIAŁEM CI O CZYM TO ŚWIADCZY, JEŻELI REAGUJESZ MÓWIĄC "I CO Z TEGO" TO OD RAZU WIDAĆ ŻE MASZ KONKRETNY PLAN NA POPRAWĘ...HURRA OPTYMIZM... NIKT NIE MÓWI ŻE NIE CHCE POPRAWY, NIE ŁĄCZ KRYTYKI Z NIECHĘCIĄ DO ZMIAN.... > > > poza tym za 60 lat osiagnie poziom ten, ktory jest teraz > > > w Niemczech czy sie zrowna z Niemcami?? Bo jesli to > > > drugie to bardzo dobrze swiadczy o Polsce (jestesmy 50 > > > lat do tylu albo moze i wiecej bo Niemcy sie rozwijaly a > > > Polska szla wrecz wstecz...) > > > > TO BARDZO DOBRZE ŚWIADCZY O POLSCE?...NIE RÓB SOBIE JAJ... > > jak widzisz sam nie wiesz o czym piszesz... Nie > odpowiedziales na pytanie czy osiagnie obecny poziom > Niemiec czy sie zrowna z Niemcami... Bo jesli sie zrowna > za 60 lat (przy zalozeniu, ze oba panstwa sie beda dalej > rozwijac gospodarczo) to dalej twierdze, ze to dobrze > swiadczy o Polsce... ALE MASZ MAŁE SZANSE ŻEBY O TYM SIĘ PRZEKONAĆ, A DOBRZE BY ŚWIADCZYŁO JAKBYŚMY ZRÓWNALI SIĘ ZA 15 LAT TAK JAK SŁOWENIA.... > no ale nie zmienia to faktu, ze male kraje maja > zazwyczaj wiekszy PKB na glowe. W malym kraju jak juz > pisalem latwiej o reformy, latwiej o utrzymanie niskiego > poziomu bezrobocia. Ale tu moze niech sie jakis > ekonomista wypowie bo ja sie na tym nie znam PKB NIEMIEC JEST WYŻSZE OD PKB BELGI, JAK TO MOŻLIWE PRZY TWOIM ROZUMOWANIU? > wlasnie to jest najgorsze... najlepiej dolowac siebie, > dolowac innych i jeszcze sie cieszyc jesli bedzie jeszcze > gorzej A CO POMORZE HURRA OPTYMIZM ? DOKŁADNIE TO SAMO MOGĘ POWIEDZIEĆ O TOBIE CIESZYSZ SIĘ JAK JEST I BĘDZIESZ SIĘ CIESZYŁ JAK SIĘ NIC NIE ZMIENI (MNIE RACZEJ PRZERAŻA TO CO SIĘ CZASAMI WYPRAWIA) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gradus Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: *.biomag.uni-jena.de 03.07.03, 12:59 k.o.h napisał: > Gość portalu: Gradus napisał(a): > > > > no i co z tego?? O czym to ma swiadczyc??? > > > > > > O CZYM ?...ŻE JESTEŚMY W DOŁKU EUROPY....NIEPOPRAWNY > > OPTYMISTO > > > > no dobra i co z tego? Trzeba po prostu z tego dolka wyjsc... > > ODPOWIEDZIAŁEM CI O CZYM TO ŚWIADCZY, JEŻELI REAGUJESZ MÓWIĄC "I CO Z TEGO" TO > > OD RAZU WIDAĆ ŻE MASZ KONKRETNY PLAN NA POPRAWĘ...HURRA OPTYMIZM... > > NIKT NIE MÓWI ŻE NIE CHCE POPRAWY, NIE ŁĄCZ KRYTYKI Z NIECHĘCIĄ DO ZMIAN.... sorry ale nie wiem co Ty krytykujesz... jedyne co mowisz to to, ze Polska jest dnem a Szczecin jest dnem tego dna... Jedyne co Ci pozostaje to plakac, ze sie nie urodziles np. w USA... > > > > > > poza tym za 60 lat osiagnie poziom ten, ktory jest teraz > > > > w Niemczech czy sie zrowna z Niemcami?? Bo jesli to > > > > drugie to bardzo dobrze swiadczy o Polsce (jestesmy 50 > > > > lat do tylu albo moze i wiecej bo Niemcy sie rozwijaly a > > > > Polska szla wrecz wstecz...) > > > > > > TO BARDZO DOBRZE ŚWIADCZY O POLSCE?...NIE RÓB SOBIE JAJ... > > > > jak widzisz sam nie wiesz o czym piszesz... Nie > > odpowiedziales na pytanie czy osiagnie obecny poziom > > Niemiec czy sie zrowna z Niemcami... Bo jesli sie zrowna > > za 60 lat (przy zalozeniu, ze oba panstwa sie beda dalej > > rozwijac gospodarczo) to dalej twierdze, ze to dobrze > > swiadczy o Polsce... > > ALE MASZ MAŁE SZANSE ŻEBY O TYM SIĘ PRZEKONAĆ, A DOBRZE BY ŚWIADCZYŁO JAKBYŚMY > ZRÓWNALI SIĘ ZA 15 LAT TAK JAK SŁOWENIA.... Slowenia < Czechy < Polska i zgadza sie to o czym mowie. Maly kraj latwiej i szybciej zmodernizowac niz duzy. Ale jak duzy sie juz rozpedzi to trudniej go zatrzymac niz malego... Poza tym powtarzam jeszcze raz, ze "eksperci" zazwyczaj nie sa w stanie przewidziec jak gospodarka sie bedzie rozwijac w ciagu 1-2 lat wiec tym bardziej nie w ciagu 15,40 czy 60... > > > > > > no ale nie zmienia to faktu, ze male kraje maja > > zazwyczaj wiekszy PKB na glowe. W malym kraju jak juz > > pisalem latwiej o reformy, latwiej o utrzymanie niskiego > > poziomu bezrobocia. Ale tu moze niech sie jakis > > ekonomista wypowie bo ja sie na tym nie znam > > PKB NIEMIEC JEST WYŻSZE OD PKB BELGI, JAK TO MOŻLIWE PRZY TWOIM ROZUMOWANIU? przeciez nie napisalem, ze zawsze... poza tym Niemcy sa jednak najpotezniejszym gospodarczo panstwem Europy... Do porownan z Belgia, Holandia, Dania, Irlandia masz jeszcze np. Wlochy, Grecje, Hiszpanie... > > > > > wlasnie to jest najgorsze... najlepiej dolowac siebie, > > dolowac innych i jeszcze sie cieszyc jesli bedzie jeszcze > > gorzej > > A CO POMORZE HURRA OPTYMIZM ? DOKŁADNIE TO SAMO MOGĘ POWIEDZIEĆ O TOBIE > CIESZYSZ SIĘ JAK JEST I BĘDZIESZ SIĘ CIESZYŁ JAK SIĘ NIC NIE ZMIENI > (MNIE RACZEJ PRZERAŻA TO CO SIĘ CZASAMI WYPRAWIA) jaki hurra optymizm, ja po prostu widze, ze caly czas sie powoli poprawia i bedzie sie najprawdopodobniej dalej poprawiac niezaleznie od tego jak slaby bedzie rzad (tylko kwestja jest czy wolniej czy szybciej). To jak sie nam bedzie w Polsce zylo zalezy najbardziej od nas samych a nie od rzadu czy od zarzadu miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? 03.07.03, 12:17 > Nie > odpowiedziales na pytanie czy osiagnie obecny poziom > Niemiec czy sie zrowna z Niemcami osiagnie obecny jak dobrze pojdzie:) zeby ich doscignac niemcy musieliby sie "zwijac" a ich "zwijanie sie" automatycznie odbijaloby sie na nas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: 64.9.159.* 03.07.03, 13:03 Ja bym sie tam wstrzymal od wrozenia jak to tez bedzie za 40,50,60 lat. Jakos do tej pory nikomu sie ta zabawa nie udala no moze oprocz Nostradamusa ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 kecaj 03.07.03, 13:14 robimy zaklad jesli za 60 lat dogonimy niemcow to dostajesz ode mnie najnowsza wersje zemsty albo moj rower jesli nie dogonimy to dajesz mi laptopa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: kecaj IP: 64.9.159.* 03.07.03, 13:26 skuter70 napisał: > robimy zaklad > jesli za 60 lat dogonimy niemcow to dostajesz ode mnie najnowsza wersje zemsty > albo moj rower > > jesli nie dogonimy to dajesz mi laptopa Ja tam w Orwella bawic sie nie bede ;-))) Juz ci pisalem ze twojego laptopa ma Laura74, wyslany gdzies we wrzesniu zeszlego roku !! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: kecaj 03.07.03, 13:27 Gość portalu: JACEK napisał(a): > skuter70 napisał: > Juz ci pisalem ze twojego laptopa ma Laura74, wyslany gdzies > we wrzesniu zeszlego roku !! ;-) to juz przeterminowany do tego laura ciagle gra i zniszczyla klawiature Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: kecaj IP: 64.9.159.* 03.07.03, 13:43 skuter70 napisał: > Gość portalu: JACEK napisał(a): > > > skuter70 napisał: > > > Juz ci pisalem ze twojego laptopa ma Laura74, wyslany gdzies > > we wrzesniu zeszlego roku !! ;-) > > to juz przeterminowany > do tego laura ciagle gra i zniszczyla klawiature Nie moja wina, wszystkiemu winny jest franekk ;-) (dlaczego ja to napisalem,hmm??? nie wiem ) Odpowiedz Link Zgłoś
skuter70 Re: kecaj 03.07.03, 13:48 > Nie moja wina, wszystkiemu winny jest franekk ;-) on tak zawsze:( Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? 03.07.03, 13:16 Szczecin miastem z perspektywa na horyzoncie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el matador Re: CZY SZCZECIN JEST MIASTEM PERSPEKTYWICZNYM? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.07.03, 13:11 szkoda ze w Szczecinie mało jest ekserymentalnej pop-kultury -rapu,hip- hopu,szczecińskiego TECHNO,szczecińskich wersji muzyki typu DJ TOMMEkk z Berlina czy kultowy zespół MOLOTOV(rosjanin działający w Meksyku-Ciudad de Mexico)który sprzedał już 34miliony swoich eksperymentalnych płyt w Ameryce Południowej i w Madrycie oraz Barcelonie i Walencji i w Maladze oraz Porto i Lizbonie.Co ze szczecińską rzeżbą, gobelinem artustycznym, design' em przemysłowym, ultraszokującą architekturą post-socjał-ss/stalino-modernizmu, szczecińskiego, literaturą eksperymentalną i komiksowa twórców szczecińskich, dynamicznością eksperymentalnych szokujących swoim dynamizmem i nowatorstwem stacji radiowotelewizyjnych i mediów softwarowo-elektronicznych zlokalizowanych w molochu Szczecina.Dlaczego to wszystko nie idzie w istnie szaleńczym tempie wumaganym do zajęcia pierwszej pozycji na terenie Polski????? Może znowu centralnym hamulcowym jest słynny weteran walk solidarnościowych i układów z bezpieką niejaki CAMARADE Jurczyk???? Odpowiedz Link Zgłoś